Numarul mesajelor : 48 Reputatie : 4562 Data de inscriere : 14/07/2012
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Vin 23 Aug 2013, 19:10
am vazut pe una din filmari numele firmei Swietelsky care cred ca a lucrat si pe la noi, de ce la ei totul e automatizat si la noi manual?
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Vin 23 Aug 2013, 19:29
Si la noi s-a lucrat automat dar numai pe tronsonul Cicir-Arad..
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Vin 23 Aug 2013, 21:14
Swietelsky a lucrat repede si bine la modul automat pe Fetesti-Constanta si Bucuresti Nord-Bucuresti Baneasa in timp ce pe restul tronsonului Astaldi a avut mari intarzieri. In ciuda acestui fapt Astaldi a mai fost numit castigator pe coridorul IV lucru care nu poate decat sa ne confirme faptul ca are oua mari si tari. Nu lucreaza rau dar pana si la autostrazi iti scot peri albi, de exemplu centura Constantei nici acum nu este gata iar la garile Fetesti si Ciulnita inca se mai lucreaza, poate in 2020 termina si ei. In rest secret de stat, desi termenele sunt muuult depasite nici vorba de penalitati de intarziere.
Italienii si spaniolii, latinii in general sunt renumiti pentru intarzieri in lucrarile de infrastructura, lucreaza haotic si dezordonat dar calitatea este cat de cat o.k..
huiu_goe
Numarul mesajelor : 70 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 4720 Data de inscriere : 04/03/2012
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Sam 31 Aug 2013, 17:16
O filmare cu stadiul lucrarilor intre Medias si Sighisoara. Filmul e cam lung si uneori plictisitor pentru ca trenul are o viteza foarte mica. Este filmat din Dacia pe data de 25.08.2013, intarziat 1 ora.
alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Vin 20 Sept 2013, 12:08
Este cineva care a umblat recent prin zona, sa poata face un mic rezumat al starii lucrarilor?
Multam
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Dum 22 Sept 2013, 01:22
Il am eu pe o hartie a4 ) .. dar nu ma incumet sa-l transcriu,ca am notat o gramada de porcarii .. Cred ca-i fac o poza si o legenda mica,si va dau material de studiu )
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Dum 22 Sept 2013, 12:15
Intre Copsa si Blasj, acum doua saptamani la vreo doua statii schimba firul, fiind scoasa linia, pietrele, stalpii, etc. Dar intre Blaj si Teius cam pe toata distanta erau ambele fire inca pe teren. Era nevoie si pe acolo sa mearga trenul ca melcul?
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Dum 22 Sept 2013, 15:32
De la Blaj la Teius se circula doar pe firul 1 .. Firul 2 ,cam 20% este scos si sunt puse traversele noi! In firul 2 se va lega ocolirea statiei Pod Mures ,astfel M200A pentru directia Blaj,va avea al traseu. Deja sunt puse pilele podului peste mures.Insa eu am venit cu 346,asa ca de la Micasasa incolo era noapte pe bune,iar schita este mai saraca
alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 24 Sept 2013, 15:03
Deci, in principiu, nu se sta in loc, se munceste cu spor. Prin iulie discutam cu un controlor, zicea ca lucrarile sunt in grafic pe segmentul acela, ceea ce ma mira (ca deh, Romania) si ma bucura deopotriva. Oare cat de mari sunt sansele ca in vara lu 2015 sa circulam cu 160km/h pe ruta asta?
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 24 Sept 2013, 15:51
Eu sint curios cu cat se va circula de fapt. Pentru ca 160 e viteza maxima, nu viteza cu care se va circula pe intregul segment.
DUAL Administrator
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mar 24 Sept 2013, 19:37
160 doar cu ETCS .. In realitate 140. Dar totusi au ramas curbe stranse si sunt zone unde va fi probabil Vmax 100 .. Eu unul nu am ajuns de cateva luni bune spre Arad,deci nu stiu care e stadiul ETCS in lucrare si daca se implementeaza acum .. Adrian zicea ca da , s-ar baga ETCS .. In schimb se pare ca au dat ceva bani spre Astra si aia au mai scos ceva trenuri de proba pana la Savarsin . Iarna asta o sa avem la 21-76 cred pe toate trenurile ) .. De la Regio la IC.
alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mier 25 Sept 2013, 00:46
alex.barac.5 a scris:
Deci, in principiu, nu se sta in loc, se munceste cu spor. Prin iulie discutam cu un controlor, zicea ca lucrarile sunt in grafic pe segmentul acela, ceea ce ma mira (ca deh, Romania) si ma bucura deopotriva. Oare cat de mari sunt sansele ca in vara lu 2015 sa circulam cu 160km/h pe ruta asta?
astea sunt vise...esti un optimist incurabil, dupa marele esec al magistralei 8800, care a inghiti un miliar de euro ca sa circulam ca pe vremea lui Ceausescu, nu stiu cum de mai poti visa la 160 km/h, si asta intr-o zona care nu este de campie....eu nu cred ca se va circula pe aoclo nici macar cu 140, probabil cu 120 pe unele portiuni mai drepte
DUAL Administrator
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mier 25 Sept 2013, 01:18
Am fost cateva ore acasa,si-am uitat foaia aia nenorocita .. Daca nu mai ajung pe acasa saptamana asta am sa reconstruiesc schita pe care am facut-o in 20... Stati pe aproape ..
alex.barac.5
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mier 25 Sept 2013, 10:45
alliens a scris:
astea sunt vise...esti un optimist incurabil, dupa marele esec al magistralei 8800, care a inghiti un miliar de euro ca sa circulam ca pe vremea lui Ceausescu, nu stiu cum de mai poti visa la 160 km/h, si asta intr-o zona care nu este de campie....eu nu cred ca se va circula pe aoclo nici macar cu 140, probabil cu 120 pe unele portiuni mai drepte
M-ai prins, intr-adevar imi place sa vad lucrurile bune ). Legat de M300, ma refer acum strict la ruta Copsa - Coslariu, doar pe acolo am avut ocazia sa circul regulat, intre Copsa si Sighisoara nu cunosc asa bine terenul. Acum doi ani, cand au inceput lucrarile, nu pricepeam nici in ruptu capului de ce s-au apucat in zona aia. Era o linie buna, se circula aproape pe toata ruta cu 80km/h (din cate-mi amintesc eu) si ma gandesc ca daca nu era sa creasca viteza mult, nu avea sens sa o tina 4 ani in santier si sa lase trenurile cu 30km/h si cu intarzieri. Nu e neaparat campie in zona, dar a avut grija Tarnava Mare sa fie valea din jurul ei suficient de larga, cat sa permita marirea razei curbelor, si ofera si un teren suficient de stabil pentru viteze mari (zic io:D). Ramane sa vedem peste 2 ani ce va fi; sper ca pe dezvoltarea infrastructurii feroviare nu se intarzie asa cum se intarzie pe cea a celei rutiere )
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu Mier 25 Sept 2013, 13:45
alliens a scris:
astea sunt vise...esti un optimist incurabil, dupa marele esec al magistralei 8800, care a inghiti un miliar de euro ca sa circulam ca pe vremea lui Ceausescu
Si in ce ar consta marele esec al M800, ca tu prezinti lucrurile de parca au venit unii, au facut o linie si ti-au luat banii degeaba. Si asta pentru ca tu care ai dat banii uiti ca ai fost prea putin interesat sa o faci sa si functioneze normal dupa ce a fost gata...
Deci hai sa facem totusi diferenta intre un proiect oricare ar fi ala si care a fost facut ca la carte pentru a se circula cu viteze de pana la 160 km/h si incapacitatea statului roman de a administra o astfel de linie, asa cum acelasi stat este incapabil sa dministreze orice, incepand de la sistemul medical si terminand cu invatamantul. Ca doar miliardul ala de euro e tot acolo si nu l-a luat nimeni, iar daca statul roman nu ofera protectie sistemului feroviar si daca nu ofera mentenanta si reconstructie in caz de distrugere partiala a liniei asta chiar nu e treaba proiectantului sau a constructorului.
alliens a scris:
nu stiu cum de mai poti visa la 160 km/h, si asta intr-o zona care nu este de campie....eu nu cred ca se va circula pe aoclo nici macar cu 140, probabil cu 120 pe unele portiuni mai drepte
Proiectul spune ca pe linia in cauza se va putea circula cu viteze de pana la 160km/h pe cel putin 50% din lungime deci chiar nu inteleg de ce vii cu motive puerile de genul reliefului, sunt destule curbe care sunt reconstruite si chiar portiuni de linie cu aliniament nou, dar pentru asta mai bine citeste proiectul ca doar proiectantul ala nu l-a facut doar asa sa ne mai dam noi cu parerea ulterior despre viteze. Si nu uita : CFR Calatori e una, linia e alta.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu
Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu