Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Trenuri Interregio

In jos 
+92
birsan.silviu
Re6/6
Spartan1948
AlexandruC
ANDU2100HP
lapsanszkitamas
andreiutzu
Adirmvl
41-0876-7
KOSTYK
allred
nokia2010
92Dragos
alex1987
membru exclus
AeroX
Vale
Desiro256
19jimmy84
MariusM
Gaby005
Kriszti219
srazvi
Codrut1985
cont dezactivat .
The Legend
Semafor
mihai_cfr_bacau
ravers75
dr.tudor
Goanga
cfr500
get.
FeroFan97
laur 133
praetor
Radu Tudor
Katalin4653
Alex Avram
DPS
buldozer2
razwy
TVlad
Marius Iulian
electrica912
Razvan
Caravelle_Zg
RwO
rizelgeorgel2004
060-EA078
madalin98
nenuandrei
Costin.H
mureseanu_976
membru inactiv
Norbi
marius_catalin84
Marius
Dr2005
Gabry Gabriel
Vlad
didinul
cont inactiv
popovici
pannonia express
Hurricane
kristi kkk
Silver
IR1822
Andrey_tm
AlexD
ionutz85
manuela
AndiCFR
TonyGFR
bogdan srl
iuli.hard
Mircea Hirjau
Nesebar
cardinal
Vitosa
Adrian78
lovekomotive
DUAL
Luna
LanceR
decward
razvan - trenuri
redeme
stefan_br
Teodor
COSTACHE MIHAIL
96 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 61 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22372
Data de inscriere : 06/12/2009

Trenuri Interregio - Pagina 55 Empty
MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 14:14

Domnule nu ma obliga pe mine sa merg cu autocaru daca eu nu le suport si vreau sa merg doar cu trenul , cum sa sustii ca intre capitala tarii si o resedinta de judet sa nu ai tren direct , chiar nu iti dai seama ce spui si cu asta am incheiat discutia asta . Mad

Cum atrag eu calatorii ? pai doar anul asta am cumparat bilete on-line pentru mai multi colegi pe mai multe rute , eu le cumparam biletele on-line si ei imi dadeau banii la salariu ba mai mult acum in august am reusit ca conving o colega sa mearga in concediu pe Oravita-Anina impreuna cu toata familia plus alti prieteni iar eu le-am facut cadou 2 bilete dus-intors pe aceasta relatie restul le vor cumpara de acolo , la sfarsitul lunii ma duc cu o colega si un coleg prin tara 5 zile , asa atrag eu lumea la tren .

V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8735
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 14:39

IR 1528

Trenuri Interregio - Pagina 55 DSC05010
Sus In jos
membru inactiv
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 898
Varsta : 48
Reputatie : 6530
Data de inscriere : 10/10/2009

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 16:36

Sunt intru-totul de acord cu karpaty!!! Voi prefera sa merg cu trenul si de-as sti ca platesc DUBLU pretul de la ....autocar ( termenul de ,,autocar" este folosit si pentru dube!!!). Unul din motive si cel fundamental??? Daca ma ,,taie" mersul la buda, in tren NU MA STIE NIMENI! Pe cand la autocar, sa vad cum se simte unul care il taie ,,strechea" si se roaga de nea soferul sa-i faca o statie ,,langa lanu' de prumbi" si il stie TOT AUTOCARUL ca ,,nea Cutare" a oprit ditamai autocarul in drum ca se se ,,usureze" !!! Numai motivul asta ma IMPIEDICA sa merg vreodata pe o ruta deservita de tren...cu autocarul/duba!!! In tren nici daca are pune unii pariu unde te duci,...nu vor afla vrodata ca ai fost la buda! Te duci, DISCRETIE TOTALA, intimitate, etc. Plus ca, la naiba, in tren daca intepenesc, ma plimb prin vagon, pe culoar, imi beau o bere linistit, lejer, navighez pe net (laptop, iPhone, etc.) pot sa-mi incarc la prizele aferente acumulatorii camerei foto, etc. Asa ca fie ce-o fi,...trenul va fi mijlocul de transport preferat. Si-apoi,...la tren am mai multe optiuni si oferte cu reduceri decat la AUTO!!!
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13082
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 17:00

Interesant cum unii vad tot ce ii inconjoara in alb si negru. Nu spun ca prefer autocarul, dar tineti cont de cateva lucruri inainte sa spuneti ca trenul e perfect iar autocarul are doar defecte (sau invers):
-as fi vrut sa fiti cu mine in tren cei care sustineti ca in tren ai prize. Sambata am avut loc intr-un 84-83. Telefonul mort. Hai sa-l incarc. Ce sa vezi? Prizele nu mergeau. Un baiat de langa noi ne spunea ca nu avea loc acolo, dar ca a venit in vagonul nostru pentru ca doar acolo a gasit prize (si loc);
-net in tren?! Laughing ;
-in privinta wc-ului sunt partial de acord. Dar depinde cum ai norocul in tren. Cat despre autocar, opreste cam la doua ore. E drept, daca te taie in autocar nu e placut Very Happy ;
-cat despre reducerile la autocar vs tren... acum e o oferta pe site-ul firmei Dacos, pentru Bucuresti-Cluj, 48 de lei... Smile

Sa nu fiu inteles gresit, clar prefer trenul. Dar sa nu ma simt talharit (vezi raportul pret/bilet sau pret/timpi de mers), sa nu stau langa tigani puturosi care nici macar nu au bilet, in general sa calatoresc printre oameni. Chiar ieri vorbeam cu prietenii cu care am fost in excursie, in timp ce ne aflam in 1737. Si ziceau oamenii "ma, clar trenul, dar daca e accelerat, sa mearga si el cu 80... ".
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 17:25

În sfârşit o părere mai obiectivă. Chiar că putem numi ,,tâlhărie" ceea ce face CFR Călători.

Pentru karpaty: vineri mă duc la ArtMania la Sibiu, trebuie să fiu pe la vreo 17 acolo. N-am mulţi bani şi nici nu îmi permit să pierd o noapte pe drum. Deci, se merită să renunţ la o activitate potenţial productivă ca să dau mai puţin pe tren (şi să ajung acolo rupt de oboseală)? Să fim serioşi, să gândim şi cu capul. O zi de concediu fără plată anulează avantajul financiar al pierderii unei nopţi pe tren Laughing Timpul costă bani, dar CFR nu înţelege asta, îşi concentrează trenuri pe rute ,,tradiţionale", cu mersuri gândite pentru situaţiile de acum mulţi ani, când omul mergea cu trenul că autobuze nu erau şi benzina se dădea pe cartelă. Prin urmare, mi se pare risipă de bani publici un tren Bucureşti - Sibiu (iar dacă voi ajunge vreodată pe vreo funcţie de decizie, să fiţi siguri că trenul ăla cu 2 - 3 vagoane o să se transforme într-un Desiro la rang de R pe Sibiu - Braşov cu legătură la ceva IR de Bucureşti)... trenul ăla poate să facă Bucureşti - Constanţa, poate să facă Cluj - Oradea, Oradea - Timişoara, Sibiu - Alba Iulia, Craiova - Târgu Jiu sau altă rută unde calea ferată poate avea avantaj faţă de traficul auto, prin timpii de parcurs şi prin preţ. Aşa se atrag oamenii la tren, nu punându-i să-şi facă MasterCard (care costă) şi să îşi cumpere biletele cu o lună avans. 90% din călători îşi cumpără biletul în ziua plecării şi-l plătesc cu cash sau cu Visa pe care îşi iau salariul. Cum poţi să îi atragi la tren, când, de exemplu, Bucureşti - Sibiu cu trenul: 6 ore, 70 RON, cu autobuzul 5 ore, 40 RON (asta la uşa autocarului, fără reducere... că CFR îţi dă 13% reducere dacă cumperi cu 21 de zile înainte; Dacos îţi dă 21% reducere la 14 zile anticipaţie, ca să vedeţi marketing eficient şi atragere de călători)? CFR Călători refuză să se ,,inspire" de la operatorii privaţi (chiar şi cei feroviari), menţine un sistem învechit şi ineficient.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 17:38

Treaba cu ruta Bucuresti-sibiu trebuie sa fie in felul urmator , dimineata este 1621 pe relatia Bucuresti-Timisoara , la pranz sa fie 1623 care sa circule pe ruta Bucuresti-Sibiu-Deva iar pe relatia Sibiu-Deva sa circule doar daca exista cerere iar seara sa se repuna in circulatie trenul (Constanta)Bucuresti-Sibiu-Arad plus un tren International Bucuresti-Sibiu-Budapesta , eu nu am spus ca sustin un tren format din 2 vagoane , eu am spus ca trebuie tren direct intre capitala si resedintele de judet mai ales Sibiu care este un oras important in tara . Nu ma intereseaza transportatorii privati , e vorba ca CFR compania nationala de transport feroviar trebuie sa aibe curse directe intre capitala si multe orase din tara , nu sa abandonezi o ruta pentru simplul motiv ca ocoleste fata de ruta auto , lasa omul sa aibe tren si sa decida singur ce vrea sa faca nu sa i tai tu trenurile ca asa ti se nazare si facilitezi transportatorii auto ca tu nu pui trenuri , tu cam asta sustii .

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 17:51

Pai omul decide... Cu autocarul e mai rapid si mai ieftin... Smile
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8668
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 18:11

Pe langa faptul ca pe ruta asta autocarul e si mai ieftin si mai rapid, eu sunt de parere ca si conditiile sunt mai bune decat la tren, autocare noi, curatenie, liniste, fara blatisti si fara discriminati nespalati de asta iarna sau fumatori care fumeaza fara nici un pic de rusine fata de ceilalti calatori. Din pacate asta e realitatea, cine nu o vede e problema lui. Ca sa nu mai spun ca la trenuri inca vad vagoane fara AC pe ruta asta si cele care au probabil pica dupa BV spre SB.
Cat despre mersul la buda in autocar, nu stiu ce sa spun dar din punctul meu de vedere(am circulat mult in studentie cu autocarele facultatii si nu am avut nici o problema nici de buda nici de confort) e de bun simt sa te usurezi in autogara inainte de plecare decat sa opreasca autocarul pentru fiecare uituc care nu se mai poate tine. Si la CFR poti sa intri in buda sa fie infundata si sa sara pisatul pe tine, de te intorci in salon si te usurezi in sticla pe sestache.
Am mai spus de atatea ori, nu mai ridicati CFRul in slavi, sunt vai steaua lor, cum spunea cineva mai devreme, niste talhari cu acte care profita de prostimea din RO(NU este generalizare) cei pe care i-a dus mintea au auto personal iar ceilalti folosesc autocarul. Din pacate asta e realitatea.
Sus In jos
andreiutzu

Numarul mesajelor : 168
Reputatie : 5096
Data de inscriere : 05/05/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 18:13

@karpaty din pacate cfr'ul nu poate atrage noi clienti nici macar pe cei existenti nu ii poate pastra. am fost la mare cu un grup de prieteni si i-am convins sa lasam masina acasa si sa mergem cu trenul si cum era de asteptat deszastrul s-a produs. un craiova costinesti dus-intors a fost facut de cfr in 24 de ore!!!!!! pai sa fie cu pardon dar asta e bataie de joc! cineva a platit biletul intreg adica 155 de lei si am avut sauna cand am plecat cu vestitul 1822 si am inghetat la propriu la intoarcere cu 12901! asta ca sa nu mentionez mizeria din toaleta...usi la vagoane care nu se inchideau, afisaje nefunctionale si lumea care isi cauta vagonul in disperare din cauza asta. asadar cum sa mai mearga lumea cu trenul in conditiile astea?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 18:20

andreiutzu a scris:
@karpaty din pacate cfr'ul nu poate atrage noi clienti nici macar pe cei existenti nu ii poate pastra. am fost la mare cu un grup de prieteni si i-am convins sa lasam masina acasa si sa mergem cu trenul si cum era de asteptat deszastrul s-a produs. un craiova costinesti dus-intors a fost facut de cfr in 24 de ore!!!!!! pai sa fie cu pardon dar asta e bataie de joc! cineva a platit biletul intreg adica 155 de lei si am avut sauna cand am plecat cu vestitul 1822 si am inghetat la propriu la intoarcere cu 12901! asta ca sa nu mentionez mizeria din toaleta...usi la vagoane care nu se inchideau, afisaje nefunctionale si lumea care isi cauta vagonul in disperare din cauza asta. asadar cum sa mai mearga lumea cu trenul in conditiile astea?

24 de ore Craiova-Costinesti dus-intors dar acolo ai stat cateva ore bune nu ai mers 24 de ore non-stop ! sunt 460 km pe sens si trenul face 7 ore si 40 minute cu ceva intarziere 8 ore cat vroiai sa faca ? 4 ore ? inca nu avem trenuri de mare viteza .

Numarul mesajelor : 168
Reputatie : 5096
Data de inscriere : 05/05/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 18:23

corect si asta karpaty dar in 1000 km 24 de ore?(oricum daca aveam legatura imediat inapoi era gata pierduta) cu masina daca plecam aceiasi distanta nu stiu daca ne lua mai mult de 12 ore si restul de 12 il puteam folosi cum voiam noi. sincer ma intreb oare cum cei din arad,tm,oradea sau satu mare prefera litoralul romanesc si se deplaseaza cu trenul!
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13255
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 18:28

Uite-l karpaty pe 1621 la 4:35 ca are vag de cls 1'a Smile in weekend pe Buc-BV cum s-a zis.Nu e ca nu circula.
https://www.youtube.com/watch?v=C_j7iYIVByE&feature=g-u-u
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 18:30

Adica din Craiova la Costinesti cu masina faci doar 6 ore ? aproape 500 km ? asta doar daca nu respecti viteza prin localitati , eu cand mai merg cu masina (foarte rar) respect limita de viteza in localitati , daca este 40 pai cu 40 merg si ce imi place ca se face coada in spatele meu , asa scrie pe indicator asa merg si asa ar fi normal sa respecte toata lumea , pe cand la tren daca e limita cu 20-40 pai se respecta nu ca pe sosea de asta faci mai putin cu masina .
De exemplu am mers cu masina din Bucuresti la Cluj si am facut 8 ore la fel ca si cu trenu pentru 500 km .

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 20:23

Trenul TREBUIE sa respecte limitele de viteza, altfel ori sare de pe sine, ori le strica... :roll: Din cate stiu eu (nu am permis) limita in localitati e 50, nu 40. Iar in privinta bucuriei tale ca se face coada in urma ta... gandeste-te ca esti sofer si ca trebuie sa ajungi din punctul A in punctul B in timpul t si il ai pe unu' care e hotarat sa respecte toate regulile si chiar se bucura ca pe tine te incurca. Gandeste-te ca ai de facut un drum de la Bucuresti la Oradea si nu poti sa mergi cu trenul, trebuie sa conduci. Wink
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitimeLun 06 Aug 2012, 21:24

adirmvl a scris:
Trenul TREBUIE sa respecte limitele de viteza, altfel ori sare de pe sine, ori le strica... :roll: Din cate stiu eu (nu am permis) limita in localitati e 50, nu 40. Iar in privinta bucuriei tale ca se face coada in urma ta... gandeste-te ca esti sofer si ca trebuie sa ajungi din punctul A in punctul B in timpul t si il ai pe unu' care e hotarat sa respecte toate regulile si chiar se bucura ca pe tine te incurca. Gandeste-te ca ai de facut un drum de la Bucuresti la Oradea si nu poti sa mergi cu trenul, trebuie sa conduci. Wink

Sunt zone unde limita este si de 40 sau 30 pe sosea , fiecare zona este semnalizata corespunzator , deci daca scrie 30 asa trebuie sa mergi Wink . Bucuresti-Oradea cu masina ? doar nu am inebunit sa mai fac ce am facut acum 5 ani cand am facut acest drum in 12 ore sau Mangalia-Oradea in 20 de ore cu masina sa nu mai zic ca un drum Bucuresti-Oradea cu masina te costa un plin adica 300 de lei , deci clar aleg trenul indiferent de situatie . Wink

Am luat de 2 ori amenda pentru depasirea vitezei , prima intr-o zona unde limita era 70 si eu aveam 71 deci cum sa nu te oftici si a doua unde era 40 si eu aveam 45 de atunci am zis ca poate sa fie coloana in spatele meu sid e 10 km ca nu mai depasesc viteza impusa prin indicator , dupa ce ca benzina te usuca la buzunar sa mai platesti si radare sau depasiri ne regulamentare este chiar de tot , nu mai bine stau linistit in tren si admir peisajele ?

app. cu 40 este o zona foarte mare cum iesi din Valcea spre Sibiu pana in Calimanesti .

MesajSubiect: Re: Trenuri Interregio   Trenuri Interregio - Pagina 55 Icon_minitime

Sus In jos

Trenuri Interregio
Sus 
Pagina 55 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 61 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Trenuri Interregio
» Trenuri Interregio
» Locomotive clasa 410
» Trenuri Interregio
» Trenuri Regio

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: TRENURI-
Mergi direct la: