Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 16:47
Doamne Fereşte de aşa ceva!!! Mai ales în acele locuri. Şi când colegii scriau 202-202 ..... uite că s-a ajuns şi la moarte de oameni. Păcat, mare păcat de acele suflete care nu aveau absolut nicio ieşire. Decât să moară la datorie. Bieţii de ei mecanici. BUNUL DUMNEZEU să-i Odihnească În Pace!!
Dacă era pasager aveam carnagiu şi doliu naţional. Iată cum pasiunea noastră, decimată de indolenţa şi de nepăsarea unora, poate să aducă la curmare de vieţi.
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 16:56
Si mai grav e ca traim in Romania lucrului bine facut! Facut cum? Poate de mantuiala. Si poate ca acum in al 12-lea ceas (oare doar atat sa fie?) se vor trezi si politicienii nostrii din idioteniile de care le ard lor! E musai neaparat nevoie rapida de o infuzie mare de capital in infrastructura feroviara, altfel riscam cine stie maine poimaine sa mai moara si alte persoane decat cele doua de acum! Romania trezeste-te! Si treziti-va odata si voi hotilor care va tot rotiti la guvernare!
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 17:03
Vitosa a scris:
Si mai grav e ca traim in Romania lucrului bine facut! Facut cum? Poate de mantuiala. Si poate ca acum in al 12-lea ceas (oare doar atat sa fie?) se vor trezi si politicienii nostrii din idioteniile de care le ard lor! E musai neaparat nevoie rapida de o infuzie mare de capital in infrastructura feroviara, altfel riscam cine stie maine poimaine sa mai moara si alte persoane decat cele doua de acum! Romania trezeste-te! Si treziti-va odata si voi hotilor care va tot rotiti la guvernare!
Se aude că au rămas fără frâne mecanic de 67 de ani poate în ceasul al doisprezecelea să faca și AFERU ceva sa le retragă licență și să scoată pensionarii afara dreaqu sa ii ia
neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 17:04
Scuze pentru impuls. Este de-a dreptul îngrozitor să afli o asemenea veste.
Chiar nu mai contează ce fel de tren, călători sau marfă. Cumplit este că s-a murit lângă o cale ferată cunoscută dinainte că are foarte multe puncte critice. Iar un tren cu călători căzut astfel în afara căii ar fi provocat o tragedie cumplită.
În aşa măsură avem infrastructura feroviară moştenită de la imperiu-interbelici-comunişti, încât stadiul actual de degradare propagat în ultimii 25 de ani iată că este criminal. Şi cuvintele nu pot exprima cum trebuie mânia mea.
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
Subiect: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 17:41
Acum cred ca v-ati dat seama cum arata adevarata fata a democratiei.Tara asta este o adevarata sandrama, care sta sa cada pe noi azi acolo, maine dincolo.Si cand te gandesti ca guvernantii isi maresc lefurile fara nici o jena.Ei nu au nici un gand sa investeasca in infrastructura.Investind in infrastructura, investesc pentru oamenii acestei tari, in siguranta in primul rand si numai vorbesc de confort si efecienta. Pacat, mare pacat ca am ajuns sa platim cu viata.Adevaratii teroristi sunt chiar cei ce ne guverneaza, ca ne ucid doar prin faptul ca noi ca popor incercam sa ne castigam existenta cinstit.
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 17:54
Oameni buni traim in tara lucrului bine facut condusa de niste penali, si cand spun penali nu bat doar in conducerea actuala ci in toti care s-au perindat la putere din'90 incoace. Lor le arde sa scape de sfera penalului (vedeti si voi isteria provocata cu acea OUG13 convertita mai apoi in OUG14), sa-si mareasca lefurile, sa-si dea pensii speciale si multe alte facilitati in timp ce prostimea e tinuta cu salarii mici. Si la cat de bine duduie economia tarii o sa vina vremea cand n-or sa mai fie bani nici de salarii si pensii d'apoi sa se mai investeasca la calea ferata sau eu mai stiu prin ce alt domeniu. Dar "e bine" asa, mergem inainte, ca vad ca mor oameni pe capete in urma diferitelor evenimente in schimb nu se face nimic. Ce pacat, ghinion
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
Subiect: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 18:06
Se pare ca locomotiva s-a defectat, au ramas fara frane si au anuntat la dispecerat din timp cerand cale libera pe acel tronson.La acea curba acedat si s-a produs accidentul.Nu se mentioneaza viteza.
c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 19:02
Întreb și eu... Oare nimeni nu observă că sunt două locomotive implicate? Una (759) e înfiptă în terasament, sus, în capătul podului, cealaltă (nu se vede numărul) e jos în râpă! Înclin să cred că era la roata garniturii și nu ca împingătoare, de exemplu! Oricum, îmi pare foarte rău pt eveniment și nu reușesc să îmi revin din șocul acestei vești!!...
c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 19:18
c o r v i n a scris:
Întreb și eu... Oare nimeni nu observă că sunt două locomotive implicate? Una (759) e înfiptă în terasament, sus, în capătul podului, cealaltă (nu se vede numărul) e jos în râpă! Înclin să cred că era la roata garniturii și nu ca împingătoare, de exemplu! Oricum, îmi pare foarte rău pt eveniment și nu reușesc să îmi revin din șocul acestei vești!!...
Mă bucur că mi s-a părut că ar mai fi o locomotivă implicată!! Din ce văd la tv, e vorba de un vagon care apare în schema de vopsire a UTZ-ului și m-a derutat maxim chestia asta! Scuze!!...
neluadi
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 19:41
Da, ultimele ştiri arată că ar fi vorba de un tren întreg ... scăpat la vale.. A fost odată Ciurea, tot o rampă/pantă grea. Care e treaba cu vârsta personalului de la tracţiune?? De ce oare aceştia trebuiau trimişi la cosit iarbă exact după ce tocmai au ajuns la Acel loc cu verdeaţă? Cred că absolut nimeni dintre colegi nu ar fi dorit să fie într-un cabview al acelor minute. Aveau familii acei bărbaţi, aveau planuri de îndeplinit. Şi au murit la datorie, în acea cabină. Aşa că rog colegii să se păstreze în linie decentă şi umană pentru cei plecaţi la drumuri fără întoarcere.
Mulţumesc.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 21:02
Nu inteleg cunm a ramas fara frine? la tren cind ramine fara aer... se produce frinarea.
Pe de alta parte observ un lucru care le-a scapat celor de la ISU: lipsa unor dotari feroviare ca sa ajunga la locul incidentului pe calea ferata atunci cind nu exista drum de acces.
Nu mai departe de miercuri am scris la alt subiect.
quote="dan tm"]Au mai aparut citeva rapoarte AGIFER.
Una peste alta rapoartele scot in evidenta lipsa intretinerii infrastructurii de catre CFR SA. [/quote]
Daca sototesc bine, ultimul tren de calatori inaintea acestui marfar a fost 1836.
Ultima editare efectuata de catre dan tm in Sam 8 Apr - 21:27, editata de 1 ori
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 21:25
dan tm a scris:
Nu inteleg cunm a ramas fara frine? la tren cind ramine fara aer... se produce frinarea.
Pe de alta parte observ un lucru care le-a scapat celor de la ISU: lipsa unor dotari feroviare ca sa ajunga la locul incidentului pe calea ferata atunci cind nu exista drum de acces.
Din mai multe motive ori trenul a avut vagoane izolate și nu era asigurat procentul de frânare ori mecanicul a făcut frânări succesive și s- a epuizat efectul de frânare sau daca locomotivă a rămas defecta cu compresorul
Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3789 Data de inscriere : 03/09/2016
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 21:34
Adrian78 a scris:
Din mai multe motive [...] sau daca locomotivă a rămas defecta cu compresorul
La camioane defectarea compresorului face imposibilă deblocarea frânelor, astfel încât camionul cu compresorul defect (sau orice alt defect pe conductele de aer) nu se mai poate mișca de pe loc. La locomotive nu e la fel ?!
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 21:41
dan tm a scris:
Nu mai departe de miercuri am scris la alt subiect.
quote="dan tm"]Au mai aparut citeva rapoarte AGIFER.
Una peste alta rapoartele scot in evidenta lipsa intretinerii infrastructurii de catre CFR SA.
Daca sototesc bine, ultimul tren de calatori inaintea acestui marfar a fost 1836.[/quote]
1836 a fost ultimul tren dar pe celălalt fir pe firul asta a mai fost o locomotivă izolata in fata lui
Warrington nu mai amestecati sistemele de frânare de la tren cu cele auto funcționează pe aer de au principii diferite la camionae faci o presiune pentru a frana la trenuri faci o depresiune scoți aer din instalație
Petre_IFTE
Numarul mesajelor : 472 Varsta : 58 Localizare : Arad Reputatie : 5511 Data de inscriere : 06/03/2011
Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 8 Apr - 21:52
Podetul cu pricina e cel ce apare in filmare la minutul aprox. 2:40?