Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Trenuri internaţionale

In jos 
+134
MetalRider
Cont.dezactivat
trancefan83
cristi_tgv
billy752-istu
Jhonyla
alex.barac.5
florin.lifticariu
TVlad
AndreiCFRBucuresti
AndreiCFRbv
Adisoft1991s
Mihai531
ionutz72
Katalin4653
Silviu Sintea
Balto
mariuscfrbucuresti
calator
Spartan1948
cardinal
bogdan.perejuc
Sabik
adytm
BL82
KOSTYK
fstef
EuroNight
liviulav33
Sergiu rmn
alliens
huiu_goe
baiazid
allred
lecter
roseanu
Warrior12
ANDU2100HP
Adirmvl
Rarau
nokia2010
danf
Andrey_tm
Raduku09
Radu Tudor
stefan_br
andreiutzu
Amiralul
alex1987
cstefan
popovici
pety
bvio88
bostanescu gigel
DPS
060-EA078
AlexD
manuela
Dr2005
kasapis2007
laur 133
traian
nenuandrei
AndiCFR
040EC100
flo_ultras48
TonyGFR
razwy
Vitosa
cont dezactivat .
Laur
FeroFan97
iDorin
vanchorusebulgaria
mihaiuc
razvan - trenuri
alexandruh
DUAL
Hurricane
KQQ
Vlad
redeme
petcu.adrian
alex.alexus.tm
Mihai-Aurel
Desiro256
The Legend
LanceR
ravers75
riciu
Adrian78
Bogdan-CFR
bogdan srl
Marius Iulian
Saruman
silviu83
rizelgeorgel2004
decward
92Dragos
membru inactiv
63-1143-5
ldh80
didinul
Cobra
lovekomotive
Razvan
mi.tudor
kaan
saint
mureseanu_976
kristi kkk
ionutz85
ultras
19jimmy84
ATM
COSTACHE MIHAIL
Norbi
tudor_vl
EA1clony106
pannonia express
marius_catalin84
marius_m
Nesebar
Caravelle_Zg
biokosmy
andreikiki
vrabieionut
srazvi
Ionutz
Codrut1985
mtk
cristi ar
MariusM
myster2008
138 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 53 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Warrior12

Numarul mesajelor : 157
Reputatie : 4707
Data de inscriere : 03/06/2012

Trenuri internaţionale - Pagina 41 Empty
MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeMier 19 Sept - 18:16

Hurricane a scris:
Stiti cumva daca Isterul ajunge cu intarziere in Budapesta? Am un Railjet catre Viena la 20 minute dupa ce ajunge Isterul si imi e ca il pierd.

Isterul ar trebui sa ajunga la 8:50 in Budapesta , eu am mers cu el la jumatatea lunii Iulie , unde la fel am avut un bilet pentru Railjet-ul de la 13:10 . La iesirea din tara avea o intarziere de 25 de minute , iar pana la Budapesta a mai acumulat 50 de minute , deci a avut o intarziere de 1h si 5 minute. Pentru mine nu a fost problema , dar in tren mai era o familie care avea legatura la 9:15 pentru Praga pe care au pierdut-o insa ei au putut sa schimbe biletul pentru un alt tren singurul incovenient este ca au trebuit sa mai astepte.

Rezumand , din ce am urmarit eu , cam intarzie in general dar sunt si zile in care ajunge la timp . Oricum eu iti urez noroc si drum bun !

PS. Ai luat biletul de la MAV cu 13 euro ? Smile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeMier 19 Sept - 18:21

Ai alt Railjet după 2 ore.

Warrior12

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeMier 19 Sept - 18:25

Dr2005 a scris:
Ai alt Railjet după 2 ore.

Intr-adevar, mai sunt la 11:10 si 13:10. Dar daca este bilet promotional nu il poate folosi decat pentru trenul de pe bilet si la data respectiva.
Sus In jos
Hurricane
V.I.P Member
V.I.P Member
Hurricane

Numarul mesajelor : 509
Localizare : Iasi
Reputatie : 6260
Data de inscriere : 27/04/2009

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeMier 19 Sept - 18:46

Bilet FIP, permis international pentru salariatii cailor ferate. Ca posesor de permis CFR am dreptul la o calatorie gratuita pe calea ferata pe an.
Calatoria gratuita doar pe teritoriul Ungariei, pe teritoriul Austriei se plateste 50% din valoarea biletului.
In cazaul meu am ales Bucuresti - Viena si Viena - Arad. Stiu si de Railjetul de peste 2 ore care merge la Munchen. In acest caz nu ma risc si am sa ma duc cu RJ 64 de la ora 11.10.
Sus In jos
Warrior12

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeMier 19 Sept - 19:16

Ister-ul o sa soseasca undeva la linia 1-3 , iar RJ pleaca de la o linie din gara acoperita , cred ca linia 9 era... Calatorie placuta !
Sus In jos
roseanu
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 151
Varsta : 51
Localizare : Podul Grant
Reputatie : 4632
Data de inscriere : 15/08/2012

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeMier 19 Sept - 19:24

Hurricane a scris:
Bilet FIP, permis international pentru salariatii cailor ferate. Ca posesor de permis CFR am dreptul la o calatorie gratuita pe calea ferata pe an.
Calatoria gratuita doar pe teritoriul Ungariei, pe teritoriul Austriei se plateste 50% din valoarea biletului.
In cazaul meu am ales Bucuresti - Viena si Viena - Arad. Stiu si de Railjetul de peste 2 ore care merge la Munchen. In acest caz nu ma risc si am sa ma duc cu RJ 64 de la ora 11.10.

Pentru RJ nu se plateste rezervare obligatoriu , daca-ti iei biletul normal din Romania si nu de pe net (de exemplu de pe site-ul OBB/MAV special pentru un tren anume) poti sa iei orice Railjet doresti la orice ora deci nu vad care-i problema . Daca-ti iei totusi rezervarea din Romania (3E parca) si ai biletul pana la Viena pierzi doar rezervarea dar tot te poti urca intr-un alt tren .

Trenurile Railjet nu sunt aglomerate mai ales acum in anul de gratie 2012 cand la 30' au tren OEC si la alte 30' tren privat pe Westbahn spre Salzburg (cea mai aglomerata ruta la ei este Viena-Salzburg) . Atentie , la trenul privat biletul nu este valabil !
Sus In jos
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11656
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeSam 22 Sept - 19:24

IR371, ramura pentru Transilvania

Trenuri internaţionale - Pagina 41 20120922161909
Sus In jos
92Dragos
Moderator si Fotograful anului
Moderator si Fotograful anului
92Dragos

Numarul mesajelor : 2942
Localizare : Targu Mures / Gheorgheni
Reputatie : 8372
Data de inscriere : 24/05/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeVin 19 Oct - 14:38

Sus In jos
danf

Numarul mesajelor : 13
Reputatie : 5235
Data de inscriere : 09/08/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeVin 26 Oct - 14:17

Am o întrebare - cât costă cea mai ieftină posibilitate de a trece graniţa cu trenul de la Giurgiu la Ruse?
Aş vrea să merg într-o zi de weekend la o plimbare în Ruse şi cred că cea mai bună variantă ar fi să trec graniţa cu trenul...
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeVin 26 Oct - 14:19

se poate trece si pe jos, cu duba, tirul sau cu bicicleta, la tren cred ca iti trebuie bilet. In plus de asta mai era o taxa de cativa lei 8-10 lei.
Sus In jos
danf

Numarul mesajelor : 13
Reputatie : 5235
Data de inscriere : 09/08/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeVin 26 Oct - 14:27

Eu aş dori să tren cu trenul. Nu ştiu cât e de mers pe jos, dar nu pare atât de puţin, plus că cine ştie ce haite de câini sunt prin zonă...

Mă gândeam la IR461. Ciudat e că nu apare la căutarea pe bahn.de.

Cât o fi biletul Giurgiu Nord - Ruse?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeVin 26 Oct - 14:55

Biletul Giurgiu - Ruse, ca orice bilet transfrontalier, costă în jur de 12 - 15 RON, depinde cum te înţelegi cu tanti de la bilete să nu îţi dea loc (că e tren cu rezervare obligatorie a locului). Ai putea să vorbeşti cu naşul (dacă s-o mai putea)... e vorba de vreo 5 km până în prima gară din Ruse şi vreo 8 până în gara centrală, tariful oficial clar e nejustificat de mare.
Gara Giurgiu Nord e la mama naibii, undeva la intrarea în oraş dinspre Bucureşti, pe nişte străduţe, e greu de ajuns din oraş la ea.

Pe pod nu te mănâncă nimeni, că e chiar între cele două vămi. Dar nu ştiu dacă ai voie să îl treci pe jos, mi se pare că doar într-un sens e voie pe jos (dar nu ştiu care).

lecter

Numarul mesajelor : 8
Reputatie : 4479
Data de inscriere : 27/08/2012

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeVin 26 Oct - 16:40

Dr2005 a scris:
Biletul Giurgiu - Ruse, ca orice bilet transfrontalier, costă în jur de 12 - 15 RON, depinde cum te înţelegi cu tanti de la bilete să nu îţi dea loc (că e tren cu rezervare obligatorie a locului). Ai putea să vorbeşti cu naşul (dacă s-o mai putea)

Intreb si eu: de ce incurajezi prin vorbele de mai sus taman coruptia detestata de atatia pasionati de cale ferata din tara asta?? De ce ai avea tu mai mult drept sa platesti mai putin decat ultimul boschetar imputit?

Da-o naibii de treaba, daca nu-ti place o regula (in cazul de fata tariful "nejustificat de mare" pentru cativa km), ii poti sugera omului s-o ocoleasca tot legal (cu bicla, duba, whatever), nu batand noi cuie in cosciugul CFR-ului...in plus, ce e atat de nejustificat? Acei cativa km nu sunt de la Bucuresti Nord la Bucuresti Progresu, ci trec o granita cat se poate de reala avand in vedere ca Schengen inca nu exista pe meleagurile noastre...oamenii aia care intra si controleaza trebuie si ei pregatiti, platiti, etc.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeVin 26 Oct - 18:33

15 RON + tariful Bucureşti - Giurgiu, adică încă vreo 30 RON, deci poţi să scoţi un bilet Bucureşti - Ruse la vreo 45 RON şi timp de parcurs vreo 3 ore.

Am oferit o groază de metode legale de a fenta acest tarif nesimţit şi nejustificat de mare (10 RON de persoană pentru ca 2 poliţişti, unul român şi unul bulgar să se uite în cartea de identitate). Probabil cea mai ieftină e autostopul înainte de pod, dar şi acolo trebuie să împarţi taxa de pod (alt bir nesimţit şi lipsit de rost) cu ocupanţii maşinii.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18749
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24326
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitimeMar 30 Oct - 18:28

IR 366 in Biharkereztes
Trenuri internaţionale - Pagina 41 DSC00275
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 41 Icon_minitime

Sus In jos

Trenuri internaţionale
Sus 
Pagina 41 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 53 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Trenuri sezoniere
» Trenuri internaţionale
» UZ-Ucraina
» Mersul trenurilor 2023-2024
» Mersul Trenurilor 2014/2015 (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: TRENURI-
Mergi direct la: