Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu

In jos 
+75
bubu
yeu1
cardinal
marius664
alex.alexus.tm
ets2oltromânia
florrinel
ciprian71
Vitosa
Daniel Trifu
DAS 2011
lifetec
sp59
Vice30
Dionis
ravers75
StefanD_
mircea.predoni
Katalyn
ldh.ro
tzifrea
Goanga
lapsanszkitamas
mielutu zburator
TonyCFR
vatmanul
alinutz23
Sabik
strainu
dan tm
impuls
NicuS
Silviu Sintea
riciu
Desiro256
Sorinus
Razvan Tudor
Vlad
kristi kkk
sorinucu
Petre_IFTE
cortexedge
Balto
cristi CFR
laur 133
cristi ar
AlexD
Dr2005
alliens
alex.barac.5
huiu_goe
baiazid
marcelbanu
cont dezactivat .
Andrey_tm
rizelgeorgel2004
Katalin4653
Ionutz
fugera
Nesebar
athosga
Vale
TVlad
cfr500
Adirmvl
roseanu
alex1987
DUAL
AlexandruC
Cont dezactivat
didinul
popovici
razvan - trenuri
Adrian78
AndiCFR
79 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50  Urmatorul
AutorMesaj
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Empty
MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeMier 14 Iun 2017, 14:21

Taxi de la aeroportul din Italia la hotel, undeva lângă centru, pe linia albastră de metrou - 20 euro Smile
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeMier 14 Iun 2017, 16:11

Depinde unde e aeroportul. De exemplu, aeroportul ,,Milano Bergamo" e la... Orio al Serio, la 5km de Bergamo. Până în Milano sunt 51 km, chestia e că fraierii mai pică în plasă şi zic că au apucat pe Dumnezeu de un picior că se duc la Milano cu 30 de euro Smile) Bine, există autobuze, trenuri, da' unii sunt prea comozi.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9098
Reputatie : 13003
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeMier 14 Iun 2017, 22:35

mielutu zburator a scris:
Eu nu cred că ăștia merg în nr mare cap-coadă cu TGV-ul, la bani ajunge la fel ca un lowcost (cel puțin în Italia că acolo m-am uitat).

Eu cred ca merg.Cunosc o doctorita de aici de la mine care s-a mutat undeva aproape de Geneva dar inFranta. Cind m-am intirlnit odata cu ea mi-a zis ca pentru anumite deplasari punctuale pe care le stie cu multa vreme inainte, isi ia bilet de TGV pentru Paris, cu anticipatie e ieftin, cam pe principiul avioanelor.

Pe de alta parte am vazut in Milano Rogoredo foarte multa lume atit la Frecciile FS cit si la ITALO NTV.
Ambele au ghisee dedicate in gara si era lume.
Dovada ca lumea merge cu aceste trenuri de mare viteza pe distante mari.
Pai daca isi iau bilet anticipat pot veni la gara cu 5 minute inainte de tren se urca si pleaca, pe cind la aeroport e alta procedura, poate pe intern pierzi chiar mai mult timp(sa zicem Milano-Roma sau Milano Napoli, sau in Franta Paris-marsilia sau Nisa) ca la avion trebuie sa vii sa faci toata procedura, sa te descalti, sa bagi cremele in punga sa arunci bautura (doar ca sa iti cumperi alta mai apoi din aeroport etc) pe cind la tren...
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 34
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7105
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 15 Iun 2017, 12:50

mielutu zburator a scris:
Eu nu cred că ăștia merg în nr mare cap-coadă cu TGV-ul, la bani ajunge la fel ca un lowcost (cel puțin în Italia că acolo m-am uitat).

Depinde, daca cumperi biletele cu anticipatie, le poti scoate la pret foarte bun. Valabil pentru SNCF, DB si cateodata si pt TrenItalia. Mai e si faza de care zicea Dragos. Trenul il iei si pe lasa in Centru, pe cand cu avionul, mai ales cu low-costul trebuie sa te trambalezi putin.

Exemplu: TGV-urile/ICE-urile Frankfurt-Paris sunt pline mai mereu. Daca iei biletul din timp, platesti 39 euro. Durata 3h40min, maxim 4h

Spuneai de TrenItalia. Daca vrei sa mergi de la Milano la Salerno, nu ai transport aerian, toata lumea merge 6h cu FrecciaRosa. La fel Torino-Salerno, Venetia-Salerno, Roma-Lecce etc. Cel mai apropiat aeroport de Salerno este la Napoli, dar nu cred ca e nimeni nebun sa mearga pe bucatele, pentru ca din Napoli oricum trebuie sa mearga cu trenul sau alt mijloc de transport pana in Salerno si durata calatoriei ar fii aceeasi.

Ideea e ca ramele electrice sunt bagate pe distante mari, pana la urma nici la noi nu te obliga nimeni sa mergi cap-coada.
Eu cred ca suntem prea pretentiosi, DB are rame care le foloseste pe SBahn pe distanta Hanau-Frankfurt-Wiesbaden (dau un exemplu), 1h20min si nici macar nu au WC. Si sunt trenuri relativ noi, din 2014, dar nimeni nu a facut taraboi pe treaba asta. Ok, sunt gandite ca si trenuri de scurt parcurs, dar totusi ...
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6663
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 15 Iun 2017, 13:10

Mor cu "daca-ti iei biletul din timp". Si daca nu stiu cand o sa plec? A.... ghinion platesc de fapt ceea ce n-au platit aia cu care si-au luat biletul din timp. Sunt foarte multe calatorii care nu se pot programa. Pot intervenii o groaza de lucruri pana la data calatoriei.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7105
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 15 Iun 2017, 13:22

Daca pleci intr-o delegatie, in interes de serviciu, astea sunt stabilite din timp si de obicei nu se schimba. Plus ca plateste compania.
Chiar si in interes personal, daca ai un program de lucru de luni pana vineri, e clar ca in fiecare weekend esti liber. Eu lucrez 5 zile cu 3 libere, imi pot calcula programul de lucru si pt 1 an de zile, ca nu se schimba nimic. Eu asa calatoresc tot timpul, imi iau biletele cu anticipatie si pentru acele 2-3 zile nu imi mai rezerv nimic, pt ca stiu ca trebuie sa plec la plimbare. E vorba de managementul timpului. Daca job-ul/viata personala nu permite, asta e, rezervi biletul cu 1-2 zile inainte de plecare si platesti pretul aferent. Nu-i nici o tragedie.

Pentru fiecare ruta (fie ca este tren, autocar, avion) se scot un numar limitat de bilete la pret redus, e normal ca acele bilete sa se vanda primele. Cateva locuri la 39 euro, apoi la 49, apoi la 69 s.a.m.d
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 15 Iun 2017, 13:41

În România la CFR Călători duci biletele înapoi și îți dă bani, doar 10% îți oprește la un bilet de 60-70 lei o suma ca 6-7 lei nu reprezintă nimic. În schimb sa pierzi 60-70 lei e ceva.
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6911
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 15 Iun 2017, 14:03

Poate ar fi bine ca discutia de pe aceasta pagina sa fie mutata la un topic corespunzator...
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 15 Iun 2017, 16:00

AndiCFR a scris:
Pai l-au scos ca sa puna linia noua in capete, chiar daca abia avansau la tuneluri pe vremea aia..

In Ungaria intre Szolnok si Szajol cand lucrau la podul peste Tisa au pus un macaz ca era linie dubla si podul era pe un singur fir si astia au scos linia de 3 -4 ani si au dar toata circulatia peste cap de ce naiba sa mai circule pe doua fire Sighisoara -Danes mai dai dreaq sa circule pe un fir ca asa se circula pe toata distanta Coslariu Danes
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeVin 16 Iun 2017, 03:06

In toate tarile civilizate, anticipatia aduce reducere, nu ai luat cu anticipatie, platesti de te ustura si e chiar normal asa. Intr-un avion de la A la B exista persoane care au paltit 10 euro pe un bilet si persoane care au platit 100 euro, asta e, unii au stiut ce fac din timp iar altii nu, cu cat esti mai calculat si bine pus la punct cu atat castigi mai mult.

595423Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Bdeem_8496_aLucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Bdeem_8496_aLucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Bdeem_8496_a
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6663
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeVin 16 Iun 2017, 09:04

E doar o strategie de marketing la care lumea pune botul. Daca asa se intampla la altii nu inseamna ca neaparat e si bine. O sa ma contrazica toti cei care sunt planificati si zgarciti Smile).

In lumea exista oameni planificati si oameni de moment, si toate variantele intermediare. Ei bine, e nevoie de toti ca lumea sa functioneze bine.
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5430
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeSam 17 Iun 2017, 15:01

riciu a scris:
E doar o strategie de marketing la care lumea pune botul. Daca asa se intampla la altii nu inseamna ca neaparat e si bine. O sa ma contrazica toti cei care sunt planificati si zgarciti Smile).

In lumea exista oameni planificati si oameni de moment, si toate variantele intermediare. Ei bine, e nevoie de toti ca lumea sa functioneze bine.

exact..doar ca unii platesc pentru ceilalalti....
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeMier 19 Iul 2017, 13:08

Câteva imagini de pe șantierul Coșlariu - Sighișoara, din data de 3 iulie 2017.

Podurile peste Mureș sunt aproape finalizate... la fel și montarea aparatelor de cale din zonă.

DSCN3600

DSCN3601

Între Coșlariu și Blaj, lucrările sunt aproape finalizate. Estimez că în 3-4 luni se va circula pe ambele fire cu 120 km/h (ba poate chiar cu 160).

DSCN3602

Și ieșirea din Blaj spre Mediaș prinde formă, încet - încet dar sigur. Între Blaj și Câmpu Libertății se circulă pe firul 1, ceea ce marchează o schimbare față de alte ocazii, când s-a folosit exclusiv firul 2.

DSCN3606

DSCN3607

DSCN3609

În continuare, între Câmpu Libertății și Valea Lungă se circulă pe firul 1, lucrările sunt aproape de finalizare și aici probabil că se va circula cu 160 de la noul mers. Mai trebuie montată catenara în multe locuri și nici semnalele sau aparatele de cale nu au fost montate în teren.

DSCN3612

DSCN3614

În schimb la intrarea în Micăsasa e jale mare. Toată lungimea fostei stații, care va fi degradată la un simplu PO., este cu limitare de 15 km/h.

DSCN3615

DSCN3619

DSCN3620

După Micăsasa, pentru aproximativ un km, mai fugim cu 100 la oră dar apoi o lăsăm moale, că mai apare o limitare. În zona acestor poduri, situația este aceeași de aproximativ 2 ani. Nimic nu s-a schimbat, poate doar culoarea arbuștilor de pe margine.

DSCN3622

Și în această zonă, lucrările stagnează de o perioadă foarte mare de timp.

DSCN3626

În schimb, între Mediaș și Dumbrăveni, chiar se merge relativ bine. Sunt limitări dar trenul a atins pe alocuri, pentru câteva zeci de secunde, 120 de km/h.

DSCN3632

Nu am văzut absolut niciun muncitor pe șantier. Cei pe care i-am văzut în acea zi dormeau în excavatoare sau erau în pauza de masă. În schimb, lucrările prind contur și parcă data inaugurării nu mai pare așa îndepărtată, în ciuda repetatelor întârzieri și a faptului că deja de 4 ani durează lucrările pe cei 100 de km de linie dublă de podiș / câmpie.

Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8756
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeDum 13 Aug 2017, 16:20

Schita lucrarilor pe M300 actualizata. A doua jumatate (M200A+M200) o gasiti la topicul dedicat tronsonului respectiv.

Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 OMrkypZ
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitimeVin 25 Aug 2017, 14:42

UE alocă 201 milioane euro pentru modernizarea căii ferate dintre Sighișoara și Coşlariu.
Peste 201 milioane de euro din Fondul de coeziune, în perioada de programare 2014-2020, vor fi investite în faza a doua a proiectului privind modernizarea legăturii feroviare dintre localitățile Sighișoara (județul Mureș) și Coşlariu (județul Alba), în Transilvania.
Această secțiune face parte din ruta de cale ferată care leagă orașul Brașov de frontiera maghiară, parte a Rețelei transeuropene de transport. După reabilitarea celor aproape 100 de km de cale ferată, trenurile vor putea circula cu viteze de 120 -160 km/h, iar timpul de călătorie între cele două localități se va reduce la jumătate. „Finanțarea proiectelor menite a îmbunătăți legăturile feroviare în România reprezintă o investiție în economia reală a regiunii, deoarece acest lucru va aduce beneficii directe mediului de afaceri local, dar și turismului. Totodată, prin reducerea timpului de transport și prin promovarea unui tip de mobilitate ecologică, acest proiect va contribui în mod direct la îmbunătățirea calității vieții românilor”, a remarcat comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu. Linia de cale ferată traversează județele Mureș, Sibiu și Alba, iar acest proiect finanțat de Uniunea Europeană, care se estimează că va fi terminat în 2018, va aduce beneficii unui milion de locuitori din zonă.
sursa http://www.aifr.ro/?p=8985

Bani sunt, mai ramane ca dorel de romania sa se miste mai cu talent.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu   Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu - Pagina 47 Icon_minitime

Sus In jos

Lucrari de reabilitare pe M300 Sighisoara-Coslariu
Sus 
Pagina 47 din 50Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucrari de reabilitare pe M300 Brasov - Sighisoara
» Lucrari de reabilitare pe M300 Brasov - Sighisoara
» Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu
» Lucrari de reabilitare pe M200 Curtici - Coslariu
» Lucrări de reabilitare pe M300 Predeal - Brașov

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFRASTRUCTURA FEROVIARA :: LUCRARI LA C.F. DIN ROMANIA-
Mergi direct la: