|
| Mersul trenurilor 2019-2020 | |
|
+51sp59 billy752-istu George CFR bobi bubu ldh80 ets2oltromânia Norbi cristi CFR Mihai Ianis cristi ar Peter Fodor MariusM didinul Petre_IFTE marius_catalin84 alinx3330 huiu_goe jabels Luca tgv florin94 AeroX Luna CRT Adirmvl trv.trains ciprian71 rizelgeorgel2004 LUC38 dan_dinamo_bm dan tm marius664 Dr2005 Adrian78 g.popovici cardinal cfr500 TER200 razvan - trenuri Nesebar Katalyn 92Dragos Vitosa ravers75 adytm Saruman dandel Theo A. riciu ALEXCFR IonutCFR2009 55 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Lun 30 Dec 2019, 00:02 | |
| - Dr2005 a scris:
- Toate judeţele de la graniţele cu Serbia, Ucraina şi Moldova trăiesc din contrabandă. Dacă dispare şi Prietenia, rămân fără obiectul muncii. Contrabanda trebuie să funcţioneze, indiferent de situaţie. Aşa că vom vedea şi Prietenia, chiar dacă în mare parte din timp cară aer. Banu' să meargă unde trebuie. Să vă gândiţi la asta când staţi 5 ore la Nădlac 2 să intraţi în Ungaria şi înjuraţi că nu suntem în Schengen. De aia nu suntem în Schengen, că frontierele noastre cu Moldova şi Ucraina sunt ca şvaiţerul, pentru suma corectă, treci pe acolo orice.
Esti convins de contrabanda cu Serbia? crezi ca e la un nivel mare? nu e chiar asa frate, poate pe coclauri peste Dunare ici colo, dar in rest nu e nevoie de nimic de contrabanda. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Lun 30 Dec 2019, 09:59 | |
| - dan tm a scris:
- Dr2005 a scris:
- Toate judeţele de la graniţele cu Serbia, Ucraina şi Moldova trăiesc din contrabandă. Dacă dispare şi Prietenia, rămân fără obiectul muncii. Contrabanda trebuie să funcţioneze, indiferent de situaţie. Aşa că vom vedea şi Prietenia, chiar dacă în mare parte din timp cară aer. Banu' să meargă unde trebuie. Să vă gândiţi la asta când staţi 5 ore la Nădlac 2 să intraţi în Ungaria şi înjuraţi că nu suntem în Schengen. De aia nu suntem în Schengen, că frontierele noastre cu Moldova şi Ucraina sunt ca şvaiţerul, pentru suma corectă, treci pe acolo orice.
Esti convins de contrabanda cu Serbia?
crezi ca e la un nivel mare? nu e chiar asa frate, poate pe coclauri peste Dunare ici colo, dar in rest nu e nevoie de nimic de contrabanda.
Doar alcool dar am inteles ca nici din ala nu se mai aduce |
| | | LUC38
Numarul mesajelor : 10 Reputatie : 2172 Data de inscriere : 23/12/2018
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Lun 30 Dec 2019, 12:32 | |
| Link Livret central complet? Livrete Regio Bucuresti, Iasi, Brasov, Galati, Timisoara, Craiova, Cluj, Constantsa?
Multumesc
Luc |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Lun 30 Dec 2019, 13:51 | |
| - dan tm a scris:
- Dr2005 a scris:
Esti convins de contrabanda cu Serbia?
crezi ca e la un nivel mare? nu e chiar asa frate, poate pe coclauri peste Dunare ici colo, dar in rest nu e nevoie de nimic de contrabanda.
Nu ati inteles ca omu e blocat pe niste idei si alea le repeta pana moare, nu ai ce sa ii faci, e in lumea lui, el doar cu ideile lui de 0 lei și atat, degeaba pot spune 100 de oameni altceva ca el e setat pe prostiile si idioteniile lui! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Lun 30 Dec 2019, 14:48 | |
| Am făcut concedii şi pe lângă frontiera cu Serbia şi pe lângă aia cu Ucraina... ce crezi că se fuma pe malul românesc al Dunării? Sau în Borşa? Asta ca să nu mai vorbim de ,,micile" ilegalităţi locale, de ex. la Eşelniţa se vindea peşte direct din căruţă, evident pescuit ilegal, în vreme ce la Borşa veneau dimineaţa camioanele neînmatriculate (!) cu lemn din munte. Desigur, şi pescarul de Dunăre şi hoţul de lemn din Maramureş îţi puteau face rost şi de ţigări dacă-i cereai. _________________ :TTT:
|
| | | alinx3330
Numarul mesajelor : 342 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 5492 Data de inscriere : 23/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Lun 30 Dec 2019, 16:59 | |
| - Dr2005 a scris:
- Am făcut concedii şi pe lângă frontiera cu Serbia şi pe lângă aia cu Ucraina... ce crezi că se fuma pe malul românesc al Dunării? Sau în Borşa? Asta ca să nu mai vorbim de ,,micile" ilegalităţi locale, de ex. la Eşelniţa se vindea peşte direct din căruţă, evident pescuit ilegal, în vreme ce la Borşa veneau dimineaţa camioanele neînmatriculate (!) cu lemn din munte. Desigur, şi pescarul de Dunăre şi hoţul de lemn din Maramureş îţi puteau face rost şi de ţigări dacă-i cereai.
si asta te framanta pe tine. )) ca ei stiu intr un fel sa se decurce si altii nu. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Lun 30 Dec 2019, 17:09 | |
| - Dr2005 a scris:
- Am făcut concedii şi pe lângă frontiera cu Serbia şi pe lângă aia cu Ucraina... ce crezi că se fuma pe malul românesc al Dunării? Sau în Borşa? Asta ca să nu mai vorbim de ,,micile" ilegalităţi locale, de ex. la Eşelniţa se vindea peşte direct din căruţă, evident pescuit ilegal, în vreme ce la Borşa veneau dimineaţa camioanele neînmatriculate (!) cu lemn din munte. Desigur, şi pescarul de Dunăre şi hoţul de lemn din Maramureş îţi puteau face rost şi de ţigări dacă-i cereai.
Vezi ca pe acolo e reglementat pentru cetățenii de pe lângă frontiera micul trafic și dacă ai merg în fiecare zi 3 persoane au voie cu 6 pachete de țigări 3 sticle de alcool |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 05:10 | |
| Asta il roade pe el ca altii se descurca mai bine ca el si de ce altul poate ca domne nu e in rand cu el ca el e Dumnezeu 2 si tot ce face e conform legilor. Dar nu intelege ca unii mai au si alte oportunitati chiar legale in ciuda faptului ca el nu e de acord si moare de ciuda. Si eu daca ma duc la Sighet trec granita si imi aduc ce am nevoie mai ieftin din Ucraina, deci total legal. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 15:36 | |
| Ca să îţi aduci legal tot ce ai nevoie, trebuie să treci de mai multe ori. Cum ai voie 90 de zile în fiecare 6 luni, rezultă că poţi trece de 180 ori pe an (nu includ aici permisele de mic trafic). Cam o zi da, o zi ba. Că mai des nu prea e posibil, în primul rând că dacă te duci cu maşina (şi nu eşti localnic să te lase în faţă) stai lejer 2 - 3 ore să intri în România şi apoi pentru că ţi se pune ştampilă pe paşaport de către partea ucraineană... la prea multe ştampile sigur o să te oprească ăia şi o să te caute şi-n părţile intime (sau le pui ceva în paşaport). Sincer, atâta şmecherie ca în partea aia nu am văzut în viaţa mea, nici nu credeam că în Europa mai există aşa ceva.
Şi ca să nu fiu complet off-topic, pentru că vorbim de trenuri, controlul vamal şi cel de frontieră ucid din start orice reluare a peajului cu automotoare UZ. Şi tare îmi e că situaţia nu se va schimba vreodată... practic, singura posibilitate ar fi integrarea Ucrainei în UE, fapt imposibil câtă vreme ţara are pe teritoriul ei armată de ocupaţie rusească (valabil şi pentru Republica Moldova). _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 16:06 | |
| De asta nu o sa mai treaca nimeni granita ca mori tu de ciuda ca aia se descurca si trec usor granita, platesc si mai putin pe diverse produse iar tu in continuare o sa crapi de inima rea. Eu am trecut foarte repede de fiecare data atat pe rutier cat si pe feroviar fara sa fiu puricat in geanta sau corporal desi aveam cateva pachete de tigari dar la tine normal ca stai 3 ore, mai conteaza si fata de multe ori. |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 16:14 | |
| Nu contează faţa, contează că am refuzat să dau 20 de euro în paşaport. La Siret la dus am stat o jumătate de oră să îşi bea ucrainenii cafeaua (da, erau cu cana în mână şi cu ţigara-n colţu' gurii în faţa ghişeelor), la întors am stat 3 ore. Maşinile cu numere de SV se băgau în faţă şi ăia nu le ziceau nimic, iar cine nu avea număr de SV stătea la rând. S-au uitat la motor, la portiere, în portbagaj şi la roata de rezervă. Alături se chinuiau să desfacă nişte trape la un autobuz, până la urmă le-au desfăcut şi au trecut la demontarea uşii şoferului (noi am stat 3 ore cu maşina mică, ăia cu autobuzul Dumnezeu ştie cât a stat - şi mai era şi cu copii). Să mai zic de porcăria aia de bilet de control pe care ţi-l dă când intri şi pe care dacă-l pierzi nu mai poţi să ieşi? Plus că pe el trebuie să îţi pună ştampilă vama şi poliţia de frontieră, ca apoi să îl predai la ieşirea din zona de frontieră. Dacă unul uită să pună ştampila, trebuie să te întorci şi să te cerţi cu el. Să mai zic şi cum, după frontieră, toate maşinile sunt oprite de poliţie şi li se inventează diverse contravenţii, mergând până la etilotestul măsluit? În funcţie de contravenţia inventată, te costă între 50 şi 200 de euro să pleci de acolo. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 16:28 | |
| Bine bine, tie ti se intampla orice, peste tot sunt probleme si la tine vin toate, cunoastem toate aspectele ca ai de comentat pentru orice dar asta e, ghinion ce sa zic, tie ti se intmapla orice, altii nu mai au probleme tu le ai pe toate. Te roade pe tine ca aia beau cafea si fumeaza, pai la ei nu e interzis fumatul in toate locurile, in fond care e problema ta, tu iti vezi de drumu tau nu te roade pe tine ca fumeaza vamesul in ghiseu. |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 16:32 | |
| Nu am nicio problemă că ăia beau şi fumează în timpul serviciului, ci doar că o fac în loc să îşi facă treaba. Eu nu îmi permit să beau cafea când am de rezolvat o problemă urgentă, că doar nu-s plătit să stau să beau cafea. Rezolv problema şi beau cafeaua după aia sau o beau în timp ce rezolv problema... iar dacă aş fi lucrat cu publicul nu aş fi stat ostentativ în faţa ghişeului cu cafeaua şi ţigara, în vreme ce fraierii ar fi stat la coadă. _________________ :TTT:
|
| | | 92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8371 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 17:52 | |
| Eu zic ca va bateti capul degeaba. Pana una alta Romania e Romania si Europa este Europa, iar tara in care ne-am nascut este foarte departe de UE din toate puncturile de vedere.
Hai sa va zic cum e schimbarea in Sturovo sau Hegyeshalom. Merg cu RJ si ne schimba austriacul in 3 adica TREI minute, Ii explic frumos daca totul e in regula ( in engleza ca germana nu stiu eu, sau chiar in maghiara ca tot au invatat astia cate ceva de la noi) cu taurus, ii urez drum bun si plecam la treaba, el la Viena si noi la odihna in fosta cladire de la VAMA, trenul avand plecare in 2 minute. La Sturovo este la fel, iar cand vine EC-ul dinspre Praga ne intalnim si cu mecanici CD. Cehii au o singura tura pana la Sturovo. Aia ne tot spun a lor dar ne mai intelegem, prin semne daca e. Merg toate motoarele la masina , putem sa ne punem in miscare.
Dacia, Ister si toate trenurile care circula prin Curtici trebuia sa aiba oprire doar pana se schimba mecanicul, iar daca tot e interoperibilitate poti circula mai departe cu proba de frana facuta la MÁV in caz ca nu primesti vagoane / schimbi locomotiva dar mnohh noi suntem romani, facem proba de frana de la inceput si mai bagam minute la tren.
Am stat ieri la masa cu sefii, asa de sfarsit de an si m-au povestit vremurile pe cand BaltOrient sau Transbalkanul aveau peste 16 vagoane, o venit trenul din Praga a lasat ceva vagoane si o intrat seful meu peste tren cu V63 + inca 4 vag ptr Romania, nu incapa la peron locomotiva si primul vagon stateau sub podul Ferdinand. ( Recomand sa deschideti google maps si vedeti ce lungime are peronul de la gara Nyugati si unde e podul ferdinand).
Pana la urma La Multi Ani si n-are rost sa va certati pe tema ce nu trebuie ca nu voi o sa faceti schimbarea in sistem.
Ultima editare efectuata de catre 92Dragos in Vin 03 Ian 2020, 20:27, editata de 1 ori |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 Mar 31 Dec 2019, 18:59 | |
| Asta înseamnă Schengen şi ATTI. Apropo, cei de la MAV se lăudau că au început să trimită personalul la cursuri de engleză. Nu face şi START la fel? _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2019-2020 | |
| |
| | | | Mersul trenurilor 2019-2020 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |