Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Ce simulatoare feroviare va plac?

In jos 
+35
nsw
cont dezactivat .
Balto
Jhonyla
R936
bogdan.perejuc
cosmin br
Kriszti219
DPS
IonutChircu
lapsanszkitamas
membru exclus
basa
praetor
AndiCFR
xeonchv
Teodor
REGIOTRANS12
DUAL
redeme
cristyadaX
brandiburu
Costin.H
laur 133
Cobra
decward
Toma Dorel
knd
Andrei
pisti91
Horea
VeV
cortexedge
Codrut1985
lovekomotive
39 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

Numarul mesajelor : 751
Varsta : 36
Localizare : Piatra Neamt
Reputatie : 6380
Data de inscriere : 20/08/2009

Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeMier 04 Aug 2010, 16:48

Ce am observat la MSTS e faptul ca mai ales locomotivele noastre franeaza foarte repede de la viteze mari gen 100-140 km/h si nu stiu daca chiar asa e si in realitate. In Railworks de exemplu locomotivele franeaza mai greu, poate prea greu uneori. Nefiind un expert in materie...nu prea inteleg rationamentul celor 2 simulatoare.
Sus In jos
Toma Dorel

Numarul mesajelor : 5
Varsta : 52
Localizare : Jibou -Salaj - Romania
Reputatie : 5248
Data de inscriere : 22/07/2010

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 05 Aug 2010, 01:09

Salut.
In calitate de mecanic de locomotiva, pe locomotive reale bineinteles,te asigur ca la franare cat si la tractiune locomotivele din MSTS se comporta real.De ce? Pentru ca la viteze de 70 km/h pentru EA, 60 km/h pentru DA si respectiv 55 km/h pentru EC-uri frana lucreaza pe regimul franei de mare putere .Acest lucru se datoreaza prn faptul ca la vitezometrele din postul 2 al locomotivelor exista un contact care comanda un releu numit "releu pt.frana de mare putere " de ex la EA are poz. S7.37:13 care taie alimentarea unui electroventil pneumatic (Br 9 la EA),iar acesta elimina aerul din camerele F a celor doua traductoare de presiune.In camera F se gaseste un piston cu o tija articulata de acel piston si un arc de readucere,iar in capatul opus al tijei ce se afla in camera A exista o rola.In camera A care este in legatura cu atmosfera printr-un orifciu se gasesc doua leviere unul inferior si altul superior intre care se gaseste rola tijei articulata de pistonul din camera F.Cele doua leviere joaca rolul de parghii ,astfel ca la o franare facuta cu robinetul de frana automata KD2 , la aceeasi depresiune facuta in conducta generala a trenului ,la viteze mai mari decat cele specificate mai sus ,camera F este aerisita ,pistonul acesteia este adus in pozitia extrema opusa fata de cea anterioara cand sub aceste limite de viteze in mod normal camera se afla sub presiunea de 10 bari si prin tija articulata impreuna cu rola ce culiseaza intre cele doua leviere se modifica raportul de parghii avand consecinta marirea unei curse a unui piston superior aflat in traductorul de presiune care are rolul de a deschide o supapa mai tare ce permite patrunderea unei cantitati mai mari de aer din rezervoarele auxiliare in cilindrii de frana ai locomotivei,frana avand un efect mai puternic
Aceasta fiind doar o mica parte din explicatia functionarii franelor la locomotivele reale ale noastre,in MSTS simularea acestor aspecte depinde de parametrii editati de catre autorii acelor add-on-uri,si care zic eu ca sunt reali ca si comportare a locomotivei in joc vis-a-vis de ce reala.
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 05 Aug 2010, 10:30

Interesant cele aflate si va invidiez pentru meseria pe care o aveti Very Happy
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 25 Feb 2011, 16:51

De ceva timp am o probleme cu MSTS, merge sacadat, greoi ca si cum as avea un pc vechi sau o placa video veche. Am 4 giga de rami, windows-ul vede doar 3, si la placa video am 256 mega si isi poate lua din rami pana la 1,5 giga. Inainte pe acelasi pc mi-a mers foarte bine, lin, mergeau trenurile ca in realitate Very Happy acum merg in reluare. Stiti voi care ar fi problemele?
Sus In jos
decward
V.I.P Member
V.I.P Member
decward

Numarul mesajelor : 2594
Varsta : 27
Localizare : Bükreş
Reputatie : 8002
Data de inscriere : 15/08/2010

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 25 Feb 2011, 17:42

Trainz 2009
Sus In jos
Cobra

Numarul mesajelor : 267
Reputatie : 5446
Data de inscriere : 28/09/2010

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 25 Feb 2011, 18:07

Railworks 2. Grafica impecabila, rute interesante si material rulant la fel de interesant, chiar daca nu este romanesc. Imi plac activitatile cu HST-uri de pe Oxford - Paddington si Newcastle - York, dar si cele de pe Hagen - Siegen sau Seebergbahn. Este destul de realist la condus si il recomand tuturor pasionatilor.
Sus In jos
laur 133

Numarul mesajelor : 415
Varsta : 39
Localizare : Craiova
Reputatie : 5706
Data de inscriere : 01/06/2010

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeLun 07 Mar 2011, 12:22

cine imi poate trimite si mie un simulator ? oare configuatia laptopului meu e suficienta? 1.2 ghz 1gb ram,120 hdd.video nu stiu cat am.
Sus In jos
Costin.H

Costin.H

Numarul mesajelor : 654
Reputatie : 6162
Data de inscriere : 15/12/2009

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeLun 07 Mar 2011, 12:51

@laur133 --> poti incerca Loksim 3D: http://www.loksim.de/cms/index.php ; e in germana din pacate.

Cred ca si Microsoft Train Simulator merge pe configuratia ta.
Sus In jos
Costin.H

Costin.H

Numarul mesajelor : 654
Reputatie : 6162
Data de inscriere : 15/12/2009

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeLun 07 Mar 2011, 12:53

Cobra a scris:
Railworks 2. Grafica impecabila, rute interesante si material rulant la fel de interesant, chiar daca nu este romanesc. Imi plac activitatile cu HST-uri de pe Oxford - Paddington si Newcastle - York, dar si cele de pe Hagen - Siegen sau Seebergbahn. Este destul de realist la condus si il recomand tuturor pasionatilor.

imi poti spune cum l-ai facut sa mearga bine? Very Happy

fiindca mie la activitatile de manevra si transport de marfa pe Hagen - Siegen imi crapa Smile
Asteptam foarte mult pt o indicatie de liber, chiar si chemare si imi dadea o eroare de activitate dupa vreo 10 min.

Vreo idee? Multumesc!
Sus In jos
Cobra

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeLun 07 Mar 2011, 13:23

Din fericire, n-am avut astfel de probleme cu el. Am uitat sa mentionez faptul ca am DVD-ul original cu jocul, pe care l-am comandat din Anglia...pentru ca la noi nu prea se gaseste. Probabil din cauza asta n-am intampinat dificultati. Din contra, am mai descarcat niste activitati care imi merg impecabil. Le poti gasi aici: http://www.uktrainsim.com
Sus In jos
brandiburu

Numarul mesajelor : 45
Varsta : 40
Reputatie : 5024
Data de inscriere : 11/04/2011

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 22 Apr 2011, 16:50

Tocmai a aparut Trainz Simulator 12

http://www.trainzportal.com/

http://www.n3vgames.com/newspage.php?ID=86

http://www.auran.com/auran/store/index.php?p=3&PID=362

Acum il instalez. Sper ca macar acesta sa se miste fara sa mai sacadeze, precum predecesoarele. Voi reveni cu screenshoturi.

Sus In jos
brandiburu

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 22 Apr 2011, 17:08

Cobra a scris:

Addon-urile aparute le ai? Daca nu, spune-mi daca te intereseaza acestea:

- 0-4-0ST Saddle Tank Locomotive
- 3D Trains - Sante Fe F7 F-Units
- 3D Trains - ScaleRoad
- 7F Scenario Pack
- A1 Tornado Steam Locomotive
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 1
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 2
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 3
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 4
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 5
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 6
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 7/8
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 9
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 10
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 11
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 12
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 13
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 14
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 15
- Armstrong Powerhouse - Scenario Pack 16
- Armstrong Powerhouse - Class 166 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 37 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 37-9 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 40 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 43 MTU Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 43 Valenta Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 43 VP185 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 47 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 50 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Class 66 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - MK1 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - MK2 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - MK3 Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Voyager Sound Pack
- Armstrong Powerhouse - Wagon Sound Pack
- Billionair Benefactor Scenario
- Black 5 Scenario Pack
- BNSF Dash 9
- BNSF Pack
- Canadian National Locomotives
- Challanger Steam Locomotive
- Class 02
- Class 08
- Class 31
- Class 37
- Class 40
- Class 47 NSE
- Class 47
- Class 101 DMU
- Class 158 DMU
- Class 170 DMU
- Class 380 EMU
- Class 390 EMU
- Canadian National SD40-2 Wide Nose
- Coach and wagon sounds
- Diesel Shunter Pack
- DigitalTraction - British Railways 4MT
- DigitalTraction - Mark 1 Coaches
- DigitalTraction - Mark 2e Coaches
- DigitalTraction - Wagon Pack 01
- Doncaster Works
- Falmouth Branch
- Flying Scotsman
- Fort Kent to Eagle Lake
- Fowler 4F Steam Locomotive
- German Railroads - Class 143 at work
- German Railroads - Freight Traffic
- German Railroads - MegaPack
- German Railroads - Moderne Kesselwagen
- German Railroads - Moderne Schnellzge - Baureihe 120
- German Railroads - Wagons
- Glasgow Airport Rail Link
- Green and Gold HST
- Gresley V2 2-6-2 Steam Locomotive
- G-TraX - BerkNorthern & SPS700 Pack
- G-TraX - Double-Stack Well Cars
- G-TraX - Scenarios
- G-TraX - Southern Pacific GS-4
- G-TraX - SP Daylight Lightweights
- G-Trax - SP&S Northerns
- GWR B-set Coach
- GWR Hall Steam Locomotive
- InputMappers Backup (Use those if one or more keys don't work anymore in RailWorks)
- Iron Horse House - 76t Diesel Crane
- Iron Horse House - 9F Evening Star
- Iron Horse House - BigBoy 4-8-8-4
- Iron Horse House - Bonus Content
- Iron Horse House - BR 7MT Britannia Pacific
- Iron Horse House - Class 20
- Iron Horse House - Class 45
- Iron Horse House - Class 50
- Iron Horse House - Class 52 Western
- Iron Horse House - Class 56 Expansion
- Iron Horse House - Class 56
- Iron Horse House - Western Region Diesels
- JustTrains - A4 Pacific Class British Railways
- JustTrains - A4 Pacific Class LNER
- JustTrains - A4 Pacific Class
- JustTrains - Bristol To Exeter
- JustTrains - Cargowaggon Flat IGA
- JustTrains - Cargowaggon IWB
- JustTrains - Class 20
- JustTrains - Class 60
- JustTrains - Class 66
- JustTrains - Colton & Northern
- JustTrains - IHH - Class 20
- JustTrains - Isle of Wight
- JustTrains - JJA Autoballaster
- JustTrains - Newcastle To York - Modern
- JustTrains - VGA-VKA Wagon
- JustTrains - Voyager
- JustTrains - YGB Seacow
- Keeping Up with the Diesels
- Light Pacific Steam Locomotive
- MeshTools - Box Wagon Pack
- MeshTools - Class 24
- MeshTools - Class 50
- Norfolk Southern SD40-2 High Nose
- Ohio Steel - Dover Division
- Old RailSimulator Reskins and Scenarios (Also in first torrent)
- Oovee - CargoD
- Oovee - Class 37 Weathered Repaint
- Oovee - Class 57
- Oovee - HST Buffers Pack
- Oovee - MJA Wagons
- Oovee - TEA Bogie Tank Wagon Pack
- Oovee - Virgin Pack
- Oovee - Wrexham Carriages
- Phorum Peninsula (If you like this route, please make a donation to The Railway Children charity!)
- RailWorks_v114.0b_to_v114.1b
- Rascal And Cottonwood
- SD40-2 Burlington Northern Livery
- SD40-2 Santa Fe Livery
- SD70ACe Locomotive
- Stanier 8F Steam Locomotive
- Stanier Jubilee Steam Locomotive
- TestTraK
- The Port Road
- UK Buildings Vol.1
- UK Led Signals
- UK Wagons
- Up the Junction Scenario
- West Coast Main Line
- ZZA Snouwplough

Initial ele costau vreo 700 lire sterline. Ulterior le-au facut ca un singur pachet care costa vreo 150 lire sterline, daca nu ma insel. A fost o promotie dar nu stiu daca mai este. Bineinteles acesta este pretul oficial de pe Steam.

Daca nu le ai si te intereseaza pachetul, ai 2 alternative:

1. daca ai cont pe demonoid.me poti intra acolo si da cautare dupa cuvantul "railworks". Vei gasi un torrent de aprox 8.04 GB urcat de mycutzu (asta as fi cica eu). Poti sa-l descarci de acolo.
2. daca nu ai cont zi-mi ca-ti dau invitatie oricand. La cate le-am urcat acolo nu sunt probleme.

Mai era si pe thepiratebay.org (de unde l-am descarcat initial) dar vad ca ba apare, ba nu apare plus ca stai de imbatranesti pana il descarci (eu am asteptat aprox 1 saptamana).

Nu sunt chiar toate addon-urile, pentru ca au aparut destule intre timp insa marea lor majoritate sunt in acest pachet. Inclusiv celebrul West Coast Main Line la care se vede clar ca au lucrat o gramada.

Noroc.
Sus In jos
Cobra

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 22 Apr 2011, 17:22

Salut, am cateva din ele...dar chiar si asa, abia am timp sa mai joc si eu vreo activitate la 2-3 zile. Oricum, multumesc pentru informatii! Smile
Sus In jos
brandiburu

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeVin 22 Apr 2011, 20:28

Trainz 12 - scenariu ucrainean:

Later edit:

Am incercat 3 sesiuni deocamdata:
- Ungaria
- SUA
- Ucraina

In Ungaria nu am reusit sa dibuiesc controlul locomotivei. Pur si simplu acceleratia revine automat la Neutral orice as face. Inca n-am verificat scurtaturile din taste, ma voi uita mai tarziu. Sunt pana in 10 scenarii posibile plus Free Run-ul.

Pentru SUA exista 1 singur scenariu ce include un Acela Express: http://en.wikipedia.org/wiki/Acela_Express
Este mai mult decat dezamagitor:

- interfata grafica este praf
- locomotiva spui ca este facuta din carton
- mecanicii sunt 1 barbat si 1 femeie, nu se misca absolut deloc si sunt surprinsi aiurea.
- gara este acoperita iar catenarele ies prin plafon, prin "tavan". Urat
- pantograful adeseori nu face contact cu firele de contact dar trenul merge. Alteori pantograful trece prin firul de contact. Seamana a simulator facut la gramada.
- decorul este cunoscator, prea incarcat si totul se misca greoi.

Primul scenariu testat a fost cel cu Ungaria iar, mai apoi, cel din SUA. Am fost la un pas sa dezinstalez jocul de nervi insa ma bucur ca macar pentru Ucraina sta mai binisor. Totusi cam departe de RailWorks 2 desi sunetele sunt mai aproape de realitatea noastra.

In Ucraina am avut surprize placute. Cred ca cea mai importanta a fost cea pe care am avut-o atunci cand am incercat scenariul care se petrecea seara-noaptea. Pentru prima data la un simulator farurile locmotivei chiar lumineaza! Spre deosebire de RailWorks la care farurile sunt efectiv de decor (iar in scenariile pe timp de noapte este un maaaare dezavantaj), aici farurile chiar produc lumina si au 2 trepte de intensitate: cum ar fi la masina "faza scurta" sau "faza lunga". Din acest punct de vedere felicitari celor care au creat jocul.

Aceasta este prima parte a filmuletului:

A doua parte o voi urca dupa ce adoarme fii-mea care e calare pe calculator (deh, YouTube-ul asta). Nu am mai stat sa le unesc pentru ca abia i-am pus Windowsul si n-am mai avut chef de cautat softuri.

Fiind abia urcat, o sa dureze ceva minute pana cand YouTube va procesa filmul asa cum trebuie. Asa ca daca il puteti vedea doar la 240p rezolutie, in cateva minute ar trebui sa apara 360, 480 sau 720p-ul.
Sus In jos
cristyadaX

cristyadaX

Numarul mesajelor : 371
Varsta : 31
Reputatie : 5396
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitimeDum 24 Apr 2011, 22:36

ma ajuta cineva va rog sa descarc fisierul de aici??:http://ifolder.ru/22004090
k ma chinui si chiar nu inteleg nimic...:-s
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ce simulatoare feroviare va plac?   Ce simulatoare feroviare va plac? - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Ce simulatoare feroviare va plac?
Sus 
Pagina 2 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Filmari feroviare
» Poduri feroviare
» Accidente feroviare
» Vehicule feroviare in 3D

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum