Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Mersul trenurilor pentru Android

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
andreidi

Numarul mesajelor : 14
Reputatie : 3442
Data de inscriere : 10/07/2015

Mersul trenurilor pentru Android Empty
MesajSubiect: Mersul trenurilor pentru Android   Mersul trenurilor pentru Android Icon_minitimeJoi 05 Mai 2016, 20:08

Nu am stiut unde sa postez, asa ca imi cer scuze daca am gresit sectiunea.

De ceva vreme, aplicatia Mersul Trenurilor a disparut de pe Google Play, insa am avut-o instalata inca de cand a aparut. Este de fapt un fel de browser cu 3 tab-uri care incarca trei pagini diferite, cum ar fi planificarea rutelor, achizitia de bilete online si altele. Asta este singurul mod in care se poate accesa mersul trenurilor, intrucat paginile web au fost securizate, astfel incat nu se mai pot extrage informatiile cum se putea odata, pe vremea aplicatiei Feroviarul. Pacat, insa, ca dezvoltatorul nu a mai mentinut aplicatia si nici n-a mai dezvoltat-o.

De ceva vreme, CFR-ul are un sistem de informatizare de tip IRIS, ce ofera informatii in timp real referitoare la parcursul unui tren, cu detalii in functie de statie, intarzieri etc., precum si tabela electronica de plecari/sosiri aferenta fiecarei statii ce poate fi aleasa dintr-o lista. Asadar, m-am gandit ca ar prinde bine includerea acestor doua pagini in aplicatia initiala, renuntand la tab-ul de bilete online (pe care eu personal nu l-am folosit niciodata, intrucat imi cumpar bilete din gari sau agentii) si la cel de aplicatii (care nu foloseste la nimic, probabil era in proiect in viitor). Totodata, am pus iconite noi la fiecare tab si le-am denumit corespunzator. In final, am pus sigla CFR Calatori ca si icon in app drawer.

Iata rezultatul: http://www.filehost.ro/3171841121/merstren_apk
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5564
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Mersul trenurilor pentru Android   Mersul trenurilor pentru Android Icon_minitimeJoi 05 Mai 2016, 21:17

M-am gandit si eu sa scriu o aplicatie de genul, dar e cam greu de accesat baza lor de date. De exemplu, merstrenuri.ro vad ca lucreaza cu REST, deci cu foarte putin efort se poate face o aplicatie Android care sa construiasca un link corespunzator interogarii dorite (ceva gen ?Parametru_1=Valoare_1&Parametru_2=Valoare_2) si apoi sa se parseze frumos html-ul rezultat.
cfrcalatori.ro pe de alta parte e incurcat si speriat de hackerii navetisti.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Mersul trenurilor pentru Android   Mersul trenurilor pentru Android Icon_minitimeJoi 05 Mai 2016, 23:13

Dezvoltatorul era un elev de vreo 15 ani din Bucureşti. Am impresia că a avut un schimb de mesaje nu prea fericit cu cei de la CFR Călători.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Mersul trenurilor pentru Android   Mersul trenurilor pentru Android Icon_minitimeSam 14 Mai 2016, 11:35

Numa dracu stie insa de ce interzice Cfr Calatori publicarea mersului trenurilor. Sa li se vanda cartea?
Sus In jos
andreidi

Numarul mesajelor : 14
Reputatie : 3442
Data de inscriere : 10/07/2015

MesajSubiect: Re: Mersul trenurilor pentru Android   Mersul trenurilor pentru Android Icon_minitimeSam 04 Iun 2016, 14:44

Stiu ca vorbiti despre aplicatia aia de mai demult, Feroviarul. Aia intr-adevar se folosea de baza de date CFR si avea o prelucrare a datelor de sine statatoare. Aplicatia pe care eu am modificat-o era cu totul si cu totul alta, fiind aparuta dupa ce CFR-ul si-a securizat site-urile. Aceasta presupune doar emularea unui browser cu 3 tab-uri care duc catre link-urile oficiale ale mersului trenurilor original CFR. Ce am facut eu: doar am schimbat aceste link-uri pentru o integrare mai facila a celor 3 pagini vitale intr-o singura aplicatie (Planificare ruta, Trenul meu, Informatii IRIS pe fiecare statie in parte). Nu cred ca mai e nevoie de mai mult de atat...

In aceeasi masura, nu vad nimic ilegal in cazul acestei aplicatii. CFR-ul n-are ce sa comenteze, ca practic li se acceseaza direct site-urile oficiale. Si de planificare ruta si de MyTrain si de IRIS...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Mersul trenurilor pentru Android   Mersul trenurilor pentru Android Icon_minitime

Sus In jos

Mersul trenurilor pentru Android
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Website pentru mersul trenurilor din Romania
» Propuneri pentru noul mers de tren 2012-2013
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017
» Propuneri pentru mersul trenurilor 2017-2018

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum