Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Informaţii generale

In jos 
+101
costi_dumitru
rizelgeorgel2004
allred
lapsanszkitamas
mariuskl
riciu
George33
mihai71
Norbi
NicuS
AlexandruC
Adirmvl
Radu Tudor
Goanga
membru exclus
AMX 97-0548-4
alex1987
Vale
andreiutzu
Raduku09
Costin.H
EuroNight
Andrey_tm
The Legend
mihai_cfr_bacau
COSTACHE MIHAIL
19jimmy84
cristyadaX
Kriszti219
bostanesku gigel
laur 133
eu
cristi ar
Teodor
Karl
mureseanu_976
xeonchv
srazvi
DAS 2011
IonutChircu
dan ciprian
Polpot
Gabry Gabriel
rich1974
Gaby005
Marius Iulian
redeme
stefan_br
Ciprian
Vlad
Silver
Rarau
ravers75
Luna
Florin C
Laur
Alex Avram
Caravelle_Zg
1nt3rp0l_106
orestte
Cito
membru inactiv
cardinal
kristi kkk
IonutCFR2009
seby1998
pannonia express
bostanescu gigel
DPS
traian
user dezactivat...
DUAL
alinx3330
cnusi
Nesebar
TonyGFR
popovici
manuela
decward
cortexedge
Adrian78
Balto
halmarius
tuborgtnp
cont dezactivat .
ionutz72
cont inactiv
nenuandrei
razvan - trenuri
Marius
didinul
Vitosa
AndiCFR
Razvan
AlexD
mtk
Scoop
cristi CFR
ionutz85
Razvan Tudor
Dr2005
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 57 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

Informaţii generale - Pagina 48 Empty
MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeLun 23 Iul 2012, 20:09

Dr2005 a scris:
Dar nu ai comision de administrare pentru ambele carduri?

Comision de administrare am doar pentru cardul Master , 10 lei pe an care se iau din cont , la cardul Visa nu .

Folosesc acest card cand merg cu IR adica traseul de revelion , atunci folosesc trenul IR 1837 Iasi-Timisoara si altele pe langa el , mai folosesc cardul la plata on-line cand iau bilete la tren pentru alte persoane/cunostinte , eu le cumpar biletele on-line le dau biletele si primesc banii in mana , astfel si aceste cunostinte merg cu trenul cu bilete on-line fara sa aibe ele cont , biletele normal ca sunt pe numele persoanei respective pentru ca de pe un cont poti sa cumperi bilete pentru cine vrei .

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7655
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 01:27

La MasterCard ai 10 lei in plus fata de ce platesti la VisaElectron! Nu s-a nascut inca banca ce face cadouri! Pentru administrare cont VisaE cel mai mic tarif de administrare cont curent este de 37,5 la Banca TRansilvania. Iti spun ca am fost seful de cabinet al vicepresedintelui ANPC care a emis ordonanta 50 privind comisioanele bancare. Nu mai crede ca tot ce zboara se mananca!!! Nu merita sa-ti faci doua carduri doar pentru a beneficia de oaresce reduceri pentru biletele on-line! BRD, Raifassen, BCR au tarif de minim 80 lei/an pentru administrare cont curent/an+comision de retragere+comision de verificare a soldului. La card, Banca Transilvania sta cel mai bine, nu platesti comision de retragere, poti sa scoti 10 lei si sa ceri chitanta si vezi cat ti-a ramas in cont.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 01:44

kristi kkk a scris:
La MasterCard ai 10 lei in plus fata de ce platesti la VisaElectron! Nu s-a nascut inca banca ce face cadouri! Pentru administrare cont VisaE cel mai mic tarif de administrare cont curent este de 37,5 la Banca TRansilvania. Iti spun ca am fost seful de cabinet al vicepresedintelui ANPC care a emis ordonanta 50 privind comisioanele bancare. Nu mai crede ca tot ce zboara se mananca!!! Nu merita sa-ti faci doua carduri doar pentru a beneficia de oaresce reduceri pentru biletele on-line! BRD, Raifassen, BCR au tarif de minim 80 lei/an pentru administrare cont curent/an+comision de retragere+comision de verificare a soldului. La card, Banca Transilvania sta cel mai bine, nu platesti comision de retragere, poti sa scoti 10 lei si sa ceri chitanta si vezi cat ti-a ramas in cont.

La Visa nu platesc eu nimic , poate plateste compania eu nu am treaba , asa a fost contractul de 6 ani de cand am cardul la ei , si nu eu am facut cardul ci compania a venit cu oferta asta ca ne da banii pe card si ca nu ni mai da in mana , noi atunci am refuzat pe motiv ca ne opreste banca comision si ei au spus ca nu ne va opri nimic ceea ce asa si este , nu imi opreste nici la extragere nici la interogare la cardul Visa la cardul Master imi opreste comision la extragere si interogare dar cum ambele sunt pe acelasi cont cel Master il folosesc doar la plata on-line iar la asta comisionul este 10 pe an asa mi s-a spus asa scrie si in contractul ce l-am gasit in plic cand am primit cardul , totusi stiu sa citesc ce scrie in aceste contracte .
p.s.-pe cardul meu Visa scrie editie limitata , probabil beneficiaza de anumite oferte fata de un card normal Visa , asta nu stiu , eu am spus de ce facilitati beneficiez .

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7655
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 02:00

Cere un extras de cont si ai sa vezi, jidan darnic e a opta minune a lumii antice, noi suntem in secolul XXI.......Nu face nici-o banca cadouri, eu am invatat asta dupa vreo cativa ani de tepe, din 2006 pana-n 2012 s-au dus ceva ani, ai semnat sau nu ca primarul la banca, sau au schimbat ei dupa bunul plac. Momeala cu ceva de genul fara comision am halit-o si eu, dupa 1-2 ania am verificat exrasul de cont si nu se potrivea cu povestea spusa inainte de a semna, inclusiv paragrafele cu litere mici...
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9361
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 03:01

BRD, cei mai marlani si hotomani...

Momentan prefer ING, desi am cost de administrare lunar, plus cost home banking, cu token in custodie. Fara costuri de retragere de la bancomatele proprii(care si asa sunt f putine in oras), verificare sold sau tranzactii online. Pe langa contul curent, am "primit" si un cont de economii, fara costuri de administrare, cu 5% dobanda anuala.
Partea urata e ca ei iti vand euro intotdeauna la valoare mai mica decat cursul zilei licitat de BNR, diferenta care la sume decente acopera un bilet de tren la IR, cel putin.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 04:16

La ING, la Visa e 3 RON/lună HomeBank-ul + încă 3 (?) administrarea şi 0,1% comision la retragere. Desigur, dacă nu prinzi vreo ofertă... eu nu le plătesc, că a fost promoţie pentru studenţi când am făcut cardul. Între timp m-am înscris la master, dar nu mi-au cerut nicio hârtie şi mi-au reînnoit cardul pe aceeaşi ofertă.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 09:07

Am VISA la Raiffeisen si am intrebat despre maestro. nici o problema mi-l schimba sau imi da unul dar costa 15 euro. M-a intrebat la ce imi trebuie.
Am renuntat deocamdata la idee.

Am avut de asemenea o discutie la nr. de telefon de pe site privind biletele on line.
Doamna care a raspuns avea chef de vorba.
Una peste alta mi-a spus ca se pot lua bite doar la regio care au notat Z in mersul de tren deci se poate rezerva loc.

La intrebarea cum procedez daca sosind cu un tren cu rezervare si bilet luat de pe internet, la Blaj trebuie sa imi continui calatoria cu un regio pina la Craciunel, mi-a raspuns ca trebuie sa iau bilet de la casa.

Pai tocmai ca sa eviti casa iti iei bilet on line.

Mi-a spus ca situatia este cunoscuta,au mai fost sesizari, atit in ceea ce priveste continuarea calatoriei cu un regio sau chiar inceperea ei cu regio pina la la o statie de legatura cu IR si bilete on line pentru calatoria doar cu regio, dar deocamdata nu s-a luat nici o decizie privind emiterea biletelor on line pentru regio.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 10:50

Pentru a se putea cumpăra bilet la orice tren, orice naş ar trebui să aibă un cititor de coduri de bare cu el. Pentru ca actualizările să fie în timp real (adică să cumperi bilet şi de pe iPhone cu 1 minut înainte să plece trenul), cititoarele astea trebuie cumva să se conecteze la o bază de date via internet... pentru asta ai nevoie să bagi câte un SIM în fiecare dispozitiv. Astfel, naşul - la staţia de formare - îşi descarcă baza de date a biletelor pentru trenul lui, iar pentru un bilet emis după plecarea din staţia de formare aparatul să se conecteze din nou la baza de date pentru a verifica codul. Deci, pe lângă costul efectiv al aparatelor, ar trebui şi câteva mii de abonamente GSM care, fiindcă suntem în România, vor costa de 5 ori mai mult decât costă pentru MAV, DB sau OeBB.
Altă soluţie e extinderea celei actuale (24h minim anticipaţie), în care naşul primeşte lista nominală la staţia de formare. Dar şi aici ai nevoie de un PC cu internet şi o imprimantă în staţia respectivă, asta în condiţiile în care există staţii care nu au nici măcar curent electric (nu mai zic de staţii cap de linie unde coboară naşul cu cheia la macaz). Mi-l şi închipui pe naşul de la Oraviţa (care staţie n-are nici măcar casă de bilete CFR) mergând la dormitor să ia lista nominală cu călătorii...

Mai e şi problema reducerilor, la noi sunt foarte birocratice (n'şpe mii de tipuri de cupoane, permise, legitimaţii, autorizaţii, taloane etc.) şi nu prea se pot aplica on-line, ţinând deoparte exact publicul majoritar al CFR (care e format din elevi, studenţi, pensionari şi alte categorii cu reduceri). Pentru comparaţie, în Ungaria se puteau achiziţiona de pe net şi printa acasă toate tipurile de bilete reduse.

Alex Avram
User Dezactivat
User Dezactivat
Alex Avram

Numarul mesajelor : 2610
Varsta : 30
Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren
Reputatie : 8375
Data de inscriere : 20/06/2009

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 11:58

azi cand ziceam ca e mai asa cu intarzierile parca e mai rau:
IR.1822.90min
IR.1631 INT.120MIN
Sad Crying or Very sad
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 14:16

intarzieri de trenuri cauzate de furturi de elemente de cale ferata
24-07-2012
CFR Calatori anunta ca in urma furturilor unor elemente de cale ferata dintre statiile Buftea şi Peris din cursul noptii, circulatia trenurilor de calatori pană la această oră a fost grav afectată: peste 35 de trenuri au înregistrat întarzieri in medie de 50 de minute.

De astăzi 24.07.2012, a intrat în vigoare Codul Penal, care la art. 229 alin. (3) pct f) si h), sanctioneaza cu inchisoare de la 3 la 10 ani, furtul de:
„f) instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian şi componente ale acestora, precum şi componente ale mijloacelor de transport aferente; h) cabluri, linii, echipamente şi instalaţii de telecomunicaţii, radiocomunicaţii, precum şi componente de comunicaţii”,
iar articolul 332 alin. (1) sanctionează cu închisoare de la 2 la 7 ani :„Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată.”
Achiziţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză, şi a manoperei aferente.

Din cauza unor astfel de incidente, petrecute in principal in zona de intrare-iesire din statia cu cel mai mare trafic de pe reteaua feroviara din Romania, pot fi afectati cei aprx 11 000 de pasageri care vin si pleaca in cursul unei zile cu cele 240 de trenuri care tranzitează Gara de Nord din Bucureşti.
Toate aceste acţiuni de sustragere a materialelor de la calea ferată pun în pericol siguranţa circulaţiei feroviare şi creează perturbaţii majore în circulaţia trenurilor.

CFR Calatori face eforturi ca aceste incidente sa afecteze cat mai putin posibil traficul si cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de asemenea acţiuni de sustragere a componentelor feroviare. Măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă şi întârzieri cât mai mici.

Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8690
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMar 24 Iul 2012, 22:05

Urmeaza 7 zile cu temperaturi de 38 de grade...

http://www.weather.com/weather/tenday/Bucharest+ROXX0003:1:RO
Sus In jos
TonyGFR

Numarul mesajelor : 1198
Varsta : 27
Localizare : Breaza
Reputatie : 6381
Data de inscriere : 24/10/2010

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMier 25 Iul 2012, 15:09

347 a ajuns acum in Predeal cu 2 ore si-un minut intarziere...vara trecuta era totusi mai bine, avea max. 50 de minute
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMier 25 Iul 2012, 15:11

Are multe zile cand vine cu numai 15-20 min sau sub 15 min, asta cu 2 ore e ceva rar, odata la 2 saptamani.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMier 25 Iul 2012, 16:29

paall a scris:
Are multe zile cand vine cu numai 15-20 min sau sub 15 min, asta cu 2 ore e ceva rar, odata la 2 saptamani.
Si la unguri se lucreaza vine in Simeria cu intarziere.
Sus In jos
Alex Avram
User Dezactivat
User Dezactivat
Alex Avram

Numarul mesajelor : 2610
Varsta : 30
Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren
Reputatie : 8375
Data de inscriere : 20/06/2009

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitimeMier 25 Iul 2012, 19:07

Anul asta parca au luat-o lucrurile razna!Anul trecut daca se intarzia maxim 30 min ziceai mersi! :roll:
sau unele trenuri ajungeau timpuriu cu vreo 5 minute in statiile importante:numai zic la destinatie! Very Happy
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Informaţii generale   Informaţii generale - Pagina 48 Icon_minitime

Sus In jos

Informaţii generale
Sus 
Pagina 48 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 57 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» INFORMATII GENERALE
» Informaţii generale
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: