Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei

In jos 
+62
Chemnitzer
cristi5
MariusM
AeroX
elm
CA 205
Warrington
mielutu zburator
Cipri Andrei Neculai
ets2oltromânia
Rarau
Andrey_tm
dan tm
NicuS
laurentzu
adrian rosca
alex1987
CristyanC
marius664
Amiralul
AndiCFR
COSTACHE MIHAIL
sibiustation
alliens
Katalin4653
Ioan
Czirjak Arpad
phnegativ
Re6/6
Sergiu rmn
Adrian78
petre112
Sabik
Adirmvl
Radu Tudor
ciucix
Davee91
DUAL
razwy
Norbi
razvan - trenuri
BL82
halmarius
bogdan.perejuc
baiazid
Dr2005
92Dragos
Vitosa
puscasflaviu
TVlad
pannonia express
cristi CFR
ldh80
Nesebar
Vlad
Caravelle_Zg
srazvi
KQQ
alex.alexus.tm
IonutCFR2009
Ionutz
myster2008
66 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29  Urmatorul
AutorMesaj
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Empty
MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeLun 13 Mai 2013, 15:16

Siteurile alea sunt programate la un numar anumit de zile sa actualizeze baza ... O sa apara cat de curand...
Sus In jos
Czirjak Arpad

Numarul mesajelor : 318
Reputatie : 4827
Data de inscriere : 07/08/2012

MesajSubiect: .   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeLun 13 Mai 2013, 18:37

Păi asta nu înţeleg eu, să mă iertaţi de exemplu, dar Ungaria are preţuri la biletele de trenuri mai ieftine decât cele româneşti, deşi Ungaria azi stă mai prost decât România, din punct de vedere economic, nu glumă (e mai grea viaţa, nu zic, nivelul de trai alta), facilităţi pentru pensionari pentru număr NELIMITAT de călătorii (în România de ce numai 6? A calculat cineva? Sau doar din burtă? Că de fapt peste 50% dintre pensionari NU folosesc acele "bilete" aduse de poştaş în ianuarie împreună cu pensia, nici bunicii mei nu le-au folosit de ani buni...), DAR nu au mai multe trenuri (doar că Mersul e făcut mult mai real), nici trenuri mai lungi, dar călători au mai mulţi, adevărat, în Ungaria Ministerul Transporturilor nu dă licenţă pentru "dubari" pe traseele MAVului... (Să mă iertaţi, dar eu consider asta o greşeală politică - deşi înţeleg şi decizia de genul "călătorul să aleagă": să dai licenţe dubarilor pentru falimentarea CFRCălători... Mai bine ar fi fost să faci un Mers ca lumea, asta doar dacă CFRCălători ar fi fost a firmă privată, că alţi concurenţi privaţi văd că se mişcă mai "inteligent"!!! - nici Ceaşcă nu lăsa autobuzele să facă concurenţă CFRului, mă rog...)

Da, foarte bine face statul ungar că promovează din bani publici transportul public feroviar de călători (de unde are bani pentru aşa ceva, nu mă întrebaţi pe mine, n-am fost niciodată ministru), deşi şi românii au destule facilităţi şi parcul CFRCălători s-a cam înnoit în ultimii ani la nivel european, şi uite că juma din pensionari nu foloseşte acele bileţele reduse...! În România altele sunt priorităţile, le cunoaştem: CFR la fier vechi, dubari, maşini şi autostrăzi...

Nu vreau să polemizez aici, dar nu poţi închide ochii să nu vezi cum fac alţii... mai bine sau mai rău... nimeni nu e perfect... Au şi românii atuuri chiar pe domeniul feroviar, pe care ungurii nu le au...

Trenul ăsta Regio Sighet - Cluj nu schimbă locomotiva la Salva din cauza electrificării? Că văd tot pe www.mersultrenurilor.ro, nu stă decât 1 minut! Dar la Dej stă 20 de minute...
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeLun 13 Mai 2013, 18:50

La Cluj-Sighet-Cluj merg cuplate cu Regio-uri Cluj-Bistrita-Cluj intre Cluj si Dej. De-asta stau acolo atat. La Salva nu stiu daca au depou, plus ca ar mai insemna si sa folosesti doua locomotive, DA si alta electrica pentru un personal, pe care ori le tii degeaba ore bune, ori le mai si plimbi izolate=>risipa de energie.

Cat despre cele 6 cupoane pentru pensionari... doua sa mearga la bai, doua sa mearga la copii de Craciun si doua pentru Pasti. Laughing
Sus In jos
petre112

Numarul mesajelor : 19
Reputatie : 4805
Data de inscriere : 17/10/2011

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeLun 13 Mai 2013, 19:30

Vlad a scris:

Eu rămân la ideea că e de fapt viaduct. Pod nu are cum să fie pentru că nu traversează nici o depresiune, sau albie a unei ape curgătoare. Exista unul cu o amplasare asemănătoare cu acesta şi pe 502 şi tot viaduct e.

Ori e pod, ori e viaduct, totusi nu e in nici un caz podet. Eu asta am vrut sa subliniez, ca daca ar fi podet, consecintele nu ar fi fost asa de dezastruoase.

Czirjak Arpad a scris:

renul ăsta Regio Sighet - Cluj nu schimbă locomotiva la Salva din cauza electrificării? Că văd tot pe www.mersultrenurilor.ro nu stă decât 1 minut! Dar la Dej stă 20 de minute...

Intradevar, asa cum a scris si adirmvl , trenul R 4111 Sighet - Cluj, circula cuplat cu R 4107 (trenul R 4107 este la capat). La intoarcere din Cluj, trenul R 4110 este la capat iar R 4108 este in fata.
Pana nu demult, locomotiva diesel trenului R 4110/4111 circula doar pana la Dej, din Dej circula doar electrica (electrica de la trenul 4107/4108). Acum locomotiva diesel si electrica circula cuplate din Cluj. (Locomotiva diesel, din Cluj, circula in fata electricei).

Alta noutate este ca intradevar trenul RE 4134 Sighet - Beclean pe Somes (Timisoara) astazi a plecat ultima data din Sighet. Trenul era plin, binenteles de navetisti mai mult, dar erau si ceva studenti la CJ.
Trenul R 4652 Sighet - Viseu de Jos, cu plecare din Sighet la ora 14.40 circula modificat de maine , astfel va pleca la ora 15.40, cu o ora mai tarziu, ceea ce e bine. Pt. ca pana acum circula mai mult gol.
Trenul R 4653 Valea Viseului 13.27 - Sighet 14.16, va circula din Viseu de Jos (cu plecare pe la ora 12.00), deoarece pana acuma circula cuplat cu trenul RE 4135 (Beclean - Sighet), din Viseu pana la Valea Viseului.

Trenul IR de Budapesta nu mai circula. Fratele meu a vrut sa plece ieri dimineata la CJ, dar i-au spus astia de la gara ca nu mai circula.

Sus In jos
Czirjak Arpad

MesajSubiect: .   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeLun 13 Mai 2013, 20:38

Dacă merg cuplate, atunci nu la Beclean ar trebui decompuse? Dar la Beclean n-are staţionare decât 1 minut!

Pe vremuri, în 1998, când mai călătoream şi pe acolo, la Salva schimbau locomotiva!!!
Sus In jos
Sergiu rmn

Sergiu rmn

Numarul mesajelor : 487
Varsta : 38
Localizare : Arad
Reputatie : 5090
Data de inscriere : 25/04/2012

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeLun 13 Mai 2013, 23:02

De cand s-au desfiintat depouri si remize e "la moda" sa circule cu diesel sub catenara. Sunt "n" cazuri in tara. Un caz real e Vintu de Jos, inainte de 2000 cand mergeam la mare imi aduc aminte ca se schimba locomotova in Vint, apoi dupa 2000 la Simeria, probabil din cauza desfiintarii Remizei Vintu de Jos la inceputul anilor 2000 (sau cand s-a desfiintat).
Sus In jos
Czirjak Arpad

MesajSubiect: .   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMar 14 Mai 2013, 15:22

Păcat! Mare păcat! Să circuli pe linie electrificată fără tracţiune electrică! Alea 12 minute pentru schimbarea locomotivei sunt benefice din toate punctele de vedere, Salva, Ilia, şi câte exemple se mai pot da aici! Încetul cu încetul toate liniile electrificate vor rămâne doar o "expoziţie", fără locomotive electrice... Deci nu ne dezvoltăm, ci ne întoarcem la zilele de acum 100 de ani, dacă mai adaug aici şi desfiinţarea uneori forţată a liniilor...
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13807
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMar 14 Mai 2013, 15:33

Am mai explicat odata, mai de mult, de ce e mai economic să se meargă cu diesel sub catenară în cazul în care staţia de unde se face trecerea de la linie electrificată la linie neelectrificată nu are remiză de locomotive.

Am dat exemplul staţiei Ilia şi de ce se schimba locomotiva la Simeria şi nu la Ilia. Simplu: pentru că, schimbarea la Ilia ar presupune ca cele 2 locomotive (cea electrică şi cea diesel) sa faca câte 2 drumuri în plus, izolate, între Simeria şi Ilia, ceea ce înseamnă consum de combustibil/curent şi plata TUI în plus pentru cele 4 trase.
La Salva e aceeaşi poveste, cea mai apropiată remiză e la Dej.
În plus la toate astea se mai adaugă şi dimensiunea redusă a parcului de locomotive al depourilor.

De aceea azi se preferă să se meargă cu diesel sub catenară spre deosebire de cum se proceda pe vremuri.
Sus In jos
Czirjak Arpad

MesajSubiect: .   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMar 14 Mai 2013, 16:35

Da. Ai dreptate. Dar în 1989 cum se reyolva această problemă?

Alminteri acum să lăsăm aceste exemple, dar cu magistralele întregi electrificate, fără circulaţie electrică ce mai zici? De un: M 802, M 207, M 206, M 517, etc.?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMar 14 Mai 2013, 16:47

E deja offtopic pe M802 circula LE-vagoane pe M206 au revenit iara ramele RIO pe M207 nu au circulat automotoare Regiotrans
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMar 14 Mai 2013, 17:24

Arpad 802 are 2 fire electrificate de la Ciulnita la Calarasi insa doar unul e in functiune, celalalt e inchis de vreo cativa ani. trenurile de calatori sunt cu EA + 3 vagoane.
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13807
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMar 14 Mai 2013, 18:14

Czirjak Arpad a scris:
Da. Ai dreptate. Dar în 1989 cum se reyolva această problemă?

Pe atunci erau mai multe remize care între timp s-au desfiinţat. Să nu mai zic că situaţia de la CFR era cu totul alta faţă de azi.
Sus In jos
Czirjak Arpad

MesajSubiect: .   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMier 15 Mai 2013, 14:01

În acest caz cea mai bună soluţie ar fi ca trenurile să fie tractate de o singură şi aceeaşi locomotivă de la prima staţie până la ultima, România nu e o ţară chiar atât de mare, eu personal n-am găsit traseu mai lung de cel dintre Satu Mare - Bucureşti Nord, care durează doar 14 ore şi ceva, deci realizabil de o singură locomotivă neelectrică.

Cu locomotivă electrică de la prima staţie până la ultima, DOAR în cazul în care traseul e electrificat 100%.

Bine fac privaţii de la Regional Cluj, RegioTrans Braşov, TransFeroviarCălători Bucureşti cu automotoarele lor, dar chiar şi CFRCălători cu Desirourile astea...

Să fie oare acest fenomen un prim pas spre renunţarea la liniile electrificate? Nu ştiu. E doar o întrebare retorică... Deşi nici eu nu consider normal, ca un tren să se tot oprească pe traseu pentru tot felul de schimbări de locomotivă la tot pasul, durează 12 minute, cel puţin, când fără schimbări staţionezi doar 1 minut...

Dar e oare mai ieftin motorina decât electricitatea?

Ştiu, chiar şi azi se mai schimbă ici-colo locomotiva (în oraşele mai mari, în nodurile mai importante decât Salva)... Şi nu-mi pot nicidecum imagina traversarea Carpaţilor fără tractare electrică...

Vă puteţi imagina de ce sunt fanul căilor ferate elveţiene? - Tocmai că sunt electrificate 100%, trenurile circulă cu o singură şi aceeaşi locomotivă, dar trenurile care tranzitează ţara dinspre Franţa, Italia, Germania, Austria, nici nu schimbă locomotiva la frontieră (Elveţia cât o cincime a României ca teritoriu)!

Deci revenind la R 4111 Sighet - Cluj, trebuie să recunosc: e bine ca locomotiva neelectrică de la Sighet să tracteze trenul până la Cluj, chiar dacă de la Salva linia devine electrificată. Oricum durata călătoriei e de doar 6 ore 16 minute. Deci mă gândesc că probabil aceeaşi locomotivă face şi returul după câteva minute de pauză...

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeMier 15 Mai 2013, 14:11

Czirjak Arpad a scris:
În acest caz cea mai bună soluţie ar fi ca trenurile să fie tractate de o singură şi aceeaşi locomotivă de la prima staţie până la ultima, România nu e o ţară chiar atât de mare, eu personal n-am găsit traseu mai lung de cel dintre Satu Mare - Bucureşti Nord, care durează doar 14 ore şi ceva, deci realizabil de o singură locomotivă neelectrică.

Exista alte rute mult mai lungi ca Satu Mare-Bucuresti , Oradea-Constanta 16 ore , Iasi-Timisoara 16-17 ore si cel mai lung de la noi este Satu Mare-Mangalia cu 20-22 de ore .

595423409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Bdeem_8496_a409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Bdeem_8496_a409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Bdeem_8496_a
Sus In jos
petre112

Numarul mesajelor : 19
Reputatie : 4805
Data de inscriere : 17/10/2011

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitimeJoi 16 Mai 2013, 11:01

o mica actualizare... cine stie, poate iese ceva:

http://www.maramedia.ro/sighet-primarul-ovidiu-nemes-face-demersuri-pentru-repunerea-in-functiune-a-trenului-sighet-timisoara
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei   409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei - Pagina 13 Icon_minitime

Sus In jos

409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei
Sus 
Pagina 13 din 29Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Sighetu Marmaţiei (409)
» Reportaje feroviare Adirmvl
» TgMures-Sighetu Marmatiei
» 423 : Berlibas - Sighetu Marmatiei - Teresva
» 411 : Sighetu Marmatiei - Campulung La Tisa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 400-
Mergi direct la: