Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INFORMATII GENERALE

In jos 
+94
marius_catalin84
Vale_ntin
bubu
strainu
DAS 2011
laurentzu
Maddox
ciprian71
aris86
sorinache96
c o r v i n
brutusel
nenuandrei
Semafor
neluadi
Sabik
CristyanC
cristi ar
Warrington
19jimmy84
Rarau
Costin.H
ets2oltromânia
alliens
TonyGFR
Petre_IFTE
kristi kkk
spiderpc
@ndrey
Ony_x
didinul
alinutz23
alex.alexus.tm
Andrey_tm
Mihai PH
matei vulcan
rizelgeorgel2004
cfr500
laur 133
miguel1975
bobi
M.I.C.I.
daniel_c
mureseanu_976
apmatei
traian
Jurnal Feroviar
Jhonyla
DB Robert
cristi CFR
AeroX
ldh.ro
IonutChircu
Katalyn
tcm
gabrielcr
baiazid
Vitosa
Florin C
Norbi
Razvan Tudor
nsw
florin.lifticariu
alex1987
johnsmoke
alex.barac.5
Teodor
NicuS
lapsanszkitamas
Adirmvl
cardinal
LanceR
Luna
ALEXCFR
Spartan1948
Costin.B
DUAL
lifetec
AndiCFR
riciu
DPS
mielutu zburator
cristy79
dan tm
COSTACHE MIHAIL
Nesebar
TonyCFR
IonutCFR2009
razvan - trenuri
Dr2005
Elful
marius664
92Dragos
Adrian78
98 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9100
Reputatie : 13005
Data de inscriere : 16/07/2014

INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 15:11

Dar ce e domle cu Belgia asta?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 15:46

Nu-i mai tot lăuda atâta pe ăștia din Vest că nici la ei nu merg câinii cu colaci în coadă și nici nu e lapte și miere pe stradă. Hai să fim serioși, au metehne la greu, și 3/4 din ce ai povestit până acum despre experiența ta cu Begia îmi pare absurd de-a dreptul. Da, ok, dacă s-a dat plecarea se blochează ușile, dar dacă cotarla aia de locomotivă a dat defect sau a pleznit știu eu ce fir la ramă, de ce să mă ții 45 de minute blocat în tren? Poate am chef să fumez o țigară sau să stau la aer afară! E aberant.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 15:51

mielutu zburator a scris:
dar dacă cotarla aia de locomotivă a dat defect sau a pleznit știu eu ce fir la ramă, de ce să mă ții 45 de minute blocat în tren? Poate am chef să fumez o țigară sau să stau la aer afară! E aberant.
Dacă a dat defectare, se anulează trenul, te dai jos şi pleci cu următorul tren, că de aia ai mers cadenţat, deci mai mult de 30 - 60 minute nu o să ai întârziere (depinde de rută, sunt rute pe care ai tren şi la 15 - 20 minute) Smile Dacă ai chef să fumezi o ţigară pe peron e destul de grav, că nu ai voie să fumezi în gări, dacă vrei să fumezi trebuie să ieşi de pe teritoriul staţiei.

mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 16:03

De ce să n-am voie? Dacă nu e acoperită am voie. Parcă așa era la vestici.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 16:38

Gările şi staţiile transportului în comun au regim diferit. De exemplu, în Ungaria nu ai deloc voie cu ţigara în gară sau în staţiile de autobuz/troleu/tramvai (da, chiar dacă sunt în aer liber, dacă te-a prins cu ţigara în staţie - care e marcată corespunzător pe asfalt - ai pus-o), în Belgia nu ai voie să fumezi în gări (mai ales că la belgieni gările mari sunt acoperite complet, vezi Anvers, Ghent), în Austria ai voie să fumezi doar în spaţiile marcate (sunt încercuite pe asfaltul peronului)... fiecare cu legislaţia lui.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6911
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 17:22

Iar in Romania se fumeaza oriunde, chiar si in tren.Oare de cand s-a pus interdictia de a se fuma in tren s-a dat vreo amenda in acest sens?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 17:25

Da, se dau la privați amenzi grămadă. Și la CFR am prins dar de obicei și nașii fumează închiși în baie.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeDum 01 Oct 2017, 21:00

N-ai voie, Mieluțu. Și aici vorbesc de Deli, nu de Keleti, deci de gară deasupra căreia e doar cerul. Bine, la unguri n-ai voie să fumezi nici pe terasă dacă stai la mai puțin de doi metri sau 2,5 de intrare.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12455
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeLun 02 Oct 2017, 14:09

În vederea efectuării lucrărilor de infrastructură și suprastructura podului situat pe secția de circulație Medgidia – Tulcea Oraș, între stațiile Cogealac și Mihai Viteazu se va întrerupe circulația trenurilor de călători.

Pe perioada desfășurării lucrărilor se anulează următoarele trenuri:

– R8652 zilnic în perioada 24 – 29 octombrie;

– R8653 și R8654 zilnic în perioada 23 – 29 octombrie;

– R8655 zilnic în perioada 23 – 28 octombrie.

Se vor asigura mijloace auto pentru transbordarea călătorilor între stațiile Medgidia – Tulcea Oraș și retur cu 2 perechi de curse zilnic, iar orarul de circulație al mijloacelor auto va fi în concordanță cu orele de sosire și plecare ale trenurilor și va fi afișat în stații.

http://radioconstanta.ro/2017/09/28/anunt-de-la-cfr-trenuri-anulate-pe-ruta-medgidia-tulcea-oras/
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeLun 02 Oct 2017, 15:53

Dr2005 a scris:
Kapпaтй a scris:
Am trait sa o aud si pe asta "a cazut bicicleta si am o vanataie" Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad  mami ma doare! Cred ca nici pitipoancele de asta vara din Mamaia nu se vaitau asa cu foc ca au o vanataie.
La 28 lei pe bilet (18 pentru mine şi 10 pentru bicicletă) îţi zic eu că doare. Dacă se întâmpla asta în Belgia, şeful de tren zbura din societate pentru incompetenţă în ziua 2.

E de vina seful de tren ca tu esti cascat si nu iti asiguri fieratania sa nu cada sa te loveasca. Vorbesti sa nu adormi.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeLun 02 Oct 2017, 16:02

E de vină şeful de tren pentru că se uită după femei în loc să se uite dacă i s-au urcat toţi călătorii în tren şi pentru că nu stă la primul sau la ultimul vagon cum ar fi trebuit, ci stă la mijloc ca să aibă loc la clasa I. Pentru că mecanicul nu poate să vadă ultima uşă de la vagonul 7, că dacă ar vedea nu ar pleca când călătorul e cu un picior pe peron şi unul pe scara vagonului, în vreme ce îşi urcă în tren bagajul pentru care a plătit bani grei să şi-l transporte. Noroc cu IDM.

De ce nu s-ar fi putut întâmpla asta în altă parte? Păi simplu, dacă sistemul de blocare a uşilor funcţiona şi naşul bloca uşile şi se asigura că s-au închis înainte să dea plecarea, călătorii ar fi urcat, pentru că uşile nu s-ar fi închis câtă vreme detectau ceva senzorii lor.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeLun 02 Oct 2017, 16:07

Pentru unu cu unghia in gat 10 lei sunt bani grei. lol!

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeLun 02 Oct 2017, 16:10

Probabil tu cheltui banii părinţilor sau primeşti şpăgi, aşa că te doare la bască de bani.

Eu nu îmi permit să arunc cu banii pe care-i muncesc. Şi, pentru cultura ta generală, dacă pierdeam trenul ăla, următoarul la care mai puteam lua bilet de bicicletă era la 6 dimineaţa. Ce făceam, stăteam la hotel? Mă apucam eu să meşteresc la bicicletă să o fac aptă de drum?

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeLun 02 Oct 2017, 16:16

Te urci in alt tren si platesti fieratania ca bicicleta cu taxare in tren. AAA da am uitat, esti zgarcit. lol!

Nu cheltui nici un abn de la parinti si muncesc pe ce cheltui dar nu sunt atat de zgarcit ca altii sa se uite si la 50 de bani. Pentru ce muncesti, pentru salariu, de ce ai salariu, sa ii cheltui pe ce iti face placere, nu vrei sa cheltui ca esti zgarcit stai acasa.

Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitimeLun 02 Oct 2017, 17:30

24 de milioane de euro pentru modernizarea căii ferate dintre Brașov și Cața. Traseul va fi modificat și vor fi construite trei tunele în lungime de peste 12 km
2 octombrie 2017 2:33 PM de Ionuț Dincă
Aproape 28 de km de cale ferata intre localitatile Cata si Apata, parte din sectorul Brasov – Sighisoara de pe Coridorul IV feroviar, au fost scoase la licitatie pentru mdoernizare pentru circulatia cu viteza maximă de 60 km/h de către CFR SA.

Valoarea totala estimata a contractului este de 2,86 miliarde lei, fara TVA (623,24 milioane euro), sursa de finantare fiind asigurata de Comisia Europeana prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), in proportie de 81,74%, iar cofinantarea in proportie de 18,26% de la bugetul de stat.

Subsectiunea 2. Apata CapY- Cap X Cata (km 208+088,954 – km 236+157,940), circa 28 de km, va fi reabilitata prin intermediul unui contract de lucrari care va acoperi lucrarile civile din statii, terasamente si consolidari, poduri, podete, tuneluri, drumuri, energoalimentare si telecomunicatii feroviare, precum si lucrarile ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR), semnalizare si centralizare electronica.

Sectiunea presupune un traseu nou pentru linia de cale ferata din Transilvania, eliminand o bucla pe care vechea cale ferata o face in zona Apata-Ormenis-Augustin-Racos. Astfel, dupa statia Apata, traseul caii ferate “coteste” spre vest prin tunelul Ormenis, evitand bucla care trecea pe langa localitatea Augustin. Noul traseu, imediat dupa statia Racos, nu va mai face un “ocol” pe la Rupea, ci va merge drept, prin tunelul Homorod.

Proiectul prevede realizarea a trei tuneluri, doua dintre ele avand o lungime considerabila:

– Tunel Homord – 5 km
– Tunel Mureni – 700 metri
– Tunel Ormenis – 6,9 km

Pentru celelalte doua sectiuni Brasov – Apata si Cata – Sighisoara, CFR a lansat licitatia pentru lucrari inca din decembrie 2016, cu o valoare estimata de circa 3,1 miliarde de lei. Procedura s-a prelungit in urma unor contestatii, iar depunerea ofertelor a avut loc in cele din urma pe 23 august.

Pentru cele doua loturi s-au inscris in cursa 5 asocieri, iar in prezent licitatia este in etapa de evaluare a ofertelor.

http://www.bizbrasov.ro/2017/10/02/624-de-milioane-de-euro-pentru-modernizarea-caii-ferate-dintre-brasov-si-cata-traseul-va-fi-modificat-si-vor-fi-construite-trei-tunele-lungime-de-peste-12-km/
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE - Pagina 65 Icon_minitime

Sus In jos

INFORMATII GENERALE
Sus 
Pagina 65 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» Informaţii generale
» Informaţii generale
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: