|
| Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|
+132get. Vale_ntin alliens neluadi bobi ciprian71 George CFR ets2oltromânia AeroX dan tm Luca tgv mariuscfrbucuresti c o r v i n TudorVD alex.barac.5 matei vulcan ovidiu.ghita.752 gvd Katalyn marius664 TonyCFR ALEXCFR mielutu zburator LanceR IonutChircu enstendhal bubu rizelgeorgel2004 Vlad Singeorzan Razvan Tudor cristy79 alex1987 florin29sv ORWO Hawkuletz spiderpc DPS ATM lifetec cristi_tgv 92Dragos adytm maris.constantin dexter23 Katalin4653 NicuS Spartan1948 didinul rich1974 @ndrey stefanb.steff revenge manuzisu allred Adisoft1991s Radu.B baiazid Andrey_tm Adirmvl Radu Tudor Kriszti219 Dr2005 Rarau popovici AndiCFR manuela eu mariuskl nenuandrei traian 040EC100 ana imfinity romaniaetc TonyGFR Nk11 nokia2010 The Legend kristi kkk cristyadaX Cosmin5 razvan - trenuri TVlad Hurricane mihaiuc Silver DUAL bondarel SULZERUL 0733 stefan_br laur 133 bostanescu gigel Teodor Luna IonutCFR2009 billy752-istu decward Vitosa AlexD membru inactiv alinutz23 Jhonyla alexandruh jionutz stinky cont dezactivat . Adrian78 Tomi13leu Caravelle_Zg ionutz72 user dezactivat... srazvi didi mureseanu_976 Nesebar bogdan srl Codrut1985 cortexedge mardaryroby Vlad marius_catalin84 Amiralul cristi CFR discoid21 KQQ cristi ar Ionutz alex.alexus.tm MariusM COSTACHE MIHAIL Lde 2100 tiberio myster2008 136 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4529 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Mier 28 Oct 2015, 11:37 | |
| - Adirmvl a scris:
- Nu cumva pe un fir intre Cluj si Dej se circula cu 70 si pe celalalt cu 50? Poate au facut mersul pentru 50.
Pe firul 1 50, pe firul 2 70. Probabil l-a tras pe fir fals. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Mier 28 Oct 2015, 11:53 | |
| Doar Cluj Napoca Apahida a mers pe firul 2 |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7107 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 29 Oct 2015, 16:18 | |
| 29.10.2015 - Timisoara Nord
1) Peroanele 7-8-9 refacute complet (ma refer la platforma) 2) IR 1766 - control pentru bilet la urcarea in tren, la fiecare vagon 3) IR 73 (Budapest) - Timisoara Nord - Bucuresti Nord - grad de ocupare 70 % in cele 9 vagoane 4) R 2028 - o compunere care mie personal imi place pentru diversitate si capacitate de transport: LE + 20-49.200 + 26-16 + 20-49.000
Ultima editare efectuata de catre alex.alexus.tm in Joi 29 Oct 2015, 17:37, editata de 1 ori |
| | | KQQ
Numarul mesajelor : 391 Reputatie : 6055 Data de inscriere : 21/06/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 29 Oct 2015, 16:33 | |
| Tot la IR 1367 a fost şi un lucru bun, pe lângă cel de prost gust semnalat:. E vorba de vagonul 88-44 al MÁV. Jumătate restaurant, jumătate bar. |
| | | TudorVD
Numarul mesajelor : 53 Varsta : 30 Localizare : Iernut Reputatie : 3480 Data de inscriere : 10/07/2015
| Subiect: Un + CFR Vin 30 Oct 2015, 22:48 | |
| Un mare + l-am descoperit azi, venind din Oradea la Tg.Mures, vagonul de clasa 1 al trenului 366 Budapest Keleti-Brasov, un vagon extrem de comfortabil, zici ca esti in avion, cu masuta pliabila in fata, ajustarea pozitiei scaunului si un vagon foarte stabil si la trecerea peste macazuri ..... |
| | | 92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2943 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8374 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Mier 04 Noi 2015, 13:50 | |
| In zona Targu Muresului si Sibiului trenurile sunt supracontrolate la greu. Dimineata cand am mers cu 4537 au fost doi tigani care jucau faza cu " am urcat de la Azomures", iar supracontrolul le-a intrebat daca stie cat e amenda plus biletul normal si a mai precizat ca "NU, voi ati urcat de la Targu Mures si de la Targu Mures pana la Ludus costa 12lei pentru ca sunt 40 de kilometri" Peste cateva zile am circulat cu 1527 pana la Sibiu, de la Fagaras s-a urcat supracontrolul si a venit pana la Sibiu. Alta dimineata am prins acelasi tip in 2411. Cred ca a meritat sa dau un mesaj CFR-ului in legatura cu Razboieni-Targu Mures, o ruta preferata a blatistilor. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Mier 04 Noi 2015, 13:53 | |
| Cica se vrea implementarea sistemului video in automotoarele Desiro cred ca mai bine ar angaja controlori noi |
Numarul mesajelor : 2943 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8374 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Mier 04 Noi 2015, 14:04 | |
| - Adrian78 a scris:
- Cica se vrea implementarea sistemului video in automotoarele Desiro cred ca mai bine ar angaja controlori noi
Sistemul video este eficient doar daca ai si supracontrolul si politia in tren. In caz ca vorbim de o eventuala vandalizare e buna de ceva. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Mier 04 Noi 2015, 16:19 | |
| Sistemul video e eficient câtă vreme nu se fură HDD-ul care stochează imaginile. Pe la vagoanele de Bucureşti (Basarab şi Griviţa) cam asta e problema. _________________ :TTT:
|
| | | KQQ
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Mier 04 Noi 2015, 20:32 | |
| - Dr2005 a scris:
- Sistemul video e eficient câtă vreme nu se fură HDD-ul care stochează imaginile. Pe la vagoanele de Bucureşti (Basarab şi Griviţa) cam asta e problema.
Şi nu există camere cu emiţător? Camere care să transmită informaţiile - online - către un server fix? |
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 05 Noi 2015, 06:58 | |
| - KQQ a scris:
- Dr2005 a scris:
- Sistemul video e eficient câtă vreme nu se fură HDD-ul care stochează imaginile. Pe la vagoanele de Bucureşti (Basarab şi Griviţa) cam asta e problema.
Şi nu există camere cu emiţător? Camere care să transmită informaţiile - online - către un server fix? Ba da. In cusetele sunt, mi-a zis doamna e mai bine sa nu ma vada ca filmez interiorul vagonului 40-31. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 05 Noi 2015, 08:56 | |
| Vă spun sigur că toate sistemele de înregistrare de pe vagoanele de la CFR Călători presupun utilizarea unui HDD pe care se stochează imaginile. Probabil doamna se referea la routerul wireless (da, vagoanele moderne au şi aşa ceva pe inventar, inclusiv etajatele 36-16). Cu un modem de Vodafone/Orange/RDS/Telekom poţi să dai net la tot vagonul, numai că ăla nu e făcut să transmită informaţiile de pe HDD în altă parte. Bine, cu o conexiune la net, poţi să uploadezi undeva în cloud şi să vezi imaginile la bază. Dar asta presupune conexiune la internet, care nu există.
Apropo de cuşeta lui 92Dragos, sunt curios câte din echipamentele de mai sus se mai regăseau fizic în vagon. Lipsurile se înscriu pe nota întocmită de revizie, prin care se certifică că vagonul poate/nu poate circula încărcat. La vagoanele cuşetă/de dormit, nota e la însoţitor, dar la cele de clasă e lipită la panoul electric, o poate vedea oricine acolo... şi pe majoritatea notelor sunt trecute, la lipsuri, camere video, unităţi HDD, perdele, aplice, becuri, eventual extinctoare. _________________ :TTT:
|
| | | mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8094 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 05 Noi 2015, 13:36 | |
| - Adrian78 a scris:
- Cica se vrea implementarea sistemului video in automotoarele Desiro cred ca mai bine ar angaja controlori noi
Cu banii de sisteme video mai bine ar repune cele 120 Desiro-uri in "starea initiala" de dupa livrare, minus cel care a belit cifa in Dambovita si e dauna totala |
| | | KQQ
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 05 Noi 2015, 20:59 | |
| Să pună Desiro-urile unde trebuie. Pe mine - ca şi pasager şi ca şi pasionat - nu mă interesează, de exemplu, că IR 1546 e, de fapt, rebotezarea unui fost regio (ştiam, având în vedere că am făcut o călătorie şi era un fel de RE nedeclarat). IR 1546 e IR, să facă bine să pună Săgeţile R-uri, că acolo le e locul. Dacă pe Infofer, un tren IR e trecut ca având 3 servicii (clasa I, clasa a doua şi "bicle"), consider că lucrul bun trebuie dus la capăt. Adică să aibă: -locomotivă -vagon clasa I -fie vagon clasa a doua cu locuri pentru bicle, fie două vagoane clasa a doua (unul normal + unul cu locuri pentru bicle) în funcţie de numărul pasagerilor transportaţi
Ceea ce am văzut pe IR 1546 (nu ştiu dacă treaba e doar accidentală sau e regulă) e un fel de "3 în 1". Adică un automotor cumulează rolul a 3 vagoane: clasa I, clasa a II-a şi "special cu locuri pentru biciclete". Repet! Poate am avut ghinion şi am "prins" Desiro, iar în condiţii normale e tren cu locomotivă şi vagoane.
legat de camere. Cred că nu e aşa mare scofală ca acele camere de supraveghere care transmit informaţia HDD-urilor să o transmită - simultan - şi unui server fix. Dacă, Doamne Fereşte, are loc un accident, iar HDD-ul se face praf? Nu credeţi că e necesară o a doua "cale de comunicare"? Mă refer, în special, la vagoanele noi / modernizate unde, efectiv, s-a muncit serios pentru a le da un aspect cât de cât. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 05 Noi 2015, 21:12 | |
| Sunt trenuri IR la care nu ai mai mult de 20-30-40 hai 50 de calatori, pentru acest numar e logic ca nu poti merge cu locomotiva plus vagoane si aici mai e o treaba, de unde vagoane ca e criza de vagoane. Deci in primul rand sa zicem bine ca circula ceva, mai rau era daca nu circula nimic si mergeai cu duba. Asa de bine de rau ai un tren si cum ruta nu genereaza multi calatori si materialul rulant se adapteaza in functie de cati calatori ai de asta pe acest tren se foloseste Desiro. O locomotiva diesel ca la aceasta ruta trebuie DA consuma de te usuca asa cu Desiro ai acoperit costul exploatarii din 40 de calatori unde mai pui ca exista si tarifare de Regio deci asta este o masura foarta buna pentru calator, deci ce sa ceri mai mult de atat, merge bine, conditiile sunt ok, pretul e mic. Acum nici rama de ICE si pret de Regio nu se poate. Deci eu zic ca CFR face o treaba foarte buna cu acest tren si e foarte bine venit in sprijinul calatorilor. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
| |
| | | | Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |