Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

DIFERENTA intre transport auto si transport CFR

In jos 
+31
Ionutz
Spartan1948
razvan - trenuri
alliens
bostanesku gigel
Alex Avram
Teodor
discoid21
cont dezactivat .
Kriszti219
sorin_ncs
traian
Andrey_tm
DUAL
andreiutzu
bostanescu gigel
Dr2005
srazvi
membru inactiv
Vlad
Adrian78
Nesebar
AlexD
halmarius
COSTACHE MIHAIL
rich1974
cortexedge
kristi kkk
Luna
IonutCFR2009
razvandoru
35 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8305
Data de inscriere : 18/03/2011

DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Empty
MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 00:51

Dar bicicleta nu are aer conditionat natural ? Adica nu te racoresti din viteza ? Ca doar nu ti geamurile inchise si ,,nu ai nici babe in compartiment". Intreb si eu ca nu m-am urcat niciodata pe bicicleta deci nu stiu, insa ma gandesc ca asa cum la parcurile de distractii ma racoresc din viteza cand ma dau, o fi valabil si la biciclete.

Si sorin_ncs daca zici ca daca ai de carat marfa la clienti nu merge cu bicicleta, sunt de acord, iar in cazul celor ce trebuie sa fie la costum la munca nu prea conteaza costurile, aia ar trebui sa aibe bani la greu, nu oricine e ministru/deputat/etc., insa cei de rand, care lucreaza fie in productie, fie la birou/callcenter nu vad ce inconveninte ar avea in folosirea mijloacelor de transport alternative.

Si daca de bicicleta zici ca ar dauna grav sanatatii (uite cum invata copii rele pe forumu asta), de role ce zici ? Si alea dau boli ? Ce boli ? Sa am motiv sa imi fie frica in continuare, desii si cu tot cu frica probabil o sa imi iau curand role.

Si nu in ultimu rand sorin_ncs si restu, sa zicem ca ignorati aspectul ecologic, cele cu traficu, accidentele etc., dar cand e vorba de bani ai vostrii, ca nu va cumpara nimeni benzina/bilete la transport pe gratis deregula, nu te intereseaza/va intereseaza sa cheltuiti cat de putin cand e sa aveti nevoie de ceva ? Cred ca stie toata lumea ca bicicleta/rolele/mersu pe jos nu necesita bilet, nici taxe de drum, nici combustibil. Practic sunt cele mai ieftine mijloace de transport. Ce credeti ca e mai ieftin 600 ron/luna doar carburant si doar pentru naveta + alte cheltuieli cu masina, sau o pereche de role ori o bicicleta care costa cel mult 400 ron rolele sau 1000 ron bicileta si le folosesti cativa ani fara benzina/motorina, impozit, etc. ?
Sus In jos
sorin_ncs

sorin_ncs

Numarul mesajelor : 107
Reputatie : 4729
Data de inscriere : 11/04/2012

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 01:09

Nu stiu cum e cu aerul conditionat pe bicicleta ca eu nu ma stiu da cu bicicleta. Hm..ce probleme provoaca rolele? Stiu si eu? Cazaturi? Rupturi de genunchi?

Cit despre cheltuieli eu am alta filosofie...in primul si in primul rind sa ne intelegem de la inceput ca nu sint deloc bogat. Dar dau oricit mi se cere atunci cind sint absolut satisfacut de un lucru sau serviciu, in timp ce ma oftic si pentru 50 de bani aruncati in vint sau dati pe un lucru care nu imi place. Deci pe mine mersul cu masina ma satisface, cu RATB insa nu ma satisface. De aceea pentru a merge cu masina dau oricit este nevoie in schimb imi vine sa imi scot ochii pentru aia 1-2 lei pe care sa zicem ca i-as da pe un bilet de RATB din moment ca calatoria cu RATB-ul nu ma satisface.

Ai ghicit! aspectul "eco" nu ma intereseaza. Nu am de gind sa ma las indoctrinat de propaganda ieftina. Accidentele sint pentru cei care nu stiu sa conduca. Daca iti spun ca eu unul conduc de 14 ani aproape zilnic, de fapt chiar zilnic in ultimii 8 ani si nu am avut niciodata un accident ma crezi? Poate nu ma crezi dar asta e adevarul. 1000 RON o bicicleta ?? Fereasca D-zeu! Cu 3000 RON am cumparat masina! masina!
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 01:28

Poate stiu restu cum e cu aeru conditionat pe bicicleta, ca sunt ceva biciclisti pe forum. Iar cu rolele, da provoaca cazaturi daca nu stii sa mergi, asa ca mine, insa daca stii sa mergi mergi ani de zile fara accidente. Cred ca ai condus fara accidente, nu ai fi primu, am cazuri si in familie. Bicicleta de 1000 ron e noua si nu cea mai ieftina, ca asa cea mai ieftina bicicleta noua e 300-350 ron, cel putin la mine in oras. Second-hand gasesti si cu 150 ron.

Cu privire la al doilea aliniat, ca nu esti plin de bani, dar preferi masina desii e scumpa, cred ca situatia in cazul tau sta asa: esti pasionat de masini. Tot deaia probabil nu prea vezi dezavantajele masinilor cu acceleasi ochi.

P.S. Deseori pe mine ma satisface ce e cel mai ieftin Very Happy si ca tot venii vorba de masini, stiu si eu ca sunt masini ieftine, chiar am vazut una in Bucuresti a doua zi de paste cu 2600 ron, dacie nova parca sau supernova. M-am gandit pentru cateva minute cum ar fi sa o cumpar. Rapid insa mi-am adus aminte de necesitarea soferului si a carburantului, ambele foarte dificile in cazul meu, si sa o fi cumparat doar ca sa pot zice aici pe forum si eventual cunoscutilor ca am masina (cu toate ca nu o pot folosii) chiar nu imi suradea.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 01:36

La 2600 RON o maşină nu te aştepta să fie în stare foarte bună... va trebui să mai bagi încă o dată pe atât în ea ca să iei ITP-ul şi ca să nu pici prin podea.
E greşită afirmaţia că accidentele sunt pentru cei care nu ştiu să conducă. Poţi să conduci ca la carte şi tot intră un camion în tine din sens opus. Sunt sigur că şi şoferul Loganului în care s-a înfipt Huidu cu SUV-ul ştia să conducă foarte bine. Şi tot a ajuns pe lumea cealaltă. Sau cel peste care a căzut un plop pe un DN acum câţiva ani. Şi el conducea foarte bine, nu avea nicio amendă la activ... şi tot pe lumea cealaltă a ajuns şi el.
La fel se pot întâmpla accidente şi pe bicicletă şi pe role şi per pedes. Oricând poate să îţi cadă un panou publicitar în cap, să pice pe tine un cablu de înaltă tensiune ori să intre pe trotuar unul care pierde controlul volanului.

Luna

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 01:49

Oricum nu o cumpar, era doar ca idee. Si oricum daca era sa o cumpar doar ca sa pot zice ca am masina ce conta itp ? (banuiesc ca la inspectia tehnica periodica te referi, din ce am gasit pe google) Ca oricum pentru a putea circula cu ea principala chestie e soferul, pe care nu il am, asa ca si daca as avea benzina/motorina gratis (nici nu stiu cu ce merge) ar fi fost tot doar ca sa nu zic ca nu am si masina.

Normal ca oricum se pot intampla accidente, in schimb daca nu stii sa conduci si incerci sa conduci cred ca e aproape o certitudine ca vei face accident. Eu nu stiu sa conduc. La fel nu stiu nici sa merg pe bicicleta sau role, de accea imi este frica. Degeaba altii nu au patit nimic, ca ei se pricep, eu nu.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 02:42

Eu ştiu să conduc, dar nu am ce... decât bicicleta.

bostanesku gigel
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 263
Reputatie : 5126
Data de inscriere : 09/08/2011

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 08:12

sorin-ncs e genu de meltean care sta in bucuresti blocat in trafic cu c****-n masina,cunosc personaje de astea cu gramada.Eu am masina de servici si evit cat pot sa o folosesc,mergand cu metroul ajung acasa mai repede si mai linistit.La metrou e si racoare deci am rezolvat problema aerului conditionat.Sunt si un biciclist convins dar folosirea bicicletei in Bucuresti mi se pare sinucidere curata.De ce?multi handicapati care au carnet,mult praf-fum si foarte multi CAINI.Vara cand sunt temperaturi de +35 grade bicicleta devine un chin.Referitor la afirmatia cu impotenta,alta PROSTIE crunta!!Inseamna ca occidentalii ar trebui sa fie toti impotenti,ei folosesc bicicleta pe scara larga.Sorine lase ne frate cu masina ta,aici e forum de pasionati trenuri nu de auto.Sa fi sanatos dar ai gresit forumu
Sus In jos
sorin_ncs

sorin_ncs

Numarul mesajelor : 107
Reputatie : 4729
Data de inscriere : 11/04/2012

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 12:31

bostanesku gigel a scris:
sorin-ncs e genu de meltean care sta in bucuresti blocat in trafic cu c****-n masina,cunosc personaje de astea cu gramada.Eu am masina de servici si evit cat pot sa o folosesc,mergand cu metroul ajung acasa mai repede si mai linistit.La metrou e si racoare deci am rezolvat problema aerului conditionat.Sunt si un biciclist convins dar folosirea bicicletei in Bucuresti mi se pare sinucidere curata.De ce?multi handicapati care au carnet,mult praf-fum si foarte multi CAINI.Vara cand sunt temperaturi de +35 grade bicicleta devine un chin.Referitor la afirmatia cu impotenta,alta PROSTIE crunta!!Inseamna ca occidentalii ar trebui sa fie toti impotenti,ei folosesc bicicleta pe scara larga.Sorine lase ne frate cu masina ta,aici e forum de pasionati trenuri nu de auto.Sa fi sanatos dar ai gresit forumu

Eu as zice totusi ca ar fi frumos sa nu faci atacuri la persoana. Parerea mea! Melteni care stau cu c**** in masina or fi multi, dar cel care desface masina si motorul cu propriile sale miini, le insira in casa si le reface inapoi piesa cu piesa nu poate fi decit un pasionat! In nici un caz un cocalar! Ala nu stie sa repare masini, ala stie ca daca are treaba la banca trebuie sa lase masina pe treptele bancii.
Cu bicicleta evident ca este o problema grava si cea a ciinilor. Iar chestia cu impotenta nu e deloc prostie. Ca nu ti s-a intimplat tie este una...nu inseamna ca nu a patit-o nimeni. De unde stii ca occidentalii folosesc bicicleta pe scara larga? Ai fost acolo? Sau ai vazut la TV? Ca e o mare diferenta. Eu stiam ca in China sint folosite cel mai mult bicicletele, adica acolo unde sint multi sarantoci. Nu am zis niciodata ca NU sint pasionat de masini. Asa este! Sint!

Dar daca tu spui ca am gresit forumul tin sa iti amintesc ca de asemenea nu am spus niciodata nici ca NU imi plac trenurile. Imi plac si trenurile. Daca pentru asta merit sa fiu banat sau exclus de pe acest forum atunci sa fiu. Cu toate ca eu am impresia ca pot contribui cu informatii valoroase pe acest forum. Probabil tu nu crezi asa ceva. Am remarcat ca nici nu prea este cunoscut aspectul locomotivelor americane pe acest forum (printre altele). Asta in condiile in care se intituleaza forum de pasionati de trenuri.

Am continuat la nesfirsit aceasta discutie pentru ca am fost PROVOCAT la nesfirsit. Desi intelept din partea mea era sa nu raspund provocarilor. Ca de aia se zice mereu ca "cel mai inteligent cedeaza". Am spus mai devreme ca asta e subiect tipic de troll care nu duce la nimic bun. Cum doriti...eu aceasta discutie nu o mai continui.
Sus In jos
bostanesku gigel
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeSam 28 Apr 2012, 20:39

de cand ai aparut aici ne stresezi pe tema cat de bine e sa ai masina si ce nenorocire e trenu,iti mai spun inca odata ->AI GRESIT forumu.Am fost in occident si am vazut cati biciclisti sunt acolo,dupa mintea ta toti ar trebui sa fie impotenti.Este posibil ca din 100000 de biciclisti cativa sa ramana impotenti dar tu incerci sa faci din chestia asta o tragedie mondiala.Incearca in alta parte,aici sunt discutii despre trenuri nu despre masini blocate in trafic in bucuresti si idiyoti care stau in ele.Hai i ati demaraj
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5435
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeDum 29 Apr 2012, 01:46

mda, pana la urma e forum despre trenuri, sau forum dedicat exprimarii satisfacatiei de a te plimba zilnic cu masina pentru a arata ca iti permiti asta? numai la romani am auzit chestia asta ca dau oricat sa merg cu masina (am avzut oameni care faceau foamea acasa ca sa aiba satisfactia asta de a merge cu maisna la servici, de parca de la nastere au stat doar in masina)....in Occident am vazut cu totul alta optica, pe primul plan e aspectul financiar (pentru oamenii on\bisnuiti, nu pentru cei bogati, evicent), daca ies mai bine financiar cu transportul public/bicileta, nu au nici o problema sa aleaga varianta asta, la noi se pare insa ca banul se castiga usor si se arunca si mai usor.....
probabil si din aceasta cauza transportul public e atat de neglijat de autoritati, multi responsabili avand exact aceasta mentalitate, ca daca il folosesti esti unparlit ce nu isi permite masina, si deci nu merita atentie.....spre exemplul, dupa o vizita in Constanta, am fost neplacut impresionat ca acolo, chiar mai mult decat in Bucuresti, pentru administratia Mazare nu exista decat soferi (carora li se permite parcarea pe orice trotuar chiar daca pietonii/biciclistii nu mai pot circula pe acolo) si pensionari pentru care se subventioeaza transportul, si pentru care nu conteaza durata transportului...mai trist e ca nu exista speranta ca lucrurile sa se schimbe, nu avem nici o sansa sa ajungem la retele de transport ale oraselor din Europa centrala si de vest...
in aceste conditii, se poate presupune ca benzina/motorina e inca foarte ieftina la noi, asa ca nu inteleg campaniile isterice de la TV cu scumpirea carburantilor
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15509
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeDum 29 Apr 2012, 14:11

Sorin_ncs nu streseaza pe nimeni. Isi expune propria parere pe acest forum la acest topic fara sa atace vreun membru, fara sa calce regulamentul. Este dreptul lui la o exprimare libera in termeni decenti asa ca nu trebuie intimidat ca sa nu mai intre pe forum. Sa incercam sa ne toleram unii pe altii asa cum si administratorii sunt destul de ingaduitori cu unii membri care tot calca regulamentul si nu ii exclude , ci din contra incearca sa ii ajute sa isi dea seama unde au gresit ca sa ramana si in continuare alaturi de noi. Daca topicul acesta este stresant, evitati-l. Daca unele mesaje vi se par stresante, dupa ce le cititi dati clic pe alta pagina dar nu incercati sa faceti sa se simta p***t unii membri.

Cred ca nu s-a suparat nimeni de acest mesaj, ci se doreste ca si in continuare sa putem discuta in nr. cat mai mare pe acest forum fara ca unii sa plece din cauza ca au fost intimidati, si mai ales incercam sa ii ajutam si pe cei care calca regulamentul sa nu ii excludem rapid, poate isi dau seama unde gafeaza si isi revizuiesc comportamentul!
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3357
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8372
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeDum 29 Apr 2012, 17:08

Iata ce inseamna in termeni strict economici concurenta (care este si intre cele doua tipuri de transporturi) :FUNCTIILE CONCURENTEI

Stimuleaza progresul social in 2 directii:
stimuleaza si furnizeaza pe acei agenti economici care lucreaza bine, eficient, cu productivitate mare, costuri mici si calitati bune
ii pedepseste si ii elimina pe cei care lucreaza p***t, ineficient, generand in acest caz falimente, risipa de munca sociala, ascutirea contradictiilor si conflicte
Regleaza piata prin libertatea preturilor
Determina reducerea preturilor de vanzare
Are functia de executant al cerintelor altor legi obiective: legea productivitatii, legea cererii si ofertei, legea profitului
Face posibila ca prin macanismele preturilor, societatea sa produca doar ceea ce e necesar si dorit, si cerut de consummator, intervenind astfel in repartizarea si alocarea resurselor
Transforma interesele individuale in interese sociale si actiunile indivizilor in necesitati reale ale societatii
Concurenta trebuie tratata ca un mit, adica ca pe un instrument-minune, care ar rezolva toate problemele sociale, ca o notiune cu dubla determinare, ce creeaza si progress dar si efecte negative, contradictorii asupra dezvoltarii societatii
Sus In jos
bostanesku gigel
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeDum 29 Apr 2012, 17:45

e greu fara copy-paste nu-i asa?e greu sa ai tu ideile tale,gandurile tale,mai bine copiem si le aruncam asa aiurea pe forum
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3357
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8372
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeDum 29 Apr 2012, 19:10

bostanesku gigel a scris:
e greu fara copy-paste nu-i asa?e greu sa ai tu ideile tale,gandurile tale,mai bine copiem si le aruncam asa aiurea pe forum

Ce treaba ai tu daca am copiat. Ceea ce am scris eu mai sus este pentru cei care vor sa inteleaga ce termenul de CONCURENTA.

Ignora-ma, nu am nevoie sa ma bagi in seama.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7659
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitimeDum 29 Apr 2012, 21:55

Ce bine e sa ai doua conturi! Esti bannat pe unul, intri pe celalalt si iti pastrezi si metehnele pt. care ai fost banat . Totusi cu copy-paste ai dreptate, cine stie poate contabilizeaza cineva nr. posturilor si ii da vip-member.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR   DIFERENTA intre transport auto si transport CFR - Pagina 8 Icon_minitime

Sus In jos

DIFERENTA intre transport auto si transport CFR
Sus 
Pagina 8 din 12Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» IR 1970/1971: Galati - Braila - Tandarei - Fetesti - Constanta
» Vagoane seria 98 83 - transport auto
» Transport feroviar vs transport rutier
» Sinaia (300)
» Automotoare clasa 78 Malaxa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: