|
| Info trafic - trenurile intarziate [3] | |
|
+31Laurentiu Ciobanu TER200 cfr500 Peter Fodor Luna Cipri Andrei Neculai cristi_tgv aris86 Johnny84 Bebe billy752-istu Adirmvl Adrian78 Nesebar allred ets2oltromânia ALEXCFR marius_catalin84 cardinal SMDS alinx3330 Petre_IFTE t1972 IonutCFR2009 dan tm Dr2005 razvan - trenuri Vitosa AeroX iulyan CalinIonMihai 35 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
t1972
Numarul mesajelor : 380 Localizare : 01 08 1972 Reputatie : 2978 Data de inscriere : 22/10/2017
| Subiect: Mers Vin 07 Iul 2023, 08:32 | |
| 25 la suta din cit, restul bilet intreg din cîti calatori.. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Vin 07 Iul 2023, 08:46 | |
| - t1972 a scris:
- 25 la suta din cit, restul bilet intreg din cîti calatori..
Lasa-l ca deja guvernul discuta acoperirea gaurii din buget cu cresteri de taxe si impozite, cresterea TVA-ului... O sa simta si el pe pielea lui, binefacerile gratuitatilor pesediste... cand o sa vada cum se adanceste gaura din fluturasul de salariu si pe bonul de la magazin. Parca-l si vad cum o sa se vaicareasca pe aici ca nu-i ajunge salariul de functionar public la MT. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 16/08/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Vin 07 Iul 2023, 14:01 | |
| - t1972 a scris:
- 25 la suta din cit, restul bilet intreg din cîti calatori..
25% din total, evident. De când se foloseşte noul sistem informatic, se poate afla aproape în timp real câţi călători sunt în fiecare tren şi ce fel de tiutluri de călătorie folosesc. Evident, lipsesc cei cu titluri de călătorii ne-nominalizate pe tren (abonamente, autorizaţii/FIP/InterRail/OSJD pentru care nu se cere rezervare). _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 03:11 | |
| 25 % in capul tau neaerisit... Am vazut o faza de-a dreptul alarmanta la casa de bilete din Gara de Nord. Era ora 10:30, si in fata mea era o batrana care vroia bilet la Pascani si nu mai era loc decat la IC 551 de ora 17:23... Daca vreti, va dau in picioare fara loc la cel de 10:55... foarte zambitoare casiera... Cum ? Sa stau pana la 17:23 ??? Bine, datt-mi fara loc... Suntem vai de noi... ca o batrana sa stea 5 ore in picioare (si cati altii ca ea...), pt niste jeguri si putori ordinare, care se bramburesc toata ziua pe trenuri, pe spinarea platitorilor de taxe si impozite. Suntem o tara de kakat... Si scarba de Ciolacu incearca din nou sa jumule romanii cinstiti de noi taxe ca sa-si acopere gaura din buget produsa si de aceste gratuitati nejustificate de care se abuzeaza in cel mai ordinar mod... |
| | | Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3376 Data de inscriere : 22/03/2016
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 06:43 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- 25 % in capul tau neaerisit...
Am vazut o faza de-a dreptul alarmanta la casa de bilete din Gara de Nord. Era ora 10:30, si in fata mea era o batrana care vroia bilet la Pascani si nu mai era loc decat la IC 551 de ora 17:23... Daca vreti, va dau in picioare fara loc la cel de 10:55... foarte zambitoare casiera... Cum ? Sa stau pana la 17:23 ??? Bine, datt-mi fara loc... Suntem vai de noi... ca o batrana sa stea 5 ore in picioare (si cati altii ca ea...), pt niste jeguri si putori ordinare, care se bramburesc toata ziua pe trenuri, pe spinarea platitorilor de taxe si impozite. Suntem o tara de kakat... Si scarba de Ciolacu incearca din nou sa jumule romanii cinstiti de noi taxe ca sa-si acopere gaura din buget produsa si de aceste gratuitati nejustificate de care se abuzeaza in cel mai ordinar mod... Eu azi la 07:30 nu am mai putut lua bilet online la IR 1645, nu mai erau locuri. Așa că m-am dus la Gara de Nord cu o oră și jumătate înainte de plecarea trenului, sperând să iau bilet fara loc de la casa de bilete. Erau deschise 4 case, cu cozi de cate 30 - 40 de persoane și o groaza de "trotinetisti" care toți se băgau cu tupeu in față, cu telefoanele in mână, că ei au bilet rezervat și nu stau la rand. Foarte obraznici cu casiera (harfe de gen "tu ești aici sa ne servești, tu ești plătită din impozitele noastre" etc.). La un moment dat pe casiera au lăsat-o nervii și a inceput sa tipe, moment în care un cretin din asta a filmat-o cu telefonul, spunandu-i că e funcționar public și nu are voie sa tipea cetățean. In sfârșit, după ce mă stat la rand 35 de minute, casiera îmi spune că la trenul 1645 nu se mai vând de 2 ore bilete fara loc. Așa că mi-am luat bilet online la trenul RE 11033 al RC cu care am plecata 12 minute în urmă trenului 1645. In tren este AC, wifi, prize funcționale, este curat, scaune comode, personalul de tren amabil și cu ținuta îngrijită, nu se urca toată "fauna" iar trenul are mers de R-E. Și biletul la Brasov a costat 29 de lei. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2599 Varsta : 24 Reputatie : 7370 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 10:25 | |
| Problema cu locurilor e din cauza ca nu sunt vagoane suficiente. In afara la trenurie pe distante lungi nu mai primesti bilet daca nu mai sunt scaune. Pleci cu urmatorul. |
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 16/08/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 13:24 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- 25 % in capul tau neaerisit...
Am vazut o faza de-a dreptul alarmanta la casa de bilete din Gara de Nord. Era ora 10:30, si in fata mea era o batrana care vroia bilet la Pascani si nu mai era loc decat la IC 551 de ora 17:23... Daca vreti, va dau in picioare fara loc la cel de 10:55... foarte zambitoare casiera... Cum ? Sa stau pana la 17:23 ??? Bine, datt-mi fara loc... Suntem vai de noi... ca o batrana sa stea 5 ore in picioare (si cati altii ca ea...), pt niste jeguri si putori ordinare, care se bramburesc toata ziua pe trenuri, pe spinarea platitorilor de taxe si impozite. Suntem o tara de kakat... Si scarba de Ciolacu incearca din nou sa jumule romanii cinstiti de noi taxe ca sa-si acopere gaura din buget produsa si de aceste gratuitati nejustificate de care se abuzeaza in cel mai ordinar mod... Cifrele nu mint, iar deconturile se dau pe cifre, nu pe ideile preconcepute ale unora. Dacă tu nu eşti în stare să înţelegi că ăsta e procentul de bilete reduse din total... mai era unul care considera studenţii vinovaţi de toate relele ţării, încât a venit cu minierii lui la Bucureşti de mai multe ori, din care o ,,vizită" cu unic scop să bată studenţi, pardon, să planteze panseluţe. Nu sunt locuri, pentru că CFR Călători insistă să îţi bage pe gât locul şi dacă mergi 10 km. Trenurile de Suceava au călători cu loc care merg la Ploieşti, în condiţiile în care drumul până acolo e de 50 de minute. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 13:45 | |
| Pai da... ce v-ati gandit mai nou pentru ca stati prost cu vagoanele si curg reclamatiile... Sa dati bilete fara loc rezervat, in numar nelimitat ca sa fie omor pe locuri in tren, nu ? Asta mai ramane sa faceti, ca nu v-ati batut joc destul de calatori in ultimii ani... Eliminati rezervarea abuziva la trenurile regio, unde sunt locuri garla in trenurile cu EA+etajat... Nu mai furati cate 2 lei ilegal din buzunarul calatorilor, pe rezervari care n-au fost niciodata aplicabile, nici macar pe vremea impuscatului cand trenul de naveta era sfant. Acum asezati la rang de general trenurile IR, ca doar alea mai sunt frecventate de pomanagii vostri dragi... si va aduc venituri duble pe deconturi care sug bani de la buget, acoperindu-va incompetenta manageriala si salariile personalului TESA care nu mai incap in birouri de cati ati angajat cu pile si relatii in ultimii 5 ani... |
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 14:25 | |
| Nu există obligativitatea rezervării la Regio, iar tariful de rezervare e unul singur - 5 lei, nu 2, nu 3, nu 1,223432432. Restul e o ilegalitate, care trebuie sesizată autorităţilor în cauză. Eu nu ştiu să existe vreo reclamaţie... ceea ce înseamnă că oamenilor le place, nu? În altă ordine de idei, o să punem în lege o distanţă minimă pe care să nu se poată face rezervare, ca să nu mai existe interpretări.
Personal TESA nu prea mai există, sunt departamente întregi cu 2-3 oameni pe organigrame de 20, când mă duc pe la etajul 3 sau 4 e pustiu, iau Regionala Bucureşti de la CFR Călători a fost mutată toată la mezaninul Palatului CFR, în 6 birouri (da, şase birouri), din care unul e secretariatul şi unul e directorul. Nu mai zic de autorităţi... ARF are lipsă de personal de aproape 50%, iar prin direcţiile de specialitate din MTI avem cam 40% lipsă de personal (numai la fonduri europene e organigrama completă, că acolo e cu sporuri), degeaba scrie în lege x posturi, dacă multe sunt neocupate. Nu am îndrăznit să întreb la AGIFER sau la CENAFER, acolo cred că e mai rău. _________________ :TTT:
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 14:47 | |
| - Dr2005 a scris:
- Nu există obligativitatea rezervării la Regio, iar tariful de rezervare e unul singur - 5 lei, nu 2, nu 3, nu 1,223432432. Restul e o ilegalitate, care trebuie sesizată autorităţilor în cauză.
Eu nu ştiu să existe vreo reclamaţie... ceea ce înseamnă că oamenilor le place, nu? În altă ordine de idei, o să punem în lege o distanţă minimă pe care să nu se poată face rezervare, ca să nu mai existe interpretări.
Personal TESA nu prea mai există, sunt departamente întregi cu 2-3 oameni pe organigrame de 20, când mă duc pe la etajul 3 sau 4 e pustiu, iau Regionala Bucureşti de la CFR Călători a fost mutată toată la mezaninul Palatului CFR, în 6 birouri (da, şase birouri), din care unul e secretariatul şi unul e directorul. Nu mai zic de autorităţi... ARF are lipsă de personal de aproape 50%, iar prin direcţiile de specialitate din MTI avem cam 40% lipsă de personal (numai la fonduri europene e organigrama completă, că acolo e cu sporuri), degeaba scrie în lege x posturi, dacă multe sunt neocupate. Nu am îndrăznit să întreb la AGIFER sau la CENAFER, acolo cred că e mai rău. Apropo de asta, poate se gaseste vreo minte luminata care sa reduca tariful de rezervare pentru RE-uri. Ma gandesc la cazul liniei 201 (dar sigur mai sunt multe asa), unde ai intervale mari in care ai doar RE-uri. Deci daca vreau sa merg din Ramnic la Calimanesti, sa zicem, platesc 10 lei, din care 5 e rezervarea. Sa nu mai spunem de situatia in care ai trenminus si ajungi la o reducere de 1,25 lei, pentru ca reducerea de 25% se aplica tarifului de baza. Cat despre cat de putini sunteti prin minister, e clar ca functionarimea nu e in stare sa faca lucruri bune, drept urmare faptul ca sunteti mai putini fata de cat prevede organigrama e un lucru bun pentru simplu motiv ca asa faceti mai putine prostii. |
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 15:13 | |
| Tariful de rezervare e de fix 5 lei, iar în OMTI 153/2011 scrie exact la ce trenuri trebuie regim de rezervare sau nu. Nu pot exista reduceri comerciale la tarife reglementate, tot ce se face e o ilegalitate, dar sunt alte autorităţi care trebuie să le constate.
Iar toate modificările de legislaţie, atunci când s-au făcut, au fost comunicate în scris tuturor părţilor interesate (ARF, CFR SA, OTF), există semnăturile de primire sau, după caz, rapoartele de trimitere prin fax.
Pentru orice reclamaţie privind încălcarea drepturilor călătorilor, trebuie să vă adresaţi Compartimentului Drepturi Călători de la ASFR. Cei de acolo le pot trânti nişte amenzi.
--- Nu ai ce treabă să faci cu nici jumate din personal. Dacă n-ai copii sau alte scuze să pleci la program, ajungi să stai zilnic până la 7 seara, evident fără să fii plătit în plus. Cât crezi că rezistă oamenii în condiţiile astea? În vreo 5 ani oricum o să iasă la pensie grosul personalului... să vedem atunci ce va fi. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 15:48 | |
| - Dr2005 a scris:
- Tariful de rezervare e de fix 5 lei, iar în OMTI 153/2011 scrie exact la ce trenuri trebuie regim de rezervare sau nu.
Nu pot exista reduceri comerciale la tarife reglementate, tot ce se face e o ilegalitate, dar sunt alte autorităţi care trebuie să le constate.
Iar toate modificările de legislaţie, atunci când s-au făcut, au fost comunicate în scris tuturor părţilor interesate (ARF, CFR SA, OTF), există semnăturile de primire sau, după caz, rapoartele de trimitere prin fax.
Pentru orice reclamaţie privind încălcarea drepturilor călătorilor, trebuie să vă adresaţi Compartimentului Drepturi Călători de la ASFR. Cei de acolo le pot trânti nişte amenzi.
--- Nu ai ce treabă să faci cu nici jumate din personal. Dacă n-ai copii sau alte scuze să pleci la program, ajungi să stai zilnic până la 7 seara, evident fără să fii plătit în plus. Cât crezi că rezistă oamenii în condiţiile astea? În vreo 5 ani oricum o să iasă la pensie grosul personalului... să vedem atunci ce va fi. Bun, si pentru faza de care ziceam, cu 5 lei la RE, cui ma adresez? In sensul modificarii respectivului regulament. Legat de faptul ca ramane ministerul fara personal, excelent! |
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 16:04 | |
| La ASFR. Rezervarea obligatorie la orice tren R sau RE este ilegală. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Sam 08 Iul 2023, 16:09 | |
| - Dr2005 a scris:
- La ASFR.
Rezervarea obligatorie la orice tren R sau RE este ilegală. Sa traiesti! |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Dum 09 Iul 2023, 02:22 | |
| Hai ca mai inteleg treaba ca ai un Desiro aglomerat si n-ai cu ce sa remediezi compunerea/capacitatea. Dar sa fie obligatorie rezervarea de 5 lei de la o anumita distanta, nu pentru 10-20 km. Ca vorba aia, platesti tarif dublu pentru o rezervare obosita. Dar rezervarea la trenurile Regio (aia cu 2 lei) chiar n-o vad fireasca. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] | |
| |
| | | | Info trafic - trenurile intarziate [3] | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |