Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+101
Mircea Condilescu
Ryan Anderson
tuborgtnp
Gaby005
Silver
nenuandrei
marius_catalin84
get.
Lena
iuli.hard
rizelgeorgel2004
ionutz85
rich1974
Luna
C.F.R.
razvan - trenuri
bostanesku gigel
myster2008
paulrapati
040EC100
dany90
andreiutzu
Balto
IonutCFR2009
traian
eurocristi
mariuskl
Mihay
laur 133
RwO
DUAL
Ionutz
popovici
AndiCFR
didinul
sorinucu
Cito
lovekomotive
TonyGFR
PrisecaruFlorin
romaniaetc
ATM
TVlad
AMX 97-0548-4
Boracik
060-EA078
brandiburu
Karl
kristi kkk
Andrei
Norbi
Mircea Hirjau
cont inactiv
Caravelle_Zg
Nk11
DPS
Amiralul
alinx3330
cristyadaX
FeroFan97
stefan_br
The Legend
AlexD
buldozer2
tudor_pavelescu
ultras
florinrazaila
vanchorusebulgaria
Cobra
Marius
ravers75
Razvan Tudor
alex03bv
redeme
mureseanu_976
@ndrey
COSTACHE MIHAIL
MariusM
cont dezactivat .
membru inactiv
bostanescu gigel
billy752-istu
Vlad
1nt3rp0l_106
SULZERUL 0733
riciu
VeV
raoul
mihaiuc
cristi CFR
pannonia express
Saruman
bogdan srl
Costin.H
ionutz72
Nesebar
Vitosa
Adrian78
Jhonyla
alexandruh
decward
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 58 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Marius
V.I.P Member
V.I.P Member
Marius

Numarul mesajelor : 390
Varsta : 30
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5422
Data de inscriere : 04/03/2011

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Empty
MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeDum 18 Sept 2011, 21:04

Da din cate stiu eu 65-1248-7 poate atinge viteza de 175km/h,desi e limitata la 120km/h.Va rog sa ma corectati daca gresesc Smile
Sus In jos
http://autoloco.forum777.com/
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeDum 18 Sept 2011, 21:16

Wow, 175km/h??? Eu speram sa aud ceva gen avem 5-6 bucati uitate prin triaje care pot atinge 140km/h Very Happy.
Sus In jos
Marius
V.I.P Member
V.I.P Member
Marius

Numarul mesajelor : 390
Reputatie : 5422
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeLun 19 Sept 2011, 16:19

Din ce am auzit eu pana acum:
1.Un nou delfin
2.O locomotiva CTV EuroRunners=>diesel
Mai multe informatii nu detin...

Mai astept completari,daca mai stie cineva! Very Happy
Sus In jos
http://autoloco.forum777.com/
The Legend
V.I.P Member
V.I.P Member
The Legend

Numarul mesajelor : 1115
Localizare : TIMISOARA SI ATAT!
Reputatie : 6448
Data de inscriere : 03/08/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeLun 19 Sept 2011, 16:38

Probabil Pheonix 2005 care trebuia sa fie gata din aprilie
Sus In jos
ravers75

Numarul mesajelor : 427
Reputatie : 5522
Data de inscriere : 15/12/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeLun 19 Sept 2011, 18:38

Rama Bombardier AGC va aparea cumva in peisaj??
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeLun 19 Sept 2011, 18:44

Am deschis subiect separat pentru ZF 2011 Smile. Cineva sa mute ultimele mesaje acolo daca se poate.
Sus In jos
Lena

Numarul mesajelor : 5
Reputatie : 4818
Data de inscriere : 21/09/2011

MesajSubiect: Buna seara!   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeMier 21 Sept 2011, 19:33

In primul rand, vreau sa va felicit pentru pasiunea dvs. si pentru acuratetea informatiilor specializate pe care le puneti aici in circulatie.
Am nevoie de o informatie, va rog.

Trebuie sa calatoresc Cluj-Bucuresti pe 8 octombrie, impreuna cu fiul meu de 15 ani. Cu mare bucurie ne-am planuit o noapte in tren (lui ii place foarte tare, si rar avem ocazia sa calatorim altfel decat cu masina sau avionul).
Avantul ni s-a taiat astazi la agentie, unde am aflat ca (in ciuda informatiilor de pe site-ul oficial) A 1742 (cu plecare la 21.38 din Cluj) nu are vagoane de dormit clasa I. Prin urmare, ar fi trebuit sa stam "pe sexe", deci nu impreuna in cuseta cu 4 paturi - deci am renuntat.
Am luat bilete la clasa I, vagon compartimentat. Intrebarea si rugamintea mea este: sunt civilizate, poate si un pic comode? Sunt securizate, sau te poti trezi cu orice bizar in crucea noptii peste tine?
Orice informatie sau experienta mi-ar fi foarte utila in aceasta mica aventura care nu-mi iese asa cum o planuisem.
Va multumesc mult si va urez drum bun - real sau virtual in pasiunea dvs.
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Localizare : Brasov
Reputatie : 5781
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeMier 21 Sept 2011, 22:01

Buna seara,

A1742 sigur are cel putin un vagon de dormit, cateodata si doua sau chiar trei. Un vagon de dormit "clasa 1" are doar cabine cu 2 parturi, iar intr-adevar daca cele doua bilete pentru cele doua paturi sunt luate separat, atunci cabinele sunt impartite pe sexe. Insa daca cele doua locuri (paturi) sunt pe acelasi supliment de pat, atunci nu conteaza sexul (chiar daca sa zicem este trecut un sex sau celalalt pe bilet)

Concret, eu am calatorit impreuna cu prietena mea la vagon de dormit clasa 1 cu A1742 de la Cluj la Brasov. De exemplu, daca incerc sa cumpar acum online doua bilete la A1742 pentru data de 8 octombrie, sistemul imi ofera locuri la vagon de dormit clasa 1, iar la sex pot alege M, F sau I. Deci sigur exista, si sigur se poate si pentru doua persoane de sexe diferite.

Si daca fiului tau ii place sa mearga cu trenul, si nu te deanjeaza cei 75 de lei de supliment de pat/persoana, atunci un drum cu vagonul de dormit chiar este o experienta placuta. Asadar, poti sa te intorci la agentie (sau la gara) si rogi sa ti se schimbe locurile de la vagonul clasa cu locuri la vagon de dormit clasa 1. Neaparat se va putea, insa probabil ca nu iti vor rambursa cei 3.3 lei pentru tichetul de loc la clasa 1.
In fine, daca tot ti se spune ca nu se poate, atunci cere doua bilete pentru o cabina "feminina". Alta solutie ar fi sa ceri rambursarea intregului bilet, si sa cumperi altul nou - online (eu asa am cumparat).

Altfel, ca si principiu, un drum de noapte la vagonul de clasa 1 nu mi se pare o afacere prea buna: costa mai mult si este mai putin confortabil decat vagonul cuseta.

Sus In jos
Lena

MesajSubiect: Multumesc   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeMier 21 Sept 2011, 22:34

Multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
La agentie (Tulcea) mi s-a spus ca nu exista in componenta acest tip de vagon, cu doua locuri, eliminate din motive de eficientizare. Pentru cele cu 4 - da, varianta era sa iau doua locuri la doamne, dar nu mi se pare corect sa oblig pe cineva sa suporte un tanar de 15 ani, oricat l-as da afara pentru imbracat/dezbracat.

Voi reveni maine la agentie, sa mai intreb o data. In afara de agentie, mai am vreo posibilitate de a verifica existenta acestui tip de cuseta?

Multumesc mult.
Sus In jos
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6120
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeMier 21 Sept 2011, 23:05

La cușetă(de 4 sau 6 locuri) nu știu să existe vreo problemă legată de „sexe”.
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeMier 21 Sept 2011, 23:43

Lena a scris:
Multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
La agentie (Tulcea) mi s-a spus ca nu exista in componenta acest tip de vagon, cu doua locuri, eliminate din motive de eficientizare. Pentru cele cu 4 - da, varianta era sa iau doua locuri la doamne, dar nu mi se pare corect sa oblig pe cineva sa suporte un tanar de 15 ani, oricat l-as da afara pentru imbracat/dezbracat.

Voi reveni maine la agentie, sa mai intreb o data. In afara de agentie, mai am vreo posibilitate de a verifica existenta acestui tip de cuseta?

Multumesc mult.

Sa stabilim mai intai diferenta intre un vagon "cuseta" si un vagon "de dormit":

- "de dormit clasa 1": in trafic intern exista doar un singur tip: cu 2 paturi in cabina. Sexul se stabileste pentru fiecare cabina in parte, in functie de biletele cumparate in ziua respectiva. Daca tu calatoresti impreuna cu fiul tau, atunci daca ceri vei primi locuri in aceeasi cabina. Asta inseamna ca veti fi doar voi doi in acea cabina, iar "tanarul" nu va deranja pe nimeni. Deci sexul chiar nu conteaza, de vreme ce sunteti doar voi doi. Cateodata trebuie definit arbitrar un sex sau celalalt pentru ca biletul sa poata fi emis.

- vagoanele cu cabine cu 4 sau 6 paturi se numesc "cuseta", iar aici cabinele sunt mixte. Deci cine alege vagon cuseta se presupune ca nu este jenat de prezenta sexului opus.

Pentru calatoria la vagonul cuseta trebuie bilet clasa a 2-a si supliment de cuseta, in timp ce pentru vagonul de dormit trebuie un bilet clasa 1 si un supliment de pat. Tu ai deja bilete de clasa 1. Ti-ar mai trebui doar suplimentele de pat.

A1742 are sigur in compunere cel putin doua vagoane din fiecare tip (cate un vagon cuseta si unul de dormit Satu Mare-Cluj-Bucuresti, respectiv Baia Mare-Cluj-Bucuresti), iar in cele mai multe zile primeste si vagoane suplimentare de dormit si custea pe ruta Oradea-Cluj-Bucuresti.

Poti verifica prezenta vagonului de dormit incercand sa cumperi un bilet online de pe site-ul CFR https://bilete.cfrcalatori.ro/vanzare/loginuser.aspx. Dupa o inregistrare rapida prealabila, te loghezi, si urmezi pasii. Vei vedea ca dupa ce alegi trenul, si apesi "cumpara", alegi clasa I, iar la "rezerva la" poti alege "vagon de dormit cu 2 paturi in cabina". In fine, poti sa alegi genul: M, F sau I. Alege I ca sa primesti sigur 2 locuri in aceeasi cabina.

Altfel, tot pe site-ul CFR, poti sa gasesti informatii despre trenuri: http://informaremt.cfrcalatori.ro/Itrn.asp?lng=1&cbodata=9/21/2011
Introdu numarul trenului si data, si va fi afisat intreg parcursul. In dreapta, din pictograme, reise ca acest tren are in compunere vagoane de dormit si vagoane cuseta.

Mai poti suna de exemplu la agentia CFR din Cluj 0264/432.001 si ti se va confirma acest lucru
Sus In jos
get.

Numarul mesajelor : 165
Reputatie : 5250
Data de inscriere : 24/12/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeMier 21 Sept 2011, 23:53

@mitzaciobanu

Fără confirmarea datelor din buletin, cu prezentarea acestuia la una din casele de bilete CFR din țară, contul este inactiv!
Așadar, totul se rezolvă la agenție.
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeJoi 22 Sept 2011, 00:07

get tu te referi probabil la "rezervarea" online a biletelor, unde intr-adevar contul este activ numai dupa ce datele din buletin au fost verificate. Daca vrei sa cumperi biletele (nu doar sa le rezervi), si platesti pe loc cu cardul, nu este nevoie de nici o verificare a datelor din buletin, contul de cumparator fiind activ imediat.

In plus, cumparand biletul online, poti sa il tiparesti acasa si sa te urci direct in tren, astfel economisesti un drum pana la agentie. In plus, pana la sfarsitul lunii mai este valabila si promotia cu 10% reducere la plata cu Mastercard sau maestro.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeJoi 22 Sept 2011, 08:44

Vin cu o alta intrebare:

la vagonul de dormit, pentru cabina cu 3 paturi nu trebuie bilet clasa a II a ?
Sus In jos
Lena

MesajSubiect: Multumesc   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitimeJoi 22 Sept 2011, 09:58

Inca o data, va multumesc pentru rabdarea si amabilitatea de a-mi raspunde atat de complet si documentat.

Dupa cum m-ati sfatuit, am sunat la agentia din Cluj, unde mi s-a confirmat, foarte amabil, ca exista acest tip de vagon clasa I, doua paturi.
M-am reintors la agentie, aici, la Tulcea, unde aceeasi doamna tafnoasa a continuat sa sustina ca nu apare in "sistem". Am fost nevoita sa sun din nou la Cluj, si de 800 de km i s-a explicat, pas cu pas, cum SE INTRA de fapt in acest sistem.
Prin urmare, am reusit sa-mi schimb biletele!

Sunt pe cat de indignata, pe atat de furioasa. Este inadmisibil sa nu fii capabil sa utilizezi un amarat de program, sa pui in circulatie informatii false, sa-ti bati joc de o lume intreaga prin incompetenta ta. Cu tot regretul - voi reclama aceasta situatie atat la Protectia Consumatorilor, cat si la ierarhic-superiorii agentiei de Tulcea.
M-am intins cu aceasta poveste, poate foloseste cuiva care citeste aici - trebuie sanctionat cumva dezinteresul unor functionari care arunca in derizoriu efortul altora de a functiona in normalitate.

Va multumesc mult pentru tot sprijinul!
Drum bun!

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 51 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 51 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 58 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: