Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+101
alexmorph3us
Costin.B
phnegativ
mariushal
nenuandrei
Raduku09
cristi.florea.9085
ANDU2100HP
c o r v i n
cortexedge
DAS 2011
Desiro256
cnusi
buldozer2
seby1998
ionutz85
alexpopa
Mushu
apmatei
Vale
Spartan1948
Luna
stefan_br
raoul
Balto
BlueLight
alex1987
FeroFan97
ALEXCFR
Tomi13leu
Dutzu
spiderpc
marius_catalin84
CalinPiatraNeamt
get.
user dezactivat...
andreiutzu
DPS
Czirjak Arpad
cristi ar
TonyGFR
billy752-istu
riciu
Fantaghiro
cristy79
Rarau
florin.lifticariu
COSTACHE MIHAIL
ionutz72
Caravelle_Zg
allred
cristi_tgv
alinx3330
Katalin4653
Amiralul
George
Petre_IFTE
MariusM
Hurricane
maris.constantin
Vitosa
cont dezactivat .
redeme
ldh80
@ndrey
Ciprian
NicuS
TVlad
vanchorusebulgaria
Teodor
AlexD
Simply18
rich1974
lapsanszkitamas
cardinal
AndiCFR
AndreiCFRbv
Radu Tudor
Cont dezactivat
Adrian78
rizelgeorgel2004
Jhonyla
cristi CFR
Bobby_TM
IonutCFR2009
cfr500
Dr2005
kristi kkk
Razvan Tudor
Andrey_tm
unguru22
razvan - trenuri
mureseanu_976
Norbi
DUAL
Adirmvl
Nesebar
mihaiuc
Vlad
decward
valentina04
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 52 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
vanchorusebulgaria
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 323
Reputatie : 5415
Data de inscriere : 09/01/2011

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeVin 13 Dec 2013, 21:23

I have some request. Can anyone call the Giurgiu station and ask if they have Mersul Trenurilor timetable books over there. I know it sounds weird and I've become too annoying sorry about it but I really prefer going to Giurgiu and not Bucuresti to bying the book.

Thank you in advance.
Sus In jos
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

Numarul mesajelor : 1085
Varsta : 30
Localizare : Bacau
Reputatie : 5677
Data de inscriere : 25/06/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeVin 13 Dec 2013, 23:24

Paul CFR a scris:
In septembrie 2008, un tren de marfa (aparinand „Carpatcement” SA), se ciocneste frontal, in curtea fabricii de ciment Tasca, cu alt tren de marfa care stationa la rampa de incarcare a fabricii. Mecanicul de locomotiva (care nu a parasit postul de comanda) isi pierde viata, iar un lacatus-mecanic si acarul statiei Bicaz-Chei (aflati in locomotiva) sunt grav raniti. Cauza producerii accidentului a fost nefunctionarea sistemului de franare pneumatica a primului tren (care, in momentul impactului, avea 80 km/h).

Cred ca te-am lamurit.  Wink 

Exista vreun Raport?
Sus In jos
http://www.flickr.com/photos/t-dan-m/
Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6908
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeVin 13 Dec 2013, 23:27

vanchorusebulgaria a scris:
I have some request. Can anyone call the Giurgiu station and ask if they have Mersul Trenurilor timetable books over there. I know it sounds weird and I've become too annoying sorry about it but I really prefer going to Giurgiu and not Bucuresti to bying the book.

Thank you in advance.

I've just called. Sorry mate,they don't have the book.
Sus In jos
DPS

DPS

Numarul mesajelor : 2206
Reputatie : 7573
Data de inscriere : 27/04/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeVin 13 Dec 2013, 23:47

vanchorusebulgaria a scris:

Thank you in advance.

If I may, another solution is to ask a friend in Bucharest to buy the book and send it by train towards Ruse (through a sleeping car employee (paying him about 5-10 ron), for example). Or, if you don' hurry, you can wait until the book become available in Giurgiu Smile
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/DPSRomania/videos
vanchorusebulgaria
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 323
Reputatie : 5415
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeSam 14 Dec 2013, 01:51

Thank you for the help, guys  Wink  I can wait but I'm afraid they may run out of it. I was planning to go either to Bucuresti or Giurgiu this week. Hope they still have it in Bucuresti. Generally this period is the most comfrotable for me. I don't think Russian conductors on sleeping cars will take just 5 or 10 RON  Laughing  Actually waiting for them to have it in Giurgiu sounds like not a bad idea. I still can call them by myself they will maybe know Bulgarian /I doubt about English/. I think that almost everybody knows Bulgarian in Giurgiu. That's my impression when I was there.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 16:04

Ce trenuri mai introduc in circulatie cfr-calatori incepand cu 1 februarie 2014 ? citisem pe undeva despre trenuri pe rutele Bucuresti-Constanta, Galati-Constanta si Drobeta Turnu-Severin-Timisoara Nord. Care sunt alea ? ce numere vor avea ?

Ultima editare efectuata de catre Marius 926 in Dum 15 Dec 2013, 16:54, editata de 1 ori
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Reputatie : 6453
Data de inscriere : 26/09/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 16:16

Paul CFR a scris:
In septembrie 2008, un tren de marfa (aparinand „Carpatcement” SA), se ciocneste frontal, in curtea fabricii de ciment Tasca, cu alt tren de marfa care stationa la rampa de incarcare a fabricii. Mecanicul de locomotiva (care nu a parasit postul de comanda) isi pierde viata, iar un lacatus-mecanic si acarul statiei Bicaz-Chei (aflati in locomotiva) sunt grav raniti. Cauza producerii accidentului a fost nefunctionarea sistemului de franare pneumatica a primului tren (care, in momentul impactului, avea 80 km/h).

Cred ca te-am lamurit.  Wink 
vorbesti *rost*i ,mai cauta informatile pe facebook si ai sa vezi de ce si cum a fost !
Sus In jos
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6772
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 16:45

Inseamna ca forumul asta e plin de pro.stii, pentru ca informatia am preluat-o tot de aici. Si daca tot stii mai multe si mai corecte, domnule geniu, de ce nu ne lamuresti tu, si ma trimiti pe facebook? Hai spune-ne aici cum a fost, ca poate noi nu avem timp de ars gazul pe facebook cautand accidentul.
Sus In jos
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 17:07

Veniti cu un raport . Ca asa informatii de astea de la toti de pe facebook pot face rost si eu. Stiu povestea de doi ani , nu aveam nevoie sa imi repetati voi aceleasi chestii .
Deci , cine stie , sau cine are un raport cu accidentul acela , e invitat sa puna aici .
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 17:15

Accident feroviar la Bicaz, soldat cu 2 morţi

12.09.2008 15:20

Un grav accident feroviar s-a produs vineri, 12 septembrie 2008, în judeţul Neamţ, după ce unui tren încărcat cu calcar i s-au defectat sistemele de frânare, vehiculul intrând în plin într-un tren fără încărcătură, în urma coliziunii pierzându-şi viaţa 2 oameni care se aflau în vehicul. Impactul a avut loc pe linia ferată 25 în staţia uzinală Taşca, garniturile aparţinând companiei Heidelberg Carpat Cement. Trenurile, care sunt operate de Unicom Tranzit, transportau materiale de construcţii de la cariera de calcar Bicaz Chei către fabrica de ciment de la Taşca. Fiecare navetă era compusă din 21 de vagoane de tip VLASP. Mecanicii de locomotivă au constatat că sistemul de frânare separat al vagoanelor nu răspunde la comenzi şi au încercat în zadar să acţioneze manual frânele doar în cazul locomotivei. Doi oameni au murit pe loc, un angajat al Carpat Cement, lăcătuş mecanic, care a încercat să se salveze sărind pe geamul locomotivei şi mecanicul de locomotivă care a rămas blocat în modulul vehiculului de tracţiune. În tren se mai afla o persoană, ajutorul mecanicului de locomotivă, care a scăpat fără răni majore, acesta reuşind să se adăpostească în sala motoarelor.

În accident au fost distruse cele două locomotive, avariate cele 42 de vagoane, din care 30 au deraiat de pe şină iar 50 de metri de cale ferată necesită lucrări de reabilitare. O primă evaluare a pagubelor materiale estimează ca daunele se ridică la 14 milioane de lei (3,9 milioane euro). Bogdan Arnăutu, directorul pe comunicare al companiei Heidelberg Carpat Cement, ne-a declarat că o echipă tehnică a fost însărcinată să cerceteze cauzele producerii accidentului. În conformitate cu prevederile contractuale dintre Heidelberg Carpat Cement şi Unicom Tranzit, prestatorul are sarcina realizării reviziilor şi reparaţiilor materialului rulant, precum şi sarcina de a asigura circulaţia trenurilor în condiţii de maximă siguranţă.

Sursa: www.heidelbergcement.ro
Sus In jos
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6772
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 17:31

Simply18 a scris:
Cine imi poate spune mai multe despre accidentul acela in care a fost implicata 60-1651-3?

Bai baiatule, ai cerut mai multe informatii, nu raport ! Ti-am oferit mai multe informatii !! Daca ziceai din prima ca vrei raport nu-ti mai raspundeam, asa ca nu o intoarce acum ca la Ploiesti.
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Reputatie : 6453
Data de inscriere : 26/09/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 17:57

Paul CFR a scris:
Simply18 a scris:
Cine imi poate spune mai multe despre accidentul acela in care a fost implicata 60-1651-3?

Bai baiatule, ai cerut mai multe informatii, nu raport ! Ti-am oferit mai multe informatii !! Daca ziceai din prima ca vrei raport nu-ti mai raspundeam, asa ca nu o intoarce acum ca la Ploiesti.
Nu te mai da destept ca informatiile de acolo se obtin,nu de pe google, ca nui un lucru banal, tu nu ci pe alea corecte nu le stii daramite altceva,iar cand iti spune cineva ca asa e ,apoi asa e nu fi arogant ca pari altfel decat esti ( sau poate esti ), nici astazi reportul OIFIR nu a fost dat( probabil nici finalizat!)
In eveniment a fost numai DA 1651 implicata,iar cauza o reprezinta nedeschiderea robinetului frontal de aer de 5 bar( sa gasit robinetul inchis si rupt ) ,ceea ce presupune multe alte operatii neefectuate!
Mecanicul a fost la post si a refuzat la paraseasca cabina de conducere, ajutorul a fost in sala dupa MD, iar seful de tren a sarit din mers ,(a mai fost si a patra persoana nu mai retin exact probabil lacatusul de revizie de care e zice).
Toate acestea le spun pentru ca am vazut detaliile preliminare ale raportului,inclusiv fotografii de acolo,si nu e prea placut sa vezi la ce poate duce nerespectarea normelor si instructiilor de serviciu!
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 18:05

Conform aceleeasi surse in acel an mai avusese loc un eveniment pe linia ferata uzinala Bicaz Chei-Tepeseni (la Km 17) la data de 27.02.2008 soldat cu rasturnarea a 5 vag incarcate cu calcar datorita ruperii osiei la vag nr 4 din convoi.
Sus In jos
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 18:20

Paul CFR a scris:
Simply18 a scris:

N-am cerut "informatii" , am zis "mai multe despre ... " N-am cerut raport direct pentru ca nici eu n-am gasit , ma gandeam ca are cineva . Ce te aprinzi asa?
Sus In jos
Teodor

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8443
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitimeDum 15 Dec 2013, 19:28

Cam ce perioada poate sta o masina la strunguit ? Mai ales in perioada asta ?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 38 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 38 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 52 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: