|
| Becurile economice: pro şi contra | |
|
+7DUAL laur 133 brandiburu riciu cortexedge membru inactiv nokia2010 11 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Gelu
Numarul mesajelor : 106 Varsta : 36 Localizare : Bistrita Reputatie : 5372 Data de inscriere : 24/06/2010
| Subiect: Re: Becurile economice: pro şi contra Mier 18 Apr 2012, 00:54 | |
| Personal, eu mai degrabă m-aș arunca pe LED-uri. Motivele ar fi destule, dar am să enumăr câteva: - consumul mic raportat la lumina oferită; - durata de viață cu mult mai mai lungă decât orice bec; - pot fi controlate si cu ajutorul dimmer-elor dacă situația impune acest lucru. Ca să vă faceți o idee despre iluminatul cu LED-uri, vă voi supune atenției următoarea fotografie: https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/207/img0596hd.jpg/ Dacă ar fi după mine, mi-aș ilumina casa cu LED-uri, mai ales că mă gândesc foarte serios în a-mi produce singur energia electrică de care am nevoie. Aia da economie! Până să reușesc să obțin lucrul ăsta, sunt încă sclavul facturii de curent. Sper să nu jignesc pe nimeni prin afirmațiile pe care le-am făcut:) |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8279 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Becurile economice: pro şi contra Joi 19 Apr 2012, 03:34 | |
| Si eu sunt tot pentru leduri, au consum mic si sunt durabile. Nu vad ce nu e ok la ele in afara de pret poate. La cort folosest doar iluminat cu leduri, acasa nu prea folosesc defel iluminat. |
| | | laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5680 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Becurile economice: pro şi contra Vin 20 Apr 2012, 10:41 | |
| Eu am becuri cu 60 de LED-uri SMD care dau o lumina =75W bec cu incandescenta. Nu cred sa consume mult mai putin decat un bec economic,are cam acelasi consum,insa becurile economice contin mercur si polueaza mediul.Apropo de reciclare,la un hypermarket din oras exista un spatiu unde se pot recicla baterii,becuri,neoane etc,insa ca sa introduci becul in cutie trebuie sa-i dai drumu si astfel se sparge,deci mercurul fiind evaporat in atmosfera. LED urile nu radiaza,nu contin mercur ,deci asta este avantajul lor. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8279 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Becurile economice: pro şi contra Vin 20 Apr 2012, 16:39 | |
| Si eu am si bec cu smd-uri si sa stii ca au un consum mai redus decat becurile economice clasice (alea care sunt pe principiul neonului). Cel mai bine se vede cand nu sunt alimentate cu curent de la reteaua fixa, ci de la baterii. |
| | | office@ledenergy.ro
Numarul mesajelor : 1 Reputatie : 4238 Data de inscriere : 27/03/2013
| Subiect: Avantajele utilizarii iluminatului cu led: Mier 27 Mar 2013, 14:12 | |
| 1. ECONOMIE de de pana la 90% fata de iluminatul cu incandescenta; 2. Durata mare de functionare de aproximativ 50.000 ore; 3. EFICIENTA ridicata, atingand chiar si 200 lumeni/w; 4. FIABILITATE ridicata; 5. NU emit radiatii infrarosii si ultraviolete; 6. REZISTENTA mare la socuri si vibratii; 7. Nu sunt sensibile la variatiile de tensiune si nu au efect de flicker; 8. Emit o cantitate foarte mica de caldura. 10. Se aprind instantaneu, luminand la intensitate nominala; 11 Prietenos cu mediul inconjurator. Daca va intereseaza sa cumparati becuri led la pret mic intrati pe ledenergy.ro, aici gasiti peste 500 de surse de iluminat cu led cu preturi incepand de la 14,99 lei. Cea mai buna metoda de a economisi energie este sa nu o consumam, insa nu putem sa ne satisfacem nevoile fara a consuma energie, de aceea trebuie sa apelam si la masuri de eficienta energetica cum ar fi utilizarea becurilor cu led. Ar mai fi o metoda de schimbare a furnizorului de energie electrica, insa momentan pentru persoane fizice nu se merita in sensul ca nu veti gasi niciun furnizor sa va dea energie le pretul actual. Daca sunteti persoana juridica atunci va puteti reduce factura la energie schimband furnizorul de energie. Pentru aceasta intrati pe bursaenergiei.ro si veti primi cea mai buna oferta de pret pentru furnizarea energiei electrice. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Becurile economice: pro şi contra | |
| |
| | | | Becurile economice: pro şi contra | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |