|
| Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri | |
|
+61ets2oltromânia AeroX Katalyn ciprian71 Cris_Cr Razvan Tudor dan tm Shinkasen mielutu zburator allred TonyGFR Andrey_tm alex.alexus.tm gabrielle.niki Radu Tudor gtavicecity rangopol NicuS Adirmvl KQQ kristi kkk Teodor rich1974 Dr2005 cortexedge Alex Avram cristyadaX laur 133 razvan - trenuri DUAL traian billy752-istu mihaiuc redeme ATM alinx3330 Luna Adrian78 marius_catalin84 Nk11 PrisecaruFlorin jionutz membru inactiv cont inactiv Cobra raoul RazvanCFR didi cristi ar Nesebar srazvi cristi CFR AMX 97-0548-4 Vlad MariusM IonutCFR2009 lovekomotive mardaryroby Ionutz Lde 2100 COSTACHE MIHAIL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Lun 06 Mar 2017, 15:14 | |
| Fals și iar fals. Bani în plus vin și vor veni de la trenurile existente care sunt suplimetate doar în week-end-uri, vom vedea ce va fi de Paște, 1 mai și la vară. Asta nu înseamnă că noul mers de tren 2017-2018 va aduce trenuri în plus ( oricum la noul mers de tren din ce spunea Dr2005 pe aici lucrează 3 oameni și încep de undeva din aprilie și e gata prin toamna ) ci doar suplimentari cu vagoane sau automotoare acolo unde e nevoie. Pentru trenuri în plus îți trebuie personal și ce e mai important material rulant iar la acest capitol CFR Călători e repetent. Ca sa faci profit nu îți trebuie 2 trenuri la 30 minute ambele de 3-4 vagoane ci unul singur de 6-7 vagoane cu o locomotiva ai rezolvat. Nu e de speriat subvenția și chiar dacă ar fi fost CFR Călători nu putea introduce trenuri în plus doar pentru ca studenți circula în fiecare weekend și în vacanțe.
În plus sunt rute unde dacă ar fi introduse trenuri noi mai rău ar încurca circulația care și asa e dezastru trenul mai mult doarme pe drum decât merge.
De redeschideri nici nu poate fi vorba, rugați-vă sa nu mai închidă și altele sau sa anuleze glumele de trenuri cu DA/EA + 1-2 vagoane. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Lun 06 Mar 2017, 15:23 | |
| Totusi sunt posibile si deschideri, dar mai degraba din partea privatilor. Uite M214 sigur acum ar avea succes mult mai mare decat inainte cand trenurile circulau cam goale, garantat acum ar fi macar 30-50 de calatori/tren la cat de rea a devenit firma de transport local cu microbuzele + cu gratuitatea la studenti si reduceri si la postliceale. - AeroX a scris:
- Sau cumparate anticipat pentru zile diferite biletele pe diferite relatii, dar de fapt nu se efectueaza calatoria.
Nimeni n-ar face asa ceva, ca doar e nevoit sa dea bani Dar cand e vorba de gratis, isi bate joc studentul cum pofteste. Sa speram ca nu exista asa studenti malefici. Tinand cont ca trebuie sa te deplasezi la gara sa iei bilet daca esti student si in plus pe langa asta sa stai si la rand nu prea cred ca face nimeni asa. Apoi parca era un regulament ca daca locul nu e ocupat in maxim o ora de la ora ajungerii trenului in statia de pe bilet se declara biletul neutilizat si repune locul in vanzare. Mai e valabila prevederea aia? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Lun 06 Mar 2017, 15:37 | |
| - Luna a scris:
- Apoi parca era un regulament ca daca locul nu e ocupat in maxim o ora de la ora ajungerii trenului in statia de pe bilet se declara biletul neutilizat si repune locul in vanzare. Mai e valabila prevederea aia?
Poate la vagoanele de dormit, că în rest naşul oricum nu are de unde să ştie ce locuri s-au vândut şi ce locuri nu s-au vândut, iar cei cu bilete la vagoanele de clasă sunt obligaţi să elibereze un scaun doar dacă vine altcineva cu bilet pe locul ăla. De ex. dacă eu am locul 22 şi mă aşez pe 25, doar cel cu bilet pe locul 25 poate să mă facă să mă ridic de acolo. _________________ :TTT:
|
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Lun 06 Mar 2017, 15:45 | |
| - Luna a scris:
- Totusi sunt posibile si deschideri, dar mai degraba din partea privatilor. Uite M214 sigur acum ar avea succes mult mai mare decat inainte cand trenurile circulau cam goale, garantat acum ar fi macar 30-50 de calatori/tren la cat de rea a devenit firma de transport local cu microbuzele + cu gratuitatea la studenti si reduceri si la postliceale.
Bun Luna cunoaste linia 214.Eu o cunosc destul de bine linia 317.De aceea spuneam ca ar loc de mai multe trenuri.Linia este administrata de Regiotrans SRL. Eu le numesc trenuri studentesti cele noi.Din Arad pleca la 8.08 si urmatorul la 14.08? La 12.08 ar fi ideal pana la Ineu si un altul la 21.08. De la Ineu pleaca la 7.40 si urmatorul la 15.26? Ar mai trebuii inca unul la 9.00 si un altul la 12.30. Doar asa face praf cursele de microbuze Ineu -Arad -Ineu. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Lun 06 Mar 2017, 15:48 | |
| - Luna a scris:
- Tinand cont ca trebuie sa te deplasezi la gara sa iei bilet daca esti student si in plus pe langa asta sa stai si la rand nu prea cred ca face nimeni asa. Apoi parca era un regulament ca daca locul nu e ocupat in maxim o ora de la ora ajungerii trenului in statia de pe bilet se declara biletul neutilizat si repune locul in vanzare. Mai e valabila prevederea aia?
Vezi de treaba dl Gica contra, cine e pus pe rele mari are multa libertate. Sunt multe puncte vulnerabile nerezolvate. Era bine sa fie posibila validarea unui bilet utilizat, ba chiar sa fi fost posibila doar achizitionarea online pentru studenti si nasul sa valideze cu ceva dispozitiv dedicat. Calatoriile nevalidate nu se luau in considerare. Dar cum pe noi orice ne prinde nepregatiti... |
| | | get.
Numarul mesajelor : 165 Reputatie : 5248 Data de inscriere : 24/12/2010
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Lun 06 Mar 2017, 15:50 | |
| Interesant, nimeni nu a spus ceva despre limitari. Adica daca este o lege, nu ma intereseaza ce regulament are OTF-ul X si Y. Pe baza legii ar fi anulate imputarile. Pana la urma este interesul companiei sa primeasca niste bani "mascati" (in cazul CFR) de la stat. Dragii mei, daca as avea firma mea de transport, le-as da o doza de Pepsi/bere gratuit, studentilor care solicita bilet "de intoarcere" cu trenul urmator. Atentie, in ghilimele! |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Lun 06 Mar 2017, 17:52 | |
| Acum realizez ca nu se pot pune limitari usor fara sa fie emise toate biletele in mod electronic la toti operatorii si baza de date comuna. Altfel un student poate sa ia bilet la alt operator in accelasi timp. Dar mizam pe corectitudinea studentilor si pe controale manuale. Nu stiu ce sa zic. DR2005 o varianta ar fi si aia cu bilete gratuite doar online gratuite pentru studenti asa ar sti controlorul, sau sa se anunte si biletele luate de la casierie. |
| | | gvd
Numarul mesajelor : 225 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4256 Data de inscriere : 13/01/2014
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri Joi 09 Mar 2017, 22:43 | |
| - Dr2005 a scris:
- CFR Călători a insistat ca Ministerul Educaţiei să dea acces operatorilor feroviari la Registrul Matricol Unic (RMU), pentru ca verificarea datelor să se facă automat. Deşi până acum, la reducere, nu făceau o astfel de verificare... să înţeleg că la reducere nu puteau fi suspiciuni de fraudă?
Pentru accesul la RMU trebuie aprobate norme prin ordin comun al ministrului transporturilor şi a celui al educaţiei, în termen de (parcă) 60 zile de la intrarea în vigoare a HG 42/2017. Dar mai apar nişte probleme: Ministerul Educaţiei nu e prea dornic să dea aceste date, care sunt date cu caracter personal (nu ştiu dacă OTF privaţi sunt înregistraţi ca operatori de date cu caracter personal), iar când studenţii le-au pus la dispoziţia universităţilor e posibil să fi fost vreo prevedere contractuală care să interzică acestora să distribuie datele, caz în care toţi studenţii trebuie chemaţi şi puşi să semneze un act adiţional la contractul de studii, prin care să îşi dea acordul ca datele lor să fie puse la dispoziţia operatorilor feroviari. Altă mare problemă e multe facultăţi nu au finalizat introducerea datelor în RMU (nu mai zic de cele private, care probabil nu au niciun interes să o facă).
În concluzie, mă îndoiesc că elevii şi studenţii vor mai putea cumpăra vreodată bilete online sau de la automate. Doar dacă OTF renunţă la aberaţia cu RMU şi impun - cum ar fi normal - verificarea de către personalul de tren, adică naşul să se uite la bilet, carte de identitate şi legitimaţie de student/carnet de elev. Cum, de altfel, era şi până acum. Desigur ca orice OTF care emite abonamente sau LC cu facilitati trebuie sa aiba autorizatie de a prelucra date personale. Insa intre a trebui si a avea e o difererenta cateodata. Rehiotrans si Transferoviar au. Aici se poate verifica: http://www.dataprotection.ro/notificare/cautari.do |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri | |
| |
| | | | Discuţii libere, impresii, sesizări, petiţii, propuneri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |