Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+110
CalinPiatraNeamt
Bobby_TM
dany90
sytrus
ANDU2100HP
iuli.hard
iustialex
marcelbanu
AMX 97-0548-4
Ryan Anderson
Caravelle_Zg
cristy79
ionutz72
Goanga
ATM
cristyadaX
phnegativ
ionutz85
raven234
Amiralul
Radu.B
alexmorph3us
florin29sv
brotybreaza
frank81
Arsen22
IonutCFR2009
arianul
vadaniel05
Cont dezactivat
Polpot
TonyGFR
Andrey_tm
baiazid
tzifrea
dandel
bostanescu 2
razvan - trenuri
Ciprian
user dezactivat...
92Dragos
cristi CFR
alex03bv
Balto
alex.alexus.tm
Jhonyla
rizelgeorgel2004
redeme
ldh80
costi_dumitru
Norbi
Caspar
MariusM
COSTACHE MIHAIL
EuroNight
Gabry Gabriel
Adisoft1991s
tudor_vl
aurelsandu
Hurricane
florin.lifticariu
Florin C
mureseanu_976
Dutzu
Karl
discoid21
cardinal
lifetec
TVlad
Sabik
DPS
Simply18
Radu
The Legend
Vale
FeroFan97
AndreiStefan
andreiutzu
AlexD
pannonia express
vanchorusebulgaria
Katalin4653
halmarius
huiu_goe
kristi kkk
manuela
riciu
spiderpc
cont dezactivat .
AndiCFR
@ndrey
Teodor
cfr500
Vitosa
Warrior12
lapsanszkitamas
DUAL
Rarau
Adrian78
NicuS
KOSTYK
alinx3330
Vlad
Costin.H
Alex Avram
Dr2005
Adirmvl
Spartan1948
allred
Nesebar
114 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 55 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6771
Data de inscriere : 05/12/2010

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 10:18

Am si eu cateva intrebari, sper sa ma ajutati:
- Exista cuseta cu 2 locuri? (sau doar cu 4 si 6)
- Circula cuseta cu 2 locuri pe IR 1856 (Suceava - Constanta) ?
- In mersul trenurilor apare ca, daca vrei sa ajungi din Suceava la Mangalia, mergi cu IR 1856 pana in Constanta, apoi pana la Mangalia cu R 13783 . Pai si oamenii isi vor muta bagajele la 7 dimineata in alt tren pentru inca cativa km? sau vor circula aceleasi vagoane doar ca sub forma de regio si diesel. Cuseta circula pana la Mangalia sau doar pana la Constanta?
In fiecare an a fost tren A/IR Suceava Nord - Mangalia, fara legaturi...acum trebuie sa schimbi trenul?? la cate geamantane au turistii, o sa fie un chin...Mad
Sus In jos
Norbi
V.I.P Member
V.I.P Member
Norbi

Numarul mesajelor : 2636
Varsta : 31
Localizare : Bistrita
Reputatie : 8669
Data de inscriere : 19/04/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 10:56

IR 1856 circula din data de 21.06.2013 in relatia Suceava - Mangalia. Pleaca din Suceava la 22:14 si ajunge la Mangalia la 09:27.

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 A1b
Sus In jos
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6771
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 11:37

Eu am cautat pentru data de azi si mi-au dat legaturi, nu am stiut ca modifica iar, credeam ca trenul de pe  15 iunie va fi pana in 9 septembrie.

Multumesc Norbi !

Raman intrebarile cu cuseta, cu 2 locuri, daca ma poate ajuta cineva?
Sus In jos
florin29sv

Numarul mesajelor : 102
Reputatie : 4428
Data de inscriere : 28/01/2013

MesajSubiect: raspuns cusete    Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 12:34

Nu există cuşetă cu două locuri.... la cuşetă sunt doar 4 sau 6

Două paturi sunt doar la vagonul de dormit... atentie ca preturile sunt foarte mari la vagon de dormit

oricum pe trenul Suceava-mangalia nu a fost vagon de dormit in anii anteriori si nici acum nu cred ca va fi

doar pe Suceava - Bucuresti si Iasi - Timisoara sunt vagoane de dormit... ma refer la relatia Suceava... preturile sunt mari de tot repet poti face o simulare pe CFRcalatori.ro
Sus In jos
manuela

Numarul mesajelor : 603
Reputatie : 5410
Data de inscriere : 03/11/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 14:43

Paul CFR a scris:
Am si eu cateva intrebari, sper sa ma ajutati:
- Exista cuseta cu 2 locuri? (sau doar cu 4 si 6)
- Circula cuseta cu 2 locuri pe IR 1856 (Suceava - Constanta) ?
- In mersul trenurilor apare ca, daca vrei sa ajungi din Suceava la Mangalia, mergi cu IR 1856 pana in Constanta, apoi pana la Mangalia cu R 13783 . Pai si oamenii isi vor muta bagajele la 7 dimineata in alt tren pentru inca cativa km? sau vor circula aceleasi vagoane doar ca sub forma de regio si diesel. Cuseta circula pana la Mangalia sau doar pana la Constanta?
In fiecare an a fost tren A/IR Suceava Nord - Mangalia, fara legaturi...acum trebuie sa schimbi trenul?? la cate geamantane au turistii, o sa fie un chin...Mad

nu exista cuseta pe ramura suceava-marasesti atasata la iasi-mangalia.
doar pe 1862/1961 iasi-mangalia va fi.
Sus In jos
florin29sv

Numarul mesajelor : 102
Reputatie : 4428
Data de inscriere : 28/01/2013

MesajSubiect: Distribuirea inexplicabila a vagoanelor cuseta la Suceava    Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 17:14

Subliniez din nou o chestiune pe care o cosnider inexplicabila. Anume ca sezonierul Suceava-Mangalia nu are maccar o amarata de cuseta desi anul trecut era omor pe locurile in aceasta.....

Am remarcat ca recent trenul care pleaca de la Suceavas pre Bucuresti la 22.50 a primit o cuseta care se adauga la vagonul de dormit, Practic, acum din Suceava spre capitala sunt doua trenuri de noapte, amebele cu cate o cuseta si un vagon de dormit. Este cererea de pe acestea atat de mare ? nu putea ajunge o cuseta pe Suceava-Mangalia in conditiile in care spre mare, cel putin in iulie si august, gradul de ocupare era garantat spre 100% ?

Decizii inexplicabile cel putin din punctul meu de vedere.
Sus In jos
ionutz85
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz85

Numarul mesajelor : 319
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti/Suceava
Reputatie : 5901
Data de inscriere : 27/08/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 18:06

Sa stii ca este cerere. De cand am noul job cu garzi in spital mai tot timpul, foarte rar mai merg acasa.
Ultima data cand am mers trenul IR1753 era foarte aglomerat. Foarte multi calatori sosesc cu IR72 si se urca in trenul de suceava. Eu am ramas blocat cand in sambata de florii in acest an, efectiv nu mai erau locuri la vagonul de dormit. Am incercat sa mi iau si mi s a zis ca la vagonul de dormit nu mai sunt locuri.
Sus In jos
manuela

Numarul mesajelor : 603
Reputatie : 5410
Data de inscriere : 03/11/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 22:59

florin29sv a scris:
Subliniez din nou o chestiune pe care o cosnider inexplicabila. Anume ca sezonierul Suceava-Mangalia nu are maccar o amarata de cuseta desi anul trecut era omor pe locurile in aceasta.....

Am remarcat ca recent trenul care pleaca de la Suceavas pre Bucuresti la 22.50 a primit o cuseta care se adauga la vagonul de dormit, Practic, acum din Suceava spre capitala sunt doua trenuri de noapte, amebele cu cate o cuseta si un vagon de dormit. Este cererea de pe acestea atat de mare ? nu putea ajunge o cuseta pe Suceava-Mangalia in conditiile in care spre mare, cel putin in iulie si august, gradul de ocupare era garantat spre 100% ?

Decizii inexplicabile cel putin din punctul meu de vedere.

este sesizare la ministrul iesean fenechiu la ir iasi-mangalia sa aiba 2 cusete.la ramura suceava-marasesti care se ataseaza la iasi-mangalia ar trebui sa rupa o cuseta de la dorna sau sv-bucuresti de noapte dar se pare ca nu vor.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3332
Reputatie : 8735
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeMier 19 Iun 2013, 23:13

care IR72 ? ala Bucuresti Timisoara Arad ?
ionutz85 a scris:
. Foarte multi calatori sosesc cu IR72 si se urca in trenul de suceava. Eu am ramas blocat cand in sambata de florii in acest an, efectiv nu mai erau locuri la vagonul de dormit. Am incercat sa mi iau si mi s a zis ca la vagonul de dormit nu mai sunt locuri.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3354
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8364
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeJoi 20 Iun 2013, 00:54

Pentru CFR CALATORI este greu sa bage vagoane cuseta si dormit pe trenurile care nu pleaca din Bucuresti. Daca ar detasa vagoane si angajatii in alte orase principale ale tarii ar fii posibil dar nu se doreste datorita incapacitatii. Cine nu este din Bucuresti "nu are voie sa circule" cu aceste tipuri de vagoane foarte utile noaptea pe drum lung.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeJoi 20 Iun 2013, 04:11

Citat :
Cine nu este din Bucuresti "nu are voie sa circule" cu aceste tipuri de vagoane foarte utile noaptea pe drum lung.
Logică de 2 lei...
Singura revizie de vagoane de dormit şi cuşetă este la Bucureşti. Pentru Iaşi - Timişoara, de exemplu, însoţitorii pleacă câte 3 zile de acasă (Bucureşti - Iaşi - Timişoara sau invers). Nu ai nevoie de studii economice ca să realizezi că pentru un tren sau 2, cu câte 1 vagon cuşetă/de dormit nu se merită să pregăteşti o armată întreagă de oameni la revizie pentru întreţinerea vagoanelor.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeJoi 20 Iun 2013, 09:36

Dar ce pregatirea lui peste au insotitorii aia de la dormitoare si cusete?Si ce pregatire le trebuie in revizie? iti trebuie doar sa golesti rezervorul WC si sa ii bagi apa.

Ca au niste insotitori de toata jena, grasi, stirbi, transpirati, reped calatori, sictiriti daca ceri o informatie.

Cuseta care soseste dimineata in Timisoara nord cu 1695 se ataseaza la 13.50 la 12766 circula la Iasi . se intoarce la Timisoara si pleaca la Bucuresti Nord cu 1696.

Dormitorul si cuseta la celalalt tren se intorc din Timisoara la iasi si de acolo merg la Bucuresti.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeJoi 20 Iun 2013, 09:59

Însoţitorii ăia trebuie să facă tot, ei răspund de vagon... trebuie să schimbe aşternuturile, să măture, să se asigure că vagonul e alimentat cu apă... austriecii au câte 2 oameni pe fiecare vagon + şef de tren peste vagoanele lor (la Dacia când erau 2 vagoane OBB erau 5 austrieci cu ele).

Ăia de la revizie trebuie să ştie să revizuiască vagonul. Or dacă ei n-au mai văzut în viaţa lor vagon pe MD cu patină şi roţi monobloc ori pe GP200...

DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13276
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeJoi 20 Iun 2013, 10:20

dan tm a scris:
Dar ce pregatirea lui peste au insotitorii aia de la dormitoare si cusete?Si ce pregatire le trebuie in revizie? iti trebuie doar sa golesti rezervorul WC si sa ii bagi apa.

Ca au niste insotitori de toata jena, grasi, stirbi, transpirati, reped calatori, sictiriti daca ceri o informatie.

Cuseta care soseste dimineata in Timisoara nord cu 1695 se ataseaza la 13.50 la 12766 circula la Iasi . se intoarce la Timisoara si pleaca la Bucuresti Nord cu 1696.

Dormitorul si cuseta la celalalt tren se intorc din Timisoara la iasi si de acolo merg la Bucuresti.
Eu am tot circulat cu 1822 la cuseta si sunt foarte multumit de serviciile CFR.. Nici unul din insotitori nu a fost dupa descrierea ta.Chiar foarte amabili dimineata ,cu intarzierile de rigoare nu te trezeau cu noaptea in cap.Foarte foarte OK.
Ce mi se pare mie stupid ?! Un tren CFR are tonaj pe care nu-l atinge niciodata.. Iar vagoanele cuseta/dormitor se sigileaza foarte usor.Astfel ele pot fi trimise periodic cu alte trenuri la Bucuresti,iar insotitorii pot fi din Iasi/Timisoara.. Nu e musai sa fie din Bucuresti!Gandirea asta cretineasca ca totul dar absolut totul trebuie sa se faca din Bucuresti ne pune bete in roate de 24 ani!In Bucuresti nu umbla cainii cu covrigi in coada,si oamenii de acolo nu sunt superiori provinciei in nici un fel.. Ba as adauga ca majoritatea e sub nivelul de civilizatie al provinciei.Doar ca ai METROU in oras,nu esti mai civilizat.
Pe motivul asta WRmz/WRlee urile noastre circula goale in regim international... In loc sa trimita un bucurestean pana la Deva de ex,si de acolo pana la Bupdapesta un altul ,prefera sa-l trimita GOL!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitimeJoi 20 Iun 2013, 10:37

Confirm si eu cele spuse de dan tm , insotitorii de vagon sunt spagari , niste grasi unflati care au facut avere pe carca CFR , am la servici 2 colege ai caror soti sunt insotitori de vagon pe vagoanele de dormit , ce spaga si ce boerie este in familiile lor nu vreau sa va spun , pe cursele internationale dupa ce ies din tara nu ii verifica nimeni cati calatori au in vagon si daca le taiau bilete deci se baga in buzunar la greu , deci cunosc cazuri concrete si cand le-am spus sa ma ajute si pe mine sa intru acolo se codeau ca nu se poate , ca nu sunt locuri , etc etc . 

Cand am mers la o cuseta pe un tren International mai exact pe Bucuresti-Atena am vrut sa merg la cuseta din Thesaloniki la Atena , ma duc la insotitorul de vagon si ii spun ce vreau , el a ramas mirat ca de ce vreau la cuseta cand pot merge la clasa dar vroiam sa dorm dupa care zice da ok , ma baga intr-o cuseta de clasa 1 si zice ca pretul este 24 de euro (bilet aveam Balkan Flexi Pass) dar ne intelegem dupa care pleaca , mai stau 10-15 minute , trenul se pune in miscare si vine sa imi ceara bani cand imi spune "hai sa vedem" la care scot 10 euro sa ii dau si zice : numai atat , nu prea te lasa inima de mai mult ! :shock: 
Cam asta este treaba cu insotitorii de la CFR .

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 43 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 43 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 55 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Întrebări şi răspunsuri
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: