| 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei | |
|
+62Chemnitzer cristi5 MariusM AeroX elm CA 205 Warrington mielutu zburator Cipri Andrei Neculai ets2oltromânia Rarau Andrey_tm dan tm NicuS laurentzu adrian rosca alex1987 CristyanC marius664 Amiralul AndiCFR COSTACHE MIHAIL sibiustation alliens Katalin4653 Ioan Czirjak Arpad phnegativ Re6/6 Sergiu rmn Adrian78 petre112 Sabik Adirmvl Radu Tudor ciucix Davee91 DUAL razwy Norbi razvan - trenuri BL82 halmarius bogdan.perejuc baiazid Dr2005 92Dragos Vitosa puscasflaviu TVlad pannonia express cristi CFR ldh80 Nesebar Vlad Caravelle_Zg srazvi KQQ alex.alexus.tm IonutCFR2009 Ionutz myster2008 66 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 21.07.10 15:51 | |
| |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 12.08.10 0:26 | |
| |
|
| |
Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7936 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 12.08.10 2:16 | |
| Frumoase si inedite imagini Karpaty! Mi-au placut in special acele in care se vede linia in spatele trenului. Super! Una din sectiile mele preferate! |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 12.08.10 11:30 | |
| - lonutz a scris:
- Frumoase si inedite imagini Karpaty! Mi-au placut in special acele in care se vede linia in spatele trenului. Super! Una din sectiile mele preferate!
Pentru mine linia 409 e pe primul loc si trenul 4111/4110 , sectia si trenul preferat , adevarat e cam departe de Buc dar si asa fac cumva si merg in fiecare an de 2-3 ori |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 409 12.11.10 16:39 | |
| In MT 1988/1989 sectia Sighetul Marmatiei- Campulung la Tisa apare ca linia 411, linie larga. Era deservita de 5 perechi de trenuri/zi, cu rang de trenuri mixte. Totusi, pare ciudat acest rang, din moment ce sovieticii/ucrainenii foloseau automotoarele "Ganz-Mavag". Pe timpul noptii, aceste trenuri apar garate in statia Campulung la Tisa, desi este posibil sa fie garate si in statia Teresva SZD, si intre Teresva- Campulung la Tisa sa circule fara calatori. |
|
| |
Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7936 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 30.11.10 14:09 | |
| Cu ocazia unei deplasari in interes de serviciu in Maramuresul istoric, am facut cateva poze cu aceasta linie. Cateva vin din zona Valea Viseului Podul peste raul Viseu inainte de varsarea lui in Tisa Vedere dinspre Sighet spre Valea Viseului, moment in care linia se "descaleca" ; la intrare in Valea Viseului, limitare de 15 km/h La un moment dat un moment haios..Aud o goarna puternica, ce semana cu a unui LDH...fug intr-o pozitie buna de pozat, asteptandu-ma la un tren...si numai ce apare acest tractor "tunat" folosit la intretinerea caii de rulare si a tunelului din apropierea statiei Valea Viseului \ Si inca 3 imagini din statia Viseul Bistra, urmatoarea dupa Valea Viseului, in directia Salva ...spre Viseu de Jos, Salva ....spre Valea Viseului, Sighet
Ultima editare efectuata de catre lonutz in 30.11.10 14:13, editata de 1 ori |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 30.11.10 14:12 | |
| Faine poze, mai ales ca ai reusit sa le faci din natura nu din tren. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 05.01.11 12:36 | |
| |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 05.01.11 13:35 | |
| Fain, dincolo de Tisa e Ucraina, vad ca liniile largi se pare ca nu se mai folosesc nici pentru tranzitul de marfa. As fi curios daca a pozat cineva un marfar de larga in zona.
Vagoanele acceleratului de Timisoara, cind ajung in Gara de Nord, formeaza personalul de Jimbolia si penduleaza toata ziua. Ce e mai interesant e ca acum e direct pe racordul Glogovat, nu stiu ce mecanici sint nici a cui e masina. Stationeaza 1 minut in Salva, deci s-a revenit la diesel din Cluj Napoca. |
|
| |
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 05.01.11 13:43 | |
| Mecanici de Arad fac Sighetul atat inspre Cluj cat si spre Timisoara, se schimba in tranzit in Aradu Nou. Locomotivele sunt ale depoului Arad. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
|
| |
Ionutz Moderator
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 05.01.11 15:45 | |
| Super imagini Karpaty, mai ales ca ai infruntat frigul napraznic, si ai pozat din mers...Toata stima! |
|
| |
pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5779 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 31.03.11 19:56 | |
| Calea ferata este "incalecata" intre Sighet si Valea Viseului, nu?
Nu sunt 100% sigur, dar imi aduc aminte ca am citit pe undeva pe internet (nu mai gasesc acum unde), cum ca acest tren ar fi existat deja. A fost insa anulat din motive nu foarte clare, probabil ceva neintelegeri intre CFR si UZ.
o solutie alternativa exista, desi mai lunga, si mai anevoioasa: este detaliata in limba germana pe forumul Drescheibe Online Foren. Dinspre Kiev/Lvov etc se poate ajunge in Rachiv cu trenul, apoi cu autobuzul pana la Solotvino (Slatina), si in fine pe jos pana in Sighet.
Ca sa fie on-topic: reportajul (cu poze) din link-ul de mai sus se continua pe linia 409, si apoi pe M400 pana la Deda. |
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 31.03.11 20:01 | |
| - mitzaciobanu a scris:
- Calea ferata este "incalecata" intre Sighet si Valea Viseului, nu?
Da, este incalecata de la Campulung la Tisa pana la Valea Viseului |
|
| |
pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5779 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 18.07.11 12:17 | |
| Stimati colegi,
am drum pe la Sighet cu masina, si as vrea sa incerc o mica expeditie pe trasel urmator: Sighet - Lunca la Tisa - Valea Viseului - Bistra - Petrova, oarecum paralel cu calea ferata 409.
Daca ma uit pe google maps, apare un drum judetean intre Lunca la Tisa si Valea Viseului, insa in atlasul meu rutier (destul de recent) acest drum nu exista. Asadar, prima intrebare ar fi: exista sau nu drum intre Lunca la Tisa si Valea Viseului?
Iar daca raspunsul la prima intrebare este da, atunci urmeaza a doua intrebare, pentru intregul traseu de mai sus: drumul este asfaltat si in stare bunicica?
Va multumesc! |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei 18.07.11 23:39 | |
| - mitzaciobanu a scris:
- Stimati colegi,
am drum pe la Sighet cu masina, si as vrea sa incerc o mica expeditie pe trasel urmator: Sighet - Lunca la Tisa - Valea Viseului - Bistra - Petrova, oarecum paralel cu calea ferata 409.
Daca ma uit pe google maps, apare un drum judetean intre Lunca la Tisa si Valea Viseului, insa in atlasul meu rutier (destul de recent) acest drum nu exista. Asadar, prima intrebare ar fi: exista sau nu drum intre Lunca la Tisa si Valea Viseului?
Iar daca raspunsul la prima intrebare este da, atunci urmeaza a doua intrebare, pentru intregul traseu de mai sus: drumul este asfaltat si in stare bunicica?
Va multumesc! Eu am fost de citeva ori pe portiunea intre Valea Viseului si Bistra (ultima data acum 3 ani); drumul nu era asfaltat, dar e practicabil chiar si cu un autoturism cu garda joasa. De portiunea intre Lunca la Tisa si Valea Viseului nu stiu prea multe insa in mod sigur nu era asfaltat. La iesirea din Lunca la Tisa parca devenea cam dubios - dar nu din cauza asta nu l-am mai urmat. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei | |
| |
|
| |
| 409 : Salva - Viseu de Jos - Sighetu Marmatiei | |
|