Zarnesti - Ieri R 14707 Brasov-Zarnesti - Poza nu imi apartine.
free image host
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6456 Data de inscriere : 30/03/2010
Subiect: Re: 203 : Brasov - Rasnov - Zarnesti Mar 18 Feb 2014, 10:40
AndiCFR a scris:
Mai exista semnale mecanice la intrarea in Brasov,unde se desprinde Linia 203 de linia care duce la Fabrica de var si cat de rar trec eu pe acolo ultima oara am vazut ca era un tren care mergea spre fabrica.
La intrarea in Brasov,ca si oras poate. Dar ca si statie cfr,inainte de Brasov este statia Bartolomeu. Intre Bartolomeu si Brasov este BLA. Asta este primul semnal mecanic (de ramnnificatie) intalnit pe sectie. http://goo.gl/maps/RSoe5
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6960 Data de inscriere : 12/02/2009
Tren cu cisterne pentru Râșnov/Zărnești plecând din Gara Bartolomeu, [Mai, 2013]
Salba de semnale luminoase de ieșire din stația Bartolomeu creează o imagine aparte, mai ales în contextul în care un singur semnal din toate cele opt era pe LIBER. Se întâmpla să fiu la cumpărături în zona de Vest a Brașovului și traversam liniile stației Bartolomeu. Pe o linie staționa un mărfar de la Constantin Grup care pleca spre Râșnov sau Zărnești cu 16 cisterne de-ale Grupului Feroviar Român. Însă, în același timp, o goarnă de automotor Regiotrans se auzea venind dinspre Râșnov. Momentul întâlnirii celor două trenuri a fost înregistrat în filmul de mai jos.
Și pentru că tot eram în săptă”luna” de miere, soția mea a simțit faptul că întârziam de la magazinul de pâine, o să vă rog să înțelegeți scurtul apel telefonic de ”chemare acasă” a pasionatului feroviar rătăcit printre liniile stației Bartolomeu. )
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11659 Data de inscriere : 08/09/2011
Am uitat să spun... Există mult trafic de marfa pe această secție, iar trenurile sunt pline. Toți au avut bilet. Este o rută foarte profitabilă. Eu am călătorit cu motorul modernizat.
Cristi, circulă 14 perechi de trenuri pe zi. Ai de unde alege. Dacă nu ploua și dacă se puteau deschideau geamurile făceam și câteva poze cu peisajul. Este frumoasă linia. Merit văzută.
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 203 : Brasov - Rasnov - Zarnesti Mier 18 Mar 2015, 22:43
Trenurile Regio 300x de pe ruta Bucuresti-Brasov pot fi prelungite la Zarnesti, si asa stau vagoanele cu orele in revizia de vagoane degeaba, iar garnitura introdusa azi cu DA+2 vagoane poate fi trimisa pe Intorsura cu 4-5 perechi la ore convenabile. Desiro introdus aici se poate pune pe Bretcu. Un alt Desiro detasat de la Sibiu se poate trimite pe 307 iar un altul pe 308, daca se vrea se poate, se gasesc vagoane si automotoare pentru a acoperii macar pachetul minim social. La Timisoara de exemplu se gasesc cateva vagoane sa fie trimise pe Resita si lista continua, conteaza sa se vrea ca de putut se poate. Linia 317 a ramas fara tren o linie cu atatia km, cateva vagoane si automotoare se gasesc la Arad sa fie trimise pe Brad. Pentru Hunedoara se pot prelungi trenurile de la Simeria ce vin de la Teius sau de la Arad. La Lupeni la fel, trenurile care acum sunt Petrosani-Simeria se pot prelungi la Lupeni ca asa erau si inainte. Bistrita-Ludus, se poate face un turnus cu ceva garnituri de la Bistrita sau de la Tg Mures, 3 perechi macar la orele de varf.
Pe Întorsura Buzăului nu e voie cu LDE. Şi nici pe Sfântu Gheorghe - Breţcu. Acolo e voie doar cu LDH, numai că LDH-urile de la Braşov sunt autorizate doar pentru manevră. Mai e şi problema că nu toate depourile au personal şi material rulant, cel puţin la momentul ăsta. Dacă, să zicem, Regiotrans va dispărea definitiv, se vor mai putea face modificări, dar cu reorganizarea întregului mers, nu doar pe secţiile în cauză. Însă pe multe secţii, CFR Călători nu va reveni, din lipsa unui material rulant adecvat (automotor). Ce se face acum e un mod de a mai ciupi nişte subvenţie cu personalul care oricum îşi lua salariile şi locomotivele care oricum stăteau degeaba o vreme. Pe termen lung, un DA cu 2 vagoane e nesustenabil.
_________________ :TTT:
Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6414 Data de inscriere : 06/12/2008
Cine a zis ca nu e voie cu LDE pe Brasov - Intorsura Buzaului? Azi R 11057 Brasov - Intorsura Buzaului https://www.facebook.com/photo.php?fbid=799654220122969&set=a.794587350629656.1073741830.100002351967162&type=1&theater