| | Locomotive clasa 60 | |
|
+85Ionut31 Laurentiu Ciobanu SMDS Pandelea50 Tony Ist Cipri Andrei Neculai calatorprinromania Bogdan Razvan TVlad marcelbanu Alastair Petre_IFTE TER200 AeroX sytrus Mihai Nicolae DPS andreir Bobby_TM MariusM Ikarus99 mishu88 Vale IonutChircu razvan22 Zsoe LascuB_1980 19jimmy84 V3R teoiasi Tonyno Andrey_tm ravers75 AndreiCFRBucuresti Amiralul ldh80 Davee91 ets2oltromânia tcm COSTACHE MIHAIL cardinal Dutzu Norbi CristyanC TonyCFR Andrei Andras Adirmvl maus5 kasapis2007 Gaby005 TonyGFR xfiles cosmin br R936 mariuscfrbucuresti dan tm Mihay mielutu zburator didinul marius_catalin84 Katalyn Teodor c o r v i n LanceR George cfr500 CristianSM Lineus646 ALEXCFR pisti91 @ndrey AndiCFR Desiro256 TudorVD Vitosa daniel_c Re6/6 florin.lifticariu Dr2005 Adrian78 AndreiStefan deconectat ANDU2100HP mureseanu_976 Nesebar 89 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20454 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25325 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 60 Mier 04 Sept 2024, 11:12 | |
| - dan tm a scris:
- dar am uitat sa intreb, unde au fost sindicatele cînd arabii cu mare experienta în fabricarea materialului rulant feroviar si a transformatoarelor au cumparat toata fabrica?
Practica ne arată că, după privatizare, noii patroni nu au mai avut aceeaşi atitudine faţă de sindicate pe care o avea statul. Fie se lichida întreprinderea şi se făcea alta nouă de la zero care cumpăra activele celei lichidate, fie patronii deveneau convingători cu liderii de sindicat. Probabil ştii de cazul lui Virgil Săhleanu de la Tepro Iaşi, asasinat din ordinul patronilor după ce sindicatul reuşise să anuleze în instanţă concedierile colective din fabrică. _________________ :TTT:
|
| | | SMDS
Numarul mesajelor : 504 Varsta : 30 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 2360 Data de inscriere : 30/08/2019
| Subiect: Re: Locomotive clasa 60 Mier 04 Sept 2024, 13:55 | |
| - Dr2005 a scris:
- dan tm a scris:
- dar am uitat sa intreb, unde au fost sindicatele cînd arabii cu mare experienta în fabricarea materialului rulant feroviar si a transformatoarelor au cumparat toata fabrica?
Practica ne arată că, după privatizare, noii patroni nu au mai avut aceeaşi atitudine faţă de sindicate pe care o avea statul. Fie se lichida întreprinderea şi se făcea alta nouă de la zero care cumpăra activele celei lichidate, fie patronii deveneau convingători cu liderii de sindicat. Probabil ştii de cazul lui Virgil Săhleanu de la Tepro Iaşi, asasinat din ordinul patronilor după ce sindicatul reuşise să anuleze în instanţă concedierile colective din fabrică. si deci nu se putea spera la o situatie fericita precum Dacia? Adica similar cu Electroputere era Aro, Roman, mai stiu eu ce firme cu vechime care tot asa au avut cumparatori dar "nu ne vindem tara". Chiar crezi ca nu putea sa iasa ceva frumos din vanzare? Adica practic nu se mai vinde nimic de frica unor potentiali noi patroni? Iarla ce angajati (executanti) sunt in cfr... cred si eu ca au motive de frica, dar frica asta ne tine in mediocritate si toata lumea asteapta pensionarea. |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1258 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3836 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Locomotive clasa 60 Mier 04 Sept 2024, 14:12 | |
| Filmul "Despre oameni si melci" unde se prezinta privatizarea ARO, cred ca iti va raspunde la intrebari. |
| | | SMDS
Numarul mesajelor : 504 Varsta : 30 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 2360 Data de inscriere : 30/08/2019
| Subiect: Re: Locomotive clasa 60 Mier 04 Sept 2024, 14:40 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Filmul "Despre oameni si melci" unde se prezinta privatizarea ARO, cred ca iti va raspunde la intrebari.
Lord... nu mai vreau sa il vad, e de-a dreptul... altul era apropo-ul cu Aro. EP ca si in cazul Aro, angajatii ar fi vrut cumva sa cumpere fabrica. EP ca si in cazul Aro, au avut cumparatori de renume, anume ca Mercedes ar fi vrut sa cumpere fabrica. Dar ... "nu ne vindem tara" in ambele cazuri. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20454 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25325 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Locomotive clasa 60 Mier 04 Sept 2024, 15:28 | |
| - SMDS a scris:
- Dr2005 a scris:
- dan tm a scris:
Practica ne arată că, după privatizare, noii patroni nu au mai avut aceeaşi atitudine faţă de sindicate pe care o avea statul. Fie se lichida întreprinderea şi se făcea alta nouă de la zero care cumpăra activele celei lichidate, fie patronii deveneau convingători cu liderii de sindicat. Probabil ştii de cazul lui Virgil Săhleanu de la Tepro Iaşi, asasinat din ordinul patronilor după ce sindicatul reuşise să anuleze în instanţă concedierile colective din fabrică. si deci nu se putea spera la o situatie fericita precum Dacia? La Dacia, Renault a cumpărat toată Dacia. Cu tot cu autobuzele pentru transportul personalului, cu tot cu unităţile de la Titu şi cu serviceul din Piteşti. Că nici acolo statul nu a vrut să o dea pe bucăţi. Desigur, Renault a intuit potenţialul şi a cumpărat tot, apoi s-a apucat să vândă mare parte din subunităţi, păstrând doar fabrica. Pe când nemţii au fost mai zgârciţi şi nu au vrut să ia şi partea de transformatoare şi motoare, chiar dacă grupul Siemens avea în portofoliu şi motoare şi transformatoare. _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18525 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24032 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Locomotive clasa 60 Joi 05 Sept 2024, 13:35 | |
| 60-1656 între Gyoma și Mezotur Hu |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Locomotive clasa 60 | |
| |
| | | | Locomotive clasa 60 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |