Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport

In jos 
+17
Adirmvl
dan tm
calatorul
wrangler
Adrian78
alex.alexus.tm
Caravelle_Zg
Amiralul
cortexedge
ultras
cristi CFR
stegaru
orestte
membru inactiv
FeroFan97
George2210
COSTACHE MIHAIL
21 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15504
Data de inscriere : 06/03/2009

Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Empty
MesajSubiect: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeLun 08 Mar 2010, 15:54

Dragi membri si stimati vizitatori,pentru a veni in sprijinul dumneavoastra,  infiintam acest topic cu informatii utile, sfaturi practice , precum si cu drepturile calatorilor care aleg ca mijloc de transport cel de  pe carea ferata. Peste tot , prin gari, chiar si in vagoane, vedem afise si pliante cu unele obligatii ale calatorilor, dar de drepturi nimeni nu spune nimic??? Chiar si in cartea cu Mersul Trenurilor, in afara de cateva informatii cu facilitati, compensatii si despagubiri, regulamentul privind transportul pe caile ferate din Romania de la inceputul cartii, este plin de articole 'Norme uniforme calatori' precum si de  foarte multe legi, care trebuiesc respectate de noi calatorii transportului feroviar. Dar de drepturile noastre de ce nu gasim nimic? De aceea, acest topic este alcatuit spre a veni in ajutorul tuturor calatorilor! Daca va hotarati sa plecati intr-o calatorie si alegeti ca mijloc de transport trenul, va asiguram ca ati facut cea mai buna alegere. Nu veti mai da cu capul in plafon, nu va  veti mai lovi cu genuchii de scaunele din fata dumneavoastra pentru ca sunt prea apropiate,nu veti mai ramane in mana cu bara de care ati vrut sa va tineti, nu va va mai veni rau de la mirosul de motorina sau de benzina, nu va va mai lua cu ameteala de la curbele si serpentinele de pe sosele, in care soferii se grabesc ca turbatii sa transforme microbuzul in cosciug. Calatorind cu trenul veti avea parte de un transport relaxat, linistitor, odihnitor, si veti ajunge cu siguranta la destinatie. Din calatorii aflati in mijloacele de transport feroviare , in anul 2008 a murit o singura persoana, iar in anul 2009 niciuna! Iar din calatorii aflati pe sosele  numai intr-un singur cosciug pe roti au murit 14 persoane!!!!!!! Ce diferenta enorma!!!!!! Este adevarat ca si cu transportul feroviar veti intampina unele neplaceri, dar ce e drept , de cele mai multe ori, acestea vin din partea lucratorilor C.F.R. Asa ca in topicul acesta , in mesajele urmatoare, vom posta cateva mesaje cu drepturile dumneavoastra , si  va vom ajuta sa puneti la punct pe cei care va produc disconfort, iar calatoria dumneavoastra va fi intr-adevar placuta, si  va putem spune 'Drum Bun'!

Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Lun 08 Mar 2010, 21:59, editata de 1 ori
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeLun 08 Mar 2010, 16:21

In clipa cand ati hotarat sa calatoriti cu trenul, primul lucru care il veti face este sa va procurati  legitimatiile de calatorie.Aceastea se pot procura cu o anticipatie de 30 de zile,de la Agentiile de voiaj C.F.R. sau de la casele de bilete din gari care emit electronic. Dar dumneavoastra aveti poate o preferinta, doriti un anumit loc sau un anumit vagon. Aici veti intampina prima surpriza neplacuta. Ajungeti la casa de bilete sau la agentia de voiaj, si veti auzi  de la lucratoarea C.F.R. expresia: Nu va putem da locurile dorite de dumneavoastra! Va dam locurile care le alege calculatorul! Si ele vor spune  acest lucru, din comoditate ca sa nu mai seteze calculatorul manual. Atunci dumneavoastra le atentionati ca sunt obligate  sa va dea locul dorit dar nu mai putin de  24 de ore pana pleaca trenul. Si daca tot nu va inteleg acele angajate de la casele de bilete, va rugam sa scoateti la imprimanta raspunsul petitiei de mai jos, sa il tineti la dumneavoastra, si sa le aratati punctul 3 al acestui raspuns. Si pe deasupra va trebui sa le si legitimati, pentru a face o sesizare conducerii C.F.R. specificand faptul ca angajatii care ii au in ograda sunt incompetenti . Daca nu se vor legitima acele persoane, le spuneti ca isi vor agrava situatia, si ca veti specifica in reclamatie si acest lucru. Asadar, scoateti la imprimanta raspunsul de mai jos, si tineti-l cu dumneavoastra!Va va fi de folos!

Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport 2-5-201042338PM

Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Mar 18 Noi 2014, 19:42, editata de 3 ori
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeLun 08 Mar 2010, 16:39

Alt aspect neplacut care il puteti intampina, tot din cauza lucratorilor C.F.R. A sosit ziua in care trebuie sa plecati in calatorie. Va urcati in tren, insa aveti surpriza neplacuta ca locul ales de dumneavoastra ori este cu spatele si vi se face rau, ori geamul este murdar si nu puteti privi spre exterior, ori langa dumneavoastra se afla vreun aurolac, ori vagonul (compartimentul ) nu are incalzire, ori alt motiv care va va crea disconfort. Si atunci va intrebati: Oare sa ma duc pe alt loc? Dar oare am voie sa stau pe alt loc decat cel scris pe legitimatia de calatorie???/ Sigur ca aveti voie!!! Va raspundem noi! Aveti voie sa stati pe oricare alt loc doriti dumneavoastra,insa numai pana va veni posesorul de drept sa il ocupe. Dar mai rar se intampla acest lucru. Multe trenuri sunt goale. Si atunci vine un controlor destept foc si va spune cand va cere legitimatia pentru control: Nu va suparati, va rog sa treceti la locul dumneavoastra! Iar dumneavoastra veti scoate politicos raspunsul petitiei de mai jos care il veti scoate la imprimanta si il veti purta cu dumneavoastra si ii veti spune:
-Nu va suparati, dumneavoastra nu cunoasteti regulile? Sau ati lipsit cand s-a predat lectia cu regulamentul de ocupare a locurilor? Oare a venit cineva sa ma ridice de pe acest loc si nu am vrut? Pentru ce am mai dat degeaba 24.000 lei vechi pentru tichetul de rezervare?? Ca sa ma goniti dumneavoastra??? Nu va sta bine controlor??? Doriti sa va fac o reclamatie conducerii C.F.R. ca sa vada si dansii ce personal pregatit au??? Pai se poate ca eu un simplu calator sa cunosc regulile mai bine decat dumneavoastra????

Si ii aratati ce scrie la punctul 1 in raspunsul petitiei de mai jos:

Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport 11-20-200952408AM
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeLun 08 Mar 2010, 17:05

Multe garnituri de trenuri personale, sunt prevazute sa aiba in compunere doar vagoane de cls. a doua. Dar dumneavoastra in clipa cand va veti urca in tren veti avea surpriza sa vedeti ca garnitura are in compunere si vagoane de clasa 1. Acest lucru se intampla din cauza ca nu mai au in parc vagoane de cls. a doua, sau cele de cls 1 atasate sunt prea deteriorate.
Si dumneavoastra veti spune: Tot am dat o caruta de bani pe bilet, ia sa stau la vagon de cls 1 ca tot banii aceia ii dau. Dar aveti sa intampinati si aici o situatie neplacuta: Si tot din cauza unor lucratori C.F.R. caci asa cum am precizat intr-un mesaj mai sus, ei sunt cei care va strica  buna dispozitie si placerea de a calatori cu trenul. Si vine un controlor gras va cere biletul si va spune:
-De ce nu v-ati dus la clasa a doua? Ca acolo aveti loc dumneavoastra!
-Dar de ce sa ma duc? Stau unde vreau! Ce vina am eu ca acestei garnituri i s-a atasat vagon de cls 1?
-Dumneavoastra nu intelegeti? spune nasul! Aveti loc la clasa a doua si va rog sa va duceti acolo caci altfel am  sa va  cer supliment de clasa!
Atunci dumneavoastra ii veti spune politicos:
-Tot respectul care il am pentru dumneavoastra, dar inca  nu ati aflat pana acum ca acest tren are in compunere doar vagoane de clasa a doua? Pentru ce doriti sa stam inghesuiti toti in vagoanele de cls 2 iar acest vagon sa ramana cu doar 3-4 calatori care sunt angajati la C.F.R.??? Nici  de la casa de bilete din gara nu s-a putut emite bilet de cls 1, nici in cartea cu Mersul Trenurilor nu este specificat acest lucru, iar dumneavoastra spuneti ca imi cereti o suprataxa de clasa??? Ia uitati-va aici???

Si ii aratati punctul 2 din raspunsul petitiei de mai jos, care o veti purta la  dumneavoastra.

Apoi ii spuneti:
-Pentru ca ati demonstrat ca sunteti incompetent de serviciul pe care il indepliniti, am sa va rog sa va legitimati! Vreau sa sesizez si conducerea dumneavoastra!

Daca acel controlor va spune ca este Membru al Forumului Trenuletz, va rugam sa faceti o exceptie si sa il iertati!!!
Oricum aveti dreptul sa iertati pe cine doriti dumneavoastra! Iata mai jos raspunsul petitiei!!!
Urmariti punctul 2!

Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport 12-22-200981817PM

Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Mar 18 Noi 2014, 19:45, editata de 1 ori
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeMar 09 Mar 2010, 13:12

In primul mesaj al acestui topic am specificat faptul ca pe langa drepturi , vom scrie si cateva informatii utile sau sfaturi practice care sa vina in ajutorul nostru atunci cand calatorim cu trenul.Un sfat care putem sa vi-l dam, este acela de a nu calatori cu nasul niciodata chiar daca trenul ales de dumneavoastra este personal, si chiar daca veti calatori doar cativa km. Va sugeram sa aveti asupra dumneavoastra pe durata calatoriei o legitimatie de calatorie valabila. Daca veti calatori fara bilet, facand blatul si dand cativa lei la controlor,(nas) s-ar putea sa intampinati surprize din cele mai neplacute. Au fost cazuri cand in tren s-a urcat supracontrolul care nu era in relatii prea bune cu nasii. Si atunci nasii ca sa scape basma curata nu au recunoscut ca au primit bani de la calatorii fara bilet , sau in cel mai fericit caz, nasii au venit repede la calatorii care le daduse spaga,le-au dat banii inapoi, si le-au spus sa se descurce, intrucat in tren s-a suit supracontrolul si nu se poate intelege cu ei!!! Dar cel mai neplacut moment este acela in care garniturile au fost oprite in camp de echipele de jandarmi. Nu numai ca veti fi dati jos din tren dar veti plati si o amenda usturatoare! Acesti controlori se fac vinovati de prabusirea cefereului, de reducerea garniturilor si mai ales de cei peste 10.000 de angajati ai C.F.R. care vor fi disponibilizati! Si-au umplut buzunarele doldora ani intregi, si-au umplut gentile cu banii luati ilegal de la calatori, si iata acum in ce situatie a ajuns cefereul! Acestor controlori li se potriveste expresia postata de Traian Basescu in urma cu cativa ani pe unele plancarde la intrarea pe unele drumuri: Aici sunt banii dumneavoastra!!!
Sus In jos
George2210

Numarul mesajelor : 6
Varsta : 36
Localizare : Craiova
Reputatie : 5379
Data de inscriere : 08/03/2010

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeMar 09 Mar 2010, 20:40

COSTACHE MIHAIL a scris:
Dar cel mai neplacut moment este acela in care garniturile au fost oprite in camp de echipele de jandarmi. Nu numai ca veti fi dati jos din tren dar veti plati si o amenda usturatoare! Acesti controlori se fac vinovati de prabusirea cefereului, de reducerea garniturilor si mai ales de cei peste 10.000 de angajati ai C.F.R. care vor fi disponibilizati! Si-au umplut buzunarele doldora ani intregi, si-au umplut gentile cu banii luati ilegal de la calatori, si iata acum in ce situatie a ajuns cefereul! Acestor controlori li se potriveste expresia postata de Traian Basescu in urma cu cativa ani pe unele plancarde la intrarea pe unele drumuri: Aici sunt banii dumneavoastra!!!

Daca s-ar face mai des asemenea controale si ar fi destituiti imediat controlorii de pe trenurile in care au fost prinsi fara bilet un anumit numar de calatori, cred ca acestia nu ar mai avea curaj sa ia mita stiind ca trenul ar putea fi oricand oprit si ei si-ar pierde slujba.
Sus In jos
http://www.george2210.blogspot.com
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 18 Mar 2010, 18:02

Daca doriti sa plecati intr-o calatorie mai lunga si va duceti cu cateva zile inainte de a pleca in gara dumneavoastra ca sa aflati informatii cu privire la mersul trenurilor, iar acestea va sunt furnizate din cartile cu mersul trenurilor, s-ar putea sa intampinati surprize din cele mai neplacute , intrucat mersul se schimba de la o zi la alta, iar unele informatii primite din carti nu mai sunt de actualitate. De exemplu , in Gara de Nord din Bucuresti, la ambele ghisee de informatii,inca nu exista calculatoare iar mersul va este comunicat din cartile cu mersul trenurilor! Mai bine va duceti la una din casele de bilete, pentru ca acolo exista calculator si rugati sa vi se dea un raspuns concret asupra calatoriei dumneavoastra.Acest sfat l-am trecut mai mult pentru vizitatorii acestui forum. Membri ,deja stiu despre ce este vorba!
Sus In jos
FeroFan97

FeroFan97

Numarul mesajelor : 390
Varsta : 27
Localizare : Sfîntu Gheorghe
Reputatie : 5816
Data de inscriere : 06/02/2010

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 15 Iul 2010, 21:43

Am o intrebare.Daca pe tren nu e afisat si vagon de clasa I-a,pot sa calatoresc cu bilet de clasa a II-a. :?:
Sus In jos
membru inactiv
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 898
Varsta : 48
Reputatie : 6551
Data de inscriere : 10/10/2009

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 15 Iul 2010, 22:08

biszakabel a scris:
Am o intrebare.Daca pe tren nu e afisat si vagon de clasa I-a,pot sa calatoresc cu bilet de clasa a II-a. :?:

Te-ai gandit mult inainte de pune asemenea intrebare?? Da-mi si mie un singur exemplu sau altfel formulat,...arata-mi doar un singur vagon de tren care NU ARE AFISATA / INSCRIPTIONATA CLASA pe care circula! Daca nu sunt scrise numerele ( ceea ce nu exista asa ceva) poti deduce care vagon este de clasa 1 si care de clasa a 2-a: dunga galbena de deasupra geamurilor omniprezenta la vagoanele de clasa 1. Asta presupunand ca niste ,,vechituri" nu ar avea( sic! ) inscriptionat numarul clasei.
In cazul vagoanelor noi,...nu exista diferentiere prin acea dunga galbena, in schimb numere sunt inscrise cu siguranta.
Deci prietene, nu te supara,...ceea ce ti-am argumentat ANULEAZA intrebarea ta!!
Sus In jos
FeroFan97

FeroFan97

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 15 Iul 2010, 22:12

Am gandit ca nu e afisata EX. pe mersul trenurilor ca are si vagon de clasa I.
Sus In jos
membru inactiv
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 898
Varsta : 48
Reputatie : 6551
Data de inscriere : 10/10/2009

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 15 Iul 2010, 22:28

biszakabel a scris:

Asadar formuleaza corect si pana la capat intrebarea. Da, poti sa calatoresti la vag cl. 1 avand bilet pentru vagon cl a 2-a cu achitarea diferentei de clasa!
Sus In jos
FeroFan97

FeroFan97

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 15 Iul 2010, 22:36

Onofrei Sergiu-Gabriel_33 a scris:
biszakabel a scris:

Asadar formuleaza corect si pana la capat intrebarea. Da, poti sa calatoresti la vag cl. 1 avand bilet pentru vagon cl a 2-a cu achitarea diferentei de clasa!

Am intrebat ca cu Regiotrans,pe 403,am calatorit la cls. I,cu bilet de a II.-a,si in Ungaria pot sa calatoresc fara a plati diferenta!
Sus In jos
orestte
V.I.P Member
V.I.P Member
orestte

Numarul mesajelor : 364
Varsta : 50
Localizare : Timisoara
Reputatie : 6265
Data de inscriere : 28/10/2008

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 15 Iul 2010, 22:51

La regiotrans la trenyurile de persoane nu exista tarif diferentiat de clasa 1 sau 2 de aceea nu ti-a spus nimeni nimic
Sus In jos
stegaru

stegaru

Numarul mesajelor : 225
Varsta : 38
Localizare : Brasov
Reputatie : 5832
Data de inscriere : 20/09/2009

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeJoi 15 Iul 2010, 23:36

Daca in mersul trenurilor este specificat ca trenul are in compunere numai vagoane de clasa a II-a, dar in realitate are si vagoane de clasa I, poti merge in vagonul de clasa I cu bilet de clasa a II-a. Inseamna ca au bagat vagonul de clasa I pur si simplu pentru ca nu se gaseau vagoane de clasa a II-a disponibile, sau din alte motive.
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Varsta : 35
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9705
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitimeVin 16 Iul 2010, 02:46

P 3134 Brad Arad are in compunere 4 vagoane Cl 2 si 2 vagoane Cl 1 desi in mers e trecut numai cu cl 2 lol!

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport   Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport Icon_minitime

Sus In jos

Drepturile călătorilor care aleg trenul ca mijloc de transport
Sus 
Pagina 1 din 4Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic
» STATIUNI TURISTICE SI BALNEOCLIMATERICE IN CARE SE POATE AJUNGE CU TRENUL
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic
» rute in care trenul ar fi in avantaj fata de autobuze
» Liniile care asigura sau care ar putea a legatura cu Republica Moldova

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum