Numarul mesajelor : 28 Reputatie : 874 Data de inscriere : 09/08/2022
Subiect: stadiul lucrarilor oradea-cluj Mier 31 Ian 2024, 20:04
Poze luate de la un fost angajat al respectivei statii
da._.luca
Numarul mesajelor : 13 Varsta : 16 Localizare : Oradea Reputatie : 342 Data de inscriere : 02/01/2024
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Mar 16 Iul 2024, 18:07
@nebunudupatrenuri Ma bucur foarte mult pentru aceste poze făcute de pe linia Oradea-Cluj! Am trecut acum 4 luni în gară la Cluj și am văzut că liniile ruginite încep să fie scoase dar și cele trei vagoane dezafectate din gară la Cluj.[url=https://www.youtube.com/watch?v=n51A1hREsas]Un clip relevant cu stadiul lucrărilor de pe linia Oradea-Cluj. @nebunudupatrenuri Tu când crezi că o să fie finalizate lucrările de pe linia Oradea-Cluj? Probabil o să avem Delfin la trenurile Regio și Interegio.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9108 Reputatie : 13017 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Mar 16 Iul 2024, 18:52
Eu nu m-am prins care statie.
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14506 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Mier 17 Iul 2024, 22:05
da._.luca a scris:
@nebunudupatrenuri Ma bucur foarte mult pentru aceste poze făcute de pe linia Oradea-Cluj! Am trecut acum 4 luni în gară la Cluj și am văzut că liniile ruginite încep să fie scoase dar și cele trei vagoane dezafectate din gară la Cluj.[url=https://www.youtube.com/watch?v=n51A1hREsas]Un clip relevant cu stadiul lucrărilor de pe linia Oradea-Cluj. @nebunudupatrenuri Tu când crezi că o să fie finalizate lucrările de pe linia Oradea-Cluj? Probabil o să avem Delfin la trenurile Regio și Interegio.
Șansele ca să vezi delfin pe Cluj - Oradea sunt să autorizeze Centralul și mecanicii clujeni la tsam (clasa 477). Apropo, tsam li se zice nu delfin. Sau varianta a 2a, ca mecanicii teiușeni să facă cunoașterea secției Cluj - Oradea și să le se dea tren(uri) până la Oradea. Și dacă nu o să fie trenuri remorcate cu locomotive clasa 477, o să fie trenuri cu rame electrice, sau remorcate cu locomotive icol ale depoului Cluj Napoca.
dan tm V.I.P Member
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Mier 17 Iul 2024, 22:52
nu fi rau si tu.
pasionatii amatori de trenuri, cei care apreciaza formele, culorile etc nu cunosc deloc detalii tehnice.
stii ca au fost malaxe numite brotac asa au aparut locomotive delfini, pume etc asteptam vulturi, uli si lebede.
asa ca ar trebui deschis un topic cu cîteva jargoane feroviare: tsam, ICOL, PZB, SCB,GM
cît despre lucrari, am vorbit zilele trecute cu un IDM pe care l-am intîlnit întîmplator în autobuz, despre lucrarile Arad-Timisoara insa am gasit aceleasi prostii si informatii eronate sau din tot felul de trairi de-ale lor.
Sînt usor de manipulat, nici macar cu dovezi de pe net nu am putut schimba sensul discutiei. Am renuntat.
da._.luca
Numarul mesajelor : 13 Varsta : 16 Localizare : Oradea Reputatie : 342 Data de inscriere : 02/01/2024
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Sam 20 Iul 2024, 13:34
@dan tm Știu că este subiect off-topic linia Oradea Est-Holod, dar tu crezi că mai sunt șanse ca linia Oradea Est-Holod-Vașcău să fie construită de la zero și electrificată la standarde europene? De ce pe linia Oradea-Cluj se vrea electrificarea, iar pe linia Oradea Est-Holod-Vașcău CFR-ul nu este interesat de soarta liniei și de electrificarea liniei secundare 314 A?
dan tm V.I.P Member
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Sam 20 Iul 2024, 23:41
Nu există interes. Consiliul județean a propus sa faca pista de biciclete acolo.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18762 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24342 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Vin 02 Aug 2024, 22:51
SI dintr-un reportaj pe Facebook o captura de ecran Chiar nu se putea face o raza mai larga?
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14506 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Sam 03 Aug 2024, 08:10
Autoritățile locale caută soluții pentru salvarea Gării Poieni, aceasta aflându-se pe traseul liniei ce va fi electrificată Cluj Napoca – Oradea.
Potrivit deputatului USR, Viorel Băltărețu, există trei probleme majore în proiect, cel puțin pe primele două tronsoane. Trei probleme majore sunt de natură să întârzie și mai mult finalizarea lucrărilor, una dintre ele fiind pasajul de pe Tăietura Turcului, investiție care nu a fost cuprinsă în proiect și va face obiectul altei investiții, spune el, citat de Cluj24.ro.
„Am identificat trei probleme majore: pasajul de la Tăietura Turcului este un proiect care în momentul de față nu are o soluție finală definitivată și nu are exproprierile făcute.
A doua problemă este stația de transformare și alimentare de la Aghireșu, a cărei poziție a fost mutată. Urmează să se facă exproprieri, este treaba Guvernului să le facă.
A treia problemă identificată este clădirea Gării din Poieni, care potrivit proiectului, ar fi trebuit să fie demolată. În momentul de față există o discuție cu Primăria Poieni dacă această clădire va rămâne sau nu în picioare. Problema cea mai mare este că linia 1 ar trebui să treacă fix prin gară, și atunci nu putem păstra această clădire. Sper să se rezolve cât mai rapid această situație și să se decidă dacă se modifică proiectul sau se dărâmă gara”, a mai arătat Băltărețu. https://clubferoviar.ro/electrificarea-cluj-oradea-solutii-de-salvare-a-garii-poieni/?sfnsn=wa
Cpi
Numarul mesajelor : 32 Reputatie : 1886 Data de inscriere : 01/11/2019
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Joi 15 Aug 2024, 23:55
Stie cimeva care este motivul pentru care se intarzie atat cu emiterea autorizatiei de construire pe sectorul Vadu Cridului-Poieni?
Cpi
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Sam 24 Aug 2024, 18:23
Sunt adevarate zvonurile potrivit carora portiunea Alesd frontiera va fi inchisa total?
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18762 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24342 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Sam 24 Aug 2024, 19:20
Cpi a scris:
Sunt adevarate zvonurile potrivit carora portiunea Alesd frontiera va fi inchisa total?
Da
Cpi
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Sam 24 Aug 2024, 19:26
Inseamna ca le este tot mai frica ca pierd finantarea ,de aceea au luat decizia asta.
SMDS
Numarul mesajelor : 578 Varsta : 30 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 2507 Data de inscriere : 30/08/2019
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Joi 29 Aug 2024, 10:31
Pun si aici clipul, pentru o centralizare mai buna. Cica e progres de 3% de pe iunie pe iulie, dar in gara Cluj nu prea se vede. Adica au mai adus sina, au mutat-o de colo-colo si aduc piatra sparta. Intre timp tencuiala copertinelor se crapa.
KQQ
Numarul mesajelor : 391 Reputatie : 6057 Data de inscriere : 21/06/2009
Subiect: Re: stadiul lucrarilor oradea-cluj Mier 11 Sept 2024, 18:42