Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC

In jos 
+90
riciu
marius664
IonutChircu
mielutu zburator
alexpopa
danlascau
Katalyn
dan tm
Razvan Tudor
stefan_br
Sabik
Lumunita Stana
cristy79
apmatei
Katalin4653
Vlad
Ciprian
Costin.B
Andrey_tm
gardianlinux
Radu Tudor
Saruman
AndreiStefan
AndreiCFRBucuresti
vanchorusebulgaria
DUAL
Spartan1948
Amiralul
eu
AMX 97-0548-4
Teodor
lifetec
spiderpc
cfr500
Radu.B
kido
orestte
EuroNight
Balto
NicuS
baiazid
IonutCFR2009
AlexD
Vitosa
Costin.H
vatmanul
alliens
AndiCFR
boldalexandru
KOSTYK
TVlad
Adirmvl
transferoviarcalatori
popovici
kristi kkk
Rarau
Caravelle_Zg
srazvi
Luna
Marius Iulian
Dr2005
razvan - trenuri
Jhonyla
rizelgeorgel2004
bogdan srl
cont dezactivat .
Adrian78
alinutz23
get.
stinky
alex.alexus.tm
cristi CFR
cont inactiv
membru inactiv
halmarius
buldozer2
Razvan
cortexedge
FeroFan97
jionutz
Norbi
MariusM
mureseanu_976
Felix
didinul
Nesebar
razwy
pisti91
COSTACHE MIHAIL
myster2008
94 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50  Urmatorul
AutorMesaj
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6736
Data de inscriere : 05/10/2012

INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeVin 30 Aug 2013, 10:17

Si la ranguri superioare acest regim de rezervare ar trebui sa fie optional exact ca in Germania numai ca la noi se are in vedere si lipsa de civilizatie a calatorului, la noi te poti trezi ca ai bilet cu loc si iti iei si bataie.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeSam 31 Aug 2013, 00:26

Eu sunt de acord cu masura si ar trebui sa fie la fel la toate trenurile, adica sa nu fie optionala rezervarea locului, iar daca nu mai sunt locuri fie sa nu se mai dea deloc bilete fie sa se acorde reduceri de pret semnificative la calatorie atat celor ce merg in picioare cat si celor ce au loc si astfel sunt inghesuiti. Nu concep calatoria fara loc, e tren nu microbuz.
Sus In jos
Costin.B

Costin.B

Numarul mesajelor : 233
Reputatie : 4978
Data de inscriere : 04/12/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeSam 31 Aug 2013, 16:11

Serviciul de rezervare obligatorie a locului este specific trenurilor de rang superior care ofera viteza si confort sporite.Asa e in toata Europa.
La trenurile R si RE(folosite cu precadere de navetisti pentru deplasare pe distante scurte la/de la locul de munca,scoala,etc.),daca numarul de calatori este mai mare decat numarul de locuri,firesc este sa se suplimenteze numarul de vagoane.In niciun caz nu trebuie sa se sisteze vanzarea de bilete pentru ca asta ar insemna excluderea de la transport a calatorilor care nu pot ocupa un loc in tren,ceea ce le-ar afecta grav interesele(de pilda,si-ar putea pierde slujba).Eu cred ca TFC a luat acea decizie doar ca sa taxeze suplimentar calatorii,nu pentru a optimiza serviciile pe care le ofera.
OBLIGATIVITATEA REZERVARII LOCURILOR LA TRENURILE DE RANG INFERIOR ESTE NEJUSTIFICATA!
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeSam 31 Aug 2013, 21:01

Costin.B a scris:
Serviciul de rezervare obligatorie a locului este specific trenurilor de rang superior care ofera viteza si confort sporite.Asa e in toata Europa.
Pai si sa inteleg ca Germania, Austria sau Elvetia nu fac parte din Europa ? Sau in tarile astea nu se ofera viteza si confort sporit ?
Sus In jos
Costin.B

Costin.B

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeDum 01 Sept 2013, 09:33

[/quote]Pai si sa inteleg ca Germania, Austria sau Elvetia nu fac parte din Europa ? Sau in tarile astea nu se ofera viteza si confort sporit ?[/quote]
In toate cele 3 tari se poate calatori cu unele trenuri de rang superior(inclusiv IC) pentru care nu este obligatorie rezervarea locului si care,evident,ofera si viteza si confort sporit.
Am vrut sa spun ca rezervarea obligatorie a locului nu se practica in Europa la trenurile de rang inferior,fiind ceva specific trenurilor de rang superior si nici macar tuturor acestora din urma,asa cum am aratat anterior.De aceea mi se pare ca decizia TFC de a obliga calatorii sa-si rezerve locul in trenurile RE,este exagerata.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeDum 01 Sept 2013, 14:30

Costin B, in tarile enumerate de mine mai sus pentru sub 5% din trenurile de rang superior este obligatorie rezervarea locurilor, in Germania se distinge rangul ICE Sprinter iar inclusiv in Elvetia si Austria regula generala se aplica in special trenurilor de noapte (CNL, unele EN). Sunt atat de putine trenuri incat se poate spune ca rezervarea obligatorie a locurilor reprezinta doar o exceptie. Te poti plimba cu trenul la 250km/h fara sa fie nevoie sa ai vreo rezervare in acest sens.
Sus In jos
Costin.B

Costin.B

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeDum 01 Sept 2013, 15:13

baiazid a scris:
Costin B, in tarile enumerate de mine mai sus pentru sub 5% din trenurile de rang superior este obligatorie rezervarea locurilor, in Germania se distinge rangul ICE Sprinter iar inclusiv in Elvetia si Austria regula generala se aplica in special trenurilor de noapte (CNL, unele EN). Sunt atat de putine trenuri incat se poate spune ca rezervarea obligatorie a locurilor reprezinta doar o exceptie. Te poti plimba cu trenul la 250km/h fara sa fie nevoie sa ai vreo rezervare in acest sens.
Iata un argument foarte important pentru ca TFC sa revina asupra deciziei de a obliga calatorii sa-si rezerve locul la trenurile RE cu care va opera incepand cu 16 septembrie.
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5430
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 00:13

in Austria spre exemplu (si nu numai) rezervarea lcoruilor este optionala inclusiv la IC (OIC), si din cate am vazut lumea nu prea face rezervare...la noi insa, in loc ca CFR sa se schimbe in bine vad ca firmele private se schimba in rau...cu asemenea masuri, o vor lua cat de curand pe urma CFR calatori, cu multe trenuri goale si se vor idnrepta spre faliment in momentul schimbarii modului de calcul al subventiei....o mare bila neagra pentru TFG aceasta masura, e aberant sa impui rezervare la trenuri considerate de interese local (in unele tari chiar si IR este considerat de interes local)
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 10:39

Aşteptăm sesizările la relpub(a)mt.ro sau la Registratura Generală din Palatul CFR, poarta G. Scrieţi pe ele şi ,,Către Direcţia Feroviară", ca să ajungă mai repede.

baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 10:46

alliens a scris:
in Austria spre exemplu (si nu numai) rezervarea lcoruilor este  optionala inclusiv la IC (OIC),
IC este un tren banal, la ei rezervarea este optionala inclusiv la Railjet si ICE, care sunt considerate ranguri superioare insa masura se bazeaza si pe faptul ca au o cadenta foarte buna pe parcursul zilei. Trebuie sa mai subliniem faptul ca in Austria toate trenurile costa la fel, exceptand bineinteles ofertele (Spar).
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 11:46

Asa cum am mai zis nu sunt de acord cu biletele fara locuri, daca ar fi dupa mine inclusiv la mijloacele de transport auto as da doar bilete cu locuri.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 12:09

Eu nu sunt de acord cu locul obligatoriu , imi place cum e in afara , si la RJ am luat bilet fara loc deci un tren de rang superior locul este optional , asa ar fi normal si la noi , nu imi baga tu pe gat acel loc ca poate nu imi convine ce loc imi dai tu si il platesc degeaba .
Si la CFR la biletele ON-LINE primesti locurile date de calculator , o mare prostie , eu care merg Iasi-Timisoara primesc locul 51 si altul care merge 2-3 statii primeste 56 , nu este corect , macar de era varianta sa alegi singur locurile si totusi locurile trebuie sa fie facultative , adica cand te urci ocupi ce loc vrei doar daca vrei sa platesti locul separat o faci ca asa vrei tu .

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 13:21

La autocare se dau locuri. Dar nu cred ca se platesc. Se dau bilete cu loc, oricat de agolmerat sau de liber ar fi autocarul, insa in ideea de a pastra ordine, ca cei mai multi vor in fata. Cel putin asa am vazut la Dacos, Cotofana, Ionescu si Antares.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 14:22

Cred ca la noi cel mai bine ar fi cu rezervare de loc dar sa nu coste nimic. Iar la cei care circula putini kilometrii, sa zicem de la Constanta la Medgidia nu le mai dai loc. Cat tot merg cu nasul.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitimeMier 04 Sept 2013, 23:05

Laughing What a Face 
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC   INFORMATII GENERALE DESPRE  TFG si TFC - Pagina 26 Icon_minitime

Sus In jos

INFORMATII GENERALE DESPRE TFG si TFC
Sus 
Pagina 26 din 50Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Informatii generale despre Softrans
» Informatii generale despre RegioCalatori
» Informatii generale despre operatorul Interregional Calatori
» Informaţii generale
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: OPERATORI PRIVATI DIN ROMANIA :: TRANSFEROVIAR CALATORI-
Mergi direct la: