Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

314A : Oradea Est - Holod

In jos 
+60
dan tm
Adrian78
Laurentiu Ciobanu
IonutCFR2009
CalinIonMihai
trv.trains
NIKU24
ciprian71
riciu
mielutu zburator
19Railfan95
DAS 2011
rizelgeorgel2004
marius664
tcm
Andrey_tm
marcello
Spartan1948
Lumunita Stana
ldh80
Adirmvl
Plescan Floare
sytrus
TVlad
vatmanul
Re6/6
Radu
Vlad
Jhonyla
DUAL
halmarius
AndiCFR
manuela
AlexD
ATM
Vitosa
cortexedge
alexpopa
roadster
mi.tudor
frank81
Caravelle_Zg
Bobses
fzcsm
myster2008
Tomi13leu
marius_catalin84
pisti91
Gabry Gabriel
Lde 2100
discoid21
MariusM
Norbi
Nesebar
tudor_toma82
alex.alexus.tm
COSTACHE MIHAIL
srazvi
cristi ar
cristi CFR
64 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 27 ... 35  Urmatorul
AutorMesaj
Tomi13leu

Tomi13leu

Numarul mesajelor : 167
Varsta : 36
Localizare : Oradea/Petrosani
Reputatie : 5518
Data de inscriere : 07/04/2010

314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeMier 18 Iun 2014, 16:12

Da nu mai vorbiti aiurea,deocamdata OTL are curse doar in oras si este R.A a orasului! Cursele spre bai sunt efectuate de firme private 2 sau 3 la numar si au niste au niste autobuze mici BMC galbene.
Sus In jos
Norbi
V.I.P Member
V.I.P Member
Norbi

Numarul mesajelor : 2636
Varsta : 31
Localizare : Bistrita
Reputatie : 8670
Data de inscriere : 19/04/2009

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeMier 18 Iun 2014, 16:24

OTL are curse si in Zona Metropolitana. Linia 511 circula la Baile Felix, iar linia 512 la Baile 1 Mai. Ambele linii de autobuze circula din 20 in 20 de minute.
http://www.otlra.ro/cms/upload/www.otlra.ro/pagini/ro/reteaTransport/Linii_exter/1%20Schita%20traseului%20511.jpg
http://www.otlra.ro/cms/upload/www.otlra.ro/pagini/ro/reteaTransport/Linii_exter/2%20Schita%20traseului%20512.jpg
Sus In jos
vatmanul
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 646
Varsta : 38
Localizare : Oradea
Reputatie : 5106
Data de inscriere : 14/10/2012

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeMier 18 Iun 2014, 20:14

Tomi13leu a scris:
Da nu mai vorbiti aiurea,deocamdata OTL are curse doar in oras si este R.A a orasului! Cursele spre bai sunt efectuate de firme private 2 sau 3 la numar si au niste au niste autobuze mici BMC galbene.

OTL nu mai este RA ci SA de multa vreme. OTL a intrat pe Baile Felix, Baile 1 Mai si alte sate dimprejur, la 1 ianuarie 2014, iar cursele de bai sunt facute din 20 in 20 minute. Lucrez la OTL si stiu exact cum sta treaba pe la noi.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeMier 18 Iun 2014, 22:24

Cele 2 firme cu BMC-urile mai circulă? Că dacă traseele or fi fost atribuite la licitaţie, ar trebui să circule şi ăia.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeMier 18 Iun 2014, 22:57

Daca licitatia a cistigat-o OTL atunci nu mai circula firma din Nojorid cu BMC-uri.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeMier 18 Iun 2014, 23:19

Nu cred că s-a făcut licitaţie, că regiile de stat nu prea au şanse la licitaţii (la vechime se face media întregului parc, or dacă mai e un Ikarus pe inventar, trage toată media în jos). Probabil au constituit o ,,zonă metropolitană" (adică o asociaţie între localităţi), au ratificat-o prin hotărâri de consiliu local şi au aprobat un program de transport comun, pe care Prefectura poate sau nu să îl scoată de pe lista traseelor licitate. La fel se procedează şi când două localităţi alăturate decid să îşi înfiinţeze o linie de autobuz. Dacă Prefectura nu scoate traseul de pe listă, ori circulă toţi operatorii, ori se judecă şi, în funcţie de interese, câştigă cine trebuie (la Bucureşti RATB a pierdut acum câţiva ani, pe când la Cluj anul ăsta a câştigat CTP în faţa privatului).

vatmanul
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeJoi 19 Iun 2014, 08:36

Pe Oradea - Baile Felix si Oradea - Baile 1 Mai nu mai circula nimeni altcineva in afara de OTL. Nu stiu daca s-a facut vreo licitatie pentru aceste curse, insa stiu ca exista aceasta tendinta ca OTL sa ia toata zona metropolitana. Au inceput cu Baile Felix, Baile 1 Mai si cateva sate dimprejurul orasului. Tot cu aceasta ocazie s-a construit si o autogara noua in capatul cartierului Nufarul, autogara care este a OTL-ului. Desigur, si alte firme de transport folosesc aceasta noua autogara, insa ea este a OTL-ului. Cei care vor sa mearga spre bai, pe langa autobuzele OTL mai au si varianta piratilor. Practica acelasi tarif ca la autobuz, ba inca te si duc pana in fata hotelului, daca doresti. Autobuzele acelea BMC galbene le-am vazut facand acum doar curse de conventie pe la diferite fabrici situate mai departe de oras.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeJoi 19 Iun 2014, 09:36

Înainte convenţiile se făceau cu Ikarusuri 280 (ale aceloraşi firme). Înseamnă că au înlocuit Ikarusurile cu acele BMCuri.

OTL ce foloseşte pentru cursele preorăşeneşti? Parcă mai aveau câteva Ikarusuri şi Rocar U207 acum câţiva ani.

vatmanul
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeJoi 19 Iun 2014, 13:03

Pentru cursele externe foloseste autobuze Mercedes. Din cate stiu eu, Ikarusuri nu mai au deloc, iar Rocarurile mai sunt foarte putine si sunt folosite doar in oras, pe trasee cu numar mic de calatori.
Sus In jos
vatmanul
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeDum 27 Iul 2014, 22:24

La finalul acestei saptamani, i-am cerut unei prietene de-a mea masina si m-am dus pana la Ceica. Aflandu-ma acolo, sambata 26 iulie 2014, m-am dus pana la gara cu intentia de a face cateva fotografii cu gara si linia care continua din Ceica spre Holod. Am luat-o pe drumul care duce spre gara si spre surprinderea mea, descopar ceva nou: drumul care duce spre gara, respectiv, mai desparte catre Incesti, a fost asfaltat in intregime. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut minunea, mai ales ca ultima data cand am mers eu spre gara, drumul nu era asfaltat. Am ajuns la gara si am inceput sa fotografiez pe-acolo, insa mai incolo de Ceica spre Holod, nu am putut fotografia asa cum mi-am planificat. Veti vedea mai incolo motivul. Dar sa incepem cu ce am facut in aceasta sambata. Mai intai, gara vazuta din drum:314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Image

Si drumul nou asfaltat care continua pana la Incesti.
314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Image

Vazand drumul nou asfaltat, am luat-o pe drum spre Incesti, ca sa vad ce s-a intamplat cu acea trecere la nivel cu liniile care intra in gara Ceica cum se vine dinspre Oradea. Si am gasit si acolo surprize. Mai intai, postez o imagine facuta in acel loc cu ceva timp in urma, imagine pe care am mai postat-o la acest topic cu alta ocazie. O postez din nou, pentru a putea vedea si voi diferenta dintre atunci si acum. Iesirea din Ceica spre Oradea, la 16 februarie 2013...

...si tot acolo, sambata 26 iulie 2014.

Diferentele dintre cele doua fotografii spre pot observa usor: in primul rand, a fost luat indicatorul care avertiza trecerea la nivel cu calea ferata. In prima poza apare, iar in a doua nu mai apare. In al doilea rand, ca sa mergi spre Incesti, aici trebuia sa treci peste doua linii. In prima fotografie se zareste putin prima linie (care a cam fost inghitita de pamant), insa in cea de-a doua fotografie, aceaste linie nu mai poate fi observata deloc, motivul fiind unul clar: turnarea directa a asfaltului peste ea. In cea de-a doua fotografie se poate observa acum doar cea de-a doua linie. Intre prima si a doua linie care ies din Ceica spre Oradea, exista un spatiul destul de mare pe care se poate chiar circula.

Eram de multa vreme curios sa vad unde se unesc cele doua linii care ies din Ceica spre Oradea, iar sambata, aflandu-ma in acest loc, am zis ca acum e momentul sa aflu lucrul acesta. Si o iau pe langa linie prin acest loc care permitea trecerea. Linia se afla in dreapta mea, evident inghitita de balarii. Aceasta este linia peste care a fost turnat asfaltul.

Continui sa merg tot mai in fata pe langa balarii, stiind ca sub ele se afla linia.

La un moment dat, ajung langa aceasta tufa, iar mai incolo de ea nu se mai vedea continuand vreo cale ferata.

Ma duc sa vad ce poate fi acolo in tufa (pentru ca linia mergea pana in tufa, iar dupa tufa nu mai continua nimic) si aflu marea surpriza: un opritor. Si aflu in sfarsit raspunsul: deci cele doua linii care ies din Ceica spre Oradea nu se unesc, linia peste care a fost turnat asfaltul fiind o linie care mai continua putin dupa iesirea din Ceica spre Oradea si se termina cu un opritor. Probabil a fost o linie folosita doar pentru manevre. Sa fie acesta motivul pentru ca s-a turnat asfalt peste ea? In fine, postez si poza cu tufa si bucata de opritor care se poate zari acolo.

Revin inapoi la iesirea din Ceica catre Oradea si de pe linia peste care nu a fost turnat asfaltul, fac o fotografie catre Oradea.

Si o fotografie catre gara Ceica.

Si imi pun acum o alta intrebare: cum de nu s-a turnat asfalt si peste aceasta linie, asa cum s-a facut peste multe alte linii necirculate din tara, atunci cand s-au asfaltat drumuri. Hmm... exista cumva ceva planuri pe viitor? Ajung la gara din Ceica si fotografiez spre linii. In fotografie se observa prima linie (cat se mai poate observa din ea), peronul si liniie 2 si 3.

Gara Ceica: imagine din gara catre Holod.

Continui cu imagini din gara Ceica catre Holod.

Priviti mai departe iesirea din Ceica catre Holod. In aceste conditii, e evident clar ca nu poti sa inaintezi pe linie pentru a face vreun reportaj cu linia spre Holod, indiferent cat de bine intentionat ai fi.

Insa isi au si balariile rostul lor: acela de a apara linia de cei pusi pe "fapte bune". Exista o mica portiune la iesirea din Ceica catre Holod, unde linia nu e acoperita de balarii.

Se observa imediat ca in acest loc linia nu este acoperita de balarii: imediat a aparut fenomenul de care au parte atatea si atatea cai ferate necirculate din tara. De apreciat totusi ca toate cele trei linii din gara Ceica exista si azi pe teren, desi linia nu mai e circulata de ani buni de zile.

Continui cu vederi spre Holod.

Asa continua linia de la iesirea din Ceica catre Holod. Imposibil de realizat vreun reportaj mai incolo.

Probabil s-ar putea realiza vreun reportaj toamna sau primavara, cand aceste balarii monstruoase ar fi doar niste crengi uscate. Insa si atunci s-ar face asa... cu semnul intrebarii. Pe finalul acestui reportaj, vreau sa va mai spun doar ca tot in aceasta sambata am mai realizat si-un clip video cu drumul din centrul comunei Ceica pana la gara, pentru a vedea cu totii ce distanta este din centrul comunei pana la gara. Am sa postez si acel clip video, dar mai intai vreau sa-l editez putin. Deci, revin. Deocamdata atat.
Sus In jos
cristi CFR
Administrator
Administrator
cristi CFR

Numarul mesajelor : 3663
Localizare : Timişoara
Reputatie : 9706
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeLun 28 Iul 2014, 22:29

Poze post apocaliptice, un lucru e sigur, e protejata de colectionarii de fier vechi.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeLun 28 Iul 2014, 23:36

Pe bucata Holod-Ceica s-ar putea circula daca se curata linia si verificata starea liniei dar asta doar daca o va inchiria ViaTerra la fel si pe bucata Oradea-Cordau, aici a circulat si TFC dar din lipsa de calatori la Cordau (romanul prefera duba ca il lasa in fata casei) s-a limitat iar la Felix .
Problema grava cu alunecari de teren este intre Cordau si Ceica, daca de atatia ani nu a mai facut nimeni nimic la aceasta sectie si deja pe linie au crescut copaci nu stiu daca am sa traiesc sa vad iar un tren prin Ceica ce vine de la Oradea, eu unu mi-am pierdut si ultima speranta, sunt sectii in tara apte de circulatie si sunt abandonate fara trafic dar o sectie care necesita reparatii costisitoare, e clar ca viitorul sectiilor secundare nu este roz . CFR nu le vrea iar privatul le ia doar daca face profit serios, altfel vor ramane sectii abandonate .

Numarul mesajelor : 167
Varsta : 54
Reputatie : 4184
Data de inscriere : 28/11/2013

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeMar 29 Iul 2014, 10:38

Poate o va inchiria Via Terra,TFC va pleca acum in Septembrie.
Sus In jos
vatmanul
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeVin 01 Aug 2014, 01:23

Revin cu clipul video despre care va spuneam in postarea anterioara ca l-am realizat din centrul comunei Ceica pana la gara, pentru a vedea cu totii ce distanta ar avea de parcurs oamenii care are alege sa mearga cu trenul, in cazul in care circulatia trenurilor se va mai relua vreodata pe aici. Din videoclip se poate observa si faptul ca, asa cum am spus si in reportajul anterior, drumul spre gara si respectiv, mai departe spre Incesti, a fost in totalitate asfaltat. Lucrul de care s-ar putea sa nu va dati seama privind acest clip, e ca din centrul comunei Ceica si pana la gara, drumul urca intruna. Deci, drum lung si in panta. Priviti:

Iar intrebarea care se pune acum e urmatoarea: cu exceptia celor care stau cat de cat aproape de gara, cine ar mai veni pana la gara sa ia trenul? Sau faptul ca drumul a fost asfaltat, credeti ca-i va motiva pe oameni sa vina totusi pana la gara?
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8414
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitimeVin 01 Aug 2014, 22:27

Daca ar face niste rastele de biciclete la gara ca in Strainezia civilizata eu cred ca lumea ar veni la tren.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 314A : Oradea Est - Holod   314A : Oradea Est - Holod - Pagina 19 Icon_minitime

Sus In jos

314A : Oradea Est - Holod
Sus 
Pagina 19 din 35Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 27 ... 35  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 316 : Holod - Ciumeghiu
» 314B : Holod - Vascau
» 1 februarie 2009 :: Oradea Est - Oradea.
» Oradea- Chisinau (CFM)- Oradea
» Holod (316)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 300-
Mergi direct la: