Forumul pasionatilor de trenuri din România Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania! |
|
| Incalzirea vagoanelor | |
|
+6Amiralul ldh80 DUAL cortexedge Luna basil 10 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Horea36
Numarul mesajelor : 31 Reputatie : 4914 Data de inscriere : 13/07/2011
| Subiect: Re: Incalzirea vagoanelor Mar 06 Dec 2011, 11:06 | |
| Prin ani 93-94 sa incercat la depoul Cluj modificarea unei locomotive seria 70 pentru a asigura incalzirea vagoanelor cu energie electrica pe relatia Cluj-Oradea-Satu Mare facindu-se nenumarate probe cu locomotiva si 8 vagoane dar pina la urma sa renuntat din doua motive;locomotiva nu putea asigura in conditii normale tractiunea si curentul necesar incalzirii in acelasi timp datorita sectiei de circulatie si a numarului de vagoane si al doilea erau grav afectate instalatiile S.C.B.prin scurtcircuitarea instalatiei . Dupa remedierea problemelor S.C.B. locomotivele seria 70 au inceput sa dispara si sau modificat la Remar 16 Februarie 2 vagoane W.I.T. prin inlocuirea instalatiei de producere a aburului cu un grup electrogen .Au fost folosite putin timp din cauza fiabilitatii scazute si a costurilor mari de exploatare si a aparitiei locomotivelor seria 82 ,60-62 INDA ,GM. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Incalzirea vagoanelor Mar 06 Dec 2011, 12:09 | |
| Vagonul generator nu l-am vazut la incalzirea trenurilor decit pe garnituri MAV. Nu stiu sa se fi folosit la trenuri CFR. Alt generator de data asta intr-un G de la marfa a fost folosit pe trenurile RO LA intr-o vreme.
Primul tren cu incalzire electrica pe sectie neelectrificata cu care am mers a fost pe Rodna Veche, cu seria 89 http://www.forumtrenuri.com/t43-418-ilva-mica-rodna-veche-hm |
| | | Horea36
Numarul mesajelor : 31 Reputatie : 4914 Data de inscriere : 13/07/2011
| Subiect: Re: Incalzirea vagoanelor Mar 06 Dec 2011, 13:17 | |
| Vagonul sa folosit pentru trenul 1741-1742 pe distanta Cluj -Satu Mare si 1935 Cluj -Oradea dar din cauza randamentului scazut si a deselor defectari se folosea alternativ cu un W.I.T. Mai mult circula W.I.T-ul decit W.G. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Incalzirea vagoanelor | |
| |
| | | | Incalzirea vagoanelor | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|