|
| Tramvaie | |
|
+32DAS 2011 CalinIonMihai SMDS jabels riciu Luna Lineus646 tcm alex.alexus.tm Desiro256 Vale_ntin Nesebar Semafor c o r v i n ets2oltromânia electrica912 ciprian71 Amiralul TVlad vatmanul 19jimmy84 NicuS Adirmvl IonutCFR2009 Dutzu Adrian78 ldh80 dan tm LanceR florin.lifticariu Katalyn Jhonyla 36 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Bebe
Numarul mesajelor : 92 Reputatie : 698 Data de inscriere : 06/03/2023
| Subiect: Re: Tramvaie Vin Apr 07, 2023 8:31 am | |
| Tramvaiul 3 circula la 55 minute,o bataie de joc imensa.Este unul singur pe traseu.Intr o sambata seara am stat 35 minute la tramvaiul 24,o alta ticalosie marca STB |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1383 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4009 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Tramvaie Vin Apr 07, 2023 8:52 am | |
| Daca Imperio nu iesea din pasajul Lujerului, nu e de la puterea motorului (poti sa-i pui si de 1000, doar va topi sina), cat de la aderenta, aici trebuie sa ai mai multe boghiuri motoare.
Daca vor fi 350 de Imperio, nu vad de ce ar disparea restul, nu-i ca si cum nu ar trebui mai multe tramvaie, dupa cum ar trebui prelungite si traseele actuale, care sunt aceleasi pe vremea lui Nea Nicu, in timp ce orasul s-a extins mult. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Tramvaie Vin Apr 07, 2023 9:20 am | |
| - Bebe a scris:
- Tramvaiul 3 circula la 55 minute
Ăla probabil e cel mai rentabil tramvai al STB, rolul lui e să împiedice parcarea pe linii pe Expoziţiei pentru a se asigura accesul şi retragerea pentru 41 în zilele lucrătoare (în week-end nu mai are Depoul Bucureştii-Noi ture pe 41, deci mă aştept ca de la vară să nu mai circule 3 în week-end). Dacă cineva blochează linia, STB facturează la minut. - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Daca Imperio nu iesea din pasajul Lujerului, nu e de la puterea motorului (poti sa-i pui si de 1000, doar va topi sina), cat de la aderenta, aici trebuie sa ai mai multe boghiuri motoare.
La cât de nebuni sunt ăia de la Astra, sunt în stare să îl lase tot cu motoare doar pe capete, ca şi pe Imperio actuale, ca să nu se complice cu acţionări în plus. Dar, na, aşa e când scopul e să cumperi ceva fabricat de un prieten, decât să pui nişte condiţii ca să obţii un produs bun. Şi la Imperio se ceruseră boghiuri complet pivotante şi apoi s-a revenit asupra deciziei, aşa că ne-am ales cu boghiuri fixe (mă rog, cu unghi de rotaţie de 4 grade maxim) care fac praf şinele, puse sub o hardughie de 65t, submotorizată şi care nici măcar nu e de totală aderenţă. _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18688 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24243 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Tramvaie Vin Apr 07, 2023 10:08 am | |
| Eu sunt sigur că s-au făcut presiuni politice uriașe că sa câștige Blidar licitația probabil.cotizand și el.o.parte din bani la.partide că așa e in fotbal.si chiar el.a.spuso acuma câțiva ani că dacă nu dai nu câștigi contracte. Păcat că puteau să ajungă tramvaie de la.Pesa cum sunt cele de la.Craiova foarte silențioase și confortabile
|
| | | Bebe
| Subiect: Re: Tramvaie Vin Apr 07, 2023 10:05 pm | |
| Tramvaiul Astra are 2 boghiuri motoare de cate 125kw fiecare,a urcat panta la Schitu Magureanu cu un singur motor,are demaraj puternic,nu pare submotorizat tramvaiul.Viteza maxima constructiva este de 80 dar sa limitat la 50.Bine ca nu am luat rahatul turcesc al lui Firea,niste gunoaie gen Otokar |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1681 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4727 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Tramvaie Sam Apr 08, 2023 9:38 am | |
| - Dr2005 a scris:
La cât de nebuni sunt ăia de la Astra, sunt în stare să îl lase tot cu motoare doar pe capete, ca şi pe Imperio actuale, ca să nu se complice cu acţionări în plus. Dar, na, aşa e când scopul e să cumperi ceva fabricat de un prieten, decât să pui nişte condiţii ca să obţii un produs bun. Şi la Imperio se ceruseră boghiuri complet pivotante şi apoi s-a revenit asupra deciziei, aşa că ne-am ales cu boghiuri fixe (mă rog, cu unghi de rotaţie de 4 grade maxim) care fac praf şinele, puse sub o hardughie de 65t, submotorizată şi care nici măcar nu e de totală aderenţă. Citesc niste lucruri care ma indigna pe undeva. Ca simplu calator, sunt mandru si multumit ca in sfarsit avem si noi un tramvai civilizat. Are un design modern, functional si suficient de silentios sa nu-l aud din casa. Lumea a devenit pe undeva ,,mica" iar relatiile probabil ca este singura solutie sa avem ceva fabricat in Romania. Deranjeaza? Probabil. Ca se putea aduce ceva mai bun? Poate. Pate chiar din Polonia. Nu contest calitatea lor. Sunt convins ca polonezii fac material rulant bun. Dar sa aducem din nou mijloace de transport turcesti, deja e prea mult. Autobuzele Otokar sunt facute parca din economie, cu ce s-a mai gasit prin uzina.Demarajul si mai ales franarea pare facuta de un sofer incepator, dar credema nu este. Un sofer mi-a spus ca asa franeaza, in acele ,,bruscari" obisnuite. Am inteles ca sunt multe defecte si ca multi angajati apreciaza si acum vechile autobuze Mercedes. Sa revin la tramvaiele noastre. Sper sa pot vedea achizitionarea de inca 250 de vagoane,o afacere buna calatorilor bucuresteni si ofera Astrei de lucru pe cel putin 7 ani de acum in colo. Ma voi interesa in viitorul apropiat sa aflu si parerea unui vatman de pe un astfel de tramvai Imperio, si voi reveni cu un comentariu. Va doresc discutii placute si interesante in continuare. |
Numarul mesajelor : 18688 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24243 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Tramvaie Sam Apr 08, 2023 9:53 am | |
| In ecuatie ar mai trebui sa intre si Skoda care au vandut tramvaie si in Finlanda SI in multe orașe europene Daca e romanesc asta nu inseamna ca e si perfect.Ar trebui sa aiba avantajul doar ca e mai ieftin ca este produs cu costuri de producție mai scazute ca asta se lauda unii prin presa in rest nu stiu ce avantaje ar mai avea.Eu am fost ai la Timișoara cu Bozankaya sI mi s-au părut ok la fel Și noile tramvaie Pesa de la Craiova Produsele ansamblate in Turcia au o calitate mediocra de ansamblate ai de funcționare mai gândesc la autovehicule de la Ford Tranzit ,Mercedes Sprinter Am vazut va este in Germania firma care convertește vechile autobuze Citaro euro3 in autobuze electrice sau putea fi aleasa varianta cu CNG sau hybridizare
|
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Tramvaie Sam Apr 08, 2023 6:11 pm | |
| - Bebe a scris:
- Tramvaiul Astra are 2 boghiuri motoare de cate 125kw fiecare,a urcat panta la Schitu Magureanu cu un singur motor,are demaraj puternic,nu pare submotorizat tramvaiul.Viteza maxima constructiva este de 80 dar sa limitat la 50.Bine ca nu am luat rahatul turcesc al lui Firea,niste gunoaie gen Otokar
A urcat la Schitu Măgureanu cu 350 de călători în el şi pe şină udă? Că aici e problema. Am mers la prima cursă ,,comercială" pe 41, patinaj la greu chiar şi pe drum drept, iar un inginer de la Astra care era în vagon încerca să mă convingă că nu ştie vatmanul să tragă de manşă şi trage prea tare... asta în condiţiile în care softul sistemului de tracţiune ar fi trebuit să compenseze acest mod de conducere. A, da, să nu uit, ,,rahatul" turcesc avea boghiuri pivotante pe capete şi secţiuni mici în mijloc, care se comportau precum boghiurile pivotante. Astra are boghiuri fixe... eu stau la 2 străzi distanţă de curba de la Braşov cu Ghencea şi tot aud zgomotul de curbă. Oare ce efect are asta asupra şinelor? Nu mai zic de profilul conic cu care STB a insistat în caietul de sarcini. _________________ :TTT:
|
| | | Bebe
| Subiect: Re: Tramvaie Sam Apr 08, 2023 7:42 pm | |
| Eu merg zilnic cu 41,nu patineaza asa grav.Chiar si pe sina uda a urcat bine la Lujerului cand a plecat de pe loc din cauza semafor rosu.In decembrie patina din cauza frunzelor,dar am observat ca automat intervenea nisiparea.Cu boghiurile fixe nu stiu ce sa zic,o sa vedem cat de mult uzeaza sina peste 1 an |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9052 Reputatie : 14458 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Tramvaie Mar Apr 11, 2023 8:57 pm | |
| Astea vechi, cum pică cu defect major, casare scrie pe ele. |
| | | tcm
Numarul mesajelor : 623 Varsta : 29 Localizare : Oradea ; Leeds (UK) Reputatie : 4440 Data de inscriere : 27/06/2014
| Subiect: Re: Tramvaie Joi Apr 27, 2023 3:09 pm | |
| A fost publicata lista oraselor participante la concursul Tram-EM European Tramdriver Championship organizat in acest an de OTL Oradea in 3 iunie. - OTL a scris:
- Premieră în România: Oradea, 3 iunie 2023, ora 10-16, Piața Unirii
Campionatului European al Vatmanilor - ediția a X-a 25 de echipe din 19 țări. Hanovra (campioană en-titre), Barcelona, Basel, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Debrecen, Dresda, Dublin, Florența, Göteborg, Kiev, Kosice, Leipzig, Malaga, Nürnberg, Oslo, Praga, Rotterdam, Stockholm, Szeged, Viena, Varșovia și Zagreb. Antrenamente: vineri, 2 iunie 2023, în depoul Salca şi pe reţeaua de transport cu tramvaie. Probe: sâmbătă, 3 iunie 2023, între orele 10 şi 16, în Piața Unirii. Festivitatea de premiere va avea loc, în aceeaşi zi, la ora 17:00. Competiţia este împărţită în 6 probe denumite generic: “Oprirea Perfectă”, 🦺 “Frânarea de urgență”, “Distanța Laterală”, “TRAM- bowling”, “TRAM-billiard” şi o probă inedită. Competiţia va fi filmată cu 12 camere de luat vederi şi va putea fi urmărită live pe site-ul www.tram.eu şi pe paginile de Facebook TRAM-EM şi OTL în limbile engleză şi română. În Piaţa Unirii spectatorii vor putea achiziţiona produse food-truck , vor exista zone de divertisment pentru copii , standuri cu informații despre transportul public orădean şi de la ora 20:00 un concert surpriză. SALVEAZĂ ÎN AGENDA TA: SÂMBĂTĂ, 3 IUNIE 2023 https://www.facebook.com/OradeaTransportLocalSA/videos/894883731582012/ Cateva sfaturi pentru cei care doriti sa asistati la concurs: Este asteptat un numar destul de mare de spectatori straini , deci daca planuiti sa ramaneti peste noapte in Oradea cautati-va cazare din timp. Daca veniti cu trenul , de la gara trebuie sa luati linia de autobuz T7 pana in Piata Unirii (depinzand de cum va fi restrictionat traficul in zona in care se va desfasura concursul) sau pana la liceul Emanuil Gojdu(Parcul 1 Decembrie)si apoi mergeti pe jos cam jumatate de kilometru. Biletul cu doua calatorii costa 6 lei , dar se poate cumpara si cu cardul din mijlocul de transport un bilet cu o calatorie cu 3 lei , sau prin SMS cu 3,5 lei. Pentru abonamente de o zi trimiteti SMS sau aveti nevoie de card OTL , deoarece nu se vand abonamente sub forma de hartie. Cardul se poate obtine din autogara Nufarul sau din sediul din depoul de tramvaie. Puteti consulta site-ul OTL sau aplicatia hereitis pentru a va planifica traseul mai bine. Daca veniti cu masina sunt o gramda de santiere in zona centrala , dinspre DN1/Cluj intrati in oras si mergeti tot drept pe Calea Clujului , din directia DN79/Deva intrati pe centura sau evitati Bulevardul Dimitrie Cantemir deoarece strada este inchisa si traficul este deviat. Daca strada Independentei nu va fi inchisa , veti avea la dispozitie parcarea subterana , daca nu va trebui sa cautati parcare undeva in zona. Cand vor aparea informatii despre devierea traseelor si inchiderea traficului voi posta actualizari in topciele dedicate Oradiei. |
| Subiect: Re: Tramvaie Mier Mai 03, 2023 11:31 am | |
| Astra Imperio Metropolitan 3802 retrăgându-se cu probleme la invertor la depoul Alexandria Ieri s-au retras 3 , 1 a putut fi remediat , 2 au ramas in depou , au fost inlocuite cu CHPPC , daca ai sta in fiecare zi acolo , in fiecare ai avea ce posta. |
| Subiect: Re: Tramvaie Mier Mai 03, 2023 12:03 pm | |
| Au 20 de tramvaie şi 20 de ture... evident că nu poţi avea CUP de 100% oricât te-ai chinui. Dar mai ,,tare" e situaţia de la Depoul Militari, unde au 22 de ture cu Imperio şi doar 12 Imperio, din care pe 2 le-au buşit în depou între ele şi în al treilea a intrat o dubă într-o intersecţie. De altfel, lovitul de vagoane non-Tatra la Militari e boală veche, cel puţin primele V3A-93 date acolo au fost toate tamponate între ele în primele zile... motivul e simplu, manipulanţii sunt obişnuiţi cu frânele de Tatra, care Tatra are frână electrică şi frână de staţionare pe toate osiile, faţă de V3A care are boghiurile purtătoare fără frâne de serviciu (au doar patine + un boghiu are frână cu solenoid dacă nu o avea siguranţa scoasă) şi se opreşte mult mai greu. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Tramvaie Mier Mai 03, 2023 6:39 pm | |
| E vorba că s-au defectat 3 într-o zi din care numai unu a ieșit înapoi..
https://m.digi24.ro/stiri/un-pasager-a-spart-geamul-unui-tramvai-nou-din-oradea-ca-sa-si-faca-singur-aer-conditionat-momentul-filmat-de-o-camera-video-2335451 |
| | | CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1758 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: Tramvaie Dum Mai 14, 2023 11:55 am | |
| Bucuresti 1955 Sursa Cineclic |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Tramvaie | |
| |
| | | | Tramvaie | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum