Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Bilete C.F.R. (2)

In jos 
+72
c o r v i n
TER200
tcm
Wilkosz
saint
Warrington
Vale_ntin
Sabik
ciprian71
aris86
neluadi
kristi kkk
bubu
Andrei Andras
baiazid
Vitosa
ets2oltromânia
3ERLY
teoiasi
cristi ar
florin.lifticariu
AeroX
Rarau
CristyanC
alliens
Luna
huiu_goe
ldh80
Norbi
vatmanul
marius664
ldh.ro
Jurnal Feroviar
alexul
Costin.B
Silviu Sintea
Spartan1948
cfr500
mielutu zburator
rizelgeorgel2004
Vale
COSTACHE MIHAIL
Nk11
ALEXCFR
lapsanszkitamas
gabrielcr
Katalyn
cristy79
brutusel
Goanga
alex.alexus.tm
Razvan Tudor
92Dragos
NicuS
Ciprian.bucur.92
dan tm
membru dezactivat ,
spiderpc
IonutCFR2009
Dutzu
Andrey_tm
traian
Adrian78
AndiCFR
Dr2005
get.
allred
Adirmvl
DUAL
cardinal
marian1967
Nesebar
76 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24329
Data de inscriere : 05/10/2010

Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Empty
MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeSam 18 Mar 2017, 21:05

Da ma seaca astia de la CFR cu sistemu lor orice fac trebuie cu numar de dispozitie si trecut in registru oare la OBB daca se ia curentu intro statie sau apare ceva nu vand bilete fara numere de registre si alte rahaturi?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13008
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeSam 18 Mar 2017, 22:39

Dr2005 a scris:
Românul întotdeauna trebuie să se plângă de ceva...

Au fost date câteva sute de vouchere, în condiţiile în care probabil există mai multe staţii decât vocuhere. Probabil emiterea biletelor cu vocuhcer s-a făcut în acelaşi fel cu cea cu dispoziţie scrisă, cu înscrierea informaţiilor în registru.

Cu tot respectul tu te uiti ce scrii?

ce ma intereseaza pe mine ca sint mai multe statii decit voucere emise?

voucerul are o serie si probabil un cod acolo pe el, CFR trebuia sa se doteze cu ceva cititoare sau daca nu e in stare atuci trebuia sa aiba la sistemul ala invechit si impulit de emis bilete o rubrica,,voucer de la tircul de turism" logic urma si rubrica seria voucerului de la tirgul de turism si apoi sistemul sa faca toate calcule si reducerile. Daca nu la ce folos atita reclama cu tirgul de turism si voucerele.

Dispozitie sa mearga trenul cu 100 ca mai trimite undeva o locomotiva, dispozitie sa il gareze pe linia 3.
Era o emisiune pe Discovery parca ,,Monsoon Railway" cu caile ferate din India, aia au 10 000 de documente diferita ramase de cind au adus britanicii caile ferate la ei. Noi sintem cam tot inainte de unirea din 1918, la care adaugam lehamitea si teama celor de acuma din CFR.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeSam 18 Mar 2017, 23:16

E vorba de câteva sute, poate chiar mii de ghişee. Toate ar trebui să îşi actualizeze softul, problema e că nu toate au internet de mare viteză, mai sunt încă linii ISDN, acum câţiva ani mai erau şi dial-up prin unele staţii mai mici, ar dura enorm actualizarea.

Dacă casierele ar fi ştiut de la început dispoziţia pe care - de altfel - au semnat că au luat-o la cunoştinţă, ar fi durat 1 minut emiterea biletelor.

alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5432
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeSam 18 Mar 2017, 23:30

Dr2005 a scris:
E vorba de câteva sute, poate chiar mii de ghişee. Toate ar trebui să îşi actualizeze softul, problema e că nu toate au internet de mare viteză, mai sunt încă linii ISDN, acum câţiva ani mai erau şi dial-up prin unele staţii mai mici, ar dura enorm actualizarea.

Dacă casierele ar fi ştiut de la început dispoziţia pe care - de altfel - au semnat că au luat-o la cunoştinţă, ar fi durat 1 minut emiterea biletelor.

si daca pierdeam trenul pentru ca nu erau in stare sa emita in timp rezonabil un bilet cu voucher? 10 minute nu le-a ajuns, noroc ca avea trenul intarziere alte 10 minute...iar aia cu actualziarea softului e tarsa de par, cand stii de luni de zile ca vrei sa vii cu o oferta si in plus ai mi venit si anul trecut, nu ai nici os cuza, timp de actualizat ar fi fost destul...sau daca sistemul e atat de limitat si inflexibil, il inlocuiesti, altii si-au facut asemenea sisteme pe bani europeni....da e mai simplu ca in loc sa cautii solutii sa vii in intampinarea clientilor si chiar sa usurezi munca propriilor angajati, sa incerci sa ridiculizezi aceste cerinte....daca nu as fi fost pasionat de mersul cu trenul, la ce servicii ofera si ce atitudine fata de client are CFR Calatori nu as mai fi urcat demult in vreun tren de al lor
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeSam 18 Mar 2017, 23:57

Dr 2005, nici nu stiu daca e bine ce scrii tu pe aici sau ar fi mai bine sa nu mai scrii.

Cum adica sute de mii de ghisee sa isi actualizeze softul?

pai ce ghiseele astea ale CFR calatori nu sint legate intre ele? la ce dracu mai sint inchise in anumite intervale orare pentru actualizare date?

cum poate emite Fagetul un bilet Iasi-Vicsani daca ele nu sint conectate intre ele? Cum imi iau bilet retur de la mare cu plecare din Neptun tocmai din Carei?

Bai e haos total pe la CFR sau poate nu esti tu la curent.pacat ca preinaltatul presedinte al CFR Calatori nu citeste pe aici.

Aliens ce te miri daca pierdeai trenul, ii durea fix in cur, iti ziceau sa mergi cu urmatorul, ce nu am prin eu supracontrol care trimitea o femeie la alte mijloace ca nu o obliga nimeni sa isi ia bilet la tren.Cind am scris la CFR mi-au raspuns ca eu am facut scandal.
l-am prins zilele trecute pe acelsi supracontrol pe tren si era linga mine cineva cu bilet VSD si ii zice ,,domnule biletul VSD nu da dreptul la intors in aceeasi zi- bine dar de cind unde scrie, de vreme ce este valabil de vineri pina luni ?, domnule iti repet nu e voie"

la care ma maninca pe mine undeva si intreb:,,dar care e regula in ce zi se poate folosi la intors daca pleci la dus vineri?" si primesc raspunsul plin de substanta,, domnule eu nu imi permit sa comentez despre cei care fac legile si regulamentele"

domle, eu am intrebat una si el a raspuns alta, ca nu e pregatit dar se crede Zeus pe trenuri, dar nu e decit....

sau in vara cind am pierdut legatura din Bucuresti Nord spre Constanta, sosisem cu 1696 intirziat si am pierdut vitezomanul dar din urma a venit brasoveanul, a trebuit sa stau la coada la informatii unde 2 babe securite intrebau ce tren au ele la mangalia cu clasa I peste 3 luni, cind in sfirsit ajung, ma intreaba aia siderata daca a intirziat asa de mult 696, mai da si un telefon, imi pune o stampila si ma trimite la ghiseu unde desigur era coada si am prins la limita trenul, la secunde  ce sa mai zic.

Nu era mai simplu ca la casa sa vada direct in sistem care tren a intirsiat si care e prima legatura?

Dar avem noi la CFR niste instructii care ne pazesc de rele, tocmai ce scot in evidenta rapoartele AFER ca nu se respecta instructii privind intretinerea si reparatia liniilor.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeDum 19 Mar 2017, 01:09

dan tm a scris:
cum poate emite Fagetul un bilet Iasi-Vicsani daca ele nu sint conectate intre ele? Cum imi iau bilet retur de la mare cu plecare din Neptun tocmai din Carei?
Sunt conectate între ele, da' una e 1 Gb/s şi alta e 56 kb/s. Ca să interoghezi serverul de locuri nu faci trafic prea mare. Ca să schimbi tot softul...

dan tm a scris:
l-am prins zilele trecute pe acelsi supracontrol pe tren si era linga mine cineva cu bilet VSD si ii zice ,,domnule biletul VSD nu da dreptul la intors in aceeasi zi- bine dar de cind unde scrie, de vreme ce este valabil de vineri pina luni ?, domnule iti repet nu e voie"

la care ma maninca pe mine undeva si intreb:,,dar care e regula in ce zi se poate folosi la intors daca pleci la dus vineri?" si primesc raspunsul plin de substanta,, domnule eu nu imi permit sa comentez despre cei care fac legile si regulamentele"
E prost, la VSD poţi să faci întoarcerea oricând, numai să nu foloseşti cartea VSD pentru 2 drumuri diferite în acelaşi week-end.

dan tm a scris:
Nu era mai simplu ca la casa sa vada direct in sistem care tren a intirsiat si care e prima legatura?
Nu era mai simplu, pentru că PC-urile de la bilete nu dau acces decât la xSell. Dacă casiera ar fi putut ieşi să vadă altceva, atunci s-ar fi apucat să joace Solitaire. Normal ar fi fost ca întârzierea să o pună şeful de gară sau alt angajat de la CFR S.A., că acolo se monitorizează asta. Cea de la informaţii sau de la casă (că nu în toate gările ai informaţii) oricum sună la biroul de mişcare să întrebe cu ce întârziere s-a primit trenul. Desigur, telefonul ăsta ar fi putut să-l dea şi casiera, fără să mai treci pe la informaţii...

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11195
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeDum 19 Mar 2017, 02:49

Eu cautam astfel de fenomene ca sa am de cine sa ma iau puțin, dar nu am avut noroc la fel cum e la moda acum ppzatul persoanelor care stau cu picioarele pe scaune. Dar unul nu am vazut sa facă LIVE sau cu camera ascunsa sa se ia de respectivi, asa pot pune și eu pe cineva sa stea 20 secunde cu picioarele pe scaun sa se facă ca doarme iar eu sa îl pozez apoi sa vin pe Facebook ca mare om corect. Pana când vor mai minți unii ? Dar e bine când primim like-uri și comentari pe Facebook la o poza aranjată, unul nu am vazut sa facă filmare în care sa arate ca se ia de respectivul, de pupincuriști sunt satul.

Apropo de VSD știți ca v-am mai povestit cum am mers intr-un weekend de 2 ori la munte și înapoi cu același bilet iar altădată am mers în plus de la Ploiești.Vest la București cu VSD de Ploiești.Vest-Sinaia.Sud.

M-am urcat cu VSD de Sinaia Sud la IR 1634 din Sinaia deci pana la prima stație la Comarnic am mers pe blat. Nasul nu a zis nimic. Supracontrolul suferă de ei doar când te vede cu la clasa 1-a cu bilet se a 2-a.

În vara lui 2015 vecini mei au venit împreună cu mine de la mare cu RE 2802 dar ei aveau bilete la IR 1755 deși l-am prins pe IR 1667. Aveau bilete și vroiau sa meargă chiar și în picioare nașii de la 1667 au zis ca nu se poate ca trebuie sa le dea lor cate 5 lei de om. Când i-am spus : "Dar eu dacă nu am bilet pot sa merg" la care nașii au zis : "asta e alta treabă, pana la Ploiești plătești 5 lei și mergi" mai poți sa mai zici ceva ?

Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5870
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeDum 19 Mar 2017, 06:29

Depinde si peste cine dai la casierie. 

Eu am cautat mereu sa imi iau cu voucher numai dintr-o statie mare, ca sa nu am probleme de genul asta. Si totusi au fost si aici cazuri cand au dat ochii peste cap, s-au speriat cand au vazut voucherul si au chemat-o pe "sefa" ca nu se descurcau deloc. In alte cazuri au emis biletul normal, e drept ca e mai mult de scris si sistemul emite pe pret intreg biletul, dar nu e mare lucru sa faca un mic calcul cu calculatorul de mana... Intr-adevar, aveau normele printate si mergea in medie mai greu, dar depinde si de casiera. In Gara Constanta a mers cel mai bine, pe cand la Brasov de exemplu a trebuit mereu chemata "sefa" dar a durat rezonabil. Se scrie pe spatele biletului nr voucherului iar pe spatele voucherului numarul trenului si al biletului banuiesc ca sa se descarce si ei in gestiune. Nu am vazut insa niciun registru...
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5432
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeDum 19 Mar 2017, 23:55

cristy79 a scris:
Depinde si peste cine dai la casierie. 

Eu am cautat mereu sa imi iau cu voucher numai dintr-o statie mare, ca sa nu am probleme de genul asta. Si totusi au fost si aici cazuri cand au dat ochii peste cap, s-au speriat cand au vazut voucherul si au chemat-o pe "sefa" ca nu se descurcau deloc. In alte cazuri au emis biletul normal, e drept ca e mai mult de scris si sistemul emite pe pret intreg biletul, dar nu e mare lucru sa faca un mic calcul cu calculatorul de mana... Intr-adevar, aveau normele printate si mergea in medie mai greu, dar depinde si de casiera. In Gara Constanta a mers cel mai bine, pe cand la Brasov de exemplu a trebuit mereu chemata "sefa" dar a durat rezonabil. Se scrie pe spatele biletului nr voucherului iar pe spatele voucherului numarul trenului si al biletului banuiesc ca sa se descarce si ei in gestiune. Nu am vazut insa niciun registru...

era o statie mare, resedinta de judet....oricum din punctul meu de vedere vina principala nu e a casierei, ci a sefilor din CFR , in special a celor care se ocupa de astfel de PFERTE, iar imaginea proasta nu e casierei, ci a companiei in final
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeMier 22 Mar 2017, 10:52

Am vazut un aviz in gara cum ca din 23.02.2017 oferta ,,dus-intors open" se sisteaza, oferta ..dus intors optional" ramine valabila.

Nu am fost atent in tot acest interval la avizele de prin gara.
Sus In jos
neluadi

neluadi

Numarul mesajelor : 369
Localizare : Timisoara
Reputatie : 3517
Data de inscriere : 12/04/2016

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeMier 22 Mar 2017, 13:07

dan tm a scris:
Am vazut un aviz in gara cum ca din 23.02.2017 oferta ,,dus-intors open" se sisteaza, oferta ..dus intors optional" ramine valabila.

Nu am fost atent in tot acest interval la avizele de prin gara.

Așa este. Circul destul de des în weekend cu dus-întors între Timișoara și Izvin h. Indiferent că plec din Nord sau din Est, iau mereu biletul dus-întors. Este adevărat, de o vreme încoace îmi cere imperativ data și trenul de retur. Biletul este eliberat strict pentru acel tren.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeMier 22 Mar 2017, 13:58

Mi se pare o prostie.Ca eu de exemplu daca merg la Arad nu pot sa intuiesc in cita vreme imi rezolv problemele ca sa stiu ca ma intorc cu trenul 1234, cu biletul dus intors open puteam sa stau linistit ca daca ajungeam la limita pentru un tren mai tirziu aveam biletul in buzunar fara teama ca sint multi studenti si e aglomeratie la case.

Asta e, acuma o fi si asta o masura sa renunti la dus intors si implicit la reducerea aferenta.

La Est (gara mica) mai este casa de bilete?
Sus In jos
neluadi

neluadi

Numarul mesajelor : 369
Localizare : Timisoara
Reputatie : 3517
Data de inscriere : 12/04/2016

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeMier 22 Mar 2017, 17:00

dan tm a scris:
Mi se pare o prostie.Ca eu de exemplu daca merg la Arad nu pot sa intuiesc in cita vreme imi rezolv problemele ca sa stiu ca ma intorc cu trenul 1234, cu biletul dus intors open puteam sa stau linistit ca daca ajungeam la limita pentru un tren mai tirziu aveam biletul in buzunar fara teama ca sint multi studenti si e aglomeratie la case.

Asta e, acuma o fi si asta o masura sa renunti la dus intors si implicit la reducerea aferenta.

La Est (gara mica) mai este casa de bilete?

Ai dreptate cu biletele, era un avantaj considerabil în vechea schemă în care nu depindeai de un tren anume, dar aveai biletul deja gata cumpărat. Acum se cere să prevezi de la plecare cu care garnitură te întorci.
La drumurile mele scurte pe M900 e mai simplu, că sunt mult mai rare trenurile decât Arad-Timișoara.
Și tot nu-mi va conveni să umblu prin vagoane să caut conductorul să-mi taie biletul în tren. Așa că rămân fidel la biletele dus-întors pe această rută.

La Timișoara Est este deschisă casa de bilete la orele când sunt trenuri de călători la plecare. Sunt destul de mulți cumpărători de bilete la anumite trenuri. În rest stă închisă.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeMier 22 Mar 2017, 19:09

Compensaţia se va da pe tren... aşa că, în afară de abonamente şi autorizaţii, eventual de InterRail, nu va mai fi altă posibilitate de a călători din punctul A în punctul B fără să ai trenul trecut pe bilet.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitimeMier 22 Mar 2017, 20:30

Dar e destul de logic ca daca iti iei un bilet dus intors, te si intorci nu?

ma rog UE a impus o birocratie si niste reguli uneori aberante, tot de plictiseala, ciinele de bine turbeaza.

Tocmai de aberanta ce a devenit UE a si ajuns vulnerabila in fata turcaletilor si musulmanilor. Tot de la aberatii pleaca si Marea Britanie.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 40 Icon_minitime

Sus In jos

Bilete C.F.R. (2)
Sus 
Pagina 40 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Bilete C.F.R. (2)
» Întrebări şi răspunsuri
» Bilete C.F.R.
» Bilete Internationale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: