|
| INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
|
+67Razvan Tudor mielutu zburator NicuS tcm Cont.dezactivat LanceR dan tm cristy79 baiazid Simply18 c o r v i n mureseanu_976 AndreiStefan George cristi CFR TVlad marcelbanu Katalin4653 Radu Tudor Adisoft1991s Spartan1948 frank81 cortexedge lapsanszkitamas yanis DUAL Nesebar Norbi tudor_vl Andrey_tm membru inactiv Adirmvl Cont dezactivat Nk11 Costin.H Grigor ionutz72 Vitosa IonutCFR2009 AndiCFR Luna Dr2005 laur 133 Alex Avram Cobra cont dezactivat . TonyGFR sp59 Teodor danlascau cont inactiv 060-EA078 AlexD The Legend Adrian78 cristyadaX dan ciprian Vlad Lde 2100 stinky Malaxa-77 Codrut1985 alex.alexus.tm andreikiki lovekomotive MariusM COSTACHE MIHAIL 71 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam Dec 26, 2009 9:22 pm | |
| Malaxa 77 , ma bucur ca ai renuntat la acest josnic mijloc de transport! Poate ca citind cele scrise de tine, multi membri si vizitatori vor intelege ca nu au ce cauta in asemenea custi de tortura, unde nici picioarele nu ai unde le pune daca stai pe scaun. Scaunele sunt amplasate prea aproape unul de altul! Si eu care sunt si mai inalt, de cate ori am dat cu capul in plafon! Odata cand sa cobor, o persoana care a coborat in fata mea, nu a realizat ca vreau si eu sa cobor, nu a mai intors capul si a inchis usa trantindumi-o in fata! Odata am pus mana pe o bara de sustinere, si s-a desprins de la in capat si era sa si cad si sa sparg si geamul! Cata bataie de joc!!! Cum de nu le ridica licenta cei de la ARR? Eu unul as baga autogenul in toate microbuzele, le-as duce la fier vechi, iar soferii, i-as pune la C.F.R. ca angajati. |
| | | Lde 2100
Numarul mesajelor : 847 Localizare : Slanic prahova Reputatie : 6857 Data de inscriere : 20/02/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam Dec 26, 2009 9:26 pm | |
| Chiar daca nu vrem,unii santem obligati sa mergem cu ele... |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Sam Dec 26, 2009 11:09 pm | |
| Eu unul nu am mers niciodata cu astfel de microbuze intre localitati (am circulat doar de putine ori prin Iasi). Prefer sa scot mai multi bani din buzunar si sa merg cu masina personala acolo unde nu se poate ajunge cu trenul |
| | | dan ciprian
Numarul mesajelor : 169 Varsta : 45 Localizare : Rm Valcea Reputatie : 5605 Data de inscriere : 22/01/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun Feb 08, 2010 7:05 pm | |
| Ne gasim noi patru insi sa plecam in august 99 la Valcea la eclipsa. Buuun! Plecam noi din Alba iulia unii cu un tren unii cu altul, ne regasim in Vintu de jos. De aici plecam impreuna pana la Sibiu. De la sebes la Saliste peisaj mirific, stateam pe scara trenului, iar cand treceam pe podurile alea inalte sub picioarele noastre se "asterneau" coroane de fagi semeti. Cumparam ceva de mancare, ne potolim foamele, vine trenu. Un personal cu trei vagoane. Trafic de trafic, maine era eclipsa! Afara, clima avea multe grade, da' multe de tot. Pleaca trenu, noi ca sarmalele in oala,unii langa altii, lipiti, transpiarti, romani, nemti, polonezi, turisti, olteni..., nebunie. Atunci am vazut prima oara valea Oltului din tren. Super tare! Noi in tren multi, lipiti, transpirati, dar apare si podul de la Raul Vadului super frumos, ti se taie rasuflarea, ce mai...Si cum eram noi multi, transpirati si unu-ntraltu', un negustoras facea trenu' de la cap la coada si retur: "Poftiti la seminte prospete, sarate da la eclipsa da la Valcea 99...." Bai fratilor! Pe la Caineni am rams fara apa, iar trenul sta sa astepte ceva ce venea din jos, ala trece iara printre noi aia unu-ntraltu "... seminte sarate...", noi: apa... Pana am stat la Caineni, asta iara: "...seminte sarate..., da la eclipsa...". Vreau sa va spun ca de la Sibiu la Valkcea, nu am vazut nasul, decat vanzatorul de seminte care nu s-a gandit sa vanda si apa. Cand am ajuns in Valcea, am zis ca pup pamantu', dar la cismea, coada neamule, coada la apa!!! |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier Mar 31, 2010 12:27 am | |
| Asta vara, (2009) , am fost cu unul din fratii mei la Manastirea Turnu din Jud. Valcea, pentru cateva zile. Camerele din manastire, au mai multe paturi. Cu noi in camera, mai statea si un domn in varsta. Am intrat cu el in vorba si ne-a spus ca a lucrat ca mecanic pe locomotive la Depoul Sibiu dar si la alte depouri. Pe langa locomotive cu ecartament normal, a condus si locomotive de ecartament ingust pe liniile Sibiu-Agnita sau Sibiu-Vurpar. Iata printre altele ce ne-a mai povestit acel fost mecanic de locomotive.
-Am condus zeci de ani locomotive. Am trecut de nenumarate ori pe la aceasta gara Manastirea Turnu. Aici era Halta de Miscare. Acum nu mai este nimic. Am venit si eu pentru cateva zile la aceasta manastire, si imediat ce am coborat din tren, am vrut sa imi cumpar bilet pentru intoarcere. Am ramas mirat cand am vazut gara inchisa cu gard de plasa si liniile diagonale scoase. Ce era aici cand treceam eu in urma cu 20 de ani! Si cata organizare si cata punctualitate! Odata am ajuns in Sibiu cu 3 minute intarziere nejustificate si ce am mai fost certat! Voiau sa ma si penalizeze! Odata am ajuns in Calarasi si erau in combinat atat de multe vagoane de marfa, ca le-au numarat de 4 ori si de fiecare le ieseau alt numar. S-au lasat pagubasi pana la urma! Cate vagoane era acolo! Era plin! Acum nu mai sunt nici linii! In ce paragina a ajuns transportul feroviar! Nici in gandurile mele cele mai urate nu credeam ca va ajunge c.f.r.-ul in asemenea stare jalnica!!! |
| | | MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8340 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi Mai 13, 2010 1:28 pm | |
| O fază demnă de Caragiale(a se reciti "Căldură mare"): Stăteam pe peronul gării Pitești și mă abordează o babetă. Babeta: Tinere, aci e gara de unde iei trenul spre Brașov, spre astea?... Eu: Mdaa Babeta: Eu caut ,din contră, biroul lu coana Anica. Ai idee unde e? Eu atunci, am plecat, m-am băgat undeva că nu ma mai puteam abține din râs!! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi Mai 13, 2010 2:00 pm | |
| Stimabile, ai facut o mare greseala, trebuia sa continui discutia.
nu se stie cine era coana Anica. |
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8340 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi Mai 13, 2010 2:03 pm | |
| Am renunțat fiidcă: 1. Nu mai puteam de râs. 2. După cum vorbea, se vedea că are niscai țuică la bord.(și apare mai mereu pe la gară, odată, au și prins-o niște rtv-iști într-un tren și au violat-o ca "să se-nvețe minte!") |
| | | cristyadaX
Numarul mesajelor : 371 Varsta : 31 Reputatie : 5391 Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier Mai 18, 2011 8:57 pm | |
| Astazi linistit in Nord aveam de gand filmez intrarea unui EC in gara..cand colo din stanga un manevrant...,,baiatu baiatu ia vino incoace...sa vezi cum ramai fara aparat"..si am fugit..acum sincer mie frica sa ma duc in nord..chiar nu vreau sa imi fie confiscat aparatul....parca era CFR-u lu tasu'.. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier Mai 18, 2011 9:26 pm | |
| Nu are cum sa iti ia aparatul ii spui ca e spatiul public si poti filma ca nu utilizezi materialul in scop publicitar..Asa am patit si eu in Petrosani intre linii cu un mecanic de GFR si un manevrant ca cheama politia si ca aia ma fugaresc de acolo ca acolo e zona de siguranta feroviara si bla bla..Pana la urma si-a dat seama cine sunt si ca am stat de vorba cu niste mecanici si a lasat-o mai moale.. |
| | | cristyadaX
Numarul mesajelor : 371 Varsta : 31 Reputatie : 5391 Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier Mai 18, 2011 9:36 pm | |
| Deacord..spatiu public...dar ei nu asa gandesc...am mai fost luat la ,,impins vagoane" spunandu'mi k e institutie publica..ca si politia ca si o unitate militara si ca nu am voie sa fac poze sau sa filmez doar cu nu stiu ce acord de la sefu regionalei...mi'au dat exemplu ca acum nu stiu cate saptamani cei de la realitatea tv au patito..
Ultima editare efectuata de catre cristyadaX in Mier Mai 18, 2011 9:39 pm, editata de 1 ori |
| | | The Legend V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1115 Varsta : 30 Localizare : TIMISOARA SI ATAT! Reputatie : 6446 Data de inscriere : 03/08/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier Mai 18, 2011 9:37 pm | |
| - cristyadaX a scris:
- Astazi linistit in Nord aveam de gand filmez intrarea unui EC in gara..cand colo din stanga un manevrant...,,baiatu baiatu ia vino incoace...sa vezi cum ramai fara aparat"..si am fugit..acum sincer mie frica sa ma duc in nord..chiar nu vreau sa imi fie confiscat aparatul....parca era CFR-u lu tasu'..
Bai frate numa voi dati peste astfel de oameni ) eu merg de 2ani in Timisoara Nord si singurele dati in care cineva a comentata a fost o data cand un ciocanar era beat si cand stateam vezi vai doamne in zona de manevra dar eu eram intru-un spatiu mare dintre linii si a inceput un manevrant sa urle la megafon sa parasesc zona de manevra si bla bla dar in general prind oameni super de treaba care apreciaza faptul ca imi plac trenurile si chiar am filmat din fata jandarmilor politiei TF impegatilor manevrantilor cu trepiedu desfacut la maxim ) |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi Mai 19, 2011 7:27 am | |
| - cristyadaX a scris:
- Astazi linistit in Nord aveam de gand filmez intrarea unui EC in gara..cand colo din stanga un manevrant...,,baiatu baiatu ia vino incoace...sa vezi cum ramai fara aparat"..si am fugit..acum sincer mie frica sa ma duc in nord..chiar nu vreau sa imi fie confiscat aparatul....parca era CFR-u lu tasu'..
Toata treaba asta e cu dus/intors, nu se stie daca exista sau nu baza legala pentru filmat/fotografiat trenuri in gari. Daca garile sunt considerate obiective militare strategice (SI CHIAR SUNT) atunci fotografiatul/filmatul e strict interzis, pare amuzanta treaba asta in secolul 21 unde satelitii iti pot spune si ce nod ai la rireturile de la adidasi. Daca la intrarea in gara exista panou cu fotografiatul/filmatul interzis si se pedepseste cu amenda de la pana la atunci din nou nu avem voie. Ne putem considera norocosi ca in Gara de Nord sau alte gari inca ne lasa sa facem poze/filme daca e sa o luam legal trebuie sa mergem frumusel la biroul sefului de gara si sa facem o cerere pentru pozat/filmat asta e procedura LEGALA iar daca ne de voie sau nu asta e alta poveste. Nici treaba cu confiscatul aparatului nu e in regula (pentru ca ii stergeam tot de pe card de fata cu el si plecam) iar daca insista sa puna mana sau sa faca scandal ii dadeam de sezonier' il lua da fata cu toata lumea, stiu ca nu e o solutie dar asa ceva e inacceptabil. |
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi Mai 19, 2011 7:56 pm | |
| Dar cel mai hilar e atunci când se iau de noi fel și fel de lătrăi de gen... în gări/halte mai mici și mai (aparent) neînsemnate, dar deh... Mentalitate comunistă! |
| | | 060-EA078
Numarul mesajelor : 326 Reputatie : 5655 Data de inscriere : 04/05/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Joi Mai 19, 2011 9:12 pm | |
| Sunt multe de spus despre subiectul interzicerii fotografiatului, si ca de obicei, cum se intampla la noi, lucrurile sunt intr-o totala dilema. Dat fiind ca exista mai multe legi, ele se bat cap in cap, asa cum se intampla si acum. Odata decretul prin care gara se afla in zona de siguranta feroviara se bate cap in cap cu legea privind reglementarea si administrarea spatiilor publice. Pe de alta parte.
De obicei in momentul in care se fac poze in gara, este bine ca un oficial al acelei gari sa aibe cunostinta de acest lucru pentru a se evita ulterioarele neplaceri. Sigur, chiar si asa acele fotografii vor fi facute fara excesuri si abuzuri, deoarece este normal sa ridice semne de intrebare. De confiscat nu are nimeni dreptul sa confiste absolut niciun bun din proprietatea personala, decat cu mandat eliberat de procuratura.
Fotografiatul in unitatile de cale ferata, la fel nu este interzis prin nicio lege sau decret ( cu exceptia obiectivelor ce intra sub incidenta decretului 400 - cazane de carburant, unitati de depozitare, pompe de motorina, etc).Chiar si asa pentru amatorii de imagini in astfel de locuri se necesita acordul sefului acelei unitati. Motivul nu este ca nu ai voie sa pozezi, ci esti luat la intrebari, ce cauti acolo .
Tot la fel, este bine cand se fotografiaza, sa nu se faca abuz si sa se foloseasca pe cat posibil caile de acces existente, pentru a reduce pe cat posibil sansele unui conflict de acest gen. Este si firesc, si poate oricare dintre noi in momentul in care il vede pe unul sarind garduri, vagoane, linii sa-l ia la intrebari ce cauta acolo. Daca exista situatia in care obiectivul vizat se afla imprejmuit de un gard, evitati catararea pe gard sau fotografierea prin gard. Solutia cea mai buna dupa parerea mea este sa mergeti si sa discutati cu cei de acolo, sa le explicati clar ce vrei sa faceti si motivul pentru care faceti, si in mod sigur va vor da acordul.
Pentru ca sansele de a fi deranjati de ceferisti pusi pe cearta sa fie nule, sfatul meu este sa cautati alte locuri de pozat, decat gara, triaj, depou, etc. Odata, ca undeva in natura se pot realiza poze mult mai calitative decat cele obisnuite din gara, alta, pe de alta parte, nu aveti sansa ca diferiti indivizi sa va invadeze spatiul in care pozati si sa va strice astfel pozele, iar pe de alta parte o iesire in natura nu strica nimanui. In momentul in care un tren se afla in miscare, cu viteza iar cineva vrea sa-l pozeze, sansele ca acest tren sa opreasca iar mecanicul sa se dea jos din locomotiva si sa ia la intrebari fotograful sunt zero.
Asadar, ca sa ma repet, pentru a nu intampina astfel de probleme, evitati pozatul in gara. Pentru mine cel putin, nu mai exista demult motive sa fac poze in aceeasi gara de sute, si sute de ori. E mai interesant sa descoperi locuri noi, din care sa faci poze care mai de care mai interesante, decat sa te uiti zilnic pe net si sa gasesti aceleasi locomotive, pozate in aceleasi gari, si fel si fel de stfp-uri de genul asta... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
| |
| | | | INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |