Numarul mesajelor : 18766 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24346 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Diverse Joi 09 Ian 2014, 18:10
Ala face parte dintro campanie televizata realizate si la noi cu alcoolu ucide si centura salveaza vietii primele aparute prin anii 90 se difuzau la reflectii rutiere
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18766 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24346 Data de inscriere : 05/10/2010
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8304 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Diverse Joi 09 Ian 2014, 23:52
Si cand eu ziceam ca in masina nu ai confort, ca daca esti singur si nu ai sofer angajat nici macar un sms nu poti trimite/citi in siguranta, dar sa stai pe net, nu m-ati crezut. Uite de ce prefer eu trenu, timpu petrecut in masina e chiar pierdut daca esti sofer, altceva nu ai cum sa mai faci in timpul ala.
Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6911 Data de inscriere : 15/03/2012
Subiect: Re: Diverse Joi 09 Ian 2014, 23:59
Hai sa nu exageram acum. Daca te informezi cu privire la situatia traficului,si vezi ca soseaua este libera,poti scrie linistit un mesaj,iar pentru vorbitul la telefon exista hands-free.
Totusi,nu exista termeni de comparatie intre calatoria cu trenul si cea cu o masina...e ca si cum ai compara mere cu pere. Sunt avantaje si dezavantaje deopotriva.
cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9364 Data de inscriere : 20/08/2008
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 00:08
Pai si daca as avea sofer, timpul lui nu ar fi pierdut? Eu de exemplu cand conduc, savurez fiecare moment. Imi place sa conduc. In 17 ore am facut Tg Mures-Otopeni(unde am stat vreo 2 ore), Otopeni-Bucuresti si Bucuresti-Tg Mures, timp in care n-am simtit lipsa internetului si a telefonului absolut deloc. M-a cam durut piciorul de la cum l-am tinut pe acceleratie, dar asta e. Nu mi se pare absolut deloc pierdere de vreme. Merg cum vreau, unde vreau, cand vreau. Nici macar nu raspund la telefon cat conduc, decat foarte rar, sa nu mai zic de mesaje, care pot astepta.
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 00:24
Nu, daca iti angajezi sofer acela ar fi la serviciu, si ar castiga bani din urma faptului ca iti conduce masina si te duce la destinatie, la fel ca si mecanicul de locomotiva sau soferul de la autobuze. Nu stiu ce poate fi asa placut sa conduci, poate o sa ma conving.
Stiu ca e diferenta intre tren si masina, fiecare are avantaje si dezavantaje, vroiam sa subliniez unul din dezavantajele masinii personale. O comparatie mai complexa poate o sa fac pe alt topic.
cortexedge Administrator
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 00:42
Nu ai condus? Acum 3 luni am condus din Irlanda pana in Mures si mi-a placut fiecare secunda.Am facut 3 zile, din care una am pierdut-o pe feribot. Ce sa mai zic de autobahnul din Germania, unde nu este limita de viteza decat pe racorduri si in unele zone considerate periculoase.
Oricum, e normal sa existe diferente, fiindca vorbim de 2 categorii diferite de vehicule.
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 00:45
Nu am permis, deci nu am condus.
Da, sunt 2 tipuri diferite de transport, insa eu ziceam ca daca ai de condus trebuie sa iti vezi de drum, pe cand eu cand am mers cu trenu uneori era sa uit si sa cobor, dus de val si atent la ce faceam pe internet, nici nu am stiut cum a trecut timpul si am ajuns la destinatie. Alteori as fi fost mult prea obosit ca sa pot conduce, ar fi trebuit sa dorm intai, dar cu trenu riscu e mult mai mic.
cortexedge Administrator
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 00:57
Ai dreptate, riscul e mult mai mic, din punct de vedere al posibilelor accidente. Acum depinde de individ, unii se uita pe geam, altii fac poze, altii stau pe net. Eu ma uit pe geam, netul il folosesc unde ma plictisesc, iar in tren nu ma plictisesc. La volan nu pot face nimic, dar imi place asa.
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 09:41
Şi mie îmi place să conduc, iar în ceea ce priveşte vorbitul la telefon sau trimisul mesajelor, când e nevoie de aşa ceva, pur şi simplu trag pe dreapta şi fac ce am de făcut, apoi îmi văd de drum. Niciodata nu scriu mesaje sau să vorbesc la telefon în timpul mersului.
Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6911 Data de inscriere : 15/03/2012
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 11:11
Pai cum ziceam si mai sus,daca ai hands-free ( si acum aproape oricine poseda un telefon,are si un asemenea sistem),nu vad nicio problema in a vorbi la telefon.
Eu fac relativ des drumul Cluj-Arad,care cel putin pana in Oradea,nu e cel mai sigur drum,insa daca am de vorbit,cu niste casti rezolv problema .
Desigur,masina personala te duce mult mai repede la destinatie ( plus ce a mai insirat cortexedge) insa este si mult mai costisitoare decat trenul-nu mai vorbim si de eventualul salariu al soferului (desi,dupa parerea mea,sa ai masina,si sa nu o conduci tu,e ca si cum nu ai avea...s-a dus tot farmecul condusului ).
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13280 Data de inscriere : 05/01/2011
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25579 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 11:56
Spartan1948 a scris:
Pai cum ziceam si mai sus,daca ai hands-free ( si acum aproape oricine poseda un telefon,are si un asemenea sistem),nu vad nicio problema in a vorbi la telefon.
Din punct de vedere legal nu e nicio problemă. Dar şi folosind un sistem hand-free tot îţi concentrezi o parte din atenţie către persoana de la celălalt capăt al... undelor (că nu mai e fir), deci îţi scade atenţia la drum.
_________________ :TTT:
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5795 Data de inscriere : 21/07/2012
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 12:38
s-a facut un experiment interesant acum cativa ani. un sofer trebuia sa conduca intr-un simulator si intre timp vorbea la telefon in handsfree. intre timp un program complex ii inregistra miscarea orchilor. dupa aceea i s-au pus intrebari, i s-au aratat poze de pe traseu si SURPRIZA! nu isi amintea de ele. era si un accident pe traseu, inregistrarile au aratat ca s-a uitat de 4 ori la autospeciala de salvare tehnica dar nu si-a amintit de loc. eu va zic sa trageti pe dreapta cand aveti astfel de treburi de rezolvat, nu merita sa riscati viata altora si pe a voastra pentru un mesaj sau un apel. am observat ca si setarea radioului este periculoasa, era sa nu ma opresc la o trecere deoarece schimbam posturile
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: Diverse Vin 10 Ian 2014, 14:12
La inceput e mai greu sa ai atentie distributiva la volan, in timp te obisnuiesti! Eu scriu lejer mesaje la volan! Am avut bafta ca in 16 ani de soferie sa nu am decat un accident usor cu o caruta nesemnalizata noaptea si am lejer 2000000 km de condus! Da' cand conduc un vehicul ce necesita categoria D si am si alti pasageri nu citesc mesaje sau scriu, doar vorbesc cu hands-free! Cat priveste costurile, daca sunt 2 calatori intr-un automobil este mai ieftin decat cu trenul, inclusiv regio!