Salutare tuturor.
Sunt nou venit in aceasta comunitate a pasionatilor de trenuri si as dori sa discutam despre melodia de anunt din gara Copsa Mica.
Mi se pare un subiect interesant pt cine a trecut prin gara si a auzit-o.
Este aceeasi melodie a regionalei Cluj Napoca ("Trompetele rasuna" daca imi aduc bine aminte, aceea cu "Iancule mare, bravule tare", insa fara versuri, se aude doar linia melodica) insa cantata intr-un mod foarte foarte hilar, puternic falsat.
Chiar radeam cu vanzatoarea de la bilete in august anul asta (cand veneam de la Sibiu si asteptam acceleratul 1745 spre Cluj-Napoca) ca e o melodie cu un leit-motiv foarte bine adaptat pt obiceiurile bahice ale oamenilor din zona.
Din pacate, nu am reusit sa o sensibilizez pe doamna de la bilete, nu prea a gustat gluma: "plecati domne din tara, de ce mai stati in Romania, daca nu va convine?"
Era vizibil iritata de la problemele avute cu clientii anteriori si nu mai avea chef de ras...
Eu unu nu stiu povestea modificarii intentionate sau nu a acestei melodii, doar mi-am exprimat opinia. Poate gresesc... poate e din cauza ca e redata de pe o banda de magnetofon ceva, habar n-am...
Daca o are cineva inregistrata in format MP3, as fi bucuros sa intru in posesia ei, pt ca atunci cand stateam in gara sa astept acceleratul, nu mi-a dat in gand sa scot telefonul sa inregistrez "minunatia" de piesa muzicala :-D
Numai bine si calatorii placute tuturor.