Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Căile ferate pe Wikipedia

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
strainu

Numarul mesajelor : 29
Reputatie : 4261
Data de inscriere : 29/04/2013

Căile ferate pe Wikipedia Empty
MesajSubiect: Căile ferate pe Wikipedia   Căile ferate pe Wikipedia Icon_minitimeMier 17 Mai 2017, 09:30

Salut. Deschid acest topic pentru că știu sigur că unii din membri acestui forum au editat, cu mai mult sau mai puțin succes, Wikipedia, în română sau alte limbi. Enciclopedia la care lucrez de mai bine de 10 ani are niște reguli care par complicate la prima vedere și mulți se lovesc de reverturi (anulări) fără explicații ale editărilor făcute. Pe de altă parte, și Wikipedia are nevoie de pasionați ca cei de pe acest forum, pentru a putea acoperi cât mai corect anumite subiecte.

Aș vrea ca acest forum să fie un loc unde puteți să cereți ajutor cu editările pe articole din domeniul feroviar pe care ați încercat să le faceți și ați fost anulați, dar și unde aș putea obține niște surse (documente oficiale, cărți etc.) sau sugestii cu privire la anumite aspecte neclare.

Încep cu un utilizator din Germania, care a făcut o hartă a rețelei feroviare românești, cu operatorii privați ce exploatează fiecare linie. Ați putea să aruncați o privire și să-mi spuneți dacă sunt erori majore în hartă? Eu am zărit niște probleme cu București-Giurgiu.

Căile ferate pe Wikipedia 1024px-Railway_map_of_Romania
Railway map of Romania [CC BY-SA 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], by Maximilian Dörrbecker (Chumwa), from Wikimedia Commons
Sus In jos
alex.barac.5

Numarul mesajelor : 324
Varsta : 36
Localizare : Sibiu
Reputatie : 4528
Data de inscriere : 21/05/2013

MesajSubiect: Re: Căile ferate pe Wikipedia   Căile ferate pe Wikipedia Icon_minitimeLun 22 Mai 2017, 09:50

La sud de Sibiu, pe ramura spre Cisnadie nu mai circula niciun tren; conform legendei, linia ar trebui sa fie intrerupta.
De asemenea, cred ca 201 Podu Olt - Ramnicu Valcea ar trebui sa fie subtire, nu ingrosata, tot conform legendei.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Căile ferate pe Wikipedia   Căile ferate pe Wikipedia Icon_minitimeLun 22 Mai 2017, 10:40

Valea Viseului Sighet este in serviciu in schimb, Siret, Putna, Leorda -Dorohoi nu sint in serviciu desi pe harta asa apar.
Rodna veche nu e doar pentru marfa.
Bixad nu mai e in serviciu.
Pietrosita nu e doar pentru marfa
pina la Argesel ajunge doar marfa
Sus In jos
strainu

Numarul mesajelor : 29
Reputatie : 4261
Data de inscriere : 29/04/2013

MesajSubiect: Re: Căile ferate pe Wikipedia   Căile ferate pe Wikipedia Icon_minitimeMar 23 Mai 2017, 10:00

Mulțumesc! A fost încărcată o versiune nouă, cu cele de mai sus corectate, dar cu alte greșeli datorate scoaterii din circulația de călători a unor linii Regiotrans care au fost preluate de CFR Călători. Sper să se rezolve și astea cât mai curând.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Căile ferate pe Wikipedia   Căile ferate pe Wikipedia Icon_minitime

Sus In jos

Căile ferate pe Wikipedia
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Caile Ferate Romane
» רכבת ישראל - Rakevet Israel - Caile Ferate Israeliene
» Calea Ferata romaneasca - incotro ?
» Caile ferate si mineriadele
» Caile ferate din Basarabia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum