|
| DIFERENTA intre transport auto si transport CFR | |
|
+31Ionutz Spartan1948 razvan - trenuri alliens bostanesku gigel Alex Avram Teodor discoid21 cont dezactivat . Kriszti219 sorin_ncs traian Andrey_tm DUAL andreiutzu bostanescu gigel Dr2005 srazvi membru inactiv Vlad Adrian78 Nesebar AlexD halmarius COSTACHE MIHAIL rich1974 cortexedge kristi kkk Luna IonutCFR2009 razvandoru 35 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Dum 29 Apr - 21:58 | |
| Poate sa ia locul lasat de mine liber |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Dum 29 Apr - 22:37 | |
| Nu am nevoie sa iau locul nimanui, si tie ALEX D vroiam sa-ti spun sa nu mai raspunzi la postarile mele, vreau sa ma ignori, nu te obliga nimeni sa ma bagi in seama. Eu scriu pe acest forum DE PLACERE, NU PENTRU CA NU AS AVEA CU CE SA IMI PETREC TIMPUL. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Dum 29 Apr - 22:45 | |
| Bine 'basescule', dar e o problema, de fiecare data cand intru pe forum mesajele tale sunt ultimele(ca sa te ignor ar trebui sa nu mai scriu nimic, dooooh) la mai toate topicurile si toate spun acelasi lucru si citez "Mai multe trenuri si mai multi calatori" mai schimba si tu placa. Mai adu si tu o informatie utila, ai aproape 800 de postari si in 95% din ele gasim cuvintele "Mai multe trenuri si mai multi calatori"... Apropo, ce te face sa crezi ca te bag in seama? Amuzant... |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Dum 29 Apr - 22:54 | |
| - AlexD a scris:
- Bine 'basescule', dar e o problema, de fiecare data cand intru pe forum mesajele tale sunt ultimele(ca sa te ignor ar trebui sa nu mai scriu nimic, dooooh) la mai toate topicurile si toate spun acelasi lucru si citez "Mai multe trenuri si mai multi calatori" mai schimba si tu placa.
Mai adu si tu o informatie utila, ai aproape 800 de postari si in 95% din ele gasim cuvintele "Mai multe trenuri si mai multi calatori"... Nu incerca sa fii rautacios si incorect ca nu am scris doar asa cum spui tu. Acel procent de 95% eu il vad de 9,5%. Aici este FORUM DE TRENURI si pentru trenuri, cai ferate, sistem feroviar. Deasemenea as fii onorat sa fiu ca Traian Basescu care pana una alta este presedintele NOSTRU (al tarii). In orice caz nu am de ce sa-ti ofer tie explicatii pentru ca nu te cunosc. Nu trebuie sa iti convina tie ceea ce postez pe forum. bostanesku gigel = un forumist invidios. I-A UITE DRAGUL MEU CE AM GASIT, iar eu sper sa nu ajung in situatia ta pe acest forum : Userul bostanescu gigel este banat pana la Lun Apr 30, 2012 9:18 pm Pentru motivul urmator: Limbaj necivilizat si ofensator.
Ultima editare efectuata de catre razvan - trenuri in Lun 30 Apr - 0:08, editata de 4 ori |
| | | bostanesku gigel Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 263 Reputatie : 5122 Data de inscriere : 09/08/2011
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Dum 29 Apr - 23:32 | |
| ai postari cu 1% mai interesante ca manuela( de fapt manuel),in rest sa te speli pe cap cu basescu tau cu tot |
| | | razvandoru
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 4936 Data de inscriere : 08/06/2011
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Joi 3 Mai - 13:47 | |
| - razvandoru a scris:
- Avantajele transportului CFR :
cel mai important lucru este ca au toalete
te poti deplasa in timpul mersului facand putina miscare (mai ales la un drum de 3-4 ore)
esti cu mult mai relaxat psihic intru-un spatiu mai inalt
Dezavantaje:
trebuie sa fi punctual (disciplinat) la ora sosiri trenului
Avantajele transportului Auto:
te opresti unde vrei
sa iei bani cu tine mai multi sa platesti amenzi si defecte la masina (si se intampla de obicei)
Dezavantaje:
Sa te rogi la Dumnezeu sa nu intre unul in tine cu viteza mare
Sa nu te "scapi " pe tine pana la prima padure (un boschete ceva)
Si sa te gandesti ca trebuie sa-ti schimbi masina din cauza ca a imbatranit
Avantajele transportului CFR MARFA:
Scuteste soselele de greutati mari si de pericole la tot pasul
Folositi transportul feroviar oameni buni ca o sa saracim tara cu constructiile de AUTOSTRAZI, ASTEA SUNT BUNE CAND AI
TERMINAT CU TOATE, LUMEA LOCUIESTE PE UNDE APUCA CU CHIRIE SI VOI TIPATI CU AUTOSTRAZILE ,SA LE CONSTRUIM
CARTIERE DE LOCUINTE SI FABRICI SA AIBA UNDE SA MUNCEASCA SI DUPA ACEEA DISTRACTIA. Transportul dirijat si controlat va castiga suprematia in randul deplasarilor terestre! |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Vin 10 Ian - 23:59 | |
| Sa vedem o comparatie de costuri si conditii intre transportul auto cu masina personala comparat cu trenu pe timp de un an, luam exemplul unui bucurestean, calatorind cu trenuri regio acolo unde e simplu de mers cu acestea:
- sa zicem ca 20 de week-enduri le faci pe Valea Prahovei, luam distanta medie Bucuresti Nord - Busteni, pret la tren intreg: 19 RON x 2 pentru ca e vorba de dus-intors = 36 RON/week-end X 20 = 720 RON
- 5 week-enduri le faci la mare, luam ca exemplu o statiune de la mijlocul litoralului, Costinesti: aproximativ 34 RON biletul la tren X 2 pentru ca e vorba de dus-intors = 68 RON X 5 = 340 RON
- 2 drumuri la Timisoara: nu sunt trenuri regio, sau cel putin nu fara multe schimbari si legaturi problematice, deci iau pretul la interregio, 105 RON x 4 = 420 RON
- 1 drum la Satu Mare: nu sunt trenuri regio, sau cel putin nu fara multe schimbari si legaturi problematice, deci iau pretul la interregio, 125 RON x 2 = 250 RON
Total: 1730 RON cheltuieli la pret intreg cu transportul in decursul acelui an, total km parcursi: 11322 km, total costuri in cazul in care iti iei card tren plus: 1450 RON (am marit un pic suma in ideea ca poate mai circuli si cu trenuri private), daca esti elev/student 800-900 RON aproximativ. In Bucuresti oricine are sau ar trebui sa aiba abonament la mijloacele de transport in comun fie indiferent cu ce calatoreste in afara orasului, deci nu iau in calcul transportul pana la gara. Mai adaugam costuri ocazionale cu taxi-urile cand trebuie sa fugi dupa tren sau alte lucruri neprevazute si neincluse in costul biletelor: 70 RON/an, deci 1520 RON/an sau 950 RON/an daca esti student si calatoresti cu trenu.
Sa vedem in cazul transportului auto cum iese calculul:
- RCA - minim 400-500 RON/an, o sa pun - 600 RON/an - Rovinieta - 120 RON/an - Impozit - 50 RON/an - Uzura cauciucurilor, schimb ulei, lichid spalare parbriz, spalare masina, alte cheltuieli/piese si consumabile, minim 100 ron/an, pun 200 RON/an - Carburant, avem 11322 km, sa zicem ca cu tot cu aer conditionat vara nu ai depasi media de 6 %, desi e aproape imposibil, mai ales la ce trafic e pe valea prahovei si litoral: 679 de litrii x 5,7 RON = 3870 RON - Devalorizarea masinii, uzura ei, etc: minim 500 euro/an: 2200 RON - nu includ cheltuieli cu parcari platite, taxe de poduri ori de intrare in anumite zone/statiuni, amenzi, platforme in caz de defectiuni si alte piese scumpe, costurile scolii de soferi/ale soferului angajat dar cam imposibil sa nu ai parte macar de unele din ele ani la rand. Total cheltuieli in cazul transportului cu masina, fara posibilitati de reduceri: 7040 RON, asta fiind un minim dealtfel in cazul transportului cu auto personal, nu suma fixa ca in cazul transportului cu trenul. Numa costurile cu un sofer angajat ar fi cel putin inca 2000-3000 RON. La banii astia mai bine iti iei cartea de calatorie si calatoresti cu trenul nelimitat
Avantaje ale trenului:
- este sigur si nu necesita sofer de care sa ai tu grije (poti si dormii sau sta pe net pe parcursul calatoriei, fara sofer) - este confortabil, avand mai mult spatiu si putand sa te ridici in picioare, poti merge la wc fara sa fie nevoie de oprire - costurile sunt oarecum fixe, nu prea se pot mari daca faci pana spre exemplu sau daca e incarcat traficul - unele trenuri au vagon restaurant/bar sau de dormit, unde cu mici costuri suplimentare poti avea un confort si mai sporit - pretul scazut al calatoriilor
Dezavantaje ale trenului:
- trebuie sa fi punctual, sa fi la gara la o anumita ora, nu pleci cand vrei tu unde vrei - trenul pleaca de la gara si te lasa la gara, deregula trebuie fie sa mergi pe jos pana la gara sau in Bucuresti cu ratb/metrorex - exista riscul sa ai parte de calatori dubiosi uneori/in anumite trenuri/rute - e un pic mai greu sa te opresti aproape oriunde vrei sa faci o pauza (intrerupere) de calatorie, ca asa ai tu chef - e mai greu daca ai de transportat bagaje mari/grele - reteaua de cai ferate e destul de mica, nu poti merge chiar oriunde cu trenu si chiar nici cu alte mijloace de transport in comun - unele trenuri nu au prize (functionale) - e nevoie sa mai platesti un bilet pe portiunile pe care mai iei pe cineva cu tine - nu prea poti regla caldura/aerul conditionat dupa bunul plac sa nu iti fie nici cald nici frig
Avantaje ale masinii personale:
- mergi cu ea de acasa pana la destinatie, nemaifiind nevoie de alt mijloc de transport - nu cresc cheltuielile in caz ca mai iei 1-3 persoane cu tine, dar oricum sunt mai mari decat in cazul trenului - e mai usor sa transporti bagaje mari/grele - poti merge oriunde exista sosea, aproape orice localitate din tara sau zona turistica are sosea, nu accelasi lucru cand e vorba de gara - poti pleca la orice ora ai chef in calatorie, cu conditia sa aibe cine conduce si poti face usor oricate intreruperi de calatorie - ai posibilitatea de a folosi priza auto pentru incarcarea diverselor device-uri, nu depinzi de prizele din vagoane - poti regla caldura/aerul conditionat dupa bunul plac
Dezavantaje ale masinii personale:
- necesita sofer, deci fie conduci daca poti fie angajezi unul situatie in care costa si mai mult, daca conduci tu altceva nu mai poti face in timpul ala si trebuie sa fi odihnit, altfel e necesar sa te odihnesti intai - costurile mari - nu au restaurant/bar/wc - e obligatoriu sa stai pe scaun tot parcursul calatoriei, deci nu e prea confortabil - nu ai posibilitatea de a dormi in pat nici macar contracost cum e in cazul vagoanelor cuseta - necesita o investitie initala consistenta
Cam asta ar fi o comparatie completa intre transportul cu auto personal si tren. |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6908 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 0:13 | |
| Per-ansamblu,de-acord cu tine,insa...ziceai tu la dezavantajele masinii personale,printre altele, ca : nu au restaurant/bar/wc - e obligatoriu sa stai pe scaun tot parcursul calatoriei, deci nu e prea confortabil - nu ai posibilitatea de a dormi in pat nici macar contracost cum e in cazul vagoanelor cuseta
Pai...ai restaurant/bar/wc in orice oras prin care treci,asadar...problema rezolvata. In plus...nu esti obligat sa stai pe scaun pe tot parcursul calatoriei. Nimeni nu te opreste sa mai tragi pe dreapta,sa mai te intinzi,relaxezi,etc. Apoi,nu cred ca e necesar sa DORMI atunci cand pleci la drum,deoarece drumul cu masina este mult mai rapid,iar singura oboseala pe care o resimti este cea psihica. ( Vorbim de rutele interne,iar in acest caz,un drum...sa zicem Bucuresti-Satu Mare,in medie cu masina ar dura 8-9 ore. Cu 2-3 pauze,poti lejer sa conduci in siguranta.) |
| | | Luna
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 0:19 | |
| 1. Si cum fac sa stau sa mananc la restaurant, sa cer ceva la bucatar sau sa merg la wc in timp ce masina merge ? Stiu, pot opri la un local, dar stau si masina sta, nu ma deplasez in timpul ala, daca stau 4 ore la bar le stau degeaba, pe cand in tren poate in timpul ala deja sunt aproape la destinatie.
2. Acceasi chestie opritul pentru a ma ridica de pe scaun sau a ma intinde
3. In cazul unei calatorii cu trenu poti folosi timpul calatoriei pentru a te odihnii si la destinatie sau inainte de plecare sa faci altceva, pe cand in cazul masinii nu. Spre exemplu joi spre vineri la servici de noapte pana dimineata pe la 10, apoi treburi prin oras la insitutii/cumparaturi, seara la 18-20 te urci in tren si pana dimineata cand ajungi la destinatie dormi, acolo faci altceva. Cu masina cum ai face asta ? Si apoi la intorcere dupa 3-4 nopti consecutive nedormite ?
|
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6908 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 0:29 | |
| 1. Realist vorbind,cand ai stat ultima data 4 ore la un restaurant ca sa mananci ? Mai exista o posibilitate...sa iti cumperi cate ceva pentru drum inainte de plecare(o apa,un sandvis),si sa mananci in masina. ( P.S. Nu vreau sa cred ca stai 3-4 ore la WC ) 2. Din nou, intr-o calatorie de MAXIM 10 ore,nu cred ca ai nevoie sa stai vreo 3-4 ore prin parcari sa te relaxezi. Daca opresti de vreo 2-3 ori timp de 10-15 minute,nu cred ca pierzi prea mult timp. 3. Eu ma refeream la faptul ca cel mai lung drum cu masina ( cine face naveta intre SM-Buc ? ) ar dura ~ 10 ore. Ei bine,acest drum nu il faci zilnic,poate nici macar saptamanal,iar un astfel de drum cu trenul merge spre 17 ore. Este firesc ca timp de 17 ore sa simti nevoia de a te intinde,sau de a dormi,insa timp de 10 ore,cu cateva pauze,cred ca ai rezolva problema. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 2:14 | |
| Am sa pun aici toate excursiile pe care le-am facut in 2013 cu trenul , poate ca nu intereseaza pe toata lumea si nu ca vreau sa ma dau mare dar la final dupa ce enumar toate drumurile si vedeti totalul , oare puteam face aceste excursii cu masina , evident ca nu , plus oboseala si uzura masinii sigur ca la total ajungeam cu mult mai mult fata de tren .
-Ianuarie Bucuresti-Oltenita-Bucuresti -Februarie Bucuresti-Slobozia-Bucuresti -Martie Bucuresti-Ploiesti-Bucuresti -Aprilie Gradistea-Giurgiu-Videle-Bucuresti ; Bucuresti-Oltenita-Bucuresti ; Bucuresti-Ploiesti-Slobozia-Calarasi-Bucuresti ; Bucuresti-Rosiori-Costesti-Pitesti-Bucuresti -Mai Bucuresti-Brasov-Sibiu-Deva-Brad-Arad-Timisoara-Resita-Oravita-Anina-Timisoara-Craiova-Pitesti-Bucuresti -Iunie Bucuresti-Targoviste-Bucuresti ; Bucuresti-Slanic-Bucuresti ; Bucuresti-Brasov-Budapesta-Praha-Berlin-Viena-Bucuresti ; Bucuresti-Pitesti-Slatina-Sibiu-Brasov-Miercurea Ciuc-Marasesti-Tecuci-Iasi-Dorohoi-Botosani-Suceava-Cacica-Ilva Mica-Rodna Veche-Salva-Sighet-Dej-Baia Mare-Satu Mare-Halmeu-Satu Mare-Sarmasag-Simleul Silvaniei-Sacuieni Bihor-Oradea-Cluj-Sibiu-Pitesti-Bucuresti -Iulie Bucuresti-Chisinau-Kiev-Debrecen-Oradea-Cluj-Bucuresti ; Bucuresti-Busteni-Bucuresti ; Bucuresti-Tirgu Jiu-Bucuresti ; Bucuresti-Caracal-Corabia-Alunu-Rimnicu Valcea-Slatina-Pitesti-Bucuresti -August Bucuresti-Mangalia-Bucuresti ; Bucuresti-Brasov-Sibiu-Sighisoara-Odorhei-Praid-Blaj-Teius-Ludus-Bistrita-Bistrita Bargaului-Deda-Miercurea Ciuc-Tirgu Mures-Teius-Alba-Zlatna-Alba-Simeria-Petrosani-Craiova-Bucuresti -Septembrie ----- -Octombrie ------ -Noiembrie Bucuresti-Slanic-Bucuresti -Decembrie Bucuresti-Curtea de Arges-Bucuresti ; Bucuresti-Brasov-Bucuresti ; Craciun Bucuresti-Craiova-Sibiu-Tg Mures-Deda-Sighet-Viseu-Sighet-Cluj-Petrosani-Tg Jiu-Bucuresti ; Revelion Bucuresti-Ploiesti-Iasi-Timisoara-Oradea-Saratel-Dej-Baia Mare-Satu Mare-Zalau-Brasov-Sibiu-Miercurea Ciuc-Marasesti-Galati-Bucuresti
Total 3215 lei .
Pareri ? |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9361 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 3:11 | |
| Ai fost pe la Mures si n-ai zis nimica ... Las' ca te tin io minte! Sa contribui si eu putin la topic. Anul trecut m-am dat doar o data cu trenul, Tg Mures-Cluj si inapoi... :roll: In rest, am facut 13000 km cu masina si 2500 cu bitza. Benzina nu stiu cat a fost, dar din septembrie 29 pana acum am bagat de 1500 lei. Bineinteles, n-am batut cata distanta ai batut tu... _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7937 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 9:51 | |
| - cortexedge a scris:
- Ai fost pe la Mures si n-ai zis nimica ... Las' ca te tin io minte!
cortex, la Baia Mare a fost karpaty de vreo 2-3 ori, dupa ce i-am spus acum ceva vreme, sa dea un semn cand vine pe aici...dar na... e solitar omu' On topic: Drumuri semnificative cu trenul nu am avut, numai cateva Cluj - Baia Mare si retur, si un drum Cluj - Brasov. Concediul l-am facut cu masina, impreuna cu alte cateva deplasari mai importante. Motivul e lesne de inteles,oricat mi-ar place calatoria cu trenul... e mai rentabila masina cand calatorim 2 persoane sau mai mult, plus ca legaturile sunt in general proaste, biletele scumpe (mai ales de cand taxarea asta aiurea daca schimbi trenurile), vagoane putine cu geam pe care se poate poza etc... |
| | | Luna
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 12:23 | |
| @Ionutz Nu stiu cum faceti voi de iesiti mai ieftin cu masina, probabil e masina de firma si voi nu platiti nimic la ea, nici macar carburantii, asa clar si eu as iesi mai ieftin cu masina. @Cortexedge Vezi, cu 1500 ron nu stiu daca ai mers nici macar 5000-6000 km, cu trenu conform calculului meu mergeai peste 10000 km cu banii aia. - Spartan1948 a scris:
- 1. Realist vorbind,cand ai stat ultima data 4 ore la un restaurant ca sa mananci ? Mai exista o posibilitate...sa iti cumperi cate ceva pentru drum inainte de plecare(o apa,un sandvis),si sa mananci in masina. ( P.S. Nu vreau sa cred ca stai 3-4 ore la WC )
2. Din nou, intr-o calatorie de MAXIM 10 ore,nu cred ca ai nevoie sa stai vreo 3-4 ore prin parcari sa te relaxezi. Daca opresti de vreo 2-3 ori timp de 10-15 minute,nu cred ca pierzi prea mult timp.
3. Eu ma refeream la faptul ca cel mai lung drum cu masina ( cine face naveta intre SM-Buc ? ) ar dura ~ 10 ore. Ei bine,acest drum nu il faci zilnic,poate nici macar saptamanal,iar un astfel de drum cu trenul merge spre 17 ore. Este firesc ca timp de 17 ore sa simti nevoia de a te intinde,sau de a dormi,insa timp de 10 ore,cu cateva pauze,cred ca ai rezolva problema. 1. Realist vorbind in restaurante fixe, nu in tren am stat 2-3 ore, insa in tren am stat si 5 ore cu un sandwich si 2 coca-cola, trece altfel timpul decat daca as sta pe un scaun acele ore. La cafenele/baruri fixe am stat si 3-5 ore cand plictiseala e mare, daca mai ai si internet deja e alta viata nici nu realizezi cum trece timpu si ajungi la destinatie. Da se poate manca si in masina, dar nu asa confortabil ca la vagonul restaurant. La fel la trenurile care nu au vagon restaurant am coborat jos in anumite statii sa imi iau mancare/bautura, dar e nasol ca nu mereu au mese, oricum asta deja e alta discutie, ideea era simpla: la tren exista posibilitatea de a avea vagon restaurant, pe cand la masina nu. 2. Poate ai nevoie si de toate cele 10 ore, la fel si la o calatorie de o ora doar, poate vreau exact in ora aia sa ma relaxez. Ideea e simpla: la tren te poti relaxa in timp ce trenul merge, nu sta dupa tine, in timpul ala tu te apropii/ajungi la destinatie. Dupa principiul asta al tau si la masina ai vagon de dormit daca te opresti la un hotel sau pui cortu pe marginea drumului, dar nu e asa, ca in timpul ala stai pe loc. 3. Uiti ceva, cea ce ai zis tu e valabil doar daca pleci de acasa odihnit, nu toata lumea isi permite lux-ul asta. Daca pleci de acasa odihnit probabil nici la trenu trebuie sa dormi sau sa te intinzi in 17 ore, dar in schimb daca pleci dupa 2 nopti consecutive nedormite situatia se schimba, fie ca sunt 10 fie ca sunt 17 ore nu stiu daca mai poti fara somn deloc. Eu am patit sa adorm necontrolat si intr-un moment total nepotrivit la scurt timp dupa o calatorie cu trenu, am mers cu 1821 Petrosani - Bucuresti, dupa gandirea ta la doar 6 ore nu ar fi trebuit sa am nevoie de somn/nu ar fi trebuit sa fiu obosit, insa nu a fost asa, deoarece nu dormisem nici noaptea anterioara calatoriei, cu 2 nopti inainte dormisem doar jumatate de noapte, zilele anterioare calatoriei au fost foarte incarcate, abea am avut timp sa mananc, ma tineam treaz cu cafele, coca-cola si energizante, am ajuns in Bucuresti, aveam treaba pe la 10, pana atunci m-am dus la un restaurant sa mananc, am comandat mancare, dar pana sa vina mancarea am cazut cu capul pe masa si am adormit ca si boschetarii, apoi m-am trezit speriat. Tinand cont ca si in tren mai adormisem de cateva ori, ia spune cum as fi putut conduce in siguranta in conditiile astea ? Aaa, si nu e un caz exceptional, e aproape regula la calatoriile mele lungi sa fiu extrem de obosit, ca nu plec la drum odihnit aproape niciodata. |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9361 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR Sam 11 Ian - 12:38 | |
| - Citat :
- Nu stiu cum faceti voi de iesiti mai ieftin cu masina, probabil e masina de firma si voi nu platiti nimic la ea, nici macar carburantii, asa clar si eu as iesi mai ieftin cu masina.
Se referea ca iesi mai ieftin pe calatorie. Daca o ai deja, ai asigurarea facuta si rovinieta luata. Si da, la un drum mai lung e mai rentabila masina cu 2 sau 3 persoane inca. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: DIFERENTA intre transport auto si transport CFR | |
| |
| | | | DIFERENTA intre transport auto si transport CFR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |