Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
basil

Numarul mesajelor : 73
Reputatie : 4964
Data de inscriere : 13/07/2011

Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Empty
MesajSubiect: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitimeJoi 02 Mai 2013, 19:31

Salutare, as dori sa aflu mai multe detalii despre uriasele antene care se vad la Tincabesti,am mai cautat pe google dar nu am gasit mare lucru. As vrea in special sa aflu la ce serveste instalatia cu multe sîrme care se vede jos in jurul perimetrului. Dar si orice altceva.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8417
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitimeJoi 02 Mai 2013, 19:45

Antenele de la Tincabesti sint pentru emisie in unde scurte. Sirmele de la baza sint probabil liniile de alimentare cu semnal de radiofrecventa. Nu stiu exact ce frecventa se foloseste dar trebuie sa fie a Radio Romania Actualitati.

Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Dsc02738

Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Dsc02740
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9364
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitimeJoi 02 Mai 2013, 20:55

Chiar recent am trecut pe langa ele si ma intrebam ce fel de antene or fi... Very Happy

Numarul mesajelor : 67
Varsta : 48
Localizare : Arad
Reputatie : 5040
Data de inscriere : 16/04/2011

MesajSubiect: Re: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitimeVin 03 Mai 2013, 17:15

Ept unde medii, frecventa 855 kHz :

http://wikimapia.org/7598788/ro/Sta%C5%A3ia-de-emisie-T%C3%A2nc%C4%83be%C5%9Fti
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8417
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitimeVin 03 Mai 2013, 22:09

Asta din wikimapia de la Tincabesti e altul, pe unde medii. Antena e altfel, pilon radiant:

Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Autoradiant

Cele de care discutam mai inainte se gasesc intre Ciolpani si Potigrafu.

Piloni radianti ca asta de la Tincabesti mai sint la Busteni (intre Sinaia si Poiana Tapului de fapt), in Bistrita (linga strandul de la hotelul Codrisor), pe la Urziceni pe stinga cum vii de la Bucuresti spre Buzau, linga Satu Mare la Botiz (acolo sint doi pentru ca formeaza un sistem de antene - sintetizeaza caracteristica de emisie prin modificarea fazei pentru a profita de caracteristicile diferite de propagare zi/noapte), mai e acela celebru de la Bod (stiam ca avea 2MW puterea de emisie si lucra in unde lungi, se vede bine din tren pe partea stinga cum mergi spre Sighisoara; sint 3 piloni acolo). Sigur mai sint si alte statii prin tara dar nu mi le amintesc pe toate acum.
Sus In jos
Polpot

Numarul mesajelor : 67
Varsta : 48
Localizare : Arad
Reputatie : 5040
Data de inscriere : 16/04/2011

MesajSubiect: Re: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitimeDum 05 Mai 2013, 07:48

Da, ai dreptate. Eu mai stiu de antena de la Ortisoara (630 si 909 kHz), Boldur , linga Lugoj, (756 kHz) si Paring (531 kHz).
Cea de la Bod (UL 153 kHz) inainte de 1989 asa putere mare avea ca vara si in Australia se auzea RRomania.
Sus In jos
basil

Numarul mesajelor : 73
Reputatie : 4964
Data de inscriere : 13/07/2011

MesajSubiect: Re: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitimeDum 10 Mai 2015, 21:34

Pina la Urma ansamblul dintre Ciolpani si Potigrafu sunt antele Radio Romania sau de bruiaj, radar, militare.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?   Antenele de la Tîncăbești, stie cineva? Icon_minitime

Sus In jos

Antenele de la Tîncăbești, stie cineva?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» 206 : Sibot - Cugir
» Greva spontană la Cfr astazi ,16.01, intre 7:00 si 9:00
» Ma poate ajuta cineva cu niste poze ?
» EDITIA 2 - NOIEMBRIE 2010

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum