Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Informaţii generale

In jos 
+105
Laur
kristi kkk
Dr2005
nenuandrei
040EC100
tuborgtnp
alex03bv
DAS 2011
romaniaetc
rich1974
FeroFan97
RwO
traian
razvan - trenuri
vanchorusebulgaria
TonyGFR
user dezactivat...
AndiCFR
rizelgeorgel2004
halmarius
Luna
cristyadaX
biokosmy
George33
Nk11
popovici
Marius
redeme
brandiburu
DPS
Cobra
ravers75
AlexD
alexandruh
DUAL
mi.tudor
Vitosa
bostanescu gigel
raoul
riciu
mihaiuc
Jhonyla
decward
sorinucu
The Legend
IonutChircu
RazvanCFR
VeV
SULZERUL 0733
Adrian78
pannonia express
iuli.hard
Scoop
alinx3330
jionutz
cont dezactivat .
razwy
Bobses
cont inactiv
bogdan srl
didi
didinul
Norbi
Axwell21
Marius Iulian
Ioni
ionutz72
ionutzzz
eu
Costin.H
CIM
Razvan
mureseanu_976
radu_nb1
marius_catalin84
Caravelle_Zg
stinky
silviubad
srazvi
gica38
mtk
Nesebar
Codrut1985
arianul
PrisecaruFlorin
AMX 97-0548-4
MariusM
lovekomotive
cortexedge
membru inactiv
stegaru
IonutCFR2009
avram
Ionutz
Vlad
Hurricane
cristi CFR
Horea
alex.alexus.tm
cristi ar
mardaryroby
orestte
COSTACHE MIHAIL
Lde 2100
myster2008
109 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 63 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18753
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24331
Data de inscriere : 05/10/2010

Informaţii generale - Pagina 60 Empty
MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeJoi 10 Noi 2011, 20:22

Ma gandeam ca se ocupa cei de la Euroconstrcut de lucrari de arta

Mihaiuc in Maroc nu au sanse ONCF au comandat deja 20 de locomotive Alstom Prima 2 seria 1400 vitezam maxima 160km/h la fel si Kazakstanul au comandat si ei la Alstom(FR) and Transmashholding 96 de locomotive Prima 2 200 de km/h si 200 de bucati KZ8A BoBo-BoBo 8800cp 830KN viteza maxima 120km/h

Razvan a fost ceva problema cu piatra sparta nu stiu daca si din cauza transportului stiu ca s-a adus din import pe Dunare u barjele
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

Numarul mesajelor : 751
Varsta : 36
Localizare : Piatra Neamt
Reputatie : 6377
Data de inscriere : 20/08/2009

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeDum 13 Noi 2011, 17:36

Domnule Mihaiuc as vrea sa ma lamuriti in privinta unor lucruri. De exemplu la o locomotiva ce e mai important, sarcina pe osie, sau greutatea ei per total? Si ce e mai importanta puterea dezvoltata de motoarele de tractiune, sau forta de tractiune? Pt ca sunt multe discutii pe temele astea si am vazut ca unii apreciaza mai mult locomotivele cu sarcina pe osie mai mica, altii greutatea lor totala. De exemplu un Eurosprinter are sarcina pe osie cam 22 de tone, iar un EA clasic are 20 de tone pe osie, ar rezulta ca e mai ok EA-ul dar dumneavoastra daca lucrati in domeniu poate reusiti sa-mi explicati cum stau lucrurile si care sunt criteriile dupa care trebuie judecata o locomotiva.
Sus In jos
redeme
V.I.P Member
V.I.P Member
redeme

Numarul mesajelor : 1081
Localizare : Iasi
Reputatie : 6120
Data de inscriere : 06/03/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMar 15 Noi 2011, 14:01

Cele trei vagoane care au ars acum câteva săptămâni în zona gării Iași:

Informaţii generale - Pagina 60 DSCF6312

Informaţii generale - Pagina 60 DSCF6313
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMar 15 Noi 2011, 15:22

Informaţii generale - Pagina 60 IMG_3486
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Reputatie : 13278
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMar 15 Noi 2011, 19:12

A aparatu ceva in gara la noi de la RegioFâs?Pe site la ei tot nimic.Poate ne trezim cu un Personal Hunedoara-Alba Iulia =)),acum iau subventia pe km si tren deci eu inspre asa ceva ma gandesc ca o sa bage .. adica inainte cand mergea 2311 pana la Teius era pe minus .. acum ca merge Regiozero nu mai e -
Sus In jos
traian

traian

Numarul mesajelor : 222
Varsta : 40
Localizare : Eforie Sud
Reputatie : 5137
Data de inscriere : 23/06/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMar 15 Noi 2011, 19:52

Cica si operatorii privati ar fi de fapt un fel de gauri negre, acoperite tot de stat:
http://stirileprotv.ro/stiri/social/mii-de-kilometri-de-cale-ferata-inchiriati-operatorilor-privati-statul-le-acorda-subventii-de-90.html
Carevasazica statul ii subventioneaza in proportie de 90%, castiga din inchirierea liniilor doar 6 milioane de lei, insa tot statul plateste 27 de milioane de lei pentru ca operatorii privati s anu iasa in pierdere, cheltuielile acestora ridicandu-se la 33 milioane euro.
Halal "afacere"! Sincer, vi se pare normal asa ceva? De ce ar trebui statul sa subventioneze si pe operatorii privati, din moment ce le-a concesionat linia, ei n-ar trebui sa se descurce singuri mai departe? De ce ar fi problema statului daca aceste companii au pierderi sau datorii? E absurd, cum numai la noi se putea intampla! Evil or Very Mad
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMar 15 Noi 2011, 20:53

Statul subventioneaza pachetul minim social si in unele cazuri chiar sunt sate comune legate de orase mai mici doar de calea ferata ..Daca s-ar calcula subventia dupa calatori/km nu pe tren/km altfel ar sta lucrurile
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMar 15 Noi 2011, 22:01

Si tu zici ca is asa economice automotoarele astea de consuma mai putin decat un EC sau o rama de la CFR ? E clar eu nu mi iau alta masina imi iau automotor din ala de la Regiotrans,mai ales ca e 7 lei litru de titei imediat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMar 15 Noi 2011, 22:23

Un automotor de Regiotrans consumă vreo 65 l la 100 km. La un Sulzer, fiind cu transmisie electrică, vorbim de consum pe oră. Având în vedere că are consumul specific de 170 g/CP*h, dacă merge la putere maximă consumă 357 l pe oră. Dacă avem o medie de 50 km/h (deşi e cam mult chiar şi pentru magistrale) sărim de 700 l la 100 km. Dacă e vorba de un tren cu 10 vagoane care merge cu 80 km/h s-ar putea să fie mai rentabil decât 5 automotoare. Dar să târâi un vagon cu 30 la oră clar nu e rentabil.

Cu EC nu putem să-l comparăm, EC-ul îl compari cu BB25500 dacă vrei. EC are 3400 kW, BB are vreo 2900 (?). Cum niciunul nu are reglare continuă a forţei de tracţiune, tot cu BB-ul ieşim mai ieftim la consum. Nu ştiu la piese care e situaţia.

DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMier 16 Noi 2011, 19:06

Am facut calculele cateva pagini mai incolo .. pentru sulzer si portcola eu Smile .era intrebare retorica si daca e sa o luam poti sa compari si locomotivele pe curent cu cele diesel pt ca se poate calcula puterea necesara si consumul aferent si este echivalenta.Intrebarea mea retorica era ceva de genul un BB ca mai mult ca sigur trimit asa ceva pe M207 cu cat e mai productiv decat un EC + 3 vagoane .. Eu zic ca tot dra-cu ala e , e alta palarie aceeasi Marie.

Sulzerul este un concept depasit pentru tractiunea trenurilor de calatori.Iar GM urile sunt prea puternice eventual GM pt litoral unde intradevar sunt mastodonti,si ar mai fi cateva accelerate in tara pentru care ar renta .
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMier 16 Noi 2011, 19:16

Ramele RIO au avantajul ca nu mai rebruseaza in Hunedoara locomotiva dar nu cred ca vor fi introduse doar daca le lungeste de la Simeria pana la Alba Iulia sau Cluj vor fi introduse automotoare pacat ca CFR nu au cumparat rame Z9300 compuse din 2 unitati erau excelente pentru sectii scurte!!

Eu ma gandesc cine va plati sau se vor deconta transportul la Ceferisti pe sectile Regio?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMier 16 Noi 2011, 19:52

adrian78 a scris:
Eu ma gandesc cine va plati sau se vor deconta transportul la Ceferisti pe sectile Regio?

La Timişoara am înţeles că li se decontează (adică fac abonamente şi după aia merg primesc banii), pe alte secţii şi le plătesc din buzunar.

cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9707
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMier 16 Noi 2011, 20:03

La Timisoara nu se mai deconteaza.

Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMier 16 Noi 2011, 20:59

Oricum, puţini angajatori decontează transportul angajaţilor (nici măcar RATB nu mai face asta... adică... le dă abonament gratuit angajaţilor, dar la 1 noaptea şi la 3:30 dimineaţa n-ai autobuz). Apropo de angajaţi, există o lege pentru a deconta transportul profesorilor din şcoli. Evident, nu se aplică, că nicio primărie nu are buget pentru aşa ceva.

DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitimeMier 16 Noi 2011, 23:01

Da adi Very Happy ,poate poate .. sunt curios sincer , dar pe site la Regio e pustiu,pe forum si mai pustiu ... ce sa mai zicem de ce merge in Triaj .. ca pana cum era mai mult Marfa si CTV Smile .. acum o sa vedem Geferistii Smile)
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 60 Icon_minitime

Sus In jos

Informaţii generale
Sus 
Pagina 60 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 63 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» INFORMATII GENERALE
» Informaţii generale
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: