| INFORMATII GENERALE | |
|
+94marius_catalin84 Vale_ntin bubu strainu DAS 2011 laurentzu Maddox ciprian71 aris86 sorinache96 c o r v i n brutusel nenuandrei Semafor neluadi Sabik CristyanC cristi ar Warrington 19jimmy84 Rarau Costin.H ets2oltromânia alliens TonyGFR Petre_IFTE kristi kkk spiderpc @ndrey Ony_x didinul alinutz23 alex.alexus.tm Andrey_tm Mihai PH matei vulcan rizelgeorgel2004 cfr500 laur 133 miguel1975 bobi M.I.C.I. daniel_c mureseanu_976 apmatei traian Jurnal Feroviar Jhonyla DB Robert cristi CFR AeroX ldh.ro IonutChircu Katalyn tcm gabrielcr baiazid Vitosa Florin C Norbi Razvan Tudor nsw florin.lifticariu alex1987 johnsmoke alex.barac.5 Teodor NicuS lapsanszkitamas Adirmvl cardinal LanceR Luna ALEXCFR Spartan1948 Costin.B DUAL lifetec AndiCFR riciu DPS mielutu zburator cristy79 dan tm COSTACHE MIHAIL Nesebar TonyCFR IonutCFR2009 razvan - trenuri Dr2005 Elful marius664 92Dragos Adrian78 98 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
cardinal
Numarul mesajelor : 3335 Reputatie : 8739 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Mier 27 Sept 2017, 23:46 | |
| - Dr2005 a scris:
- şeful de tren stă în uşă şi nu te lasă.
Și trenul are doar o ușă ?! |
|
| |
LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11400 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Joi 28 Sept 2017, 11:24 | |
| exista multe tari in care legea se respecta din ciivilizatie, nu de frica |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Joi 28 Sept 2017, 12:16 | |
| - cardinal a scris:
- Dr2005 a scris:
Și trenul are doar o ușă ?!
As putea da un exemplu mai dinspre est.Ucraina, unde la toate trenurile UZ exista la fiecare vagon, insotitor de vagon.Nu poti urca in tren fara bilet si act de identitate.O singura usa este accesibil la fiecare vagon.Imi place, e ordine si disciplina.Iar Elvetia este un caz mai generalizat.Acolo nu poti face absolut nimic ce contravine legii.Se respecta legea si cetateanul de rand poate avea incredere in politia locala sau dupa caz feroviara. OFF TOPIC. Eram la o terasa seara undeva in Elvetia, 3 tineri ascultau muzica si faceau ceva galagie.Cineva discret de la etaj a aruncat o privre jos si spre surprinderea mea in aproximativ 5 min. a sosit o duba a politiei, ia ridicat discret si punct.In Romania risti sa fi amendat tu ca cetatean deranjat de acei tineri de pe strada. |
|
| |
Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3790 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Joi 28 Sept 2017, 13:58 | |
| - ciprian71 a scris:
- Iar Elvetia este un caz mai generalizat.Acolo nu poti face absolut nimic ce contravine legii.Se respecta legea si cetateanul de rand poate avea incredere in politia locala sau dupa caz feroviara.
E drept că în Elveția poți să vezi cum proxenetul furios își împușcă în cap una dintre ”fete” în plină stradă sau poți să citești în ziare cum rusul care își pierduse într-un accident de avion fiica și soția l-a înjughiat mortal în pragul casei pe controlorul de trafic care nu fusese condamnat pentru acel accident, deși fusese din vina lui. Dacă dacă vezi că vine poliția când 3 tineri fac gălăgie, tu chiar crezi că Elveția e o țară civilizată și liniștită - LanceR a scris:
- exista multe tari in care legea se respecta din ciivilizatie, nu de frica
Doar aceea se poate numi într-adevăr civilizație. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Joi 28 Sept 2017, 19:32 | |
| - cardinal a scris:
- Dr2005 a scris:
Și trenul are doar o ușă ?!
La ora de plecare se blochează de către şeful de tren toate uşile cu cheia triunghiulară. Dacă bagi cheia într-un vagon, blochezi toate uşile de pe partea respectivă din tot trenul. Sistemul e prevăzut prin nişte fişe UIC, iar vagoanele noastre noi (AVA200 şi tot ce e pe platforma asta, VD-urile 71-70 şi 70-1, probabil şi altele) sunt şi ele compatibile cu sistemul. După învârtirea cheii, rămâne deschisă doar uşa la care e şeful de tren, care stă pe uşă până pleacă trenul, dar nu mai lasă pe nimeni. _________________ :TTT:
|
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Joi 28 Sept 2017, 21:34 | |
| Asta e in vest nu in Romania. La noi nu vezi asa ceva nici in 5 ani. |
|
| |
Warrington
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Vin 29 Sept 2017, 00:37 | |
| N-o să vezi așa ceva fiindcă regimul de circulație al trenurilor nu justifică asemenea măsuri. Când trenul atinge 60 km/h înainte ca ultimul vagon să fi trecut de capătul peronului, iar după 5 minute de mers are deja 220 km/h, nu poate să plece cu dobermanul atârnat de ușă, că-l pierde imediat din zbor și îl plătește de bun. Așa că mai bine blochează ușile înainte ca trenul să se pună în mișcare.
Dar când trenul pleacă exact cu viteza cu care o toantă alerga după el pe tocuri, spectatorii de pe peron comentează cu regret ”n-o mai vede mecanicul, că locomotiva a făcut deja curba, altfel oprea”, însă IDM-ul o vede și îi spune prin stație mecanicului să oprească, atunci într-adevăr în România n-o să vezi așa ceva.
|
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Vin 29 Sept 2017, 11:03 | |
| Belgienii fac la fel şi la trenurile regio... deşi acolo nu e vorba de viteze mari. _________________ :TTT:
|
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Vin 29 Sept 2017, 11:05 | |
| - Warrington a scris:
- N-o să vezi așa ceva fiindcă regimul de circulație al trenurilor nu justifică asemenea măsuri. Când trenul atinge 60 km/h înainte ca ultimul vagon să fi trecut de capătul peronului, iar după 5 minute de mers are deja 220 km/h, nu poate să plece cu dobermanul atârnat de ușă, că-l pierde imediat din zbor și îl plătește de bun. Așa că mai bine blochează ușile înainte ca trenul să se pună în mișcare.
Dar când trenul pleacă exact cu viteza cu care o toantă alerga după el pe tocuri, spectatorii de pe peron comentează cu regret ”n-o mai vede mecanicul, că locomotiva a făcut deja curba, altfel oprea”, însă IDM-ul o vede și îi spune prin stație mecanicului să oprească, atunci într-adevăr în România n-o să vezi așa ceva.
Despre ce vorbesti in ultima fraza am vazut in Bucuresti acum 8 ani si mecanicul a oprit In Simeria se intampla des faze de genul asta ba cu uitat bagajul in tren ba uitat nevasta in tren |
|
| |
Warrington
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Vin 29 Sept 2017, 11:33 | |
| - Dr2005 a scris:
- Belgienii fac la fel şi la trenurile regio... deşi acolo nu e vorba de viteze mari.
Odată ce s-a stabilit o regulă, se aplică la toate trenurile, astfel încât să creeze o obișnuință în mintea pasagerilor. Unii ar numi asta educație - Adrian78 a scris:
- am vazut in Bucuresti acum 8 ani si mecanicul a oprit
Eu am văzut scena descrisă în Iași, în aprilie anul trecut. Sigur că și-atunci mecanicul a oprit, am crezut că rezultă din text. |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Vin 29 Sept 2017, 11:52 | |
| Mie mi s-a întâmplat să plece trenul în timp ce mă urcam în el. Nu mai zic că mi-a căzut bicicleta peste mine şi m-am ales şi cu o vânătaie. Din fericire IDM a văzut faza şi a dat comanda de oprire a trenului... şi tot naşul era supărat că aş fi venit eu târziu la tren (ce voia să fac, să îi trag cu forţa pe cei care coborau ca să coboare mai repede?). În Belgia nu s-ar fi putut întâmpla asta, pentru că naşul nu ar fi dat pelcarea până nu ar fi blocat uşile. Iar o uşă pe care urca cineva nu ar fi putut fi blocată. _________________ :TTT:
|
|
| |
Warrington
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Vin 29 Sept 2017, 11:57 | |
| Nu știu exact cum sunt regulile din România, dar din discuțiile informale de pe peron am rămas cu impresia că șeful de tren sau IDM-ul nu dă plecarea dacă mai sunt pasageri care urcă în tren. Deci în cazul tău a fost greșeala lui, probabil de asta și dădea vina pe tine, ca să-și creeze un ascendent și să nu-l reclami |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| |
| |
didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6468 Data de inscriere : 31/08/2009
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Vin 29 Sept 2017, 21:03 | |
| În seara acestei zile s-a încheiat TRAKO 2017, o expoziţie de material rulant găzduită de oraşul Gdańsk din Polonia.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/targi-trako-2017-w-gdansku-co-mozna-zobaczyc/z7gdchf#slajd-2 |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE Dum 01 Oct 2017, 13:59 | |
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INFORMATII GENERALE | |
| |
|
| |
| INFORMATII GENERALE | |
|