| Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport | |
|
+17Adirmvl dan tm calatorul wrangler Adrian78 alex.alexus.tm Caravelle_Zg Amiralul cortexedge ultras cristi CFR stegaru orestte membru inactiv FeroFan97 George2210 COSTACHE MIHAIL 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6564 Data de inscriere : 05/09/2009
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Sam 07 Aug 2010, 00:13 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Locurile la geam sunt atribuite numerelor care se termina in ``5`` si ``6`` in cazul vagoanelor compartimentate. La cele de tip salon se termina in : ``1`` , ``2``, ``5`` si ``6``.
Dar la automotoare Desiro? |
|
| |
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7105 Data de inscriere : 28/03/2009
| |
| |
Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6564 Data de inscriere : 05/09/2009
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Sam 07 Aug 2010, 13:52 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Desiro: In ``1``, ``2``, ``5`` si ``6`` cu exceptia locurilor 3x si 4x. Sunt locurile cum urci scara sa intri la clasa 1.
Mulţumesc frumos Alex pentru informaţii! :avag: |
|
| |
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7105 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Sam 07 Aug 2010, 14:13 | |
| Cu mare placere |
|
| |
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Mar 30 Noi 2010, 15:43 | |
| |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Mar 30 Noi 2010, 16:10 | |
| Parca s-a deroghat cu 5 ani ordinul cu despagubirea calatorilor in caz de intarziere.. |
|
| |
cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Mier 01 Dec 2010, 01:24 | |
| Asa gandeste europeanul, romanu' e total altfel. |
|
| |
wrangler
Numarul mesajelor : 2 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 5031 Data de inscriere : 16/02/2011
| |
| |
wrangler
Numarul mesajelor : 2 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 5031 Data de inscriere : 16/02/2011
| Subiect: e super tare site-ul ungurilor numai ca daca as intelege ce scrie pe acolo . ar fi perfect :)) Mier 16 Feb 2011, 01:41 | |
| - biszakabel a scris:
- Caravelle_Zg a scris:
- Printre drepturile călătorilor se află şi acela de a ne alege locul dorit. Însă dacă nu dorim să cumpărăm biletul de la o agenţie de voiaj sau casă de bilete, şi vrem să facem rezervarea de loc online, nu ar fi bine să ştim care sunt locurile de la geam? Aş propune să facem o statistică cu fiecare vagon şi locurile la geam, sau dacă există posibilitatea de a posta nişte scheme (desene grafice).
Sa facem asta: Sa deschidem un site gratuit,pe care punem datele toatele vagonaelor,automotoarelor si locomotivelor,si compunterea trenurilor.Daca ungurii pot,si noi putem,nu? www.vonatosszeallitas.hu :TDD: |
|
| |
calatorul
Numarul mesajelor : 15 Reputatie : 3680 Data de inscriere : 16/11/2014
| Subiect: bicicleta Lun 17 Noi 2014, 13:44 | |
| Un alt drept este acela de a transporta bicicleta in tren, lucru descurajat de CFR si reglementat intr-un mod destul de complicat. Asa ca cine vrea sa faca asta, trebuie sa fie bine informat pt. ca va fi privit ca pianistul (din filmul cu acelasi nume) evreu imbracat in suba nazista. In momentul de fata situatia se prezinta in felul urmator:
- Daca vrei sa transporti bicicleta intreaga:
- In tren IR poti NUMAI daca in sistemul lor informatic trenul apare ca avand spatiu special amenajat pt. asa ceva si nr. de locuri este limitat. Nu conteaza in realitate care-i situatia. Biletul de la casa costa 10lei
- In tren R in schimb se poate lua in orice situatie (e posibil totusi ca si aici nr. de locuri sa fie limitat) si biletull costa 5lei
- Daca nu te incadrezi in nici una din situatiile de mai sus sau doamnele de la casa nu pot/nu vor sa elibereze bilet sau nu stiu sa butoneze computerul, ramane varianta sa te tiganesti cu nasul. O sa ti-o taxeze ca bagaj voluminos de 15 kg la tarif de tren (indiferent de cat de grea e bicicleta in realitate) sau o sa-ti faca el o oferta "promotionala" sau nu o sa te lase deloc cu ea.
Ce trebuie sa stii la variantele de mai sus este ca, daca ai de schimbat mai multe trenuri pana la destinatie, iti trebuie cate un bilet pt. fiecare tren in parte in conditiile de mai sus. Daca nu vrei asta si esti dispus sa-ti demontezi bicicleta, ai la dispozitie varianta de mai jos: Daca vrei sa transporti o bicicleta pliabila SAU demontabila: o poti lua gratuit in orice tren cu conditia sa nu incomodeze alti calatori si in limita spatiului disponibil. Daca vrei sa vezi exact ce prevad normele CFR, citeste aici. Insa ce inseamna demontabila e discutabil. Teoretic e de ajuns sa-i scoti doar roata din fata. Eu insa ii scot ambele roti si saua si ii intorc ghidonul. Insa chiar si asa am avut (ce-i drept rare) situatii in care nasul sa se ia de mine pe motiv ca "bicicleta ta nu-i demontabila pt. ca nu se indoaie de la mijloc" sau ca "eu am decis ca nu-i demontabila pt. ca depaseste limita de lungime care nu-i specificata nicaieri" (ce-i drept atunci aveam o bicicleta tandem care era oleaca mai lunga decat una obisnuita dar nu cat o macara). Si atunci puteti sa ii aratati petitia de mai jos. Ca si sfat: nu o demontati de fata cu nasul sau dupa ce v-ati urcat in tren. Fiti cat mai discreti. Eu pana acum am mers in modul acesta in nenumarate randuri, si cu R si cu IR, am prins si supracontrol si nu am avut probleme in afara celor doua situatii relatate. Am mers si cu bicicleta tandem demontata care in Malaxa de pe Suceava-Dornesti nici n-ar fi incaput altfel.
|
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Lun 17 Noi 2014, 20:46 | |
| Din adresa postata se intelege fara echivoc faptul ca o bicicleta nedemontabila pentru care se achita bilet de bicicleta. Nu scrie ca trebuie sa apara in sistem tren cu vagon de bicicleta.
de asemenea mi se pare destul de diferit demontabila fata de demontata.Asadar daca am o bicicleta clasica la care ii DEMONTEZ o roata nu inseamna ca demontabila adica bicicleta aia care are diverse minere si balamale si o faci bagaj.
|
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Mar 18 Noi 2014, 00:33 | |
| Si totusi, in IR-urile facute din Desiro, unde chiar ai loc pentru bciclete, chiar daca nu si suport special, se taxeaza ca bagaj de 15 kile. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Mar 18 Noi 2014, 08:32 | |
| Mulţumiţi-i domanei Chinde pentru treaba asta... Acum ea a plecat, dar se pare că nimeni nu are curaj să anuleze dispoziţia dată de ea. _________________ :TTT:
|
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Mar 18 Noi 2014, 09:10 | |
| Pai vino tu cu o propunere.Ce naiba trebuie initiativa. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Mar 18 Noi 2014, 09:19 | |
| De ce a plecat doamna Chinde?sau unde a plecat la concurenta? |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport | |
| |
|
| |
| Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport | |
|