Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)

In jos 
+89
ldh80
TVlad
dan tm
Katalyn
ALEXCFR
stefan_br
IonutCFR2009
Lafont
user dezactivat...
cfr500
Cont.dezactivat
cristy79
Sergiu rmn
Vlad
Jhonyla
DanyCfrPascani
FeroFan97
AndiCFR
mishu88
Radu Tudor
bogdan.perejuc
membru dezactivat ,
Dutzu
KOSTYK
lifetec
Spartan1948
allred
Katalin4653
baiazid
ANDU2100HP
Norbi
Adirmvl
KQQ
DPS
Dr2005
popovici
cristi ar
Adisoft1991s
Andrey_tm
Boracik
Luna
electrica912
alexmorph3us
AlexD
LanceR
040EC100
Nk11
Cosmin5
Ionutz
decward
cristi CFR
cristyadaX
sergiu88
ATM
Caravelle_Zg
redeme
andreiutzu
Cito
sorinucu
The Legend
kristi kkk
DUAL
MariusM
alinutz23
catalinu'
Vitosa
membru inactiv
iuli.hard
alinx3330
Nesebar
Adrian78
Axwell21
mureseanu_976
VeV
didinul
alex.alexus.tm
jionutz
srazvi
cont inactiv
vrabieionut
bogdan srl
ultras
lovekomotive
eclat_de_lune
orestte
myster2008
Hurricane
Lde 2100
COSTACHE MIHAIL
93 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Urmatorul
AutorMesaj
bogdan srl

bogdan srl

Numarul mesajelor : 629
Varsta : 36
Localizare : Brasov
Reputatie : 6202
Data de inscriere : 16/11/2009

Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Empty
MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeLun 17 Sept - 22:51

Daca s-au bagat pe IR, unde tin oamenii bagajele??? Cand le-am prins pe personalele Iasi-Bacau eram nevoit sa tin bagajele pe jos, poate ar trebui sa faca compartiment de bagaje ca la Regiotrans Wink ...
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 18 Sept - 9:05

Circula pe Bucuresti-Ploiesti.Sud doar pe IR 1557 si IR 1554 PL.Sud-PL.Vest-Buc.Nord.
In zona Moldovei lasam pe cei de acolo sa raspunda.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 18 Sept - 10:44

bogdan srl a scris:
Daca s-au bagat pe IR, unde tin oamenii bagajele??? Cand le-am prins pe personalele Iasi-Bacau eram nevoit sa tin bagajele pe jos, poate ar trebui sa faca compartiment de bagaje ca la Regiotrans Wink ...

Dar la motoarele de la RT spatiul ala inainte era cu scaune? Clasa I?
Sus In jos
Norbi
V.I.P Member
V.I.P Member
Norbi

Numarul mesajelor : 2636
Varsta : 31
Localizare : Bistrita
Reputatie : 8670
Data de inscriere : 19/04/2009

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 18 Sept - 10:56

adirmvl a scris:
Dar la motoarele de la RT spatiul ala inainte era cu scaune? Clasa I?

Nu, automotoarele asa au fost proiectate!
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 18 Sept - 10:58

Mersi de raspuns. Oricum, spatiul ala fiind chiar langa motor, ar fi fost cam nasol locul pentru clasa I...
Cat despre spatiile pentru bagaje, la orice vagon (da, am un fix cu asta, dar pentru ca sunt patit, si nu doar odata)... Mad
Sus In jos
ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6639
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 8:12

Hm...inclin in continuare sa cred ca ramele Acvila sunt un proiect OK pentru regio, dpdv al calatorului, dar daca e sa gandim "contabiliceste-tehniceste" le ajunge din urma varsta...daca nu ma-nseala memoria au venit in Ro prin anii 60-70...frana pe sabot...cam prea multi ani la bord pentru tabla respectiva ca sa le mai reconstruim...evident, calator fiind, dati-mi oricand o Acvila comparativ cu un TE dar totusi...dilema, sa gandesc cu sufletul sau cu capul?
Pe de alta parte, civilizat vorbind (si folosesc cuvantul cu indulgenta...) ar fi ca trenurile de navetisti , de scurt parcurs, sa aiba vagoane etajate, constuite special pentru flux mare/holuri adecvate etc.Cum etajate noi n-o sa se cumpere neam, folosim ce avem. Tinand cont ca cu 26-26 am cam terminat, s-a recirculat tot ce se putea (apropo, mai e vreunul nemodernizat?) acu CFR se uita si se scarpina-n cap la ce-a ramas, TE...sa le taiem, sa le modernizam? de unde o iesi comisionul mai mare, ha?
Sus In jos
Hurricane
V.I.P Member
V.I.P Member
Hurricane

Numarul mesajelor : 509
Localizare : Iasi
Reputatie : 6260
Data de inscriere : 27/04/2009

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 12:18

Eu nu inteleg de ce noi suntem mai cu mot, de ce trebuie sa vedem aceste vagoane la fier vechi. Adica altii pot moderniza aceste vagoane asa cum trebuie si sa circule cu ele. Ca ele sunt modernizate asa cum sunt si ca CFR-ul le folosteste cum nu trebuie e alta poveste. Eu as vedea aceste vagoane pe un traseu de maxim 2 ore si cu un mers cadentat.

Acum le vrem la fier vechi dar peste ani vom importa vagoanele etajate de la DB AG.

26-26 mai sunt 5 la Pascani si mai erau 2 in Basarab, nu stiu ce au patit in urma incendiului.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8690
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 14:08

Eu as face altceva cu TEurile, poate parea SF dar eu le-as vedea cu boghiurile reproiectate sa tina V.max 160km/h, la parter sa aiba dormitoare si sus ceva semi panoramic cu scaune de Cls1. Sa fie ceva frumos si elegant, pentru R si RE avem 20-68 si 21-87 sau din seriile mai bune cu 86 de locuri sau 26-16 cu scaune de tramvai What a Face . Totul e sa se vrea, daca nu se vrea, putem sa vorbim inca 20 de ani ca tot ne pacalim singuri.
Bine, asta intr-o tara civilizata, la noi momentan 21-47 pe anumite rute de R e mai mult decat suficient.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 14:15

AlexD, chiar nu suna rau ce zici tu, dar daca le faci vedere semipanoramica sus, deci faci asta pentru zi, ce rost isi au dormitoarele de jos? Sau sa fie facute pentru trenurile de noapte si sa poata calatorii admira stelele?
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Reputatie : 8690
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 14:19

Pai au rost dormitoarele jos, ai mai mult spatiu, ca proiectant te poti 'desfasura' mai bine Smile . Ai inteles ideea? Ziua stai sus in fotoliu la o cafea/ziar/barfa si seara bagi cornul in perna jos What a Face
Si mi-a mai venit o idee, in capetele vagoanelor unde sunt saloanele "normale" sa se faca ceva cu cate 2 mese unde se poate servi cate ceva, bine deja gandesc prea departe...
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 14:24

Da, dar atunci ar insemna sa faci vagoanele astea pentru Express-uri cu care sa vezi Europa... Altfel ziua trage degeaba locomotiva partea de dormitoare si noaptea o buna parte din locurile de sus. D-asta zic ca e un pic ciudata propunerea ta luata asa.
Sus In jos
KQQ

KQQ

Numarul mesajelor : 391
Reputatie : 6054
Data de inscriere : 21/06/2009

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 15:09

Cele scrise mai sus conduc catre ideea unui "Hardsleeper" (SYW) sau "Softsleeper" (SRW) utilizat in China. Acolo sunt vagoane etajate "individuale" (gen 26-16) si sunt mai inalte; am inteles ca au 4,75m, nu 4,63 ca TE-ul
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 17:18

Hurricane a scris:
Eu nu inteleg de ce noi suntem mai cu mot, de ce trebuie sa vedem aceste vagoane la fier vechi. Adica altii pot moderniza aceste vagoane asa cum trebuie si sa circule cu ele. Ca ele sunt modernizate asa cum sunt si ca CFR-ul le folosteste cum nu trebuie e alta poveste. Eu as vedea aceste vagoane pe un traseu de maxim 2 ore si cu un mers cadentat.

Acum le vrem la fier vechi dar peste ani vom importa vagoanele etajate de la DB AG.

26-26 mai sunt 5 la Pascani si mai erau 2 in Basarab, nu stiu ce au patit in urma incendiului.

In ce tara ai vazut TE modernizat in afara de Romania ? In Germania au disparut , si in Polonia sunt taiate la fier vechi , deci ..............

Ca vom lua etajatele de la DB e un lucru bun , nu se compara etajatele lor cu ale noastre chiar daca au aceeasi varsta , la ei au fost ingrijite , la noi .................... nu suporta comparatie .

595423Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Bdeem_8496_aVagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Bdeem_8496_aVagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Bdeem_8496_a
Sus In jos
ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Reputatie : 6639
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeSam 22 Sept - 22:43

Poate nu am explicat clar ce ma retine in a le accepta modernizarea acestor 42 de presupuse Acvila. Nu ma deranjeaza constructia lor din Razboiul Rece sau ca sunt etajate, D-ne fereste - ma gandesc insa la calitatea cutiei, a structurii de rezistenta si a starii tehnice. Oricat am fi de obisnuiti cu ele, trebuie sa recunoastem ca tabla lor si-a cam trait traiul, si boghiurile sunt totusi depasite. Da, acum, in momentul actual, 120 km/h sunt arhisuficienti pentru RO dar daca le modernizeaza, trebuie sa isi amortizeze banii bagati intr-o perioada de timp ...care nu e mai mica de (dau cu presupusa) 9-10 ani. Uitati-va la 20-55, modernizarea lor a avut loc prin 1999-2000. Mai tine tabla pe TE 7-8 ani, mai tin boghiurile? daca gasim niste rame la care sa se raspunda cinstit DA, atunci Ok catre modernizare, din punctul meu de vedere.

Avand o cutie si un tren de rulare bun, practic la o modernizare nu prea exista limite realiste in produsul finit Pot sa le faca daca vor si cusete, si bord-restaurant, si vagoane de dormit superlux clasa 1 cu 3 compartimente jos si observation-car sus...mai greu e sa mai iasa din tara cu ele, pentru ca 120 km/h si neautorizarea UIC sunt niste lucruri de luat in calcul.

PS. Nu cred ca avem in tara la ora actuala tehnicieni care sa stie sa (re)proiecteze un boghiu de etajat la 160 km/h.
Sus In jos
Hurricane
V.I.P Member
V.I.P Member
Hurricane

Numarul mesajelor : 509
Localizare : Iasi
Reputatie : 6260
Data de inscriere : 27/04/2009

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitimeLun 24 Sept - 18:02

@karpaty

daca tin bine minte pe forumul drehscheibe-online.de am vazut o rama CD. Poate incurc cu ceva rama poloneza...
La Polonezi nu au fost taiate toate TE-urile, circula atat rama din 2 unitati cat si rama cu 3 unitati, arata putin mai bine ca TE-urile noastre.

Ca fapt divers Cehii au reconditionat o rama de 4 unitati, arata ca scoasa din fabrica acum 30 de ani, culoarea si insciptiile sunt autentice CSD.
CFR-ul nu o sa faca asa ceva!

August 2012:
http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?30,6051909,6051909

Ultimile 20 de TE-uri au ajuns la CFR in 1977.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)   Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii) - Pagina 21 Icon_minitime

Sus In jos

Vagoane seria 26-05 Rame TE Acvila (etajate portocalii)
Sus 
Pagina 21 din 50Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» VAGOANE ETAJATE SERIA 26-47
» Vagoane seria 26-16,36-16 si 84-16 (etajate albastre)
» Rame TE din Romania,seria 26-17
» Vagoane seria 84-87
» Vagoane seria 21-76(B11) si 89-87(B6)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MATERIAL RULANT :: VAGOANE-
Mergi direct la: