| Trenuri internaţionale | |
|
+134MetalRider Cont.dezactivat trancefan83 cristi_tgv billy752-istu Jhonyla alex.barac.5 florin.lifticariu TVlad AndreiCFRBucuresti AndreiCFRbv Adisoft1991s Mihai531 ionutz72 Katalin4653 Silviu Sintea Balto mariuscfrbucuresti calator Spartan1948 cardinal bogdan.perejuc Sabik adytm BL82 KOSTYK fstef EuroNight liviulav33 Sergiu rmn alliens huiu_goe baiazid allred lecter roseanu Warrior12 ANDU2100HP Adirmvl Rarau nokia2010 danf Andrey_tm Raduku09 Radu Tudor stefan_br andreiutzu Amiralul alex1987 cstefan popovici pety bvio88 bostanescu gigel DPS 060-EA078 AlexD manuela Dr2005 kasapis2007 laur 133 traian nenuandrei AndiCFR 040EC100 flo_ultras48 TonyGFR razwy Vitosa cont dezactivat . Laur FeroFan97 iDorin vanchorusebulgaria mihaiuc razvan - trenuri alexandruh DUAL Hurricane KQQ Vlad redeme petcu.adrian alex.alexus.tm Mihai-Aurel Desiro256 The Legend LanceR ravers75 riciu Adrian78 Bogdan-CFR bogdan srl Marius Iulian Saruman silviu83 rizelgeorgel2004 decward 92Dragos membru inactiv 63-1143-5 ldh80 didinul Cobra lovekomotive Razvan mi.tudor kaan saint mureseanu_976 kristi kkk ionutz85 ultras 19jimmy84 ATM COSTACHE MIHAIL Norbi tudor_vl EA1clony106 pannonia express marius_catalin84 marius_m Nesebar Caravelle_Zg biokosmy andreikiki vrabieionut srazvi Ionutz Codrut1985 mtk cristi ar MariusM myster2008 138 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Warrior12
Numarul mesajelor : 157 Reputatie : 4707 Data de inscriere : 03/06/2012
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 19 Sept - 18:16 | |
| - Hurricane a scris:
- Stiti cumva daca Isterul ajunge cu intarziere in Budapesta? Am un Railjet catre Viena la 20 minute dupa ce ajunge Isterul si imi e ca il pierd.
Isterul ar trebui sa ajunga la 8:50 in Budapesta , eu am mers cu el la jumatatea lunii Iulie , unde la fel am avut un bilet pentru Railjet-ul de la 13:10 . La iesirea din tara avea o intarziere de 25 de minute , iar pana la Budapesta a mai acumulat 50 de minute , deci a avut o intarziere de 1h si 5 minute. Pentru mine nu a fost problema , dar in tren mai era o familie care avea legatura la 9:15 pentru Praga pe care au pierdut-o insa ei au putut sa schimbe biletul pentru un alt tren singurul incovenient este ca au trebuit sa mai astepte. Rezumand , din ce am urmarit eu , cam intarzie in general dar sunt si zile in care ajunge la timp . Oricum eu iti urez noroc si drum bun ! PS. Ai luat biletul de la MAV cu 13 euro ? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 19 Sept - 18:21 | |
| Ai alt Railjet după 2 ore. _________________ :TTT:
|
|
| |
Warrior12
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 19 Sept - 18:25 | |
| - Dr2005 a scris:
- Ai alt Railjet după 2 ore.
Intr-adevar, mai sunt la 11:10 si 13:10. Dar daca este bilet promotional nu il poate folosi decat pentru trenul de pe bilet si la data respectiva. |
|
| |
Hurricane V.I.P Member
Numarul mesajelor : 509 Localizare : Iasi Reputatie : 6260 Data de inscriere : 27/04/2009
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 19 Sept - 18:46 | |
| Bilet FIP, permis international pentru salariatii cailor ferate. Ca posesor de permis CFR am dreptul la o calatorie gratuita pe calea ferata pe an. Calatoria gratuita doar pe teritoriul Ungariei, pe teritoriul Austriei se plateste 50% din valoarea biletului. In cazaul meu am ales Bucuresti - Viena si Viena - Arad. Stiu si de Railjetul de peste 2 ore care merge la Munchen. In acest caz nu ma risc si am sa ma duc cu RJ 64 de la ora 11.10.
|
|
| |
Warrior12
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 19 Sept - 19:16 | |
| Ister-ul o sa soseasca undeva la linia 1-3 , iar RJ pleaca de la o linie din gara acoperita , cred ca linia 9 era... Calatorie placuta ! |
|
| |
roseanu Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 151 Varsta : 51 Localizare : Podul Grant Reputatie : 4632 Data de inscriere : 15/08/2012
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 19 Sept - 19:24 | |
| - Hurricane a scris:
- Bilet FIP, permis international pentru salariatii cailor ferate. Ca posesor de permis CFR am dreptul la o calatorie gratuita pe calea ferata pe an.
Calatoria gratuita doar pe teritoriul Ungariei, pe teritoriul Austriei se plateste 50% din valoarea biletului. In cazaul meu am ales Bucuresti - Viena si Viena - Arad. Stiu si de Railjetul de peste 2 ore care merge la Munchen. In acest caz nu ma risc si am sa ma duc cu RJ 64 de la ora 11.10.
Pentru RJ nu se plateste rezervare obligatoriu , daca-ti iei biletul normal din Romania si nu de pe net (de exemplu de pe site-ul OBB/MAV special pentru un tren anume) poti sa iei orice Railjet doresti la orice ora deci nu vad care-i problema . Daca-ti iei totusi rezervarea din Romania (3E parca) si ai biletul pana la Viena pierzi doar rezervarea dar tot te poti urca intr-un alt tren . Trenurile Railjet nu sunt aglomerate mai ales acum in anul de gratie 2012 cand la 30' au tren OEC si la alte 30' tren privat pe Westbahn spre Salzburg (cea mai aglomerata ruta la ei este Viena-Salzburg) . Atentie , la trenul privat biletul nu este valabil ! |
|
| |
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11656 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Sam 22 Sept - 19:24 | |
| IR371, ramura pentru Transilvania |
|
| |
92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8372 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Vin 19 Oct - 14:38 | |
| |
|
| |
danf
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 5235 Data de inscriere : 09/08/2010
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Vin 26 Oct - 14:17 | |
| Am o întrebare - cât costă cea mai ieftină posibilitate de a trece graniţa cu trenul de la Giurgiu la Ruse? Aş vrea să merg într-o zi de weekend la o plimbare în Ruse şi cred că cea mai bună variantă ar fi să trec graniţa cu trenul... |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Vin 26 Oct - 14:19 | |
| se poate trece si pe jos, cu duba, tirul sau cu bicicleta, la tren cred ca iti trebuie bilet. In plus de asta mai era o taxa de cativa lei 8-10 lei. |
|
| |
danf
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 5235 Data de inscriere : 09/08/2010
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Vin 26 Oct - 14:27 | |
| Eu aş dori să tren cu trenul. Nu ştiu cât e de mers pe jos, dar nu pare atât de puţin, plus că cine ştie ce haite de câini sunt prin zonă...
Mă gândeam la IR461. Ciudat e că nu apare la căutarea pe bahn.de.
Cât o fi biletul Giurgiu Nord - Ruse? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Vin 26 Oct - 14:55 | |
| Biletul Giurgiu - Ruse, ca orice bilet transfrontalier, costă în jur de 12 - 15 RON, depinde cum te înţelegi cu tanti de la bilete să nu îţi dea loc (că e tren cu rezervare obligatorie a locului). Ai putea să vorbeşti cu naşul (dacă s-o mai putea)... e vorba de vreo 5 km până în prima gară din Ruse şi vreo 8 până în gara centrală, tariful oficial clar e nejustificat de mare. Gara Giurgiu Nord e la mama naibii, undeva la intrarea în oraş dinspre Bucureşti, pe nişte străduţe, e greu de ajuns din oraş la ea.
Pe pod nu te mănâncă nimeni, că e chiar între cele două vămi. Dar nu ştiu dacă ai voie să îl treci pe jos, mi se pare că doar într-un sens e voie pe jos (dar nu ştiu care). _________________ :TTT:
|
|
| |
lecter
Numarul mesajelor : 8 Reputatie : 4479 Data de inscriere : 27/08/2012
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Vin 26 Oct - 16:40 | |
| - Dr2005 a scris:
- Biletul Giurgiu - Ruse, ca orice bilet transfrontalier, costă în jur de 12 - 15 RON, depinde cum te înţelegi cu tanti de la bilete să nu îţi dea loc (că e tren cu rezervare obligatorie a locului). Ai putea să vorbeşti cu naşul (dacă s-o mai putea)
Intreb si eu: de ce incurajezi prin vorbele de mai sus taman coruptia detestata de atatia pasionati de cale ferata din tara asta?? De ce ai avea tu mai mult drept sa platesti mai putin decat ultimul boschetar imputit? Da-o naibii de treaba, daca nu-ti place o regula (in cazul de fata tariful "nejustificat de mare" pentru cativa km), ii poti sugera omului s-o ocoleasca tot legal (cu bicla, duba, whatever), nu batand noi cuie in cosciugul CFR-ului...in plus, ce e atat de nejustificat? Acei cativa km nu sunt de la Bucuresti Nord la Bucuresti Progresu, ci trec o granita cat se poate de reala avand in vedere ca Schengen inca nu exista pe meleagurile noastre...oamenii aia care intra si controleaza trebuie si ei pregatiti, platiti, etc. |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Vin 26 Oct - 18:33 | |
| 15 RON + tariful Bucureşti - Giurgiu, adică încă vreo 30 RON, deci poţi să scoţi un bilet Bucureşti - Ruse la vreo 45 RON şi timp de parcurs vreo 3 ore.
Am oferit o groază de metode legale de a fenta acest tarif nesimţit şi nejustificat de mare (10 RON de persoană pentru ca 2 poliţişti, unul român şi unul bulgar să se uite în cartea de identitate). Probabil cea mai ieftină e autostopul înainte de pod, dar şi acolo trebuie să împarţi taxa de pod (alt bir nesimţit şi lipsit de rost) cu ocupanţii maşinii. _________________ :TTT:
|
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mar 30 Oct - 18:28 | |
| IR 366 in Biharkereztes |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale | |
| |
|
| |
| Trenuri internaţionale | |
|