Linia a fost adjudecata de T.F.G. urmand ca pana la 10.03.2010 sa intre in exploatare data limita pana cand CFR mai opereaza , sunt curios cu ce material rulant vor opera .
buldozer2
Numarul mesajelor : 352 Varsta : 38 Localizare : Buzau Reputatie : 5903 Data de inscriere : 05/10/2009
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 00:53
Am o intrebare pentru cei care cunosc cat de cat zona. De la Nehoiasu pana la Intorsura Buzaului cam ce tip de teren e ? S-ar fi putut continua calea ferata prin acea zona ?
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22398 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 01:12
mariuskl a scris:
Am o intrebare pentru cei care cunosc cat de cat zona. De la Nehoiasu pana la Intorsura Buzaului cam ce tip de teren e ? S-ar fi putut continua calea ferata prin acea zona ?
Dupa Nehoiasu pana in Siriu sunt 10-15 km acolo se afla un baraj si un lac de acumulare , soseaua urca in serpentine pe versantul muntelui dupa care me marginea lacului cativa km dupa care prin padure si ceva serpentine ajunge in Intorsura Buzaului , legarea acestor 2 linii 504 si 403 era in proiect dar nu sa realizat din cauza investitiilor destul de mari .
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 01:23
Ar fi fost intr-adevar investitii mari, pare a fi un proiect greu. Totusi, ar fi scurtat considerabil distanta de parcurs intre Transilvania si partea de sud-est a Romaniei.
Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7941 Data de inscriere : 16/04/2009
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 05:53
Da, pare un proiect greu..dar cumpana apelor e trecuta deja, la tunelul Teliu, intre Intorsura si Brasov...deci aici s-ar fi mers pe cursul raului.Am fost pe aici, am vazut terenul, nu ar fi fost imposibil de realizat...mai ales daca ne uitam la cei 31 de km de pe Defileul Jiului..care de fiecare data cand il vad ma intreb cum au cocotat linia pe stancile alea...Poate aici se ia in calcul si riscul seismic, prezent in aceasta zona...
srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6350 Data de inscriere : 20/07/2009
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 15:12
lonutz a scris:
..dar cumpana apelor e trecuta deja, la tunelul Teliu, intre Intorsura si Brasov
Acolo se trece pe sub un deal, atat, nici o apa, nimic nu are legatura cu tunelul de 6km!
lonutz a scris:
deci aici s-ar fi mers pe cursul raului
Pe unde trece acum apa nu se poate face linie de tren, are peretii verticali, vale adanca, pe alocuri poti face alpinism de la nivelul vaii pana la drum!
lonutz a scris:
Poate aici se ia in calcul si riscul seismic, prezent in aceasta zona...
Nu are legatura, a fost linie ingusta pe langa vale, dar dupa construirea barajului de la Siriu nu mai e posibil, e risc de alunecare de teren(evident ca dupa revolutie au defrisat tot si acum se mira ca fuge pamantul) si la fel ca linia Oravita-Bazias, va fi doar amintire o linie de tren acolo
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13811 Data de inscriere : 08/04/2009
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 15:40
srazvi a scris:
Acolo se trece pe sub un deal, atat, nici o apa, nimic nu are legatura cu tunelul de 6km!
Ionut se referea la faptul ca tunelul face legatura intre cele doua ape (vai de rauri) si anume valea Teliului (parca) si valea Buzaului. Majoritatea tunelurilor au fost construite pentru a trece de pe o vale pe alta.
Si inca o observatie: tunelul Teliu are 4,369 km nu 6km...
buldozer2
Numarul mesajelor : 352 Varsta : 38 Localizare : Buzau Reputatie : 5903 Data de inscriere : 05/10/2009
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 18:30
Am fost azi in gara pentru a vedea schimbare de pe aceasta linie! Intradevar toate trenurile cfr au fost anulate si a aparut o hartie cu noul mers al trenurilor!
[img][/img]
Am vazut ca au aparut si trenuri pe relatia Buzau-Berca
Si pentru ca ajunsesem la 15:05 si dupa noul mers la 15:02 sosise P15254 am zis sa vad ce material rulant foloseste firma ce a inchiriat aceasta linie! Ajung la linia 20 unde sosesc de obicei trenurile de la Nehoiasu si acolo era garat un LDH seria 80 (80-0210-7 mai exact) + 3 Vagoane
[img][/img]
Cel mai probabil noua firma inchiriaza material rulant de la cfr!
Insa cel mai ciudat e ca locomotivele seria 80 nu sunt modernizate pentru incalzirea electrica a trenului iar la buzau nu se mai foloseste incalzire pe aburi de ceva vreme asta insemnand ca trenul a venit fara caldura de la Nehoiasu iar afara erau doar cateva grade!
Si ca ultima chestie Locomotiva seria 82 care facea trenurile de Nehoiasu a ajuns la manevra!
[img][/img]
marius_catalin84 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 579 Reputatie : 6198 Data de inscriere : 23/08/2009
Subiect: Re: 504 : Buzau - Nehoiasu Dum 07 Mar 2010, 21:00
acela este materialul rulant folosit de cei de la TFG pe aceasta ruta? LDH80 + 3 vagoane 21-47 acea masina nu are generator electric pentru incalzirea trenului eu ma gandeam ca vor aduce automotoare