Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5563 Data de inscriere : 23/07/2012
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Mar 11 Feb 2014, 22:32
Printre cele mai frumoase zone din tara.
florin29sv
Numarul mesajelor : 102 Reputatie : 4428 Data de inscriere : 28/01/2013
Subiect: Se plăteşte sau nu obligatoriu loc la IR? Mier 12 Feb 2014, 17:12
Am circulat acum câteva zile, duminică, 9 februarie, cu trenul IR Cluj Napoca - Iaşi de la Gura Humorului Oraş la Suceava. O staţie practic, un drum de 40 de minute. Am beneficiat de reducerea de aproape 50% de pe sectorul Suceava-Ilva Mică. Marea mi-a fost mirarea când casiera de la Staţia Gura Humorului mi-a emis bilet fără loc..... şi am dat doat 7 lei, exact cât este şi trenul Regio..... nu m-am supărat deloc doar că de alte ori mi s-a spus clar că la IR e obligatoriu locul, scump de altfel, chiar şi pentru o staţie..... Care e realitatea?
rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6179 Data de inscriere : 23/10/2009
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Vin 14 Feb 2014, 19:48
Realitatea este ca locul NU este obligatoriu, informatii luate din garil Vatra Dornei si Suceava. Astfel, un bilet la IR SUceava - Vatra este 16.35 lei.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Vin 14 Feb 2014, 20:20
Pe ruta respectiva se circula cu IR la pret de R.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Sam 15 Feb 2014, 09:53
Dar doar pentru biletele întregi, asta în condiţiile în care cam jumate din călători sunt elevi sau studenţi, care sunt jupuiţi de bani.
_________________ :TTT:
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Sam 15 Feb 2014, 11:12
Saracutii , dupa ce ca au reducere tot ei se plang Ce ii impiedica sa ia biletul cel mai ieftin ? Eram in Galati si un elev se duce cuc arnetul la casa de bilete sa cumpere spre Braila la IR iar casiera a zis ca exista oferta pe acea ruta si ca biletul la oferta e mai ieftin fata de reducerea pentru elev , drept pentru care a luat cel cu oferta nu pentru elev , mai mult de atat ce mai vor , au reduceri au cupoane au biletele ieftine si tot mai vor , reducere la reducere dar cei ce nu mai sunt in scoala trebuie sa plateasca biletele intregi la tarifele astronomice , pe astia nu ii mai compatimeste nimeni , sa plateasca prostimea cat vor ei .
Mai bine spui ca este discriminare pe 502 fata de cei ce merg cu IR pe alte distante fata de cei ce merg strict pe 502 si platesc la IR cat ar da la R , astfel daca x vine de la Iasi la Vatra Dornei plateste pret intreg de IR dar ala care se urca din Suceava plateste R , asta nu prea e normal , daca au ieftinit biletul pe 502 sa beneficieze toata lumea (mai putin elevii si studentii care deja au reducerea lor) de acea reducere
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Sam 15 Feb 2014, 11:59
Fa o petitie sa mareasca reducerea la cardul tren plus de la 25 la 50 %. Sau cumpara cartea de calatorie 7.490 / an sau 4000 lei pe 6 luni.
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Sam 15 Feb 2014, 22:41
În Germania/Austria dacă pe ruta X e tariful mai mic, elevii şi studenţii au reducere la acel tarif mic. E şi normal, încurajezi mersul la facultate... la noi, Dumnezeu cu mila, nici măcar la obiectivele turistice nu ai reducere... am fost anul trecut la Dâmbovicioara, când am întrebat dacă e reducere pentru studenţi, a ieşit vânzătorul de bilete din chioşc şi mai avea puţin şi mă lua la bătaie ,,ce, vreţi reduceri, apucaţi-vă şi munciţi!". Aşa se întâmplă când în funcţiile mari ajung doar oameni cu 4 clase sau cu facultatea la Spiru Haret/Hyperion/Ecologică.
Şi iar mă gândesc că în Ungaria eu - ca student român - am beneficiat de 50% reducere la tren IC fără să fac cupon şi fără o groază de birocraţie. Pe când la noi nici măcar un abonament la metrou nu puteam să iau fără carnet de student, legitimaţie cu poză şi, până acum câţiva ani, chiar şi adeverinţă de student. Iar prin alte oraşe (de ex. Constanţa) nici măcar nu se dau reduceri la transport, deşi există o lege în acest sens care spune foarte clar că transportul local + navată al elevilor şi studenţilor este gratuit în timpul anului şcolar/universitar (50% plătit de MT, 50% plătit de unitatea de învăţământ) şi 50% în vacanţe (plătit de MT), iar la transportul feroviar se aplică 50% reducere pe tot timpul anului, atât la bilete, cât şi la abonamente.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Sam 15 Feb 2014, 23:32
Sti ce nu pot sa sufar la majoritatea studentilor , bani de bilet nu au dar de bere se gaseste , mocangeala grupa mare .
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Sam 15 Feb 2014, 23:52
Unii am trecut prin etapa studentiei, de intors acasa rar ramaneau bani de bilet la trenul personal! Biletul de tren 50% reducere pt. studenti si elevi e legal...problema e ca nu este cumulat si cu alte reduceri, ar fi fost normal ca studentii sa nu fie dezradacinati, sa ramana prin niste orase la 200-300 km de locurile natale, mai ales cand trenul ar trebui sa fie un serviciu social...!
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Dum 16 Feb 2014, 10:53
Karpaty a scris:
Sti ce nu pot sa sufar la majoritatea studentilor , bani de bilet nu au dar de bere se gaseste , mocangeala grupa mare .
Cât am fost student, am băut o singură dată o bere în tren... şi aia la vagonul bar. Berea (sau vinul sau ce are fiecare pe la ţară) se bea la cămin sau pe la unele crâşme ieftine (aveam ceferişti în grupă şi ăia ştiau toate crâşmele din zona depoului BC). Lipsa trenurilor şi tarifele mari pe anumite rute fac ca căminele din Bucureşti, de exemplu, să fie pline cu studenţi din Ploieşti, Alexandria, Slobozia, Urziceni, Titu, Târgovişte şi alte localităţi aflate la 60 - 80 km de Bucureşti. Din cauza asta, cei din judeţele mai îndepărtate de centrele universitare nu prind loc în cămin şi se lasă de facultate. Şi ne mai mirăm că unele judeţe sunt extrem de sărace...
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Dum 16 Feb 2014, 15:16
OFF-TOPIC : Sa faca mai multe locuri in camine, sa constriasca camine noi, nu toata ziua Mall-uri, cazinouri si cluburi. Nu e vina studentilor din Ploiesti ca nu prinde ala de la Medias sau de la Vaslui loc in caminele din Bucuresti, cum ti-e norocul, cum ai buzunarul. Cunosc cativa amici din cartier care in perioada calda prefera sa faca naveta cu trenul la Bucuresti ( au 9 Regio TFC/RGT/CFR intre 06:00 si 12:00 spre Bucuresti si de la Buc la PLoiesti intre 12 si 21 au 12 Regio CFR/RGT/TFC )
Dar sunt si stundeti care se duc la facultate pentru distractie mai putin pentru carte, stim cu toti cum se face carte in ziua de azi la noi in tara.
Am un vecin tot anul universitar 2013-2014 face naveta la Bucuresti dimineata se duce cu 3002 sau 5026 iar dupa-amiaza se intoarce cu 5023 sau cu 1633 cu abonamentul de R la IR.
Moldova are destule facultati la Bacau, Iasi, Galati si Brasov, Muntenia are pe la Bucuresti, Ploiesti, Brasov, ardeleni se duc la Cluj sau la TG.Mures sunt destule centre universitare in tara, nu cred ca sunt prea multi stundenti care isi permit sa vina de la 200-300 km la o facultate. Aaaa ca sunt destule panarame care vin la medicina in Bucuresti care au fost in licee Top5 din orasul de provenienta numai carte n-au invatat alea la liceu, cum la fel nu vor invata nici la facultate, de au ajuns sa aibe trupe de dans, 2-3 iubiti/caciula, dansatoare prin cluburi, dame de companie sau altele...Repet cartea in Romania nu se mai face cum se facea odata, acum toata lumea fuge dupa distractie, dupa bani mai putin conteaza facultatea sau specialitatea odata intrat la facultate n-ai cum sa no termini daca vi de la un liceu Top5, indiferent cat de mult ai lipsi de la cursuri tot o termini. Cand ma gandesc ca Sanatatea si medicina e pe primul loc si ne lasam consultati si operati de tot felul de caricaturi care in timpul liber numai oameni nu sunt ma ia capul, d-aia a ajuns tara asta ce a ajuns.
Nu uitati ca facultatea in ziua de azi pentru multi e doar de fatada ;)munca adevarata o inveti din practica nu din teorie, am 3 specimene la Medicina vecine cu mine in orice clipa ma astept sa apara pe net vrun film xxx cu ele, la cat le duce capul dar ele sunt vazute bine ca sunt la Medicina.
Revenind la studenti e suficienta acea reducere de 50% plus cupoanele, cum au bani de cluburi si de bauturi sa puna mana sa-si cumpere bilete, nu toata lumea cand a fost student a avut timp de plimbari astfel incat sa profite de reduceri, acum esti la facultate dar 70% din timp esti liber, ai alte activitati numai scoala nu faci si ne mai intrebam de ce vedem tot felul de stiri pe la tv, multe din ele inventate sau scoase de la naftalina si repetate la nesfarsit.
Pentru Dr2005 - sa sti ca daca faci facultatea la stat sau la privat tot aceasi mancare e de multe ori, ai vazut ca ai master si ai salariu mai mic ca un paznic doar ca ala munceste si noaptea nu ca tine la birou 8 ore. Dar de cei care au doar 8-10 clase si muncesc afara pe 1.500-1.800 euro/lire pe luna ce mai zici ca aia daca ii duce capul si trage tare 2 ani de zile si isi deschide o afacere tot e mai sus ca tine la bani, chiar daca te muti la CFR sau avansezi in vreo functie mai bine platita tot muncitorul cu carte putina castiga mai bine ca tine, cu fac si master.
La noi in tara de multe ori nu prea mai merge faza cu "ai carte ai parte" fratemiu la 24 ani are casa lui ( casa noua) familia lui si are doar 8 clase plus o profesionala de bucatari, dar munceste afara pe santier a castigat si 7.000 lei/luna plus 200 Euro acolo bani de buzunar, pe cand Dr2005 cu master castiga intr-un an cat castiga el intr-o luna.
Studenti astia sa puna mana pe carte si apoi sa-si ceara drepturile, e suficient 50% reducere si cele 24 cupoane sau cate or fi.
Cu bautura in tren, cum am mai spus si alta data atata timp cat bei 1-2-3 beri si mai poti duce fara sa o iei razna nu e nici un fel de problema, dar daca o iei razna si deranjezi pe ceilalti atunci este o problema. Sa nu mai redeschid din nou subiectul cu celebrul R 663 Buc.Nord-Iasi, trenul cu cei mai multi litri de alcool, tren de noapte, cu inspectori si militie TF, nu a fost amendat unul, inspectori luau bani de la 2-3-4 insi si taiau un bilet in tren ( la cati blatisti erau mai ales vinerea isi faceau norma de 10/bilete/caciula ) iar militia TF se uitau dupa femei singure, boschetari sau betivi, dar daca te vedea cu berea, vodka sau vinul in mana nu-ti spunea nimic atata timp cat erai calm si nu faceai pe nebunul.
Sa ma scuze pasionati ( profesori de pe forum ) dar cam asta e realitatea cand vine vorba de cum se face carte la noi in tara.
redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6118 Data de inscriere : 06/03/2011
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Lun 17 Feb 2014, 15:37
Katalyn a scris:
militia TF se uitau dupa femei singure
De ce? :roll:
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Lun 17 Feb 2014, 18:11
Ori sa le spuna sa fie atente dar daca pica si o teaca la... era bine primita. :TRT:
Eu nu am patit nimic din ce zice katalyn ca sa-ntimplat pe trenuri cind a fost el in calatorie.Decit m-antrebat politia unde merg, daca sint singur, daca am bagaj si apoi sa am grija ca sint singur si ei coboara. Alta data politia si jandarmeria au coborit din tren un grup de galagiosi.
Mi-au mai cerut actele si au notat datele in agenda. Mereu s-a preocupat de siguranta calatorilor in tren si pot sa spun ca lumea sa simtit ok cu ei in tren spre deosebire de zonele unde nu erau politisti.
Acuma ca e bine sau nu sa faci o facultate sau nu, mai bine nu ma bag in vorba.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: 502 : Suceava - Vatra Dornei - Ilva Mică Lun 17 Feb 2014, 19:44
Niciodata nu m-a legitimat nimeni in tren, iar pana acum o singura data am fost la postul de militie TF din Targoviste, luna trecuta, ca erau aia speriati de bombe ca de ce pozez, nu erau obisnuiti ca cei din Ploiesti, Brasov sau Bucuresti unde sunt obisnuiti cu pasionati. Iar toata viata cred ca am fost legitimat de maxim 7-8 ori, cea mai haioasa a fost la Buzau pe la 02:00 chiar in Centru intr-o iarna grea cand au tinut ei mortis sa-mi vada sucul, placinta, si treningul de rezerva.
Legat de poze in trenuri si filmari o singura data mi-a u zis uni pe un Regio 5009 exact cand filmam remiza de vagoane de la Marasesti ca nu am voie si m-au pus sa inchid aparatul, dar prieteneste nu cu amenintari sau cu dalea ca nu am voie etc.
Pe trenuri se intampla multe lucruri pe care le vedem sau nu le putem sa le vedem V-am mai povestit faza cu bisnitari de telefoane urcati in R 754 din Buzau care au mers mokka pana la PL.Sud, si-au incarcat telefoanele la prize, au baut Timisoreana la 21-86, ascultau manele in salon de parca erau singuri, a venit nasul dadeau din umeri unul la altul, apoi a venit in ajutor si nasul celalalt si la fel s-a repetat figura.