|
| Diverse | |
|
+30Cipri Andrei Neculai cristi_tgv Laurentiu Ciobanu Peter Fodor ldh80 DUAL DAS 2011 Adrian78 TVlad riciu CalinIonMihai dan tm TER200 Vitosa vanchorusebulgaria kristi kkk Adirmvl sytrus Codrut1985 92Dragos AeroX Luna ciprian71 cardinal ets2oltromânia IonutChircu Dr2005 g.popovici IonutCFR2009 Katalyn 34 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18687 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24242 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Diverse Lun 05 Dec 2022, 10:52 | |
| Aici e cu duș și întors Vezi că multe.firme își ascund sau își externalizează profiturile prin tot felul.de cheltuieli fictive cu consultanta sau programe de specializare și pregătire a angajaților și multe altele de aia era bine poate și o taxare pe.cifra de afaceri
Daca ne uitam din partea cealaltă sunt domenii care lucra.pe.niste marje de profit de la 3-4% până la 40% Mă.uitam.la.retail la.marile.lanturi unde.au cifre de afaceri de 10-12 MLD de lei dar.profituri de 50-150 de mil.de.lei probabil.aici au mulți angajați pâna la 10000 iar In sistemul bancar au profituri de 30-40% că de aici se exporta profitul la greu plus că unii au ajuns să aibă doar câteva agenții restul lucrează electronic Așa mai vorbeam cu cineva de la Erste că zicea că acuma.10 ani lucrau la ghișee pe 1000 de lei iar ăștia aveau profituri enorme
Mai exista alte.portite unde firmele își deduc totul că auzisem că decât să plătească impozit pe.profit mai bine își cumpăra.masini și investesc își deduc cheltuielile.si nu mai fac profit..Sau decât să.tina o firma de 5 mil de.euro o împarte în 5 firme mici cu 1 mil.de.euro că să plătească taxe pe microintreprindere
Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Lun 05 Dec 2022, 17:39, editata de 1 ori |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1383 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4009 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Diverse Lun 05 Dec 2022, 13:35 | |
| Pai asta e problema: de ce o firma poate sa-si schimbe masinile cu banii din profit iar eu imi repar masina din salariu, daca imi ajung banii, daca nu, merg pe jos. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18687 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24242 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Diverse Lun 05 Dec 2022, 17:42 | |
| Mda nu mai știu dacă mai este moda aia să îți faci o firma și cumperi pe firma de la.mancare până la orice mizilic. Iar unele.firme.au carduri de.protofol.pentru deplasări cazari combustibil etc |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Diverse Vin 07 Apr 2023, 20:49 | |
| Fratilor, nu are nici o legatura cu trenurile dar vreau sa va spun patania mea cea mai recenta pentru ca sa va feresc pe voi si pe cei care s-or mai lovi de aceasta problema. Din 2019 folosesc un frigider Arctic 6310++ care, spre deosebire de frigiderele mai vechi pe care le-am vazut, are in spate, montata deasupra motorului, o tavita unde se scurge apa rezultata din condensul interior. Caldura motorului e folosita pentru a ajuta la evaporare. Dupa 3 ani, iata ce s-a strins acolo: Manualul nu sufla o vorba despre asa ceva; spune doar sa desfunzi cind e cazul orificiul de scurgere din frigider. De multe ori, toata porcaria acumulata acolo - o zeama mucilaginoasa - incepe sa miroasa si multa lume nu are habar de unde poate veni. Iata de unde. Partea interesanta abia acum incepe: descoperi sursa dar cum rezolvi? De curatat nu se poate curata prinsa fiind in lacas. Trebuie extrasa de acolo, dar cum? Cautind pe internet am dat de un dobitoc de indian; m-am luat dupa el si iata ce am patit, am rupt clema: Vedeti ce sistem aberant de prindere: se fixeaza usor dar de scos nu se mai poate scoate. Motorul e asezat pe niste picioruse elastice de cauciuc si se misca si el odata cu tava. Dupa aceasta aventura, am gasit un videoclip in care omul explica cum se face corect: cu oscilatii usoare alternative stinga/dreapta tragind spre tine: https://www.youtube.com/watch?v=ge7PwyDSrnw&ab_channel=MattsTopTech Mare atentie: nenorocitii de la Arctic spun ca garantia nu acopera aceasta paguba. Dupa capul lor, trebuia sa stau cu mizeria ca daca i-as fi chemat probabil nici nu ar fi venit sa imi curete tava, spunind ca nu e defectiune. O piesa noua e vreo 70 de lei fara transport, pret de specula. Am facut reclamatie la ei, cerind inlocuirea piesei si completarea manualului de utilizator cu instructiunile necesare. Daca nu rezolv, ii duc si la ANPC insa macar altii sa stie si sa invete din greseala mea! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Sam 08 Apr 2023, 18:13 | |
| Niciun producător nu îţi dă garanţie pe consumabile şi ţi-o anulează dacă faci reparaţia într-un atelier neautorizat. N-ai ce să obţi de la Arctic aici, în mod sigur or să îţi anuleze garanţia la frigider pentru că ai umblat singur la el. _________________ :TTT:
|
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Diverse Mar 11 Apr 2023, 12:42 | |
| E posibil dar oricum nu mai are mult si iese din garantie. Ei au mai mult de pierdut decit mine: alt frigider de la ei nu mai cumpar in conditiile astea. Deci, ca sa nu "cheltuie" 70 de lei cu mine (evident, mult mai putin pentru ei pentru ca asta e pretul de magazin pentru tavita) prefera sa piarda o viitoare vinzare de cel putin 1500 de lei. Foarte inteligenti.
Nu as numi-o consumabila. E o piesa facuta sa fie scoasa si curatata la nevoie. Sint sigur ca nu ar fi venit ei sa o spele; o sa ii sun de curiozitate sa le zic ca s-a adunat mizerie, sa vedem ce propunere au. |
| | | Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Diverse Dum 23 Apr 2023, 17:01 | |
| Pai pe.litoral.acuma.doi ani era un suc de 250ml și o apa plata 8 lei și Luna vrea microbuz cu 50 de.lei de la Constanta la Varna.Sa nu mai zic la.Vama.sau Mamaia ce preturi sunt 25 de lei o sticla de bere de 33 de ml |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1383 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4009 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Diverse Dum 23 Apr 2023, 22:36 | |
| Poti sa vii la plaja si cu traista de la Lidl. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2142 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6723 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Diverse Lun 24 Apr 2023, 11:32 | |
| Sa vina Luna cu traista de la Lidl, treaba lui. Eu inteleg ca nu se justifica preturile la IR/IC pe multe rute (nu M800). Dar e alta poveste. Pe international n-ai cum tot cu 30j de lei si sa spui ca e scump la bulgari fata de ce jecmaneala mai mare e pe litoralul nostru. Fiecare sa se intinda cat ii permite plapuma si cu asta basta. |
| | | cristi_tgv
Numarul mesajelor : 208 Varsta : 43 Localizare : Banie Reputatie : 4251 Data de inscriere : 07/10/2013
| Subiect: Re: Diverse Mar 25 Apr 2023, 02:24 | |
| vama nu mai e ce a fost adios cum a zis un coleg mai sus, este mai scumpa decat mamaia daca acum ceva ani vama era sa zic pt saraci acum a ajuns o aroganta insa conditiile sunt aceleasi |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Mar 25 Apr 2023, 02:35 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Poti sa vii la plaja si cu traista de la Lidl.
Asta dacă găseşti vreun cm2 de plajă pe care să nu fii obligat să plăteşti taxă la un ,,administrator". Deşi pe toate plajele concesionate e obligatoriu ca zona de cearceafuri să fie mai aproape de apă, în faţa şezlongurilor, n-ai să vezi asta pe nicăieri. _________________ :TTT:
|
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Diverse Mar 25 Apr 2023, 10:36 | |
| Eu am rezolvat simplu: mi-am bagat peni--l in el de litoral. Anul trecut a fost ultima oara cind m-am mai dus la mare. M-am saturat ca in fiecare an sa merg asteptindu-ma la mai rau si mai scump. Fara nici o exceptie, degradarea a fost constanta. Pentru mine, gata: placerea e aproape non-existenta si in orice caz supracompensata de lucrurile negative. O vreme am mai mers din nostalgie dar s-a dus si aia. Ce a fost, a fost, acum nu mai e si nu mai regasesc in acest peisaj. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8279 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Diverse Mar 25 Apr 2023, 21:13 | |
| - AeroX a scris:
- Exista ceva oferta si pe international de 30 euro Bucuresti - Varna (cu trenul via Ruse, deci despre tren vorbesc, nu ma interesa restul).
Ah, stai ca cineva vrea cu numai 30 de lei dinspre Mangalia. Eventual gratis si international, cum a tot militat vehement pe acest forum ani de zile ca asa e bine si asa trebuie pe intern. Dar da, mai puneti pofta in cui. Cu asa lacomie si mentalitate asa e si cazul. Stati acasa cel mai bine. La bulgari oricum e mai ieftin oricum ai da-o. Vama Veche a crescut mult in preturi. Nu mai e ce a fost. E mai ieftin in Varna, e suficient sa deschideti Booking si realitatea e evidenta. Bucuresti, deci daca vreau de la noi de pe litoral sa merg pana in Varna sa ma intorc pana in Bucuresti - pe alt cost pe langa oferta aia si timp si de acolo sa merg cu trenul? Nu am zis niciodata de gratis la autocar sau microbuz international, dar nici 3 lei/km sau mai mult, lasa-o incolo de treaba ca pana si taxiul e mai ieftin in multe orase, mai ales daca esti 2 persoane si ai de mers din Mangalia doar pana in Albena sau Balcik iesi mult mai ieftin cu taxiul decat cu autocarul sau microbuzul, ti se pare normal? Vama Veche mereu mi s-a parut scumpa - de cand nu se mai campeaza oriunde cu corturile, iar treaba cu litoralul bulgaresc mai ieftin ca al nostru e discutabila, degeaba e cazarea cu 20-30-40 de lei mai ieftina daca transportul, roamingul si altele cresc costul total. Nu am pretentia nici sa merg cu microbuzul sau autocarul cu 20-30 de lei international desi ar fi cursa scurta doar o ora jumate, hai 2 ore, sa zicem ca poate e prea ieftin si 50 de lei cursa, dar nu cred ca 60-70 de lei/persoana/sens pentru 50 de km e prea ieftin. Totusi o cursa Petrosani - Bucuresti cu autocarul costa 81 de lei pe 350 de km, Timisoara - Bucuresti 550 de km costa doar 119 lei - mai ieftin decat o cursa de 50 de km pe ruta Mangalia - Balcik care e 160 de lei si ambele sunt facute tot cu autocar sau microbuz. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9078 Reputatie : 12962 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Diverse Mar 25 Apr 2023, 21:15 | |
| Daca e asa de scump nu te pune nimeni sa mergi in Bulgaria.
Sau poti sa mergi cu o bicicleta.
|
| | | Cipri Andrei Neculai
Numarul mesajelor : 386 Localizare : M400, km 130 Reputatie : 3341 Data de inscriere : 29/09/2016
| Subiect: Re: Diverse Mar 25 Apr 2023, 22:04 | |
| - Luna a scris:
- ...iar treaba cu litoralul bulgaresc mai ieftin ca al nostru e discutabila, degeaba e cazarea cu 20-30-40 de lei mai ieftina daca transportul, roamingul si altele cresc costul total.
[...] dar nu cred ca 60-70 de lei/persoana/sens pentru 50 de km e prea ieftin. Totusi o cursa Petrosani - Bucuresti cu autocarul costa 81 de lei pe 350 de km, Timisoara - Bucuresti 550 de km costa doar 119 lei - mai ieftin decat o cursa de 50 de km pe ruta Mangalia - Balcik care e 160 de lei si ambele sunt facute tot cu autocar sau microbuz. Nu prea pare ca ai mai fost prin lume de curand. Roaming-ul e prin 2018/19 reglementat la nivel de UE / SEE la tariful din tara abonatului. Adica pentru niste costuri suplimentare infime de genul 2 euro / GB si nici daca faci live-uri pe social media cateva ore / zi intr-un sejur de 4-5 zile nu-ti consumi aia cativa GB alocati in abonament / optiune. Deci aberezi. Doi la mana, cerere si oferta. Gen, maxi-taxi pe Azuga - Ploiesti, biletul e vreo 10 lei si sunt cam 70 de km. Pe Hunedoara - Deva, 15-20 km undeva la vreo 11-12 lei. De ce? Pentru ca trenuri / lipsa lor. Asa si la bulgari. Plm, cunosc oameni cu minim pe economie plus "plic" pentru ca, multumim MF cu legile voastre idioate, care-si permit all-inclusive in Grecia. Nu stiu exact locatia, nu ma intereseaza. Asa ca? Mai iesi p-afara. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diverse | |
| |
| | | | Diverse | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |