Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

melodie anunt gara Copsa Mica

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
rgradu

Numarul mesajelor : 1
Reputatie : 5126
Data de inscriere : 15/11/2010

melodie anunt gara Copsa Mica Empty
MesajSubiect: melodie anunt gara Copsa Mica   melodie anunt gara Copsa Mica Icon_minitimeLun 15 Noi 2010, 10:54

Salutare tuturor.
Sunt nou venit in aceasta comunitate a pasionatilor de trenuri si as dori sa discutam despre melodia de anunt din gara Copsa Mica.
Mi se pare un subiect interesant pt cine a trecut prin gara si a auzit-o.
Este aceeasi melodie a regionalei Cluj Napoca ("Trompetele rasuna" daca imi aduc bine aminte, aceea cu "Iancule mare, bravule tare", insa fara versuri, se aude doar linia melodica) insa cantata intr-un mod foarte foarte hilar, puternic falsat.
Chiar radeam cu vanzatoarea de la bilete in august anul asta (cand veneam de la Sibiu si asteptam acceleratul 1745 spre Cluj-Napoca) ca e o melodie cu un leit-motiv foarte bine adaptat pt obiceiurile bahice ale oamenilor din zona.
Din pacate, nu am reusit sa o sensibilizez pe doamna de la bilete, nu prea a gustat gluma: "plecati domne din tara, de ce mai stati in Romania, daca nu va convine?"
Era vizibil iritata de la problemele avute cu clientii anteriori si nu mai avea chef de ras...

Eu unu nu stiu povestea modificarii intentionate sau nu a acestei melodii, doar mi-am exprimat opinia. Poate gresesc... poate e din cauza ca e redata de pe o banda de magnetofon ceva, habar n-am...
Daca o are cineva inregistrata in format MP3, as fi bucuros sa intru in posesia ei, pt ca atunci cand stateam in gara sa astept acceleratul, nu mi-a dat in gand sa scot telefonul sa inregistrez "minunatia" de piesa muzicala :-D

Numai bine si calatorii placute tuturor.
Sus In jos
luciangeo77

luciangeo77

Numarul mesajelor : 51
Varsta : 47
Localizare : PLOIESTI
Reputatie : 5175
Data de inscriere : 22/11/2010

MesajSubiect: Re: melodie anunt gara Copsa Mica   melodie anunt gara Copsa Mica Icon_minitimeDum 28 Noi 2010, 14:31

Salut Radu și bine ai venit in forumul pasionatilor de trenuri.Ai putea să inregistrezi cu o cameră sau măcar mp3 melodia de anunț in Copșa Mică(Kiskapus).numai bine
Sus In jos
andreidi

Numarul mesajelor : 14
Reputatie : 3443
Data de inscriere : 10/07/2015

MesajSubiect: Re: melodie anunt gara Copsa Mica   melodie anunt gara Copsa Mica Icon_minitimeSam 21 Noi 2015, 22:22

O cunosc foarte bine, am tranzitat mult ruta Cluj-Brasov via Sighisoara, in special de cand au inceput lucrarile la Coridorul IV, astfel incat din cauza intarzierilor, stationam mult in mai toate garile de pe traseu, deci si in Copsa Mica. Si pe mine ma amuza modul in care suna melodia, de parca este specifica altor timpuri sau parca ar fi o sonerie ale carei baterii sunt aproape complet descarcate, astfel incat isi da ultima "suflare". Stiu ca era mai demult si in Dej Calatori aceeasi melodie in acelasi format, insa relativ recent a fost inlocuita cu "Crai Nou"-ul brasovean, inclusiv cu sistemul automatizat de anuntare al trenurilor.

Nu cumva aceeasi melodie se poate auzi si la Medias?

LE: Nu, la Medias este tot la fel ca si la Brasov sau Dej: https://youtu.be/XFYAbZoVfO0?t=1m22s
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: melodie anunt gara Copsa Mica   melodie anunt gara Copsa Mica Icon_minitime

Sus In jos

melodie anunt gara Copsa Mica
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Copşa Mică (300)
» M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor
» 208 : Sibiu - Copsa Mica
» Reportaje feroviare Adirmvl
» CFI Hunedoara-Govăjdia-Retișoara

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum