Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Mersul Trenurilor 2018/2019

In jos 
+50
sp59
Gabry Gabriel
Norbi
cristi ar
Luca tgv
riciu
Nesebar
CRT
LUC38
c o r v i n
t1972
Ikarus99
Theo A.
gvd
Andrey_tm
Maddox
cristi CFR
Theijs
raulberian
bobi
get.
George CFR
NIKU24
Luna
@ndrey
g.popovici
marius_catalin84
ets2oltromânia
TER200
marius664
IonutCFR2009
AndreiSita98
AeroX
AndreiCFRbv
mariuscfrbucuresti
ALEXCFR
92Dragos
rizelgeorgel2004
aris86
Dr2005
florin94
dan tm
cardinal
Adrian78
cfr500
Katalyn
Vitosa
Cipri Andrei Neculai
Adirmvl
dandel
54 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 18 ... 33  Urmatorul
AutorMesaj
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 10:50

Și la CFM, în Prietenia, striga barmanul după noi să luăm bonul eliberat din casa de marcat conectată la serverul ANAF-ului. Laughing
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 12:03

Trenurile RZD care vin prin Europa, de exemplu cel de Nisa, au un vagon restaurant de la PKP. Restaurantul ala e legat la ANFURILE din Belarus, Polonia, Cehia, Austria, Italia Franta?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 13:24

Parca aia de la Wizz nu dau nici un bon la ce vand ei acolo
Sus In jos
TER200

Numarul mesajelor : 412
Varsta : 45
Reputatie : 3653
Data de inscriere : 13/01/2016

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 15:10

Dane, fara suparare, dar cred ca ne racim gura degeaba. DR2005 face parte dintr-un siatem deosebit de inflexibil, care sub masca corectitudinii nu face decat sa nege multe aspecte care nu sunt chiar asa cum i se par lui.
Traiesc in Occident si stiu bine ca si pe aici e birocratie. Dar ce posteaza acest user mi se pare uneori de-a dreptul ridicol, de parca ar fi un functionar din mama Rusie, nu din UE. Asta demonstreaza ca anumite structuri din Ro sunt inca bine anchilozate, si departe de a intelege dinamica pietei europene.Mno....Nu prea ai ce sa faci.

dan tm a scris:
Trenurile RZD care vin prin Europa, de exemplu cel de Nisa, au un vagon restaurant de la PKP. Restaurantul ala e legat la ANFURILE din Belarus, Polonia, Cehia, Austria, Italia Franta?
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 17:40

Adrian78 a scris:
Parca aia de la Wizz nu dau nici un bon la ce vand ei acolo

WizzAir da bon fisal la orice pentru ca, cumparaturile sunt făcute in Euro dar oameni platesc cu monezile pe ruta pe care circula avionul de exemplu la UK-Romania platesti doar cu Euro, Lire sau Lei la zborul de Lithuania doar cu Euro si Lire, Polonia doar Euro, Lire si Zloti. Plus carduri. Sunt anumite zboruri ( pe aplicatia Wizz sunt trecute ca "Acest zbor e operat de WizzAir UK" ) la care nu accepta deloc RON sau ma rog cand am zburat de la Suceava la Luton nu acceptau RON asa ca am platit cu cardul. Sa nu uitam de romanii hoti care iau parfumuri in avion le platesc cu cardul, de fapt nu le platesc ca nu au niciun ban pe carduri de asta la dubiosi cand face plata cu cardul le cere insotitorul si un document. Pentru ca in aer nu e conexiune pentru plata iar odata ajuns la sol avionul nimeni nu sta sa verifice ca pasagerul de pe locul 6A a luat parfum de Ł30 cu card iar tranzactia nu s-a realizat desi el s-a ales cu parfumul. Dar revenind la bonuri, WizzAir da bon fiscal la orice produs cumparat.

https://flic.kr/p/2bjA1DQ

https://flic.kr/p/29E3p6Q

https://flic.kr/p/2cmcK8b
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14505
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 19:26

marius664 a scris:
ALEXCFR a scris:
15561/15562 tren ATC Bucuresti Iasi Bucuresti.
Daca circula cum au circulat cele de Bacau, Targoviste sau Satu-Mare de anul asta...
Sunt trase prevăzute cu automotoare...ca și cele de care spui...dar până nu le vin din Danemarca și restul de automotoare nu vor avea cum să acopere trasele...
Aviz amatorilor care se îmbată repede cu apă rece. Nu e și cazul tău, marius664.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 19:31

marius664 a scris:
La Prietenia cum se poate???
Prietenia e tren închis în trafic intern, nici nu au cum să intre angajaţii ANAF să verifice Basketball

marius664 a scris:
Bar-bistrourile CFR-ului au casa de marcat legate la serverul ANAF???
Nu cred, dar mai au timp până la 1 noiembrie... După aia vom vedea dacă vor mai fi vagoane restaurant şi bar.
Şi prin afară sunt situaţii ciudate cu restaurantele, de exemplu am mers cu trenul Budapesta - Praga şi WR-ul a fost închis pe parcurs maghiar, deschizându-se de la Sturovo. Nu ştiu dacă a fost din cauza orei (am plecat pe la 5 şi ceva dimineaţa din Budapesta) sau a legislaţiei. Vagonul era al CD, iar bonul era emis printr-o "casă de marcat" legată la o tabletă cu conexiune de date, preţurile fiind în coroane, convertite în euro la un curs dat... bănuiesc că "ANAF"-ul cehesc a înregistrat tranzacţia asta.

Casele de marcat conectate la serverele ANAF sunt OBLIGATORII în România începând cu 1.11.2018, inclusiv în tren şi în avion (în ăla intern, că la internaţional cred că se aplică legislaţia ţării în care are firma sediul). Faptul că în România furtul e susţinut public (mai ales că unul din cei mai importanţi oameni în stat e un condamnat definitiv pentru fraudă electorală), inclusiv de unii de pe aici (pentru că achiziţiile nefiscalizate sunt furt) e altă mâncare de peşte. Tocmai genul ăsta de fraudare a statului a dus Grecia la sapă de lemn (în 2006 când am fost acolo, nu am primit bon decât la supermarket, nici măcar de la hotel nu am primit)...

http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/resurse/autorizatii/oug_91_2014.pdf

AndreiSita98

Numarul mesajelor : 53
Varsta : 26
Localizare : Constanta
Reputatie : 2420
Data de inscriere : 03/06/2018

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 19:58

Vitosa a scris:
marius664 a scris:

Daca circula cum au circulat cele de Bacau, Targoviste sau Satu-Mare de anul asta...
Sunt trase prevăzute cu automotoare...ca și cele de care spui...dar până nu le vin din Danemarca și restul de automotoare nu vor avea cum să acopere trasele...
Aviz amatorilor care se îmbată repede cu apă rece. Nu e și cazul tău, marius664.  

Sper că măcar toate trenurile IR ale CFR din livret vor intra toate în circulație la noul mers.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 20:02

Noi aici pe forum nu sustinem furtul.
Chiar Ciolos cind a fost prim ministru a mers cu avionul si nu a putut folosi lei.

Asta ca paranteza, dar noi aici pe forum la rspusurile tale negative, intrebam: cum fac altii?

Ce legislatie se aplica in tarile UE tranzitate de RZD?

Eu vad in gara si prin oras la chioscurile de ziare de unde cumpar bilete RATT un afis cu un extras din legislatrie ca la chioscurile de ziare nu trebuie casa de marcat.

e usor sa spui nu, e contraproductiv sa duci un vagon restaurant inchis.Atunci mai bine nu il duci, poate asta era motivul pentru care pe vremuri WR ramineau in Curtici.

Dar nici pe intern nu se justifica vagoanele bar si restaurant daca in ele se vind mizilicuri la preturi de cocaina. Nu se da bon pentru ca in general sint produsele angajatilor.

Sa nu mai vorbom de prestanta ca vinzatorii stau in maieu.

Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4080
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 21:12

Nu numai asta dar sunt și persoane ce vând chestii cum ar fi reviste, sucuri, etc in Gara de Nord în trenuri. Am văzut cum în trenul Tineretului se proceda așa dar și în clasicele săgeți. Mai erau unii de puneau hârtii cu sfinți si spuneau că sunt surdomuti si cereau un leu pentru hârtiuța aceea.
Întreb doar ce pretenții să avem daca nici aceste specimene nu plătesc taxe sau să fie goniți din gară.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6585
Reputatie : 12459
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 21:36

Persoanele cu deficiente motorii, de auz, nevazatorii sunt scutiti de plata TVA daca au firme.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 22:38

dan tm a scris:
Eu vad in gara si prin oras la chioscurile de ziare de unde cumpar bilete RATT un afis cu un extras din legislatrie ca la chioscurile de ziare nu trebuie casa de marcat.
La chioşcurile care vând ziare nu trebuie case de marcat... dacă ăla vinde acolo şi cafea, de exemplu, atunci ar trebui să aibă casă de marcat sau automat de cafea în care intră banii direct (deci nu pune vânzătorul mâna pe ei). Biletele de transport public local, transport interurban rutier şi transport feroviar sunt şi ele scutite de obligativitatea casei de marcat, fiindcă ele însele au regim fiscal. Desigur, nimic nu împiedică transportatorii să înlocuiască biletele cu nişte bonuri fiscale. În schimb, biletele de avion e musai să fie însoţite de bon fiscal (dar cine mai cumpără bilete de avion de la agenţie?).

Citat :
e usor sa spui nu, e contraproductiv sa duci un vagon restaurant inchis.Atunci mai bine nu il duci, poate asta era motivul pentru care pe vremuri WR ramineau in Curtici.
Acum rămân în Arad.

Citat :
Dar nici pe intern nu se justifica vagoanele bar si restaurant daca in ele se vind mizilicuri la preturi de cocaina. Nu se da bon pentru ca in general sint produsele angajatilor.
Păi sunt aşa pentru că se închide ochii la toate porcăriile astea. De fapt, în ultimii 2 ani s-a cam distrus tot ce se făcuse bun în domeniul comercial la CFR Călători.

ets2oltromânia a scris:
Nu numai asta dar sunt și persoane ce vând chestii cum ar fi reviste, sucuri, etc in Gara de Nord în trenuri. Am văzut cum în trenul Tineretului se proceda așa dar și în clasicele săgeți. Mai erau unii de puneau hârtii cu sfinți si spuneau că sunt surdomuti si cereau un leu pentru hârtiuța aceea.
Întreb doar ce pretenții să avem daca nici aceste specimene nu plătesc taxe sau să fie goniți din gară.
Aia deja e evaziune fiscală şi cerşetorie, ambele contravenţii. Dar Poliţia se face că nu vede.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 23:42

@Dan_tm si Dr2005 in Anglia sunt magazine mici gen mini-marketuri si ceva mai mari ca mini-marketul dar nu se pot numi supermarketuri care te intreaba daca vrei bon. In 90% din cazuri la cumpărăturile mici gen 3-4 produse nu vreau bon ce e mai mult de 5 produse cer bon. La supermarket-uri gen ALDI, LIDL, ASDA sau Morisons iti da obligatoriu bon. De asemenea cand cumperi bilete de tren cad mergi la gara sa le tiparesti la automatul de bilete iti sa si bon pentru fiecare bilet in parte. La WizzAir am primit de fiecare data factura fiscala pe mail in limba romana caci mi-o factureaza pe adresa de la Ploiesti. Nu tin minte daca la Eurostar mi-au trimis factura pe mail dar o sa verific dar toate biletele le iau de pe aplicația Wizz si le plătesc cu card de UK sau de RO.

La Sainsbury platesc la casele alea fara casier, scanez produsele bag bani si nici bon nu mai iau va dati seama ce se intampla daca la iesirea din magazin imi cere agentul de securitate bonul. Noroc ca stiu si ei ca nu toti români veniti in UK sunt si hoti.Dar exista camere in caz de ceva se poate proba.

Parca WR de la Ister si Dacia ramaneau la Arad au inceput sa treacă iar granita ?

La microbuze e teapa cea mare ca acolo daca nu esti atent soferul iti poate da un bilet folosit la cursa precedentă. De asemenea imi aduc aminte pana in anii 2000 la RATP Ploiesti era o firma privata de controlori SC Comando Srl te prindeau fara bilet iti dadeau acel bilet de suprataxa si te urmareau daca il aruncai la cos, se duceau nenorociti bagau mana in cosul de gunoi, il indreptau apoi daca aveau noroc il mai dădea odata. Dar sa vedeti cum e sa pui stampila pe facturi fiscale cu x produs iar in camion sa fie alt produs sefii cei mici furandui pe cei mari 😎😎😎

La paza din 2004 pana in 2007 in post eram eu sau colegul din Faget Teleajen ( 304 ) dar in proces era o doamna si mai venea si politia in control si semna in registrul de control. Practic programul era facut de noi am stat la munca si 36 ore si 48 ore dar aveam toate conditile ( tv, masina de spalat, bucatarie cu de toate, grup sanitar ) si supermarket la 2 minute iar noaptea ma bagam la somn. De acolo iesea la pensie servici ca ala nu cred ca a avut nimeni niciodata sa lucrezi numai cu femei pana si-a bagat PDL coada si s-a ales praful de la 900 lei in 2006 in loc sa mai puna nenorociți au scazut salariile plus ca luam salariul intre 10 si 20 octombrie pentru luna august. Aveam o colega care facea seralul o ajutam mereu ca sa ajunga la scoala in weekend noi eram liberi ea era in post. Plecam si cate 6 zile in Moldova la bunici dar la munca eram pontat ca in post era ea dar in caiet eram eu. Si toate astea verificate de sefi si Politie. Vrajeala era pregatita in caz de ceva doar un telefon si ii lamuream dar am fost băieti destepti nu ne-a suparat nimeni. Nu mai zic cate baute si show-uri cu xxxxxx făceam acolo.

Cam asta e treaba cu bonul fiscal in Romania si UK.

Daca e off-topic no problem puteti sa mutati la topicul potrivit.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeVin 26 Oct 2018, 23:56

dan tm a scris:
Chiar Ciolos cind a fost prim ministru a mers cu avionul si nu a putut folosi lei.
Sunt magazine pe Aeroportul Otopeni în care nu faci nimic cu leii... de fapt, în afară de cafea (vreo 25 lei un espresso scurt), nu faci nimic cu leii în zona internaţională. Nu înţeleg de ce li se permite, probabil există o portiţă pentru astfel de zone, cum era pe vremuri cu duty free-urile.

katalyn a scris:
te intreaba daca vrei bon.
Păi şi în Belgia, Olanda sau Austria te întreabă dacă vrei bonul, dar produsele sunt trecute prin casa de marcat, deci nu cred că pun ăia quartzul după aia cum se face la noi la taxi Smile În general la străini dau bonul, dar dacă te duci la Bruxelles şi zici "Bonjour", zice vânzătorul că eşti de-al lui şi nema bon. Ceea ce e cam grav într-o ţară în care majoritatea cumpărăturilor mici le faci pe monezi, unde ai 7 tipuri diferite de fise şi trebuie să le mai şi cunoşti pe toate şi să şi observi imediat dacă ăla îţi dă restul bine sau nu. Am încercat să iau un bilet de tramvai la Bruxelles (2,10 euro) cu bancnotă de 50 de euro, nu am putut, de fapt în afară de hotel, slabe speranţe să îţi primească cineva bancnote mai mari de 20 de euro. Asta e, plătesc cu cardul meu la cursul ING Bank, adică 4,8 lei pe un euro... că doar de aia merg în delegaţii, să plătesc cu banii mei de pe card, nu cu numerarul primit de la casierie. Dar asta e off-topic.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitimeSam 27 Oct 2018, 18:33

Am primit si eu in sfarsit varianta corecta a livretului Central multumita unui bun prieten din Transilvania.

Conform livretelor TFC se va retrage de pe Buc-Titu-Targoviste deci automat si de pe 904 Targoviste-Fieni/Pietrosita trenul studentilor de duminica si probabil se va retrage si de pe 302 Ploiesti-Targoviste. Sau cine stie poate le face Regio pe cele de pe Buc-TGV dupa modelul Maneciu/Nehoiasu-Bucuresti caci deocamdata nu avem livretul Reg Bucuresti acolo unde apar trenurile Regio si privati.

Se pierde legatura 1836 21:03 sosire in Buc.Nord cu 1641 plecare la 21:05.

Se muta 1932 pe un grafic mult mai devreme.

Practic Ploiesti Vest - CTA/Mangalia va arata cam asa :

03:53 = 1944.
04:24 = 1932.
09:21 = 16088.
09:40 = 1928.
14:17 = 1936.

1623/1624 ramane la noroc ajunge la 15:38 la Sibiu si la 16:40 pleaca inapoi.

RegioCalatori va intra cu automotoarele X72500 pe Brasov-Buc.Nord si retur iar la vara pe sezonierul Brasov-CTA-Mangalia si retur. Nu vor circula cum s-a zvonit prima data pe Brasov-Iasi din cauza ca cuplele nu sunt potrivite cu AMX si nu pot fi atasate cele vechi la astea X72500. Daca vor gasi o solutie poate vor ajunge si la Iasi.

Asadar asteptam X72500 si IC2 de la ATC in circulatie cat mai curand posibil.

Cucuveaua vad ca pleaca la 03:30 din Buc.Nord nu este de mirare de ce va avea calatori si sezonul viitor avand.un grafic atat de bun pe BUc-CTA-Mangalia ca te face sa uiti ca e cu etajate.

In rest noul mers nu aduce noutati, tramvaiele Desiro pe GL-Pogoanele-P.O.Aeroport-Buc.Nord si retur nu se pot numi noutati mai degraba ATC si RegioCalatori pe CTa-Mangalia se pot numi noutati. E bine ca mai apare un tren pentru biciclisti care leaga muntele si capitala de tot litoralul in timp ce CFR Calatori si managementul lor de 2bani dorm pe ei cu gandul la salari, prime si vacante de pe urma companiei care o vor falimentara.

Uitasem de tramvaiul de pe Bucuresti-Tulcea inteleg ca la Medgidia asteapta pe 1580 CTa-Buc.Nord dar totusi de ce naiba nu il muta mai tarziu e aiurea rau sa stai 28 min in Medgidia sau ma rog puteau sa traseze in 2 variante una cu 8-9 minute stationare in Medgidia in extrasezon si varianta cu 28 min in sezon cand probabil M800 pe Buc-Medgidia e full de sezoniere circula bara la bara, halal gandire vai de capul lor.

Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Sam 27 Oct 2018, 18:46, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Mersul Trenurilor 2018/2019   Mersul Trenurilor 2018/2019 - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos

Mersul Trenurilor 2018/2019
Sus 
Pagina 4 din 33Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 18 ... 33  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Mersul trenurilor 2019-2020
» Propuneri pentru Mersul trenurilor 2018-2019
» Compunerea trenurilor Regio (MT 2018/2019)
» Compunerea trenurilor internationale (MT 2018/2019)
» Compunerea trenurilor IR - trafic intern (MT 2018/2019)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: MERSUL SI COMPUNEREA TRENURILOR-
Mergi direct la: