Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Lun 27 Feb 2017, 18:05
Vitosa a scris:
Cum naiba se intampla ca numai tie Dragose ti se intampla toate! Of
Trebuie ca compania aeriană cu care zbori să poată emite un anumit model de carte de îmbarcare, cu un anumit model de cod. De exemplu, la Zuerich la Alitalia nu am putut face check-in nici măcar on-line, scria clar la ei pe site că pentru zborurile din Zuerich nu e disponibilă această funcţie. Nu mai zic că mi-a dat loc doar până la Roma şi la avionul de schimb a trebuit să fac check-in la poartă. La Amsterdam la TAROM am făcut check-in online, dar nu se accepta cel pe mobil şi mi l-am imprimat la automatele special montate în acest scop în aeroport: scanai cartea de identitate sau paşaportul - documente care trebuiau să fie ,,machine readable" sau cu chip - şi ţi se tipărea talonul de îmbarcare (în schimb, dacă aveai buletin de identitate format vechi, cum au avut italienii până acum câţiva ani, trebuia să mergi la ghişeu). La Bruxelles şi Otopeni am folosit check-in-ul pe mobil pentru TAROM şi LOT (şi tipărit pentru Lufthansa şi Turkish Airlines), însă când am luat bilet la TAROM de la Brussels Airlines (au code-share şi TAROM îşi vânduse deja cota de bilete, dar BA mai avea câteva) nu am putut face check-in nici măcar on-line, pentru că BA nu are astfel de acord cu Otopeniul.
---- Ca să revin on-topic, eu am un Lenovo A2010, luat cu 100 lei de la Digi Mobil (şi abonamentul pe 2 ani aferent - Digi Optim Nelimitat 5 euro/lună). Nu am de ce să nu fiu mulţumit de el, e bun la ascultat muzică, stat pe net şi băgat în el diverse PDF-uri pe care să le citesc la nevoie. Dar dacă stau numai pe net şi mă apuc şi să mă uit la filme pe Youtube, se duce repede bateria, dar la stat pe Facebook mă ţine multicel.
_________________ :TTT:
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6578 Reputatie : 12428 Data de inscriere : 09/07/2009
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Lun 27 Feb 2017, 18:18
Din pacate odata cu tehnologia moderna lumea a uitat ca mai exista si biblioteca cu toate cartile ei minunate. Cati oameni mai citesc azi o carte in tren sau autobuz? Peste tot unde arunci privirea se butoneaza iPhonuri sau laptop-uri.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22372 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Lun 27 Feb 2017, 18:24
Rarau a scris:
Azi de dimineata in metrou juma din oamenii care stateau in picioare butonau la telefon.
Sa stai si tu relaxat 20 minute cat mergi cu metroul nu poti ?!? Vezi si tu pe unde mergi etc... Ce crezi ca fac oamenii aia in alea 20 min? Spionaj pe fb. Cand o sa aveti 60 de ani si o sa vedeti ca nu mai vedeti / ca a trecut viata pe langa voi o sa regretati disperarea asta dupa telefoane.
Eu unu nu pot sta fara telefon si net pe el, nu am net ma simt legat de maini si picioare.
Am mers acum cateva zile cu trenul 6 ore, primele 2 au trecut de parca a fost 5 minute, nu stiu cand am ajuns la Ploiesti, parca de abea am urcat, apoi Sinaia apoi Predeal si am ajuns la Brasov, asa repede? Apoi urmatoarele ore au trecut imediat, cu telefonul pe net evident.
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Lun 27 Feb 2017, 19:11
Altii au si nu stiu sa-l foloseasca Mai vezi pe ici pe colo cate o intrebare ciudata al carui raspuns trebuie sa-l dea altii!
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8279 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Lun 27 Feb 2017, 20:09
@rarau
Trebuie telefon modern si net ca spre exemplu poate ii trimit/cer sa imi trimita ceva pe e-mail de pe teren sau pe whatsapp, sau trebuie sa caute informatii direct de pe teren ori de la munca cu telefonul pe care sa le aplice sau sa actioneze in cale de consecinta. Deci un om familiarizat cu tehnologia moderna clar e mai bun.
Poate relaxarea inseamna tocmai net la unii, la aia te-ai gandit? Sau ca fara telefoane trece mai nasol viata pe langa tine? Ce mare alt lucru crezi ca poti vedea intr-un metrou?
Zi sefului ca nu poti sa vezi e-mail-ul si o sa zica ca sunt destui oameni ce au asa ca nu mai are nevoie de serviciile tale. Ai nevoie de telefon si cand mergi pe Valea Prahovei cu trenul pentru a putea face poze si eventual a le pune pe facebook in timp real.
IonutCFR2009 a scris:
Din pacate odata cu tehnologia moderna lumea a uitat ca mai exista si biblioteca cu toate cartile ei minunate. Cati oameni mai citesc azi o carte in tren sau autobuz? Peste tot unde arunci privirea se butoneaza iPhonuri sau laptop-uri.
Foarte bine ca nu umbla lumea cu carti tiparite, sunt depasite tehnologic la ce sa tai copaci pentru hartii, sa te cari cu greutati si greu de folosit cand e mult mai simplu sa ai orice la un click distanta.
Ultima editare efectuata de catre Luna in Lun 27 Feb 2017, 20:14, editata de 1 ori (Motiv : SC)
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7633 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Lun 27 Feb 2017, 20:18
IonutCFR2009 a scris:
Că bine zici! Eu sunt exemplul, anu' trecut dacă am citit 15 cărţi iar anul ăsta abia am terminat 2. Bine, nici programul zilnic nu mă lasă să stau seara să mai citesc da' și când am 3-4 ore libere ca azi fug la telefon. Incerc cu fiu-mio să impun un program de lectură, a citit la aproape 9 ani câteva zeci de cărţi specifice vârstei plus cele ale lui Tolkien-cu toate că nu le prea înţelege, da' tot la tel, PC sau playstation4 îl trage aţa.
Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5431 Data de inscriere : 23/01/2012
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Mar 28 Feb 2017, 10:35
Luna a scris:
@rarau Trebuie telefon modern si net ca spre exemplu poate ii trimit/cer sa imi trimita ceva pe e-mail de pe teren sau pe whatsapp, sau trebuie sa caute informatii direct de pe teren ori de la munca cu telefonul pe care sa le aplice sau sa actioneze in cale de consecinta. Deci un om familiarizat cu tehnologia moderna clar e mai bun. Zi sefului ca nu poti sa vezi e-mail-ul si o sa zica ca sunt destui oameni ce au asa ca nu mai are nevoie de serviciile tale.
eu nu am zis sa fim in pestera.
Insa intre un Samsung Galaxy Grand Prime care poate pt majoritatea e o janghina si un S5 nu sunt mari diferente. Sunt cateva categorii de angajati care le tb intr-adevar telefon nou si net dar nu pentru toti e la fel.
Fosta mea prietena a schimbat o groaza de joburi (consilier juridic) , tot timpul a avut aproape ultima generatie de telefon, si la ce a ajutat-o? Avand net pe telefon sefii ii puteau cere sa lucreze si sambata acasa etc
Daca tu ca angajator vrei ca angajatul tau sa aibe acces la net ii dai telefon de serviciu.
Cand o sa ai copii si stabilesti sa faci ceva anume sambata cu ei si tu si nevasta primiti mailuri de la munca sa faceti altceva... o sa vezi ce fericit o sa fi.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18687 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24242 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Mar 28 Feb 2017, 10:56
Nokia 3310 at a glance: Body: Plastic 115.6 x 51 x 12.8 mm; 79.6g Screen: 2.4-ich 240 x 320 pixel LCD Memory: 16MB storage; microSD slot OS: Nokia Series 30+ Camera: 2MP, single LED flash Battery: 1,200mAh removable Price: €49
Luna
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Mar 28 Feb 2017, 14:22
Rarau a scris:
Daca tu ca angajator vrei ca angajatul tau sa aibe acces la net ii dai telefon de serviciu.
Cand o sa ai copii si stabilesti sa faci ceva anume sambata cu ei si tu si nevasta primiti mailuri de la munca sa faceti altceva... o sa vezi ce fericit o sa fi.
1. Si daca dai telefon de serviciu unui om ce are telefon antic sunt peste 90% sanse sa nu stie sa il foloseasca si sa stea mai mult blocat, cu prea multe aplicatii deschise, sa sune cine stie unde din greseala, etc. Trebuie sa pierzi o gramada de timp ca angajator sa il inveti sa foloseasca acel telefon, lucru evident nerentabil. Zic asta din ce am vazut cu proprii ochi.
2. Si crezi ca fara telefon modern nu se poate? Am destui fosti colegi ce baga munca destula si sambata si duminica fara sa fie nevoie de mail, diferenta ar fi ca ei o fac pe salariul minim pe economie sau mai mic.
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7633 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Mar 28 Feb 2017, 19:38
Stii cum e cu smartphone-ul? Exact acelasi efect ca al nicotinei, greu te mai desparti. Eu, desi îmi permiteam, am luat primul SP în 2014, până atunci mă intrigau persoanele care butonau tot timpul telefonul. De atunci am scăzut treptat numărul cărtilor citite de la 1-2 pe săptămână la o medie de max. 1,5/lună în prezent. Pe deasupra am devenit handicapat și în trafic, stau să pun GPS-ul și când mă duc până la aeroport desi cunosc perfect ruta, inclusiv scurtături. Dacă cineva încă nu are ar face bine să rămână așa!
Luna
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Mar 28 Feb 2017, 19:55
Si cand aunge undeva unde nu stie ruta ce se face acel cineva? Sau cand ai nevoie de cine stie ce informatii pe unde calatoreste? Eu de multe ori nu m-as fi putut descurca fara smartphone sau daca as fi putut totul ar fi iesit mult mai scump. Un exemplu e chiar accesarea iris cand esti pe drum catre gara.
kristi kkk V.I.P Member
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Mar 28 Feb 2017, 20:39
Luna, cum s-au descurcat înaintașii noștri? Crezi că părinţii noștri, ajunși la o vârstă venerabilă, stau în drum de smartphone? Ti-am zis, efectul asupra dezvoltării spiritului individului e imens, ajunge să depindă de un gadget. Si eu sunt în situatia asta, nu îmi e jenă să recunosc. Mai mult, sotia îmi reprosează seara când ajung acasă că stau să joc FIFA sau pe net după ce lipsesc de la 7.30 până la 19-20! Am scăpat de Facebook, sper să-mi înving și dependenţa de alte porcării din astea. Bine, momentan doar zic. Ieri și azi când am avut câteva ore libere am dat iama pe net!
Luna
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Mar 28 Feb 2017, 22:16
Greu s-au descurcat. Au platit taxi-uri degeaba, au mers la multe insitutii tot degeaba, au cautat informatii prin carti de telefon tiparite sau la pas. In zilele noastre vrem sa progream, sa usuram lucrurile, tehnologia sa fie in slujba oamenilor. Prefer sa depind de smartphone pentru a rezolva problemele daca asa o fac mai eficient decat sa stau sa fac fel si fel de incercari si cercetari doar pentru a gasi unde e o anume firma sau institutie sau multe altele de genu.
Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5431 Data de inscriere : 23/01/2012
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Vin 03 Mar 2017, 16:54
Luna a scris:
Greu s-au descurcat. Au platit taxi-uri degeaba, au mers la multe insitutii tot degeaba, au cautat informatii prin carti de telefon tiparite sau la pas. In zilele noastre vrem sa progream, sa usuram lucrurile, tehnologia sa fie in slujba oamenilor. Prefer sa depind de smartphone pentru a rezolva problemele daca asa o fac mai eficient decat sa stau sa fac fel si fel de incercari si cercetari doar pentru a gasi unde e o anume firma sau institutie sau multe altele de genu.
ai si nu ai dreptate.
Odata cu inaintarea in varsta timpul liber e mai putin.
Daca folosesti net ul doar pentru anumite informatii e ok. Insa daca mergi pe munte si in 3001 sau la intoarcere stai pe net in loc sa te uiti la peisaje e o problema.
Eu am renuntat la fb din motive personale si cateodata ii duc dorul insa eu consider ca fb iti aduce doar frustrari. Iar daca cineva vrea sa te caute exista telefon.
Eu am ajuns la un grad de oboseala incat aproape nu mai suport net-ul. Am PC stricat de vreun an acasa si nu prea am de gand sa il repar. Stau minim 50 ore la munca pe PC si mi s-a saturat de atata net
As putea sa imi iau iphone/S6 insa nu vreau sa am grija lui ca se sparge, ca mi se fura. Mai bine cheltui banii pe altceva. Cand esti prin tara printr-o comuna la ce te ajuta telefonul ? Intrebi in stanga si in dreapta . Nu-s precum taica-meu care nu ar intreba pt nimic in lume, mai bine rateaza drumul decat sa intrebe. Intr-adevar daca mergi in excursii in strainatate te ajuta net-ul/smartphone-ul, insa si atunci mai bine descarci din Romania harta cu acel oras.
Cum spui si tu / ceillalti / tinerii sunt prea dependenti de telefon. Eu daca merg undeva prefer sa iau S3 mini cu mine si nu celalalt telefon ca e prea mare si nu imi incape in buzunar.
Sunt total de acord cu kristi.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11172 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori? Vin 03 Mar 2017, 17:10
Eu am 3 conturi de Facebook fiecare cu scopul lui. Pe cine am pe contul de pasionat nu i am și dincolo valabil și invers. Pe Facebook poți vorbi gratis cu cei din străinătate inclusiv cu camera deși exista și Watsap deocamdată tot FB-ul rămâne la putere. A devenit dependenta dar asta și din cauza timpului liber.
În plus un telefon bun nu neapărat cele mai scumpe te ajuta sa faci și sa afli de 20 ori mai repede decât unul mai clasic și antic. Pe NokiaC3 îmi ajungeau intr-o luna 500MB dar pe internet ce puteai sa faci cu Nokia C3 pe lângă ce fac acum cu S6 ? E diferența de la cer la pământ de la trotineta la Mercedes.
Am cautat bilet la avion de pe C3 pai mi se bloca pagina în schimb pe S6 e floare la ureche.
Apropo de dependenta de Facebook și altele cred ca au trecut vreo 3 ani pana alaltaseara de când nu am mai jucat un joc pe calculator iar pe telefon în afara de Chandy Crush Saga altceva nu ma joc.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Ce telefon aveti si ce telefon v-ati dori?