Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+101
Mircea Condilescu
Ryan Anderson
tuborgtnp
Gaby005
Silver
nenuandrei
marius_catalin84
get.
Lena
iuli.hard
rizelgeorgel2004
ionutz85
rich1974
Luna
C.F.R.
razvan - trenuri
bostanesku gigel
myster2008
paulrapati
040EC100
dany90
andreiutzu
Balto
IonutCFR2009
traian
eurocristi
mariuskl
Mihay
laur 133
RwO
DUAL
Ionutz
popovici
AndiCFR
didinul
sorinucu
Cito
lovekomotive
TonyGFR
PrisecaruFlorin
romaniaetc
ATM
TVlad
AMX 97-0548-4
Boracik
060-EA078
brandiburu
Karl
kristi kkk
Andrei
Norbi
Mircea Hirjau
cont inactiv
Caravelle_Zg
Nk11
DPS
Amiralul
alinx3330
cristyadaX
FeroFan97
stefan_br
The Legend
AlexD
buldozer2
tudor_pavelescu
ultras
florinrazaila
vanchorusebulgaria
Cobra
Marius
ravers75
Razvan Tudor
alex03bv
redeme
mureseanu_976
@ndrey
COSTACHE MIHAIL
MariusM
cont dezactivat .
membru inactiv
bostanescu gigel
billy752-istu
Vlad
1nt3rp0l_106
SULZERUL 0733
riciu
VeV
raoul
mihaiuc
cristi CFR
pannonia express
Saruman
bogdan srl
Costin.H
ionutz72
Nesebar
Vitosa
Adrian78
Jhonyla
alexandruh
decward
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 46 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
FeroFan97

FeroFan97

Numarul mesajelor : 390
Varsta : 27
Localizare : Sfîntu Gheorghe
Reputatie : 5818
Data de inscriere : 06/02/2010

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeLun 30 Mai 2011, 20:13

Iarasi vin cu un gand al meu...membrii acestui forum au ceva de genul "buletin de pasionat feroviar" ? Ca banuiesc ca as fi bine,si ca am si un minister,si stampile,si tot,de ce nu facem? Poate si online,si tiparit,prin posta,dar oricum,merita scratch
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8388
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeLun 30 Mai 2011, 20:20

adrian78hd a scris:
Jhonyla a scris:
Care este diferenta dintre o locomotiva EA si una EA1?

EA viteza maxima 120km/h
EA1 viteza maxima 160km/h
si mai este cu un pinion in plus
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18753
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24331
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeLun 30 Mai 2011, 20:26

MariusD a scris:
adrian78hd a scris:
Jhonyla a scris:
Care este diferenta dintre o locomotiva EA si una EA1?

EA viteza maxima 120km/h
EA1 viteza maxima 160km/h
si mai este cu un pinion in plus

Pai bineinteles ca doar e aceasi putere aceleasi osii trebuia sa fie undeva diferenta in transmisie
Cuplu 412KN EA 392KN EA1 deci una de tractiune una de viteza
Sus In jos
cont inactiv

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7012
Data de inscriere : 25/04/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 18:00

Am o intrebare, in tren platim si pentru bicicleta? La casa de bilete mi s-a spus fara nici o problema ca nu stie si ca "sa ii dau la nas de o bere".... o tampenie, si nu s-o lasat tampitu' pana nu i-am dat....eu cu bilet si bicicleta mea fraudulos.... deci intrebarea mea, exista vreo taxa sau ceva pentru bicicleta? Totusi nu e intr-un fel bagajul calatorului daca acesta nu are dupa el geamantane si mai stiu eu ce ca alti calatori?
Sus In jos
Amiralul

Numarul mesajelor : 845
Reputatie : 6526
Data de inscriere : 12/06/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 18:07

10 lei taxa de bicicleta ...Am vazut cazuri in care taxa era mai mare ca biletul de calatorie,zicea nasu` :cum sa le cer de doua ori pretul biletului pentru biciclete?Da`le cfr-ului ...
Sus In jos
sorinucu

sorinucu

Numarul mesajelor : 319
Localizare : Baia Mare
Reputatie : 5819
Data de inscriere : 26/01/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 18:11

@edward_w92: Ai calatorit cu vagoan cu spatiu special pentru biciclete?
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/sorinucu
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

Numarul mesajelor : 1030
Varsta : 52
Localizare : Prin zona...
Reputatie : 6454
Data de inscriere : 30/03/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 18:13

sorinucu a scris:
@edward_w92: Ai calatorit cu vagoan cu spatiu special pentru biciclete?
Daca tu nu ai vazut, nu inseamna ca nu exista Smile
http://www.cfrcalatori.ro/216
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

Numarul mesajelor : 751
Varsta : 36
Localizare : Piatra Neamt
Reputatie : 6377
Data de inscriere : 20/08/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 18:15

Exista vagoane cu spatiu pt biciclete, dar in nici un caz pe 509 unde a calatorit Eduard Smile Sunt atasate trenurilor care fac M300 in general Bucuresti - Brasov.
Sus In jos
cont inactiv

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 19:05

Amiralul a scris:
10 lei taxa de bicicleta ...Am vazut cazuri in care taxa era mai mare ca biletul de calatorie,zicea nasu` :cum sa le cer de doua ori pretul biletului pentru biciclete?Da`le cfr-ului ...

Da, ce e drept pe 509 am mers, sambata am venit pana in piatra neamt cu bicicleta, de acolo cu trenul pana la bacau, de la bacau tot cu bicicleta....duminica m-am intors, Valea Seaca- Podoleni cu bicicleta, podoleni Pingarati cu trenul, prelungire pana la Bicaz....si ce e drept, i-am dat nasului ceva mai mult decat biletul meu scos de la casa.
Pai cu 10 lei imi plimba CFR-ul bicicleta tot anul? sa pricep ca daca el vrea 10 lei, imi pune la dispozitie si vagon cu spatiu amenajat, nu? Sau cum se procedeaza....draga calatorule....10 lei bilet bicicleta, si 500 de lei vagon amenajat, in total 1000 de lei?
Sa inteleg ca acolo unde nu am spatiu amenajat pentru ea nu platesc, nu? sau acolo contribuim si noi la buna functionare a lu' Nasu' si burta lui...Lasa ca data viitoare o bag cu o jumate de pedala in rucsac, ca doar o fi atunci in rucsac si nu mai platesc nimic....
Sus In jos
cont inactiv

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 19:14

Da, tocmai am citit prevederile alora de la CFR, unde avem vagoane amenajate nu platim, unde nu avem ne costa....al naibii politica asta....unde ai conditii nu dai bani, unde n-ai, dai ca de nu.....
Frumos in Romania asta a noastra dom'le....adica mi se pare logic, cati mai multi biciclisti, dau bani, poate asa scot si ei un ban sa mai cumpere o osie pentru un vagon special pentru biciclete.....lasa ca vad ca pentru cele demontabile nu se plateste, sa vedeti cum se face si bicicleta mea demontabila, in 2 timpi si 3 miscari cu o chele de 14/17 rapid e demontabila ca doar nu-i asa de mare, cand cobot, pe peron o invart cu cracii in sus si-i pun roatele la loc si devine compacta....
Sus In jos
sorinucu

sorinucu

Numarul mesajelor : 319
Localizare : Baia Mare
Reputatie : 5819
Data de inscriere : 26/01/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 02 Iun 2011, 21:04

Am spus ca nu am vazut sau ca nu exista? L-am intrebat doar daca a fost vagon cu spatiu amenajat sau nu Smile atat! Si sa revin la Topic: nu mi se pare corect sa platesti unde nu este spatiu amenejat! Nu e logic. Corect ar fi sa platesti unde este spatiu, pentru asi recupaera banii investiti, dar la C.F.R. logica e nu e printre prioritati!!!
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/sorinucu
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6120
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeLun 06 Iun 2011, 03:48

Ce înseamnă o cruce albă (sau un plus) pe tampoanele unui vagon (de marfă)?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeLun 06 Iun 2011, 10:55

Amiralul a scris:

pe personale se stie ca umbla mai mult goale si nu e nevoie de vag cu spatii ptr biciclete, acolo unde e 26-16 sau TE nici nu se mai pune probelema sunt suficiente locuri pentru o gramada de biciclete fara sa incurce pe ceilalti calatori.

Nu stiu cum e treaba la sageata albastra fiind cu spatii libere putin sau deloc, sau la Acc sau Rapid. Normal ar fi ca in trenurile Acc gen 11736 Campina-Buzau , 11558 Buzau-Buc.Nord ( numai intre Buzau-Pl.sUD ) , 1622 Sibiu-Buc.Nord in zilele cand nu circula grupa de Bv si multe alte trenuri care circula cu doar 20-30% locuri ocupate nu ar fi probeleme, dar nasii romanii nu o sa treaca cu vederea pana nu le dai minim o bere iefitna maxim 4-5 berii depinde si de distanta.

O singura data am avut probleme cu un nas in 2008 cand mi-a cerut de la PL.Vest la Bv in P 3007 cu vag 20-50 la vremea aceia 5 lei ptr bicicleta.
Ultimile 3 dati cand am mers cu bicicleta in tren a fost :
- acum o luna pe 1622 de la Campina la PL.Vest unde am dat 2 lei atat ptr mine cat si ptr bicicleta,
- acum 3 saptamanii pe 3028 de la BV la PL.Vest unde am dat 8 lei numai ptr mine bicicleta calatorind gratis in acelasi comp cu mine.
- si aseara cu 1622 de la Sinaia la PL.Vest unde am avut bilet pret intreg tarif de pesronal intre Sinaia si Campina , iar de la Campina la PL.Vest am cotizat la nas 3 lei.

Pe Valea Jiului, pe trenurile Buc-Sibiu , pe Brasov-Toplita , cat si pe multe alte trenuri Acc sunt nevoie de cel putin un vag de biciclete macar acum vara sau macar in week-end.
Sus In jos
PrisecaruFlorin

PrisecaruFlorin

Numarul mesajelor : 365
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Reputatie : 5979
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeLun 06 Iun 2011, 12:11

redeme a scris:
Ce înseamnă o cruce albă (sau un plus) pe tampoanele unui vagon (de marfă)?

Semnifica faptul ca este sfirsitul acelui tren si ca a fost verificat tehnic. (Sper sa nu ma insel)
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8388
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitimeLun 06 Iun 2011, 12:41

ala este disc rosu la ultimul vagon al trenului
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 27 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 27 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 46 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: