Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11660 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 15:22
NicuS a scris:
FoFo650 a scris:
DAr Cfr-istii ce fel de scule au de pot si vorbi si asculta?
Au impiegatii si locomotivele statii de emisie-receptie (vreo trei modele parca: motorola, inca ceva mai vechi si chestiutele alea care se dau la mecanicii de pe TRAXX si care bazaie non-stop).
Dar au frecvețe pe care nu le poți auzi cu o stație emisie-recepție obișnuită, pe gare o găsești în magazine.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25580 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 16:23
andrey_tm a scris:
Jhonyla a scris:
educatie data unui copil de 4 ani de catre mama
De foarte multe ori văd prin oraș cum părinții/bunicii traversează împreună cu copiii/nepoții pe roșu sau prin locuri nepermise. Ar trebui introdusă în școli o materie de educație rutieră, la care să te învețe să treci pe zebră și când este culoarea verde, să te uiți în stânga și în dreapta înainte de a traversa etc. Dacă de la părinți nu se primește educație, măcar de la școală.
Îi văd şi eu destul de des... şi chiar de aproape. Cred că pensionarii sunt în topul celor care trec neregulamentar. Acum câteva zile, făcând stânga pe fază dedicată pentru stânga, era să iau un moş foarte ţanţoş care traversa. Replica lui ,,care semafor?!". Dacă eram la volanul unei basculante, probabil lăsam INML-ul să se ocupe, dar fiind pe bicicletă şi având aproape 30 km/h, nu voiam să păţesc şi eu sau bicicleta ceva. În altă intersecţie aceeaşi situaţie, dar cu o babă. M-a văzut că vin şi a început să urle la mine ,,vrei să mă omori?". În condiţiile în care am mai văzut pensionare omorâte în intersecţia aia, tot pentru că ţâşneau pe roşu...
Nu zic că şoferii sunt uşă de biserică (de multe ori opreşte cel de pe banda I, dar cel de pe banda II nu sau invers). Statisticile sunt îngrijorătoare... o să citez din Caietele Statistice de la INS pentru anul 2012: 36251 persoane accidentate, din care 2042 decedate. E drept, aici intră toate categoriile de accidente. Pe 2013, după cum zice Poliţia Rutieră, numai în primele 9 luni au fost 502 accidente produse de copii sub 15 ani şi 757 de persoane peste 66 ani. E clar că aici nu prea putem vorbi de altceva în afară de traversarea neregulamentară, eventual conducerea aiurea a bicicletei. Sunt puţini care mai conduc la 70 de ani şi şi mai puţini care conduc (ilegal, evident) la sub 15 ani.
Da' nu-i bai, că se studiază religia de clasa pregătitoare până într-a 12a. Mai există şi ore de dirigenţie (care, de regulă, ori sunt libere, ori se face materia de specialitate a dirigintelui), mai sunt 2 ore de sport pe săptămână (minim... şi alea puse de regulă în mijlocul programului) în care în loc să fie încurajată mişcarea sunt tot felul de norme ce trebuie îndeplinite (eu era să nu intru în BAC din cauza sportului, că nu făceam timpii la alergare şi cele 30 de flotări)... şi, bomboana pe colivă, orele de muzică şi desen, absolut inutile la liceu la specializările cu profil real. Prin urmare, un elev de liceu ajunge la 35 de ore pe săptămână, aproape cât un program de muncă cu normă întreagă, iar unul de a 8a poate să ajungă la 30 de ore, la care se adaugă pregătirea suplimentară făcută de majoritatea elevilor pentru a compensa modul defectuos de predare al unor profesori. Când să se mai facă educaţie rutieră, educaţie sexuală sau alte ,,educaţii" mult mai necesare?
_________________ :TTT:
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8447 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 16:45
Romania e genul de tara in care nu se pricepe pana nu se experimenteaza. Am un prieten pe care l-a lovit masina, aceasi situatie, traversa pe unde voia el. L-a proiectat vreo 2 metrii ... daca nu vede zebra nici piciorul nu-l mai pune in strada. Aceasi situatie, pana nu o lasa pe una gravida sau sa treaca prin spaima asta, sa contacteze vreo boala cu transmitere, nu se invata. Asta nu poate promova decat o statistica negativa, dar, ce putem face ? Daca pe ei nu ii intereseaza si nu se informeaza, pentru propriul lor bine, atunci nimeni altcineva nu cred ca ii poate face sa priceapa.
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6560 Data de inscriere : 30/01/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 16:49
am ascultat la radio intr-o zi chiar despre educatia rutiera in scoli acel domn spunea ca exista o prevedere in care se specifica ca trebuie sa fie o ora sau mai multe ore de educatie rutiera problema este ca nu se aplica nicaeri in tara asta
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8447 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 16:54
In cazul meu, care am profilul turism, imi puteau scoate fara probleme ORU ( organizarea resurselor umane ) sau PO ( planificare operationala ), nu au nici cea mai mica legatura cu profilul meu, doar anul acesta la avem in programa, practic nu ne ajuta cu absolut nimic. Puteau inlocui una cu altceva, muult mai educativ si folositor. Practic modulele acelea sunt 75 % asemenatoare, parerea mea este ca nu se invata absolut nimic.
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11660 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 16:58
Bine că se fac tot felul de ore ciudate la școală, dar ceva care să te ajute în viață nu.
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6560 Data de inscriere : 30/01/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:03
educatie sexuala un alt aspect observat astazi elevii veniti cu trenul de pe la sate au intrat direct in acel bar Palma fata in fata cu statia de tramvai (cred ca tu il sti andrey) cred ca erau vreo 10 elevi mai demult a fost o razie a politistilor chiar in baruri si in cafenele din astea pentru internet ca sa ii duca pe elevi inapoi la scoala
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13108 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:14
Statisticile sint fix pix pentru omul de rand. Chiar discutam si la facultate despre metodele calitative versus cele cantitative, si impactul pe care il au acestea pentru cercetator. Ca sa va faceti o idee, sondajele presupun o metoda de cercetare cantitativa, pe cand interviurile sau observatia (de multe ori participativa) presupun contactul direct al celui care se ocupa de respectiva problema cu subiectii. Eh, discutia a ajuns in punctul in care se vorbea despre faptul ca uitandu-te peste niste cifre esti mai degraba neutru fata de problemele subiectilor, pe cand in cazul in care iei contact direct cu acestia esti afectat intr-o anumita masura. Spre exemplu, nu e tot una sa te uiti peste niste tabele in care citesti ca se fac X ore de matematica, Y de psihologie si Z de religie cu a participa la ore in diverse scoli sau la cursurile predate de anumiti profesori. Pe statistici apar orele alea ca se tin, dar in realitate poate nici macar asta nu se intampla de fiecare data, sa nu mai vorbim despre calitatea cursurilor. Scuze pentru introducerea destul de lunga, dar la fel e si pentru pietonii sau soferii cretini: degeaba faci publice statistici cu accidente daca un ins nu a patit-o sau nu are pe cineva apropiat care sa o fi patit urat. In sociologie sint doua concepte pentru asta: invatare (socializare) din experienta proprie, respectiv din experienta altora.
Pot sa va dau doua exemple in sensul asta, din Valcea. Am avut accident de masina, fiind pe trecere. Nu din vina mea. A trecut o duba TV peste mine. Am scapat ca prin urechile acului de moarte. Dupa ce am iesit din spital vreo cateva zile pur si simplu inlemneam de frica atunci cand trebuia sa trec strada si vedeam ca o masina nu se opreste! Pe de alta parte (Teodor poate sa confirme) foarte multi copii de 18-22 de ani au murit in judet conducand ca si cum ar fi ei mari piloti de curse, desi abia isi luasera permisul. Si odata cu ei si altii aflati cu ei in masina. Evident, coloane funebre, prietenii lor isi puneau poze cu cei morti pe tricouri sau pe masini. Vai, saracu', s-a prapadit... In cel mult un an unii dintre aia care mergeau la inmormantarea aia mureau fix la fel! Deci, de multe ori, nici macar asta nu ajuta, dar statisticile. Cel mai ok e sa se faca educatie rutiera in scoli. Dar lasati, ca la orele de Religie elevii din primii ani sint invatati ca in cazul in care pacatuiesc da masina peste ei.
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11660 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:18
Dacă tot a venit vorba despre stația de tramvai de la gară, priviți ce au pățit cei care au așteptat în stație, la sfârșitul săptămânii trecute:
Clipul nu îmi aparține.
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8447 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:18
Si BAC-ul in sine e o prostie, nu stiu cum este " afara ", dar la fel se procedeaza ? Iti baga pe gat fortat in jur de 30 de comentarii in astia 4 ani ( care pusi cap la cap cred ca duc undeva la 2 si ceva, nu ca ma plang, insa este foarte multa materie ) si pana la urma pentru ce ? Cu ce ma ajuta in viata pe mine, pe majoritatea care invata toate comentariile acelea fara niciun folos. Eu unul sunt scarbit de comentariile poeziilor, efectiv, eu nu am acea chemare, cica, catre " frumos ", nu imi dau seama de ce luna in operele lui Eminescu ofera simetrie compozitionala, sau de ce lumina razelor lunii care strapunge materialul gros al perdelelor reprezinta speranta. ( ... ) Sigur nu sunt singurul in situatia assta si care vede lucrurile asa, o jecmaneala ordinara. Cine se simte atras, cu toata placerea sa le invete, eu unul le-as respinge cu vehementa, pe unele, dar sunt obligat. De aici proneste o alta discutie catre lipsa de cultura, prin cultura nu inseamna sa memorezi ca nebunu zeci de comentarii, eu citesc spre exemplu din proprie initiativa, dar nu poezii sau comentarii. Nu mai suntem inainte de 89', cand practic erai obligat sa te supui fara a avea dreptul la opinie. Teoretic ar trebui sa alegem materiile, ca in celalalte tari, dar nu ... bagam mult si prost. Aceasta este parerea mea, probabil voi fi si guri care vor spune " ce stie asta de 17 ani, el nu are altceva de facut decat sa invete ", corect, practic aceasta este datorita elevilor, insa sa invete ceva conturat bine si corect, ceva folositor nu ceva stufos, neinteresant, ce impune asa zisa toceala, sau invatat mecanic, lucru pe care eu nu l-am practicat niciodata. De aceea am si unele note mai mici, am refuzat sa invat pe de rost si sa reproduc cuvant dupa cuvant in fata profesorului, am incercat sa folosesc cuvintele mele, insa ideea sa ramana neschimbata, nu, ca nu e bine, nu asa ti-am dat ... dar in sine semnifica acelasi lucru. Asta alta problema cu aceste tipuri de profesori ...
Ultima editare efectuata de catre Teodor in Mier 26 Feb 2014, 17:26, editata de 1 ori
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6560 Data de inscriere : 30/01/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:24
crezi ca le mai pasa andrey? si mai ales taximetrist cei mai injurati soferi am o intrebare pentru tine exista pista pentru biciclisti pe partea cu Unicarm-ul? am inteles de la cineva ca pe harta Timisoarei nu mai stiu exact exista insa in realitate este parcare pentru masini pe trotuar desi au parcare amenajata langa
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13108 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:32
Teodor, gresesti foarte tare la faza cu comentariile! :DPoate nu ai profa buna de romana, si atunci esti indreptatit sa nu le vezi rostul, dar ele sint extrem de utile. Practic ele te fac sa judeci. Au o structura, deci iti creeaza un sistem de gandire care te ajuta toata viata! Sigur ca pe tine, doritor sa devii mecanic de locomotiva, nu te va ajuta cu nimic in viata sa stii ca asezarea Morometilor la masa (baietii spre usa/poarta) simbolizeaza intentia lor sa plece de acasa, in timp ce locul in care sta Ilie Moromete indica faptul ca el era "ultimul taran", care isi dorea conservarea satului traditional, dar cunostiintele insusite logic iti dezvolta mintea. Comentariile alea invatate pe bune, nu "ca sa trec bacu'" iti dezvolta capacitatea de analiza. Dar pentru asta ai nevoie si de un prof de romana capabil.
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11660 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:37
Jhonyla, la care stradă te referi?
Legat de taximetriști, atâta îi duce capul. Acum două săptămâni, un taximetrist s-a urcat pe trotuar și era să se urce pe mine, eu fiind pe bicicletă. Apoi claxona pietonii că el n-are timp de perdut. Aici ( https://www.google.ro/maps/@45.734184,21.209005,3a,60.2y,234.66h,74.58t/data=!3m4!1e1!3m2!1sd2UxOS4SboPP77MecBp9cQ!2e0 ) s-a întâmplat asta. Vroia să ajungă în parcare. Și nu e prima dată.
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6560 Data de inscriere : 30/01/2011
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 17:50
Andrey la strada Ion Dragalina ma refer pe partea cu magazinul Unicarm
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5796 Data de inscriere : 21/07/2012
Subiect: Re: Diverse Mier 26 Feb 2014, 18:18
m-am apucat sa scriu un comentariu cat un roman, dar mi-am dat seama ca nu are nici un sens. se pot schimba lucrurile? DA. se vrea schimbarea? DA. atunci de ce nu se face o schimbare? pentru ca Romania.
sistemul e defect si -hai sa fim sinceri- este facut impotriva individului.
despre participantii la trafic... am citit ca in careva tara politia a demarat o campanie in care soferii care conducea iresponsabil si incepatorii erau dusi la morga sa vada efectele condusului periculos. a avut efect? da. nu imi amintesc de toate detaliile fiindca a trecut ceva vreme de cand am citit articolul eu as propune ceva asemanator: toti incepatorii sa faca 2 saptamani la SMURD la descarcerare sau la morga. asta inainte de examen. credeti-ma, in 70% din cazuri ar functiona. la mine a mers