| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+101cortexedge Adisoft1991s TonyGFR alinx3330 spiderpc Caravelle_Zg Katalin4653 huiu_goe dandel mariushal cont dezactivat . Hurricane @ndrey 63-1143-5 aurelsandu cnusi adytm kristi kkk lifetec andreikiki redeme baiazid Simply18 manuela frank81 nenuandrei Desiro256 Spartan1948 kasapis2007 roseanu Raduku09 razvan - trenuri kristu traian M.I.C.I. raoul Vale 1nt3rp0l_106 Kriszti219 daniel_c George33 lokomo69 Amiralul cristi ar membru inactiv rich1974 alex1987 DPS AlexandruC iuli.hard COSTACHE MIHAIL didinul Norbi ravers75 lovekomotive allred Re6/6 TVlad incepator Goanga MariusM membru exclus bostanescu gigel lapsanszkitamas rizelgeorgel2004 dany90 NicuS cstefan AndiCFR mureseanu_976 riciu cfr500 vanchorusebulgaria EuroNight sorin cont inactiv AlexD ionutz85 Ciprian andreiutzu ionutz72 Warrior12 The Legend cardinal Vitosa Teodor Adirmvl bybyutza Vlad Costin.H Luna DUAL Dr2005 pannonia express Nesebar Rarau avram ldh80 IonutCFR2009 Adrian78 Andrey_tm 105 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7371 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Dec 2012, 13:51 | |
| - adrian78 a scris:
- firmele care le-au inchiriat adica otf privati
Utilajele (de exemplu: pluguri PZH) pt. dezapezire sunt imprumutate de la CFR Infrastructura? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Dec 2012, 20:26 | |
| Nu operatorii, ci gestionarii de infrastructură se ocupă de linie. Utilaje de deszăpezire are doar CFR SA. Dar locomotive care să le împingă nu are şi se închiriază de la Călători şi Marfă. _________________ :TTT:
|
|
| |
Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6564 Data de inscriere : 05/09/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Dec 2012, 21:54 | |
| - allred a scris:
- Am si eu o intrebare, inainte de a ma inregistra la sectiunea Pre-rezervari a siteului cfrcalatori.ro:
Locul ti-l alegi tu sau doar iti asiguri un loc la trenul respectiv? La cumpararea biletului am vazut ca poti alege vagonul
Locul nu se poate alege din păcate, este generat automat şi în general nu este unul la geam (cu terminaţie 5 sau 6). |
|
| |
spiderpc
Numarul mesajelor : 421 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4860 Data de inscriere : 12/10/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Dec 2012, 22:12 | |
| O intrebare... :roll:
De ce nu se pot cumpara bilete online si pentru trenuri regio? Exista vreo explicatie oficiala? De ce la casa se poate da bilet electronic pentru trenuri regio iar pe site-ul lor de bilete online nu se pot cumpara? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Dec 2012, 23:18 | |
| Biletele electronice sunt mai greu de verificat. Se pot verifica în două moduri: - cu cititor mobil de coduri de bare / cod QR, conectat la internet (prin GSM) - cu tabel nominal cu numele călătorilor şi datele lor de identitate
Prima variantă se aplică în ţările civilizate (Germania, Austria, Ungaria). A doua se aplică la noi. Asta înseamnă că, simultan, trebuie îndeplinite următoarele condiţii: - toate biletele să fie cumpărate înainte de prezentarea naşului la tren în staţia de formare, pentru că altfel nu ai cum să îl mai anunţi (iar bilete false la imprimantă poate face oricine) - biletele să fie toate nominale şi valabile doar însoţite de un act de identitate (BI, CI, Paşaport) - staţiile de formare a trenurilor să aibă conexiune la internet, cont de acces în sistemul xSell şi imprimantă funcţională - la toate trenurile să se cunoască din timp compunerea, pentru a se rezerva locuri
Până acum, doar staţiile care formează trenuri IR şi IC îndeplinesc ultimele două condiţii.
Desigur, ideal ar fi ca toţi ,,agenţii autorizaţi" să controleze biletele (şefi de tren, conductori, agenţi de supracontrol) să aibă dispozitive de verificat codurile biletelor. În felul ăsta, s-ar putea cumpăra bilet on-line şi printa chiar şi cu 5 minute înainte de plecarea trenului din staţia de la care vrei să urci (chiar dacă trenul a plecat din staţia de formare de n ore). _________________ :TTT:
|
|
| |
spiderpc
Numarul mesajelor : 421 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4860 Data de inscriere : 12/10/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Dec 2012, 23:49 | |
| Dar...
- la noi deja e obligatoriu ca biletul sa fie cumparat cu minim 24 ore inainte de plecarea trenului, teoretic nu ai cum sa cumperi bilet dupa ce s-a format trenul. - la regio nu cred ca trebuie sa se stie compunerea trenului pentru ca nu se dau locuri.
Poti sa-mi dai vreun exemplu de statie in care se formeaza trenuri dar nu are conexiune la internet si in consecinta nu emite bilete electronice ci doar ”scrise de mana”?
|
|
| |
allred V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2058 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6602 Data de inscriere : 02/08/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 27 Dec 2012, 00:09 | |
| Pe 21 mi-am luat bilet online pt ruta Dragasani-Craiova, la trenul 1720 (Sibiu-Craiova). Exista sanse sa nu imi recunoasca biletul ? :shock: |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 27 Dec 2012, 00:38 | |
| - spiderpc a scris:
- - la regio nu cred ca trebuie sa se stie compunerea trenului pentru ca nu se dau locuri.
On-line se vând bilete numai cu loc rezervat. Dacă iei bilet la un RE, plăteşti şi rezervare de loc. - Citat :
- Poti sa-mi dai vreun exemplu de statie in care se formeaza trenuri dar nu are conexiune la internet si in consecinta nu emite bilete electronice ci doar ”scrise de mana”?
Pietroşiţa, dar aici naşul de IR primeşte lista de la Bucureşti de când pleacă. Oraviţa, Anina, Turnu Roşu (era în situaţia asta, acum a devenit h. şi nu mai sunt trenuri formate de acolo) şi cred că mai sunt. Mai erau şi neinteroperabilele, dar acolo CFR Călători nu mai operează deloc (Pietroşiţa cred că e ultima rămasă). _________________ :TTT:
|
|
| |
allred V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2058 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6602 Data de inscriere : 02/08/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 27 Dec 2012, 11:18 | |
| Cum mai stam cu semnalizarea intre Bucrestii Noi si Chiajna? Unele trenuri au sosit la timp in ultima vreme (1596,1594) |
|
| |
cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7371 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 27 Dec 2012, 14:06 | |
| Camerele video montate in vagonele noi/modernizate sunt functionale, au vreun folos? |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 27 Dec 2012, 18:16 | |
| Camerele sunt funcţionale, în schimb stocarea imaginilor se face pe un hard-disk... şi ăla e foarte tentant, aşa că a cam dispărut. _________________ :TTT:
|
|
| |
spiderpc
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 30 Dec 2012, 13:22 | |
| Cred ca sunt sute de kilometri de linii telefonice pe langa caile ferate care se degradeaza sau se fura fara ca nimanui sa-i pese. Cine e responsabil de aceste linii telefonice, cine e proprietarul lor? Se mai folosesc? De ce nu strange nimeni sarma si stalpii sa le valorifice cumva? |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 30 Dec 2012, 13:26 | |
| - spiderpc a scris:
- Cred ca sunt sute de kilometri de linii telefonice pe langa caile ferate care se degradeaza sau se fura fara ca nimanui sa-i pese.
Cine e responsabil de aceste linii telefonice, cine e proprietarul lor? Se mai folosesc? De ce nu strange nimeni sarma si stalpii sa le valorifice cumva? Nu se mai folosesc de foarte mult timp , deci acei stalpi si acele sarme nu mai prezinta interes pentru nimeni din CFR . |
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 30 Dec 2012, 13:43 | |
| Cum sa nu se mai foloseasca? Dar IDM din statiile de pe traseu cum comunica intre ei? sau cu operatorul? Bineinteles ca se folosesc, altfel erau furate de mult. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 30 Dec 2012, 13:46 | |
| Banuiesc ca se refera la stalpii de lemn si firele alea care in multe locuri sunt cazute la pamant , astea se gasesc pe liniile neelectrificate , si eu de astea ziceam ca nu se mai folosesc , chiar nu au cum sa se mai foloseasca ca in multe locuri sunt cazute si fierele intrerupte . |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
|
| |
| Întrebări şi răspunsuri | |
|