Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Diverse

In jos 
+102
ciprian71
ets2oltromânia
teoiasi
CristyanC
laur 133
Luca tgv
alex.barac.5
cata
mariuscfrbucuresti
florin.lifticariu
apmatei
vatmanul
Katalyn
gabrielcr
TonyCFR
mielutu zburator
tcm
Kogayon
AndreiCFRbv
M.I.C.I.
Caspar
marianS
Dutzu
Goanga
nsw
daniel_c
razvan - trenuri
dan tm
cosmin br
adibaiacos2003
ldh.ro
alexpopa
DonVILLy
gtavicecity
Amiralul
Costin.B
ionutz72
baiazid
sytrus
KOSTYK
IonutChircu
mariushal
Cont.dezactivat
c o r v i n
Raduku09
riciu
nenuandrei
alex.alexus.tm
Simply18
allred
DPS
LanceR
@ndrey
92Dragos
19jimmy84
Lafont
lapsanszkitamas
Warrior12
Balto
kristi kkk
The Legend
cristi CFR
Teodor
Andrey_tm
Jhonyla
AndreiStefan
Radu Tudor
Costin.H
vanchorusebulgaria
NicuS
membru dezactivat ,
cstefan
sp59
Cont dezactivat
IonutCFR2009
FeroFan97
Hurricane
AndreiCFRBucuresti
Adirmvl
mureseanu_976
Nesebar
Spartan1948
ANDU2100HP
Adrian78
cortexedge
George
DUAL
AlexD
V3R
Shinkasen
spiderpc
Caravelle_Zg
COSTACHE MIHAIL
Dr2005
Luna
Rarau
TVlad
AndiCFR
Re6/6
cont inactiv
Vlad
Vitosa
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 48 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Teodor

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8447
Data de inscriere : 18/04/2011

Diverse - Pagina 29 Empty
MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 18:40

Eu unul m-as simti total neindreptatit. Am oroare de cadavre, sau sa vad o rana deschisa, etc. Eu sunt un individ cu capul pe umeri, linistit, la locului sau si care analizeaza inainte de a actiona, cel putin asa am facut pana acum si nu am gresit, indiferent ce as fi practicat. Nu mi-ar conveni sa fiu supus la asa ceva. Desi in multe cazuri ar da roade.

Adi, " Morometii " mi-a placut foarte mult, l-am studiat anul trecut. Eu am ce am cu poeziile pentru ca nu reusesc sa identific anumite elemente si rolulul pe care-l joaca, sau ce vrea sa exprime autorul, insa cand vine vorba de romane, basme sau comedii, treaba se schimba. Adevarul e ca mult mai mult poti vorbi pe seama unui roman decat pe seama unei poezii, parerea mea.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13108
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 18:54

Nu e rau ce zice Tamas, dar asta presupune timp. Timp pe care multi chiar nu il au.

Teodor, ai dreptate, sint alte genuri. Si eu am preferat epicul dramaticul. :DMa rog... le-am preferat in sensul ca mi-au placut mai mult. In cazul genului liric trebuie, in primul rand, sa stii textul. Exact. Te poti lega de mai multe la o nuvela, spre exemplu, decat la o poezie. Apropo, comentariile reprezinta cel mai important motiv, daca nu chiar singurul, pentru care Eminescu e detestat de elevi. Dar despre Eminescu nu ti se preda la scoala ca a fost si gazetar, militant nationalist, etc. E de ajuns ca e poatul nostru national.  :roll:
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 19:19

Ar fi fost frumos dacă s-ar fi predat câte ceva şi despre cine au fost oamenii respectivi, nu doar opera lor. Dar, în afară de Dacia Literară şi Junimea (subiecte care mi-au plăcut, Junimea având-o şi subiect la oral), nu se spune absolut nimic despre ce alte ocupaţii mai aveau autorii respectivi. Şi sunt convins că cei mai ,,recenţi", care au prins perioada comunistă au avut ei ceva ,,colaborări" cu Securitatea.

Teodor

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 19:31

Intr-adevar, o alta opera care mi-a placut este " Alexandru Lapusneanu ", studiata pe semestrul I al acestui an scolar, opera a fost scrisa pe baza Letopisetulu Moldovei, intemeiat de Grigore Ureche, nu credeam ca ma va atrage foarte mult insa chiar a facut-o.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 19:40

Mi s-a părut mai interesant Letopiseţul, varianta scrisă cu ,,limbajul" de atunci.

Jhonyla

Jhonyla

Numarul mesajelor : 1458
Reputatie : 6560
Data de inscriere : 30/01/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 19:43

pentru cei care au terminat scoala adica si pentru mine mai cititi cate o carte? Very Happy
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13108
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 19:52

Teodor, letopisetul nu e intemeiat. :PDar sint sigur ca ai scris asta din greseala.

Cum sa nu mai citesc?  Suspect E drept, in ultima vreme mai rarut, ca mi s-a stricat reader-ul. Dar nici nu se pune problema sa nu mai citesc pentru ca am terminat scoala.
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5568
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 20:01

Cred ca avea de gand sa zica ca "Letopisetul Tarii Moldovei" a fost inceput de Grigore Ureche.
Sus In jos
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11660
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 20:04

Și în timpul școlii poți să citești cărți, care nu se află pe lista de lecturi obligatorii. Eu nu citesc pentru școală (pentru note), citesc pentru mine.

Nouă, dacă mai rămân câteva minute la sfârșitul orei, ne mai povestește profesoara câte ceva despre scriitori. Trebuie să ai și o profesoară bună, care să te facă să îți placă materia respectivă și să îți explice unde îți vor folosi lucrurile învățate. Dacă îți displace materia și dacă nu găsești folositor ceea ce înveți, nu o poți înțelege. Nu îmi place ideea „învăț pentru note”. Pentru mine, învățatul pentru note este o pierdere de timp.

Jhonyla, pe bulevardul resprectiv au trasat acum câteva luni piste pentru biciclete. Nu știu stadiul actual, dar voi face o plimbare și îți voi trimite câteva poze.
Sus In jos
Jhonyla

Jhonyla

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 20:30

ms Andrey
referitor la note
pe multi elevi ii aud, trebuie sa invat ca nu am nota si ma asculta Smile
Sus In jos
Andrey_tm
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11660
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 20:41

Goana după note. Evil or Very Mad Ce fac ei este „tocit”, nu învățat. Mai bine ar spune: „Trebuie să tocesc că nu am notă și mă ascultă.” Partea rea este că aceste note le folosesc pentru a intra la liceu și la facultate (momentan). Întră la un liceu de elită cu media 10, obținută la o școală slabă, și nu fac față.

Ultima editare efectuata de catre andrey_tm in Mier 26 Feb 2014, 20:46, editata de 1 ori
Sus In jos
Jhonyla

Jhonyla

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 20:44

sau pe vremea mea Andrey
aveam profesori intelegatori
nu stiam nimic la istorie cand venea timpul sa ne faca media si mai trebuia o nota chiuleam Smile)
dar ne trecea (asta la cei cuminti si linistiti)
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5796
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 21:01

din pacate si profii (majoritatea) si materia sunt aiurea... imi place fizica, de fapt cred ca e materia mea preferata, dar nu imi place ca profa ne asculta in continuu. explica foarte bine, ba chiar de multe ori se opreste din predarea lectiei pentru a discuta anumite chestii suplimentare care ne intereseaza, dar stresul la care ne supune cu amenintarile si cu notele mici iau facut pe majoritatea colegilor sa se indeparteze de fizica. acum e doar ora la care toti tremura, unii chiulesc etc
la romana e la fel. profa e buna ca si pedagog, insa e oribila ca si persoana. are ea fixurile ei, 2-3 persoane din clasa dintre elevii eminenti, si mereu ii agaseaza. pe un coleg si pe mine ne depuncteaza nedrept de mult pentru caligrafia de doctor si alte aspecte nesemnificative, nu pentru cunostiinte (eu zic ca e mai important sa stii lectia si s-o scrii urat decat sa nu stii nimic si sa scrii frumos putina burtologie)

e interesant ca proful de psihologie si educatie antreprenoriala desi ne dadea note mici, era si este unul din cei mai apreciati profesori de toti elevii din scoala. pur si simplu e un om bun, intelegator, de foarte multe ori pierdeam ora discutand despre viata, locul de munca etc mereu ne dadea sfaturi practice si ne vindea ponturi valoroase (despre cum sa reusesti la un interviu, cum sa cuceresti o dama, ce sa faci/ce sa nu faci etc)
Sus In jos
Teodor

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeMier 26 Feb 2014, 22:13

Da, " inceput " doream sa spun, dar nu consider ca e gresit " intemeiat ". Cat despre invatatul pentru note, la economie si marketing ( apropo de marketing, o profesoara mai pararela ca aceasta pe cuvantul meu de onoare ca in viata mea nu am vazut, pe langa asta nici control asupra clasei nu are, macar ai de ce rade ) recunosc ca invat strict pentru note. Imi placea economia, pana la inceputul semestrului acestuia, iar marketingul, la felul in care " preda " acea femeie, am pus gilimele pentru ca defapt ne poriecta lectia pe tabla si copia cine dorea, sa nu mai spun ca a pierdut cheile de la dulapiorul unde tineam proiectorul, cu ce scuze de copil de clasa a 4-a a venit ... era de-a dreptul penibil, cu acest stil este imposibil sa reti ceva. Eu dupa 2 ani nu stiu o definitie la marketing si nu ma feresc sa o recunosc, ore pierdute si platite degeaba. Si nu sunt singurul. Insa in aceasta maniera, sa nu ai control asupra clasei, in ora sa nu te poti auzi de urletele altora, este absolut imposibil sa inveti. Chiar daca copiezi ce-ti da nu intelegi ce-ti explica, pentru ca nu stie sa se faca inteleasa. Pentru mine, faptul ca rezista in invatamant ( cat de prost structurat se prezinta ) este un lucru greu de inteles.
Sus In jos
Radu Tudor
V.I.P Member
V.I.P Member
Radu Tudor

Numarul mesajelor : 1098
Varsta : 28
Localizare : Targoviste
Reputatie : 5801
Data de inscriere : 06/02/2012

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 06 Mar 2014, 18:46

Cum pot sa fac si eu rost de serial number pentru OMSI 2?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Diverse   Diverse - Pagina 29 Icon_minitime

Sus In jos

Diverse
Sus 
Pagina 29 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 48 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Diverse (Dan tm)
» Diverse
» Diverse
» Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala?
» diverse ldh80

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: