Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+111
David Marius
rizelgeorgel2004
ionutz85
mihaiuc
Razvan Tudor
Nk11
Karl
MelecaCristian
@ndrey
biokosmy
alexandruh
Vitosa
decward
frank81
Saruman
vanchorusebulgaria
puscasu
sorinucu
razwy
Norbi
iuli.hard
Cobra
valibu
djdanny
63-1143-5
1nt3rp0l_106
cata
rowanberry
Adrian78
popandrei10
alinx3330
Boracik
diana04
RazvanCFR
AlexCta
bogdan srl
dany90
zenox4500
clauadrian24
saint
marian_topy
halmarius
ionut_te
Razvan
Marius Iulian
cont dezactivat .
stoica gheorghe
kaan
baciulik
didinul
marcelbanu
pannonia express
LocoMania
The Legend
Andrei
raoul
ludwig87
alexg
stakee
Mihay
VeV
FeroFan97
iuliana
cont inactiv
Vlad12
ion1982
060-EA078
Lde 2100
Caravelle_Zg
IonutChircu
jionutz
Axwell21
Costin.H
myster2008
alex.alexus.tm
ionutz72
Traveller
g.popovici
srazvi
AMX 97-0548-4
PrisecaruFlorin
stinky
George2210
dan ciprian
cristi CFR
vrabieionut
stegaru
43.309
Nesebar
mureseanu_976
marius_catalin84
membru inactiv
lovekomotive
tacc400
IonutCFR2009
Amiralul
pisti91
KQQ
mtk
mardaryroby
Codrut1985
Vlad
Ionutz
kristi kkk
MariusM
DonVILLy
cortexedge
cristi ar
mariuskl
tudor_vl
COSTACHE MIHAIL
115 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 34 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
tudor_vl
V.I.P Member
V.I.P Member
tudor_vl

Numarul mesajelor : 447
Varsta : 34
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6291
Data de inscriere : 04/05/2009

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 13 Aug 2009, 14:59

MariusM a scris:
Foarte posibil să fie un 19-56.

Ateliere CFR Grivita SA Bucuresti
La aceasta societate vor fi reconstruite trei tipuri de vagoane: compartimentat de clasa a II-a seria 2055, vagon CLUB de clasa I seria 1956 si restaurant seria 8842. Vagonul de clasa a II-a seria 2055 va dispune de: zece compartimente cu sase locuri individuale, pereti interiori modulari din poliester armat cu fibra de sticla (PAFS), ferestre noi, cu rama de aluminiu vopsita, instalatie de sonorizare, sursa statica de alimentare cu energie electrica si covor de linoleum antiuzura. Usile de acces vor fi prevazute cu inchidere automata si blocare la viteze peste 5 km/h, iar cele de intercomunicatie, actionate electropneumatic. Cabina de toaleta modulara din PAFS este dotata la nivelul standardelor actuale.
Vagonul “CLUB” de clasa I seria 1956 are o amenajare tip salon: scaune individuale dispuse in perechi, in dreptul ferestrelor, mese pliante oferind acces tuturor calatorilor, instalatie de aer conditionat, pereti laterali interiori modulari din poliester armat cu fibra de sticla (PAFS), covor de linoleum antiuzura, ferestre noi, cu rama din aluminiu vopsita, instalatie de sonorizare si sursa statica de alimentare cu energie electrica. De asemenea, usile de acces sunt prevazute cu inchidere automata si blocare la viteze peste 5 km/h, iar cele de intercomunicatie actionate electropneumatic. De mentionat este faptul ca acest tip de vagon este dotat cu prize de 220 V/50 Hz pentru PC-uri de tip laptop sau notebook. Bineinteles, amintim si de cabinele de toaleta modulara din PAFS, utilate la nivelul standardelor actuale.

JF nr.10/1999

M-am uitat la imagini si, intr-adevar, este un 19-56. Multumesc, Marius. Am facut modificarea in reportaj.
Sus In jos
http://www.infrastructura-cfr.myfreeforum.ro
tudor_vl
V.I.P Member
V.I.P Member
tudor_vl

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeDum 16 Aug 2009, 19:38

Buna seara. Am iarasi o nelamurire Embarassed Pot sa imi iau bilet dus-intors daca la dus schimb trenul? La intoarcere vin cu tren direct dar la dus fac un schimb.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15503
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeDum 16 Aug 2009, 19:52

tudor_vl a scris:
Buna seara. Am iarasi o nelamurire Embarassed Pot sa imi iau bilet dus-intors daca la dus schimb trenul? La intoarcere vin cu tren direct dar la dus fac un schimb.
Da. Se poate. Daca trenurile sunt de rang superior, vei plati cate 2,4 lei pentru tichetul de rezervare a locurilor. Biletul dus-intors este valabil 20 de zile. La intoarcere trebuie sa treci pe la casa de bilete. Iti va viza biletul. Daca trenul este de rang superior, va trebui sa mai dai inca 2,4 lei pentru tichetul de rezervare a locurilor.De asemeni se poate face si intrerupere cu biletul dus-intors.
Sus In jos
tudor_vl
V.I.P Member
V.I.P Member
tudor_vl

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeDum 16 Aug 2009, 19:56

COSTACHE MIHAIL a scris:
Da. Se poate. Daca trenurile sunt de rang superior, vei plati cate 2,4 lei pentru tichetul de rezervare a locurilor. Biletul dus-intors este valabil 20 de zile. La intoarcere trebuie sa treci pe la casa de bilete. Iti va viza biletul. Daca trenul este de rang superior, va trebui sa mai dai inca 2,4 lei pentru tichetul de rezervare a locurilor.De asemeni se poate face si intrerupere cu biletul dus-intors.

Trenul este de rang inferior, adica personal. La personal sunt aceleasi conditii? Nu cred ca mai trebuie sa trec pe la casa de bilete sa imi vizeze biletul pentru ca ma intorc in aceeasi zi. Bineinteles, asta daca precizez la casa data la care ma intorc.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeDum 16 Aug 2009, 20:14

Chiar daca te intorci in aceeasi zi, chiar daca pe bilet este specificata ziua de intoarcere, tot trebuie sa treci pe la casa de bilete. Iti va pune o viza, si se va trece cu pixul data si nr. trenului. Este foarte important acest aspect. Si eu cumpar bilete dus-intors si este importanta viza. Altfel s-ar putea sa ai probleme. Cei de la CFR vor spune ca te poti intoarce de 2 ori inapoi cu acelasi bilet daca nu este vizat la casa la intoarcere.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeDum 16 Aug 2009, 20:27

Eu ori de cate ori cumpar bilet dus-intors, cer sa imi puna ultima zi a valabilitatii biletului, adica a 20-a zi, pentru ca ma pot intoarce in orice perioada. Daca ma razgandesc si ma intorc mai tarziu decat am cerut sa imi puna pe bilet, acesta nu mai este valabil.Iata un bilet .
INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 P8130006
Si iata si viza pusa pe verso, in Gara de Nord, precum si nr. trenului si data scrise cu pixul.Daca esti student si ai reducere 50 %, mai bine foloseste reducerea aceea.Te costa mai ieftin . Pentru ca o singura reducere se poate face pe un bilet. Nu merg mai multe reduceri.
INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 P8130007
Sus In jos
Ionutz
Moderator
Moderator
Ionutz

Numarul mesajelor : 1493
Localizare : Baia Mare
Reputatie : 7935
Data de inscriere : 16/04/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeLun 17 Aug 2009, 19:46

In concediul proaspat incheiat,calatorind foarte mult cu trenul, am studiat unele aspecte...cum ar fi declivitatea liniei (am calatorit mult prin zone montane)...Stie cineva se semnifica numerele acelea de pe placutele de coborare sau urcare a liniei? Cum aflu inclinarea liniei cum se calculeaza? Imi cer scuze daca nu m-am exprimat prea bine Very Happy

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Pantade10lamie_cr
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13805
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeLun 17 Aug 2009, 19:57

Indicatorul din imagine se numeste indicator de declivitate. Cu rosu este marimea pantei/rampei iar cu negru lungimea pantei/rampei.
In acest caz linia coboara cu 10mm/m, deci 34 metri in total (10mm/m x 3400m = 34000mm = 34m) (sper ca nu m-am inselat)
Sus In jos
Ionutz
Moderator
Moderator
Ionutz

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeLun 17 Aug 2009, 21:26

Hmmm..multumesc mult pentru raspuns..Faptul interesant e ca destul de dese sunt aceste indicatoare...Adica vreau sa spun ca daca acolo scria 3400 cu 10 asta ar trebui sa insemne ca in 3400 de metri nu ar trebui sa fie alt indicator..si erau cam dese...
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13805
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeLun 17 Aug 2009, 22:37

In acest caz asa este, in 3400 metri nu ar trebui sa mai existe alt indicator. in unele locuri sunt mai dese deoarece distanta in care panta/rampa este constanta, este mai mica.
Sus In jos
Ionutz
Moderator
Moderator
Ionutz

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeMier 19 Aug 2009, 06:11

As vrea sa va intreb ceva, o curiozitate de a mea, legata de nefericitul accident de acum cateva zile in care au murit 14 oameni. Pe toate posturile acesta este clasificat ca si "accident feroviar"...Parca nu suna prea bine, trenul si pasagerii nu au avut nicio zgarietura, si in plus vina a apartinut exclusiv soferului...Voi ce ziceti? asa e firesc sa sie clasificat ??
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9359
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeMier 19 Aug 2009, 08:33

Ar trebui redenumit accident" rutiero-feroviar" Laughing ...
Sus In jos
Codrut1985
V.I.P Member
V.I.P Member
Codrut1985

Numarul mesajelor : 419
Varsta : 39
Localizare : Oradea
Reputatie : 6225
Data de inscriere : 21/05/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeMier 19 Aug 2009, 09:09

Salut!
Parerea mea e ca un accident feroviar este atunci cand in eveniment sunt implicate exclusiv vehicule feroviare (locomotive, trenuri, drezine, etc etc)...Acest eveniment ramane totusi un accident de circulatie, doarece, asa cum ai spus si tu, vina este exclusiv a soferului care nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu o cale ferata...Am observat si ca, pe posturile TV este clasificat ca o catastrofa feroviara, dat fiinnd numarul mare de victime implicate...Daca numarul victimelor era mai mic, atunci nu ramanea decat un banal accident, la fel cum au fost multe altele care s-au intamplat tot datorita lipsei de atentie a soferilor care ignora indicatoarele amplasate la trecerile de nivel...
Sus In jos
http://ghioane007.blogspot.com
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeMier 19 Aug 2009, 09:54

Si eu am fost intrigat de acest fapt. De cand s-a intamplat acest nefericit caz, de fiecare data la tv am auzit expresia "accident feroviar", deloc potrivita , intrucat accidentul s-a produs din cauza soferului, iar mortii sunt tot cei care foloseau microbuzul. Cred ca s-au luat unii dupa altii, acesti minunati reporteri care de fiecare data dau o interpretare lucrurilor dupa cum li se soptesc la urechi.

Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Mier 19 Aug 2009, 14:26, editata de 1 ori
Sus In jos
mardaryroby
V.I.P Member
V.I.P Member
mardaryroby

Numarul mesajelor : 251
Varsta : 46
Localizare : Iasi, Romania
Reputatie : 6216
Data de inscriere : 21/08/2008

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitimeMier 19 Aug 2009, 12:35

"TRAGEDIE FEROVIARA", "ACCIDENT FEROVIAR", "UCISI DE TREN"... sunt cateva dintre titlurile aberante din massmedia romaneasca care sunt in cautare de rating, de audienta. Si ei stiu ca nu este corecta o astfel de formulare de titlu, fiti sigur.
Intr-adevar, accident feroviar este acel accident in care sunt implicate doar vehiculele feroviare. In cazul accidentelor la trecerea la nivel cu calea ferata, putem spune simplu: accident la trecerea la nivel cu calea ferata. Si de fiecare data, vinovatii sunt cei din vehiculele rutiere.
Sus In jos
http://rrt-group.com
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 2 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 34 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum