Salut la toata lumea... Am vrut sa vad si eu aceasta linie Caransebes - Boutari mi-am pus in cap ideea de mult sa merg si in data de 24 Mai (de Rusalii 2010) am fost intr-o calatorie ... Am mers cu Personalul 9175 in Caransebes...dupa cum vedeti nu mai sunt vagoanele Dimitriov...cred ca au fost puse pe linia moarta langa celelalte care se mai afla acolo de deja ani de zile.Si anul trecut am fost prin aceasta zona iar vagoanele mai vechi sant tot nemiscate din locul lor...
Locomotiva de mai sus este Sulzerul 60-0028-5 o serie foarte mica... :shock: O locomotiva 80-0154-7 facea manevre prin gara...si trenul nostru se pune in miscare...
Imediat trecem pe sub un pod unde sta la adapost un plug de zapada.
Dupa nu mult timp trecem si peste podul peste timis din Caransebes...
Dupa 3 minute de la plecare din Caransebes ajungem la prima oprire... Caransebes Cazarma...
Dupa altele 3 minute ajungem la o Statie ...Caransebes Tiglarie
Observ ca nu mai sant folosite celelalte linii...ca nu are de ce ...asta e... ...aaa si magazia acestei Statii
Mergem mai departe...ruine ca de obicei in Romania ar trebui sa ne obisnuim cu asa ceva peste tot nu?
...frate da'rar am prins niste locuri pana acum de fotografiat pe ruta asta ca ma impiedicau multele tunele de boscheti prin cate am trecut ...de filmat ce sa filmezi boscheti?
Oprim la o halta ca trebuia sa se de-a jos calarorul (1).Deci va ziceam ca ar trebui sa ne obisnuim cu ruinele nu?(Oricum nu cred ca mai apartine de CFR respectiva constructie) Halta IAZ....(sau IAD)
Bun... am plecat mai departe...ochiul mi-a vazut ceva ce trebuia sa fotografiez..adica un peisaj superb (am pus poza chiar daca nu apartine de de Cfr)
Ajungem la o alta localitate...
Halta Obreja (frate ...aici stateau romi parca la panda la...pescuit).Chiar 2 copii din aia se jucau pe scarile vagonului in mers dar au sarit dupa ce trenul incepea sa prinda viteza ...
Am inteles ca trebuia sa mai fie o statie Glimboca...nu a oprit trenul deloc pana la urmatoarea halta...
Un semnal de pe linie..
Halta Bucium...
Printre boscheti mai reusesc sa mai fac poze
Se apropie o statie...care sa fie?
Care sa fie?...AAA
Statia Otelul Rosu
Pe partea cealalta se vede o pescarie frumoasa..
Mai vad in gara busteni ce sant adusi cu tirurile
Plecam mai departe ..observ o linie folosita des unde se duce am inteles spre o zona industriala din Otelul Rosu ...
Noi mergem spre urmatoarea statie cu poze din natura..
Dupa 6 minute ajungem la o alta Halta... Halta Otelul Rosu..dupa cum vedeti cam lasata in voia lui Dumnezeu (marcata cu ...porecla mea Mafia:x)si cu reclame pentru firme...
Mergem prin Orasul Otelul Rosu...
Trenul incetineste merge incet...ma uit pe geam vad ca se apropie un pod...
Fabrici si multe camioane prin zonele astea..
...Prin natura..
Imediat la iesire din orasul Otelul Rosu apare o halta ..
Halta Zavoiu...
Se vede ca are rampa de incarcare (a avut)...desfintata si Magazia acestei halta
Mergem mai departe ...semnale pe aceasta linie...
Dupa un timp putin trecem pe langa o fabrica de Marmura din cate vad si are si o mica rampa pentru incarcat vagoane,deci e clar circula si Marfare pe aici...
Mai vad ceva hilar adica bariera sa nu treacaaa ... ...era buna poza de pus la poze hilare
Dupa un minut apare o halta Halta Voislova
Ceva interesant ...o lampa electrica
Este normal sa aibe macazele in stare de functionare ...
Mergem mai departe...se schimba peisajul :shock: linia se apropie de o sosea un drum national .
Ajungem in alta statie...Marga
Mergem mai departe...
Trecem pe langa o statie de apa parca..nu stiu sigur...
Se vede in departare localitatea Boutari...
Semnal de intrare
Se vede pe partea dreapta ce nu se mai foloseste liniile la intrare in statie.
Magazia de la Boutari
Si STATIA BOUTARI
Am mers 37 de kilometri cam intr-o ora si 15 minute.Am plecat cu 10 minute mai tarziu asa ca am ajuns cu 10 minute mai tirziu... M-a vazut seful de tren,seful statiei si mecanicii de pe locomotiva mi-au interzis sa fotografiez ca astfel sant capabil de amenda C.F.R.uul apartine de armata si....alea alea...m-a lasat sa fotografiez in general seful de tren am primit permisiunea...bun...In statie au coborat cam 10 persoane si vreo 20 persoane pe tot traseul si au urcat dublu cand a plecat trenul inapoi...l-am intrebat pe seful de tren de ce asa putina lume el a zis ca era sarbatoarea de Rusalii...in general sant ''ceva'' mai multi... Viteeza... cam 50 Km - 60/h...in medie...nu am prea mai facut poze inapoi ca a inceput o ploaie prin zonele astea... Ne-am intilnit cu perechea trenului ce venea din Caransebes in Otelul Rosu ...Locomotiva era 80-0154-7 am vazut mult mai multe persoane in acel tren care mergea spre Boutari....
Cam atat am avut de zis cam asa am vazut eu calatoria asta si va salut ...Multumesc de vizionare...
Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6564 Data de inscriere : 05/09/2009
Subiect: Expediţie feroviară pe ruta Caransebeş - Bouţari, 14.07.2010 Mar 24 Aug 2010, 23:04
Foarte frumos reportaj Gabry_Mafia! Vreau să-ţi spun că şi noi (cristi ar şi eu) am avut aceleaşi discuţii cu impiegatul de mişcare din Bouţari. Ca şi o continuare a expediţiei Reşiţa Sud - Caransebeş, doresc şi eu să vă prezint acum de la Caransebeş la Bouţari. Am plecat din Caransebeş cu trenul P9175 (Caransebeş 14:57 - 16:16 Bouţari).
Caransebeş
Caransebeş Cazarmă hc
Caransebeş Ţiglărie
Iaz hc
Obreja H
Bucium hc
Oţelu Roşu Am făcut cruce cu un marfar tractat de 60-0028-5
Oţelu Roşu hc
Zăvoiu
Voislova Tone de marmură ce aşteaptă să plece la prelucrare
Marga H
Bouţari Hm
În încheiere, la întoarcere am pozat trenul P9177 ce venea dinspre Caransebeş şi avea locomotivă LDH 80-0231-3. Poza este făcută la Oţelu Roşu.
Codrut1985 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 419 Varsta : 39 Localizare : Oradea Reputatie : 6226 Data de inscriere : 21/05/2009
Subiect: Re: 117 : Caransebes - Boutari hcv. Sam 23 Oct 2010, 10:06
Incepand de astazi, 23.10.2010 pe linia Caransebes- Boutari a inceput sa opereze TFG...nu am informatii despre numarul de automotoare, insa stiu cu siguranta ca sunt automotoare ex DB... Motorul surpins in gara e 76-2401-8...
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
Subiect: Re: 117 : Caransebes - Boutari hcv. Sam 23 Oct 2010, 14:57
Te rog posteaza mersul trenurilor, nu au nimic pe site.
Linia 917 in vecinatatea haltei Caransebes Cazarma...
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5992 Data de inscriere : 28/04/2010
Subiect: 917 caransebes - boutari Mar 16 Noi 2010, 13:49
Caransebes-Boutari, transport mixt (Km 0+836 la Km 37+700) ; Bouţari – Haţeg= 36 km nu se circula, apartin SAAF; Haţeg – Subcetate =4 km, ocazional transport marfă.
:S
Codrut1985 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 419 Varsta : 39 Localizare : Oradea Reputatie : 6226 Data de inscriere : 21/05/2009
Subiect: Re: 117 : Caransebes - Boutari hcv. Mar 16 Noi 2010, 14:19
Pe 917 intre Caransebes Cazarma h. si Caransebes Tiglarie...
Halta Caransebes Cazarma...
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5992 Data de inscriere : 28/04/2010
Subiect: 917 caransebes - boutari Mar 16 Noi 2010, 14:25
[img][/img]
luciangeo77
Numarul mesajelor : 51 Varsta : 47 Localizare : PLOIESTI Reputatie : 5173 Data de inscriere : 22/11/2010
Subiect: Re: 117 : Caransebes - Boutari hcv. Mier 24 Noi 2010, 00:18
Bunnn că a fost concesionată de TFG.Vad ca trenurile arată mai curate decât modelele vechi de la CFR.La otelul rosu i se zice Bistra(din 1990), văd că ar a rămas sigla cu numele orasului.Probabil că n-au bani nici de-o tablă s-o bată-n cuie .Să nu mai zic de reclama atârnată în zona hălțiii râsu plânsu.În rest peisajul e splendid. .Gabry_Mafia tu ai avut baftă de vreme bună și poze frumoase pe măsura.Caravelle_Zg te apucași să fotografiezi pe ploaie?Nu ai avut răbdare să se uște liniile să fie frumos afară? Oricum băieți, vă felicit pentru pasiunea voastră chiar vă admir pe cei care iubiți natura, trenurile,tot ce miscă.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: 117 : Caransebes - Boutari hcv. Mier 24 Noi 2010, 13:12
Nu i se spune Bistra.A fost o dorinta sa i se spuna Ferdinand Bistra. Mai studiaza putin.
http://www.otelu-rosu.ro/orasul.html
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: 117 : Caransebes - Boutari hcv. Mier 24 Noi 2010, 13:20